Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
N.N.

#23326 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Jedne godine su bila i ocrtana parking mjesta na trgu, cijelom duzinom...i ne sjecam se sta bi, ali nikada to nije zazivilo :D

Kako god, nesto se treba uraditi, sada je svakako izgledom sranje :)
Ulica ispod, svakako je otvorena za saobracaj. Oni cigani su u svoju kafanu dolazili i odlazili kako hoce, pred Sultan Ahmedovu dzamiju auta dolaze i td td.

Samo sto kameni rece, najveci belaj je dole onda kod Sinagoge, gdje, sta, kako :D

p.s. Sibica kafana :thumbup:
Distortion

#23327 Re: Zeničani

Post by Distortion »

enkoo83 wrote:
Vi se krijete :lol: :lol:
[/quote]

Enko osim sto si se dao u ribarenje, nije ti bilo mrsko ni na ribu otic' u Novu Zenicu a svjeza s mora riba tek stigla :mrgreen: (valjal ova asocijacija?)
kakavdanakneiskustvu

#23328 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Jimmy McNulty wrote:
Kakve veze ima Lana Del Rey sa Zenicom? :D

Ali odlično si pogodio :thumbup:
Ona je jedina "moderna" pjevačica koju obožavam slušati... ima baš dobrih pjesama od Video Games, Born to Die pa nadalje...
Baš mi se sviđa taj neki melanholični prizvuk koji se osjeti u njenoj muzici.
Ipak Summer wine nije niko bolje obradio od Ville Valo-a i one Izraelke...

greška jbg
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#23329 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kakavdanakneiskustvu wrote:

greška jbg
Malo si se devastirao juce aaa :janpi:
kakavdanakneiskustvu

#23330 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:

greška jbg
Malo si se devastirao juce aaa :janpi:

sinoć,malo
enkoo83

#23331 Re: Zeničani

Post by enkoo83 »

Distortion wrote:
enkoo83 wrote:
Vi se krijete :lol: :lol:
Enko osim sto si se dao u ribarenje, nije ti bilo mrsko ni na ribu otic' u Novu Zenicu a svjeza s mora riba tek stigla :mrgreen: (valjal ova asocijacija?)[/quote]

Jebem ti kalup plasticni haha
veliki_ah

#23332 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

Enko, kako nisi mogao skontati distortiona, po slici na avataru :) A nisam znao da je Ja_Ja isti, ko bi rekao da je on još forumski aktivan i da ima vremena na poslu :D

Što se tiče te ulice dole, ja ne vidim ama baš nikakav smisao i logiku da ta ulica bude otvorena. Koja je dodatan vrijednost i šta bi se time postiglo osim da se autom može doći bukvalno u staru čaršiju?
clio_dci120

#23333 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Pa sjetite se malo, prosle godine oko proljeca sam pisao o toj ideji, i tada ste me ubjedili da se radi o onoj ulici od Doma stampe prema Zenicaki.

Ima ta ideja vec duze vrijeme, guraju je vlasnici poslovnih prostora, hoce parking i da se moze autom dolaziti do istih.

Kako god da naprave, nije mi jasno kako misle rijesiti skretanje kod sinagoge, haman da se ne moze naci neko normalno rjesenje.
avenija

#23334 Re: Zeničani

Post by avenija »

clio_dci120 wrote:Pa sjetite se malo, prosle godine oko proljeca sam pisao o toj ideji, i tada ste me ubjedili da se radi o onoj ulici od Doma stampe prema Zenicaki.

Ima ta ideja vec duze vrijeme, guraju je vlasnici poslovnih prostora, hoce parking i da se moze autom dolaziti do istih.

Kako god da naprave, nije mi jasno kako misle rijesiti skretanje kod sinagoge, haman da se ne moze naci neko normalno rjesenje.
Nema nista od toga, to je udruzenje predlozilo, svako udruzenje moze predloziti sta hoce, evo npr Celik predlozit moze da se proda stadion da se namire dugovi.

Ukoliko bi to vijece i gradonacelnik prihvatili onda nisu normalni a kako Fudo vodi grad moze se sve ocekivati, jer da ne ponavljam covjek nije sposoban(moje misljenje) da sa sluzbama odrzava javne satove, gradski displej, rasvjetu, sve povaljenje bandere iz saob.nesreca nisu nikada zamjenjenje, znaci obicni gradski mobilijar..Kako ocekivati onda da rijesi kompleksniju stvar poput trga koji bi bio najveci u Bosni i Hercegovini.
Eto izdvojili su 200.000 KM u 2018 godini za dokumentaciju i projekte trga pa cemo vidjeti na sto to liciti.

Da ne spominjem da svaki press kada ga pitaju za gradsku kafanu kaze, u iducih 7 dana to je zavrseno :-) :-)
Prodje 6 mjeseci, pa opet za 7 dana najavi pa opet :lol: , podrsku od naroda ima zato sto je SDA dosadio i bogu i narodu pa daj bilo koga cemo podrzavati samo nek nije SDA.
clio_dci120

#23335 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Kazu da novom odlukom o komunalnim taksama nece biti obuhvacene kladionice, ali ce se zato od 01.01.2019.godine i za privatne nekretnine placati naknada cca. 5KM mjesecno.

