Možeš misliti onda koje su tek krampe naši štoper kada ih MAHIR izlevati i zabije gol!Logovan wrote:Da smo pobijedili Gošk i remizirali npr. u derbiju, ovaj bod bi bio odličan.Ali da smo.... Šteta što smo ispustili pobjedu, bili smo tako blizu. Neshvatljiva mi je kretnja Novakovića. Trebao se prilijepiti uz njega, nije mu smio dati da diše, on ga gleda i tek kada je krenuo da šuta ide u blok, jebi ga. Još Mahir Karić, taraba, krampa obična.
Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Maharadza
#23351 Re: Utakmice.
- Logovan
#23352 Re: Utakmice.
Šta je uradio, primio loptu, krenuo prema golu i ošutao. Novaković nit da izbije loptu, nit da stane uz njega, nit išta. Mihojević već nije bio kriv. Nije mu bilo teško da zabije gol, ono bi moja nana zabila.Maharadza wrote: Možeš misliti onda koje su tek krampe naši štoper kada ih MAHIR izlevati i zabije gol!
- Grean
#23353 Re: Utakmice.
Njih dvojica su bas nekako nepouzdani. Mihojevic je imao i ono rizicno vracanje lopte.
Da ne zaboravim, cestitke Ziji za debi na klupi Sarajeva. Ovo ce mu najvjerovatnije biti i jedina utakmica, mada nikad se ne zna. Znam da mu znaci.
Svaka cast i za Herica, pokazao je da se moze racunati na njega i to u ovako teskoj utakmici. Dvije godine ceka priliku. Nije pokazao nista spektakularno ali dovoljno je da se nosio i nije kiksao. Na kraju krajeva nije pokazao vise ni Stanojevic iako je puno iskusniji.
Da ne zaboravim, cestitke Ziji za debi na klupi Sarajeva. Ovo ce mu najvjerovatnije biti i jedina utakmica, mada nikad se ne zna. Znam da mu znaci.
Svaka cast i za Herica, pokazao je da se moze racunati na njega i to u ovako teskoj utakmici. Dvije godine ceka priliku. Nije pokazao nista spektakularno ali dovoljno je da se nosio i nije kiksao. Na kraju krajeva nije pokazao vise ni Stanojevic iako je puno iskusniji.
- leškarenje
#23354 Re: Utakmice.
Meni nije jasno sto nasi stoperi stoje gore onako visoko,zbog toga smo i na derbiju penal napravili....a evo i sad primili gol,koji ce oni kurac na centru...nije zadnja minuta pa da nesto ganjamo rezultat,nego oni ovako svaku bogovu utakmicu.
- Cossack
#23355 Re: Utakmice.
To je do trenera koji im treba reći gdje kad da stoje. Isto kao da smo mi ganjali rezultat pa svi krenuli prema naprijed kao sivonje...leškarenje wrote:Meni nije jasno sto nasi stoperi stoje gore onako visoko,zbog toga smo i na derbiju penal napravili....a evo i sad primili gol,koji ce oni kurac na centru...nije zadnja minuta pa da nesto ganjamo rezultat,nego oni ovako svaku bogovu utakmicu.
-
NoWayOut
#23356 Re: Utakmice.
Mi ove sezone definitivno imamo velikih problema u odbrani za razliku od prosle, i ako nam je odbrana ista, doduse manja je konkurencija pa mozda zbog toga igraju opustenije, zagarantovana im prva postava pa se mogu zajebavat. 6 golova smo primili ove sezone, i svih 6 amaterizam odbrane. Ali jedan detalj je bas specifican, dubinske lopte iz protivnicke polovice, protiv Zarie, Zrinjskog, Borca, meterezicara dovelo do penala, na isti fazon primamo go.
- Cossack
#23357 Re: Utakmice.
Odbrana je tanka, to je sigurno. Iole kvalitetan štoper ne bi sebi nikada dozvolio da ga pretrči jedan Mahir Karić, čovjek koji je i u najboljim danima karijere važio za sporog igrača.NoWayOut wrote:Mi ove sezone definitivno imamo velikih problema u odbrani za razliku od prosle, i ako nam je odbrana ista, doduse manja je konkurencija pa mozda zbog toga igraju opustenije, zagarantovana im prva postava pa se mogu zajebavat. 6 golova smo primili ove sezone, i svih 6 amaterizam odbrane. Ali jedan detalj je bas specifican, dubinske lopte iz protivnicke polovice, protiv Zarie, Zrinjskog, Borca, meterezicara dovelo do penala, na isti fazon primamo go.
-
north
#23358 Re: Utakmice.
Ma sve je tanko kad ekipa izgubi na samopouzdanju, psihi....Od prvog dana ove sezone sve je pošlo naopako, iz utakmice u utakmicu ekipa je izgledala sve gora i gora, a sa klupe nemaš reakcije..Sad pričamo o odbrani, mogla je završiti utakmica i 0-0 uz promašena naša dva zicera, pa bi imali krivu sliku kako nemamo realizacije a odbrana nije toliko kritična....Ekipa jeste u globalu kritična sve ove utakmcice od moladavaca, ali sa pravim vođenjem sa klupe može biti među prve tri na kraju...Naravno da to nikoga ne zadovoljava ako nema trofeja, ali ovo gdje smo sada nije razlog što smo među najlošijima po kvalitetu, nego je ekipa slabo vođena, bolje reći nije nikako...Šta može Husref, ostaje da se vidi...Vjerovatno kratkoročno može dići ekipu, to su uspijevali i lošiji treneri od njega (Hurtić, Dženo), ali možemo li nakon million godina napokon početi sa kontunitetom normalne igre i zadržavanja trenera bar jednu punu sezonu ostaje veliko pitanje...Teško po meni poznajući nas, ali eto vidjeće se fino kad dođe vrijeme 
- Dinostula
#23359 Re: Utakmice.
To je onaj lik na sportskom pregledu najbolje objasnio.Stoperi i citava zadnja linija stoje predaleko od gola gdje se otvara mogucnost da protivnicki igrac uleti iz drugog plana a razmak izmedju Pavlovica i odbrane bude prevelik,tako da ni Pavlovic ne moze stici zatvoriti a ni odbrana ako neko uleti ko onda Zakaric (mislim da je bio on).leškarenje wrote:Meni nije jasno sto nasi stoperi stoje gore onako visoko,zbog toga smo i na derbiju penal napravili....a evo i sad primili gol,koji ce oni kurac na centru...nije zadnja minuta pa da nesto ganjamo rezultat,nego oni ovako svaku bogovu utakmicu.
Novakovic je odavno poceo da kiksa i radi uvijek istu stvar bjezi od igraca umjesto ide direktno na njega i da nesto konkretnije pokusa uraditi.Odavno govorim da Mihojevic i Novakovic nisu neki Bog zna kakvi stoperi ali eto boljih nemamo.
- GandalfSivi
#23360 Re: Utakmice.
Prosla dva kola od potpisa, sad ce taj lik iz Gane...
- Grean
#23361 Re: Utakmice.
To sto stoperi stoje visoko nema veze sa njihovim znanjem vec je praksa kod ekipa koje idu na posjed lopte i igru od noge do noge. Pomjeraju se sa ostatkom ekipe i ucestvuju u igri. Znaci u pitanju je upustvo od strane trenera.
Tako je npr igrao Safet sa reprezentacijom, lijepo na oko kad ide a pusiona kad krene nizbrdo.
Mesa je npr suprotan primjer, ne izlaze visoko vec idu na izbijanje i duge lopte.
Eh sad pitanje je mogu li njih dvojica iznijeti ovo prvo zbog brzine. Tehnicki u ofanzivnom dijelu Marko je primjer stopera koji zna lopte sto je preduslov da mozes igrati po onom Susicevom modelu. Problem nastaje defanzivno kad ispuse kontru.
