FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
skenderija04

#23326 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

dinty2 wrote:@skenderija gdje pratis pressicu? :-)
Gotova je presica. Bila je u 12 u Italiji gdje je Bayern na pripremama
Zmijuga loma

#23327 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Sarajevo1946 wrote:
Zmijuga loma wrote:Što bi se pokajao? :lol:
Hm, pa recimo iz istog razloga iz kojeg bi se Džeko pokajao zbog transfera u City? :D

Pazi, jeste došao na veći nivo i sve to, ali imao je bolju reputaciju u Arsenalu, odnosno slovio za jednog od najboljih veznjaka na svijetu.
Fabregas uživa u Barceloni, što u fudbalu što u privatnom životu. Lik je došao na onaj nivo kada mu igračka reputacija više nije ni bitna. Znao je gdje dolazi i ko igra u veznom redu, nema on problem da bude rotacijski kotačić. Ne mogu biti svi karakterne princeze poput Ibre. :-D
Muhamed Đakmić

#23328 Re: FC Barcelona

Post by Muhamed Đakmić »

Pa ne vidim karakternu razliku između Ibre i Messija u tom slučaju :D
ultima_palabra

#23329 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:
Sarajevo1946 wrote:Pošteno, onda sam pogriješio za Albu.

Ma u principu, ne kritikujem ja Barcelonu za ovo, vjerujem da dosta klubova tako radi, ali ovi su nekako previše javni sa tim, bar ja imam osjećaj, a to ide kontra imidža koji vjerujem žele da izgrade.
Ne, pazi, u pravu ste ti i @Ultima. Barcelona ima stil trgovine koji moze da zasmeta. Prvo obrade igraca pa onda isti pritisne klub. Kako nemaju para da se takmice sa bogatijima,znaju da bi skoro svi htjeli u Barcelonu i tako iznude trgovinu,. Od igraca koji nije na prodaju naprave transfer.
Razumijemo se... ali opet mi je najgore kad se neki igrač Barcelone ponaša kao advokat od ove mete, kao Xavi genetičar npr. :-)

Kad se tako ponašaš, onda ne možeš kritikovati ni Guardiolu.
Zmijuga loma

#23330 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Sarajevo1946 wrote:Pa ne vidim karakternu razliku između Ibre i Messija u tom slučaju :D
Ibra je došao u takvu sredinu masno plaćen i glumio jalijaša, Messi je tu faktički odrastao i stekao status. Možda je karakterna razlika neznatna ali igračka je kolosalna. :D Kad si godinama daleko najbolji igrač na svijetu onda logično uživaš neke ekstra povlastice, tipa da biraš sebi poziciju, šamaraš trenera kad te zamijeni, galamiš na Villu i tako to. :-D
skenderija04

#23331 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:
skenderija04 wrote:
Sarajevo1946 wrote:Pošteno, onda sam pogriješio za Albu.

Ma u principu, ne kritikujem ja Barcelonu za ovo, vjerujem da dosta klubova tako radi, ali ovi su nekako previše javni sa tim, bar ja imam osjećaj, a to ide kontra imidža koji vjerujem žele da izgrade.
Ne, pazi, u pravu ste ti i @Ultima. Barcelona ima stil trgovine koji moze da zasmeta. Prvo obrade igraca pa onda isti pritisne klub. Kako nemaju para da se takmice sa bogatijima,znaju da bi skoro svi htjeli u Barcelonu i tako iznude trgovinu,. Od igraca koji nije na prodaju naprave transfer.
Razumijemo se... ali opet mi je najgore kad se neki igrač Barcelone ponaša kao advokat od ove mete, kao Xavi genetičar npr. :-)

Kad se tako ponašaš, onda ne možeš kritikovati ni Guardiolu.
Xavi je mazen od strane sve stampe u Spaniji tako da nekad uzxme za pravo kritikovanja drugih i postavljanje iznad dobra i zla. Ne treba mu to, jer kad izbaci par fraza na sljedece pitanje odgovara stereotipima jer nije toliko dobar retoricar koliko misli da jeste.