Ukidanje pausala od grijanja i kladionica, namirit ce preko ledja onih sto nemaju centralno grijanje niti zele da ga imaju, niti se klade... :run: :run:

I onda spominju nekakav BFC certifikat :lol: :lol: :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23336 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ko kaze? Hotel Balkan?

Stvarno se puno glasina ovdje pusta da bi to bilo slucajno.

P.S. Te dvije ulice se slicno zovu, po bivsim gradonacelnicima, pa ih zato ljudi i mjesaju. Muhameda Serdarevica i Mehmedalije Tarabara.
avenija

#23337 Re: Zeničani

Post by avenija »

https://www.zenicablog.com/hoce-li-univ ... enjerstva/

Hoće li Univerzitet u Zenici 2018. upisati prve studente softverskog inženjerstva? – Danas je na Politehničkom fakultetu Univerziteta u Zenici održan radno-konsultativni sastanak predstavnika Univerziteta, Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK i Privrednog sajma ZEPS sa vodećim ljudima IT industrije u BiH.

Ovo je vec nesto pozitivno.
clio_dci120

#23338 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

_BataZiv_0809 wrote:Ko kaze? Hotel Balkan?

P.S. Te dvije ulice se slicno zovu, po bivsim gradonacelnicima, pa ih zato ljudi i mjesaju. Muhameda Serdarevica i Mehmedalije Tarabara.
Da sam hotel Balkan, ne bi mi nick bio cliodci, nego panemara turbo...ili Alfa Stelvio ako ti vise pase :-D :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23339 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

clio_dci120 wrote:

Da sam hotel Balkan, ne bi mi nick bio cliodci, nego panemara turbo...ili Alfa Stelvio ako ti vise pase :-D :D
Ih nisu oni toliko naivni :mrgreen:

Nemoj me pogresno shvatiti, ne optuzujem tebe direktno, ali otkako je Fudo gradonacelnik, toliko je razlicitih spinova, bombi, glasina, sve zivo se problematizira. Neko to pusta u javnost, a vecina prenosi u neznanju.

I treba da se problematiziraju stvari koje nas se ticu. Samo primjecujem da je u godinama prije maltene u gradu vladala sutnja o vecini stvari. A to nije slucajno.
avenija

#23340 Re: Zeničani

Post by avenija »

_BataZiv_0809 wrote:
clio_dci120 wrote:

Nemoj me pogresno shvatiti, ne optuzujem tebe direktno, ali otkako je Fudo gradonacelnik, toliko je razlicitih spinova, bombi, glasina, sve zivo se problematizira. Neko to pusta u javnost, a vecina prenosi u neznanju.

I treba da se problematiziraju stvari koje nas se ticu. Samo primjecujem da je u godinama prije maltene u gradu vladala sutnja o vecini stvari. A to nije slucajno.
Bato to je bas pozitivno, SDA je ovdje htjela napraviti tamni vilajet i dzamahiriju, Fudo obecao drugacije, evropsko, dobio podrsku i narod sada ocekuje promjene. Znaci budi se svijest gradjana, ucesce, kritika, ..naravno da treba razlikovati zlu i dobru opravdanu kritiku i namjeru.
clio_dci120

#23341 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

_BataZiv_0809 wrote:
clio_dci120 wrote:

Ne nije patka, fakat ce se odlucivati na vijecu o prijedlogu ovakve odluke o komunalnim taksama.

CCa. 60,00Km godisnje po stambenom objektu.

Nije dezinformacija.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23342 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

clio_dci120 wrote:
Ne nije patka, fakat ce se odlucivati na vijecu o prijedlogu ovakve odluke o komunalnim taksama.

CCa. 60,00Km godisnje po stambenom objektu.

Nije dezinformacija.
Kakanj je nesto slicno uveo. Onaj isti kojem zenicki privrednici trce u zagrljaj :D
kamen spoticanja

#23343 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

kae batO ako ne bude fudo vratit ce vam se almy,heleg,kaknjo i ekipa :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#23344 Re: Zeničani

a ta komunalna taksa je tačno šta?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23345 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kakavdanakneiskustvu wrote:a ta komunalna taksa je tačno šta?
Pare Šojitju.
kakavdanakneiskustvu

#23346 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:a ta komunalna taksa je tačno šta?
Pare Šojitju.

za šta čemo plaćati,za koju uslugu će te pare ići?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23347 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Placat ces to sto imas nekretninu u gradu.
kakavdanakneiskustvu

#23348 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
Placat ces to sto imas nekretninu u gradu.

zato što imam svoj stan?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23349 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

zato što imam svoj stan?
Upravo.
clio_dci120

#23350 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »