@45cents, sta ti znaci 'politicko manekenstvo?
NS mozes dosta toga zamjeriti, zavisno od licne politicke pozicije i ocekivanja, al da furaju 'politicko manekenstvo', to mi bas nije jasno.
Ljudi sve ono sto kazu, propagiraju, il na ulici u kontaktu sa gradjamima, ovdje na forumu, u skupstinskim klupama...oglasavanjem u medijima, to kroz svoje politicke stavove, angazman i zastupaju. Dakle, sta je tu manekenstvo?
Pedja Kojovic wrote:
U svakom slucaju.
Prilagodjavati principe i stavove ukusu, govoriti drugacije nego sto govoris u zivotu, bi po meni, bila prevara glasaca i u tome, barem ja, ne bih zelio ucestvovati. Na kraju krajeva, upoznavajuci ljude koji vode ovu zemlju tolike godine mogu samo reci da su oni upravo takvi, odnosno, da postoji znacajna razlika izmedju onoga sto oni misle privatno i onoga sto govore javno, upravo vodjeni pretpostavkom da su glasaci glupi, zaboravni i da se ne mogu oduprijeti zovu najnizih poriva.
p.k.
Normalno je, barem nama koji NS simpatisemo, bodrimo...ili na bilo koji nacin podrzavamo, da ne da ne ocekujemo da odustanete od svojih principa, stavova, politickih svjetonazora, nego vas bas cijenimo sto ste takvi, i insistiramo, koliko je u nasoj moci, da zadrzite taj kurs.
Ali, posto se dio ovoga sto si napisao, Pedja, mozda moglo odnositi na moj post iznad...mislim da bi neke poruke, bez odustajanja od politickih svjetonazora stranke, trebaju i mogu se upakovati jednostavno, do banalnosti, da bi sto siroj populaciji bilo jadno koji je to kurs koji zastupate.
Jer ta prica da je ok da NS dobije onoliko glasova ljudi, koji se pronalaze i zastupaju taj neki socijalliberalni kurs...to je meni ok. Meni, i nekima koji prate politiku, koji shvataju politicko poglede, narodnjacke, socijademokratske...nacionalisticke, nacional-socijaliisticke, liberalnokapitalisticke (nabrajam sada 'nako)... Ali ne treba podcijeniti broj ljudi, koji su sigurno u vecini u BiH, koje hladno boli briga za sve te politicke razlicitosti, svjetonazore, a koji bi, vrlo vjerovatno, kada bi se poruke pojednostavile, pucki-banalizovale i na taj nacin intezivno plasirale...onako prosto instinktivno odreagovali - Vidi, ovi pricaju, zastupaju,ono sto ja mislim.
Da vas prepoznaju bez da moraju znati politicku pozicioniranost njih samih, u tom politickom, teoretskom dijelu.
Zato mislim da, eto ne mora svaka - moze svaka druga

- izjava, nastup na medijima i sl....biti sto pribliznije shvatanju ljudi koji se ono povrsno, 'u hodu', bave i prate politiku. Naravno, ne da se odstupa od licnih i stranackih principa, nego prosto da se upakuju u sveopste pitku formu.
Jer ja duboko vjerujem, da NS, sigurno, ali sigurno, ima pa barem 10-tak % glasaca, ili potencijalnih glasaca, u BiH....sto se do sada nije pokazalo sem u Sarajevu, al da jednostavno mnogi od njih nisu primili dovoljno jasan impuls od vas.
I da, radite istrajno, dobro, cak i odlicno...i nemoj ovo shvatiti kao kritiku