Ovo sa Guardiolom danas je direktan napad na Rosella pripremljen u pravom smislu rijeci. Pazi situaciju: Novinar ga doslovno pita:" Sta imate reci o izjavi predsjednika Santosa?" I Pepov odgovor je od 4:38 minuta :D U kome je nakacio Rosella,Vilanovu,Novinare,Menadzere,spomenuo je Cruyffa, prijatelje jedne i druge strane,Neymara,Neymarovog oca... Nevjerovatno.
suncica24

#23332 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

Xavi je mazen od strane sve stampe u Spaniji tako da nekad uzxme za pravo kritikovanja drugih i postavljanje iznad dobra i zla. Ne treba mu to, jer kad izbaci par fraza na sljedece pitanje odgovara stereotipima jer nije toliko dobar retoricar koliko misli da jeste.

Ovo sa Guardiolom danas je direktan napad na Rosella pripremljen u pravom smislu rijeci. Pazi situaciju: Novinar ga doslovno pita:" Sta imate reci o izjavi predsjednika Santosa?" I Pepov odgovor je od 4:38 minuta :D U kome je nakacio Rosella,Vilanovu,Novinare,Menadzere,spomenuo je Cruyffa, prijatelje jedne i druge strane,Neymara,Neymarovog oca... Nevjerovatno.
Kao što rekoh, postalo je jasno odakle je zakuhana priča oko Thiaga.
Ne bi Thiagu odlazak pao na pamet da nije braće Guardiola.
Mislim, ko je najbolje znao za "caku" u ugovoru i kako iskoristiti istu: Guardiola II, Thiagov menadžer.
Tako da sumnjam da nije Pepova ponuda bila već na stolu prije samog curenja priče o Thiagu.
Pa mi se čini da je Manchester United tu ispao samo... paravan za storiju.
Kojom će se načepiti ne samo Rosell, nego i Tito i strategija, ali i image Barce.

Prilično prljavo.
Uglavnom, mislim da nismo ni svjesni šta šta će se sve izvrtiti iz kuršluza na relaciji "Pep - Rosell - Barca", ne samo kroz utrcu za predsjednika, već i kao posljedica pod image i strategiju kluba.
LSD

#23333 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

"We have many players but we the need the special [quality] that Thiago brings.''

Ovo je Pep izjavio za Thiaga, jer je jasno da trenutno nema u timu tako kvalitetnog veznjaka tehnicara koji ima viziju na terenu, ukratko fantazistu...mahom su to šljakeri i trkaci koji mogu trcati dva dana ako treba i nadtrcati višestruko protivnika...ali Pep želi drugaciji fudbal.

Ali ono što me buni , jest nedosljednost kod Pepa....zar nije sam skoro izjavio da nece ulaziti u neke dealove sa bivšim igracima iz Barce :? govorio je da nece upadati i pokušavati dovesti bivše igrace, to jest koristiti cinjenicu da im je bio omiljeni trener....i sad hop - Thiago odjednom :shock: ....samo sebe anulira sa ovim.
DonVito

#23334 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

ultima_palabra wrote:Meh... samo mi se ne sviđa taj pristup transferima, trakavica po čitavo ljeto i medijsko prenemaganje sa igračima u glavnoj ulozi. Ne uklapa se u imidž koji Barcelona pravi o sebi.

Da ne bude zabune, isto je radio Madrid kad je bio Calderon i isto mi se gadilo.
Zar ti nije poznata ona mes que un club..
suncica24

#23335 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

I još na kraju balade, onako momački šukne ovim:

O mogućem transferu Roberta Lewandowskog

" Ovo je neugodno pitanje za mene. Mislim da je odličan fudbaler, ali on igrač je Borussije Dortmund"
skenderija04

#23336 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@ suncica 24 @ LSD

- Ako je Pep onda 27 miliona, neka plate do zadnjeg centa (pdv+porez na dobit fizickih lica) i formativna prava. Zdravo prica. Sa Unitedom se do juce trgovalo i bilo je sve korektno, ne bi se cak morala placati klauzula vec bi bio transfer izmedju dva kluba. Ovdje Bayern nema nikakve veze, ovo je deal brace Guardiola. Sada 11.07 Barcelona i United ne znaju na cemu su a vremena sve manje
- Vidio sam presicu i na njoj je priznao da je organizovao sastanak sa Neymarom oko dolaska u Bayern
-Priznao je da se prema njemu vidio sa Vilanovom samo jednom u New Yorku a sto nisu vise nije do njega :D . Ne zaboravimo da je Vilanova rekao da se relacija "ohladila"
-Sva ova prica je puno vise nego napad na Rosella . Svrstao se javno uz Laportu i Cruyffa. Ok, ima pravo na to, ali ti si trener druge ekipe. Ostavi Bayern pa na izbore.
-Thiagov menadzer je Pepov brat. Ko je pravio ugovor i klauzulu? Ko je pogurao klauzulu? Burazeri su iskoristili prvu Zubizarretinu sezonu i njegovo vjerovanje na rijec. Citava ova halabuka je da se pokrije dovodjenje Thiaga i sale burazera koji je vukao za nos i Barcelonu i United.
- I na kraju fraza" otisao sam 6000 km i zamolio sam ih da me ostave na miru. Nisu ispostovali. Boli me da koriste Titovu bolest da bi me napadali. To im nikadaa necu zaboraviti" Ko? Kada? Gdje? Naravno, to nije rekao.
p206

#23337 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Da mali špico ne želi ići, nebi ga dovela čitava generacija Bayerna iz 70 i neke, sa Pepom na čelu.
Ko ga jebe, kad se sjetim Xavija kome je sve grijao klupu, i da su ga zavaljivali na zadnjeg veznog što on ne može ni visinom ni snagom igrati, jer nema građu Busquetsa, pa je ostao. iniesta bio mršo, Deco za njega snagom bio terminator...pa nije imao padove koncentracije pred kraj utakmice ko Thiago, i bio je mentalno puno stabilniji igrač u tim godinama.
McMoy

#23338 Re: FC Barcelona

Post by McMoy »

Kako bih volio da Dortmund uzme titulu, pa ako treba i na gol razliku samo zbog Gvardiole i ovog seljakluka. Otjera se Heynckes koji osvoji sve što se može osvojiti da bi se doveo ovaj klaun koji zna raditi samo u gotovoj ekipi. Uzmi nekog sa sredine tabele pa napravi nešto, a ne ekipe u kojima na svakoj poziciji imaš 2-3 vrhunska igrača (i opet malo).
MOSALJOZE

#23339 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

[quote="McMoy"Otjera se Heynckes koji osvoji sve što se može osvojiti[/quote]
Hajkens nije otjeran sam je rekao u decembru da neće više da vodi BM.
LSD

#23340 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

McMoy wrote:Kako bih volio da Dortmund uzme titulu, pa ako treba i na gol razliku samo zbog Gvardiole i ovog seljakluka. Otjera se Heynckes koji osvoji sve što se može osvojiti da bi se doveo ovaj klaun koji zna raditi samo u gotovoj ekipi. Uzmi nekog sa sredine tabele pa napravi nešto, a ne ekipe u kojima na svakoj poziciji imaš 2-3 vrhunska igrača (i opet malo).
e jbg sad....ispade Guardiola otjerao Heynkesa, ispade da je sam sebe doveo u Bayern :-), a zapravo sam Jupp je najavio odlazak iz Bayerna još ranije, covjek uopšte nije otjeran
I što bi se Pep dokazivao u klubovima sa sredine tabele kad može voditi najvece klubove evrope....covjek osvoji 14 trofeja u 4 godine trenerskog staža i opet se nekima treba dokazivati :-) i to još u klubovima sa sredine :shock:
BHF_Manijak

#23341 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Malo u ovij prici i Guardiola glumi. Imam neki osjecaj da je u Bayern tek onako dosao da na neki nacin sukne Barci, samo ne znam kako. Igra ulogu kurave sto mi se ne svidja. Pricao je kako nece uvoditi tiki taku vec ce pokusati igrati neki drugi sistem, a sad vec skuplja igrace s kojima bi razvio tiki taka sistem igre. Ne svidja mi se nikako. Nadam se da su celnici Bayerna ipak malo vece mudonje te da ce reci "halo decko, sta radis to", jer se ipak radi o facama tipa Rummenigge!

Sto se Neymara tice, nakon Pepovog razgovora sa Karl-Heinzom, jasno mu je bilo da je njihova zelja Mario G., jer je Nijemac, lakse ce se navici, a i Bayern je poznat po tome sto forsira domace igrace.