Tako je npr igrao Safet sa reprezentacijom, lijepo na oko kad ide a pusiona kad krene nizbrdo.
Mesa je npr suprotan primjer, ne izlaze visoko vec idu na izbijanje i duge lopte.
Eh sad pitanje je mogu li njih dvojica iznijeti ovo prvo zbog brzine. Tehnicki u ofanzivnom dijelu Marko je primjer stopera koji zna lopte sto je preduslov da mozes igrati po onom Susicevom modelu. Problem nastaje defanzivno kad ispuse kontru.
- leškarenje
#23362 Re: Utakmice.
Pokazalo se da ne mogu ovako igrati ,u svakoj jebenoj utakmici smo primili gol zbog te njihove igre.Samo ne znam koji im je od trenera to rekao ?
-
internazionale
#23363 Re: Utakmice.
Ali reakcije nase zadnje linije na duge lopte su smijesna (nama nisu, nego zalosna)
Mihojevicu se desio neki propuh u glavi definitivno, treba ga malo dozvati. Pravi nepotrebne faule oko 16, ne prati igru. Da li je kapitenska traka razlog, kako je govorio jez u ledja, ne znam
Husref ce to popeglati
Mihojevicu se desio neki propuh u glavi definitivno, treba ga malo dozvati. Pravi nepotrebne faule oko 16, ne prati igru. Da li je kapitenska traka razlog, kako je govorio jez u ledja, ne znam
Husref ce to popeglati
- Dinostula
#23364 Re: Utakmice.
Bas me zanima za sta onda sluzi vezni red ako ce mi Novakovic biti organizator svakog napada.Grean wrote:To sto stoperi stoje visoko nema veze sa njihovim znanjem vec je praksa kod ekipa koje idu na posjed lopte i igru od noge do noge. Pomjeraju se sa ostatkom ekipe i ucestvuju u igri. Znaci u pitanju je upustvo od strane trenera.
Oderase nas dugim loptama jer nemaju kad da se vrate nazad.A nisu ni one lopte po zemlji nista manje opasne kad je lik preko pola terena iz Zrnjskog progurao onu loptu (mada je vise ono bio perfektan pas nego greska odbrane
- Grean
#23365 Re: Utakmice.
Ne kazem ja da treba tako da igraju samo da bez stopera nema igre na posjed.
Svakoj ekipi kojoj je to fudbalska filozofija od Barselone pa nadalje, uvijek stoperi iznose, razigravaju i tu su da prime povratnu loptu, presaltaju je na kontra stranu. To zahtijeva i da izlaze visoko. Bas cu upratiti Zrinjskog jer su u posjedu jaci od nas, mislim da igraju isto iz zadnje linije i ne nabijaju.
Svakoj ekipi kojoj je to fudbalska filozofija od Barselone pa nadalje, uvijek stoperi iznose, razigravaju i tu su da prime povratnu loptu, presaltaju je na kontra stranu. To zahtijeva i da izlaze visoko. Bas cu upratiti Zrinjskog jer su u posjedu jaci od nas, mislim da igraju isto iz zadnje linije i ne nabijaju.
- Muhamed Đakmić
#23366 Re: Utakmice.
Igraju, Jakovljević većinom iznosi, ali po potrebi može i Katanec. Zadnji vezni Barišić koji je generalno dobar igrač za čuvanje posjeda lopte zna igrati štopera radi recikliranja posjeda.Grean wrote:Ne kazem ja da treba tako da igraju samo da bez stopera nema igre na posjed.
Praksa je to svugdje u svijetu, samo što ni naš vezni red ni naša zadnja linija ne odgovaraju adekvatno na situacije kad se izgubi lopta.
To je mehanizam koji se ne isplati koristiti ako nemaš dobro uigran presing da u roku od pet sekundi otmeš loptu ili bar zaustaviš igru tako da se zadnja linija regrupiše.
- Cossack
#23367 Re: Utakmice.