Ovdje mi se cini kao najveci gubitnik u prici United, oni ga bas ispusise sa pricom i Thiagu. :mrgreen:

U Bayernu ga ne bih volio. Ima Bastian!
skenderija04

#23342 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Pep je doveo i Bayern u nezgodnu situaciju. Thiago je u svoj ovoj prici nebitan,, a Bayern u frci bez ikakve potrebe. Barcelona Thiagu nije pravila probleme, nije bilo problema,sa Unitedom se pricalo i prakticno dogovorilo da se ne ide na klauzulu a sad ovo..... Problem je vremena. Bayern i Barcelona su uvijek imale fantasticnu relaciju, na kraju svako malo igraju prijateljske i Rumennige je u Barceloni bar 3 puta godisnje. Uli je rekao da je "Barcelona klub koji mu se svidja jer je najmanje Spanski" :D
Zmijuga loma

#23343 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

LSD wrote:
McMoy wrote:Kako bih volio da Dortmund uzme titulu, pa ako treba i na gol razliku samo zbog Gvardiole i ovog seljakluka. Otjera se Heynckes koji osvoji sve što se može osvojiti da bi se doveo ovaj klaun koji zna raditi samo u gotovoj ekipi. Uzmi nekog sa sredine tabele pa napravi nešto, a ne ekipe u kojima na svakoj poziciji imaš 2-3 vrhunska igrača (i opet malo).
e jbg sad....ispade Guardiola otjerao Heynkesa, ispade da je sam sebe doveo u Bayern :-), a zapravo sam Jupp je najavio odlazak iz Bayerna još ranije, covjek uopšte nije otjeran
I što bi se Pep dokazivao u klubovima sa sredine tabele kad može voditi najvece klubove evrope....covjek osvoji 14 trofeja u 4 godine trenerskog staža i opet se nekima treba dokazivati :-) i to još u klubovima sa sredine :shock:
Pa lako je kad mu je Rijkaard ostavio gotovu ekipu. :lol: A i levat nije htio da vodi nekog iz sredine tabele, već uzeo B tim iz treće lige i u prvoj sezoni ga odveo do Segunde. Klasični klaun. :D
dinty2

#23344 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

ako bayern placa 27 miliona to onda nije mala cifra,, samo da li je to istina jer su ove klauzule nesto najludje u fudbalu :-) :run:
MOSALJOZE

#23345 Re: FC Barcelona

Post by MOSALJOZE »

“Ove godine su Barcelona i Rosell mnogo puta prešli granicu. Pokušavaju iskoristiti bolest Tita Vilanove da bi meni naudili… To im neću nikada zaboraviti!”, rekao je Pep u vrlo oštrom tonu.Baš se zakuhalo
skenderija04

#23346 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

dinty2 wrote:ako bayern placa 27 miliona to onda nije mala cifra,, samo da li je to istina jer su ove klauzule nesto najludje u fudbalu :-) :run:
Pogledaj slucaj Illaramendi. Isto je sa Thiagom. 18 klauzula. 21% pdv,50 % porez na dobit fizickih lica, i na kraju formativna prava koje Barcelona nece zanemariti u slucaju da Bayern uleti na ovakav nacin. PDV ce povratiti, ali u startu 30 miliona ce Thiago morati poloziti. Opet nije puno.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#23347 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Kakva frka oko Thiaga... kao da odlazi Iniesta ili Messi. Realno, Thiago još nije spreman da bude starter u Barceloni. Gubi loptu prečesto, što je nedopustivo... Vilanova je zato stavljao umornog i defektnog Xavija da igra, dok je Thiago sjedio na klupi.

Da sam ja Thiago, otišao bih u United. Ne vidim nikakav problem... on želi da ide, plati se klauzula i to je to. No hard feelings. On zna da neće biti starter u Barceloni ni u ovoj sezoni... zato i hoće da ide.
skenderija04

#23348 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Sky Italy confirms Thiago Alcantara has signed for Bayern Munich
Muhamed Đakmić

#23349 Re: FC Barcelona

Post by Muhamed Đakmić »

Ja ne znam zašto misli da će biti starter u Bayernu, minutaža će mu biti slična onoj u Barceloni.
skenderija04

#23350 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Sarajevo1946 wrote:Ja ne znam zašto misli da će biti starter u Bayernu, minutaža će mu biti slična onoj u Barceloni.
Vidjecemo Bayern u dosta utakmica u 3-4-3. Tako kazu.
Post Reply