Nije problem sto oni izadju, problem je sto ih pretrci jedan Mahir Karić! 
- Muhamed Đakmić
#23368 Re: Utakmice.
Ali evo i ovdje, jeste bilo malo vremena za reakciju, ali zadnji vezni su bili jako loše postavljeni, i Stanojević i ako se ne varam Herić.
Na stranu što je Novaković kao levat ispao pored Karića, a onda za njim i Mihojević, kako niko nije uspio biti ni blizu Veselinovića u ovoj situaciji? Mi uopšte nismo pravili presing i išli na loptu ili na igrača, naši su igrači ovdje samo trčali skupa sa njim.
Na stranu što je Novaković kao levat ispao pored Karića, a onda za njim i Mihojević, kako niko nije uspio biti ni blizu Veselinovića u ovoj situaciji? Mi uopšte nismo pravili presing i išli na loptu ili na igrača, naši su igrači ovdje samo trčali skupa sa njim.
- leškarenje
#23369 Re: Utakmice.
Ma ovdje se ide na igraca,lomis ga ako treba...dobijes crveni,ali ne primas gol 
- Cossack
#23370 Re: Utakmice.
Zukića je lopta mogla proći ali ne i igrač!leškarenje wrote:Ma ovdje se ide na igraca,lomis ga ako treba...dobijes crveni,ali ne primas gol
- leškarenje
#23371 Re: Utakmice.
Cossack wrote:Zukića je lopta mogla proći ali ne i igrač!leškarenje wrote:Ma ovdje se ide na igraca,lomis ga ako treba...dobijes crveni,ali ne primas gol
Pa to ti kazem
- Grean
#23372 Re: Utakmice.
Barselonino 3 sekunde pravilo.Muhamed Đakmić wrote:Igraju, Jakovljević većinom iznosi, ali po potrebi može i Katanec. Zadnji vezni Barišić koji je generalno dobar igrač za čuvanje posjeda lopte zna igrati štopera radi recikliranja posjeda.Grean wrote:Ne kazem ja da treba tako da igraju samo da bez stopera nema igre na posjed.
Praksa je to svugdje u svijetu, samo što ni naš vezni red ni naša zadnja linija ne odgovaraju adekvatno na situacije kad se izgubi lopta.
To je mehanizam koji se ne isplati koristiti ako nemaš dobro uigran presing da u roku od pet sekundi otmeš loptu ili bar zaustaviš igru tako da se zadnja linija regrupiše.
Kad izgube loptu protivnik je ne smije imati vise od tri sekunde. Ali to vazi za cijelu ekipu, odbranu i presing igraju svi, protivnik ne smije ni doci u situaciju da onako slobodno uputi loptu kao sto je Veselinovic napravio.
-
sencobih
#23373 Re: Utakmice.
realno ko bi ocekivao da ce karić ovako dati gol, mislim da od sto pokušaja ne bi uspio ni jednom, ali eto nama ga dade pakašleškarenje wrote:Cossack wrote:Zukića je lopta mogla proći ali ne i igrač!leškarenje wrote:Ma ovdje se ide na igraca,lomis ga ako treba...dobijes crveni,ali ne primas gol![]()
Pa to ti kazemimas vodstvo,a ti trckaras za njim....pa jebo te grob uleti mu s dvije noge sa ledja ,ali neces dati gol
- Obuca9
- Logovan
#23375 Re: Utakmice.
Današnju prijateljsku utakmicu u Gabeli započinjemo u sljedećem sastavu: Pavlović, Hodžić, Bekić, Novaković, Ivetić, Herić, Sarić, Lelić, Hebibović, Velkoski, Ahmetović.
07' Goooool! 1:0 za GOSK. Lopta poslije prizemnog kornera dolazi do Radeljica koji pogadja za vodstvo.
07' Goooool! 1:0 za GOSK. Lopta poslije prizemnog kornera dolazi do Radeljica koji pogadja za vodstvo.