Sirija vol. 2

Locked
cbrt

#23326 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Kikibombona wrote:
Naslovnica wrote:Joj kada se sjetim svršavanja pojedinaca kada je ISIL osvajao gradove po Siriji, kada je Kobane bio pred padom, pa kada je pala Palmira, kada je teroriste "dijelio dan-dva" od osvajanja Deira, svakodnevna javljanja, ushićenje, mokar donji veš.
A gledaj sada, tema je kursa lista.
A da sutra teroristi uzmu hektar-dva, opet bi se javili ovi što "ne podržavaju ISIL", da nas s ushićenjem obavijesti kako su BORCI ISILA...
Fuj!
:lol: :lol: :lol: :thumbup:

Nema nam druga Cbrt. Kada se sjetim Kobanija i kolege Cbrt koji je ISIL oslovljavao sa 'zveri'. Najmanje pet puta je prenio da je grad pao. Onako, kratko, hladno, novinarski. Al' kad je YPG presao u ofanzivu i kada je postalo jasno da grad nece pasti, kolega Cbrt nije nijednom izvjestio iz Kobanija, pa cak ni kada je grad u potpunosti ociscen. :D

Isti slucaj sa Palmirom i Zorom. Kada ide ISILu, objavi se. Al', kao, ostavljaju dojam da se ne raduju. Kada SAA veaca nazad - MUK. :D

Pa evo i kolega Patak, koji prenosi desavanja iz Palmire... Svaki njegov komentar je vezan za poginule SAA oficire i vojnike... i eto, prenese nam ponekad kako pristalice SAA jebu sve na kamaru radi velikog broja mrtvih i da se radi toga uopste ne raduju uspjesima na bojnom polju... :D
Nije zdravo ovoliko lagati...ozbiljno ti kažem
Co0l

#23327 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Lincoln-Burrows wrote:
Co0l wrote:
nixon69 wrote:Savo,predajem se. :odustajem:
Imaju ljudi tamo i vecih problema od funte/lire/dolara i slicnih sitnica.
Ne predaji se nego mu objasni ovo na linku koji si sam postavio:

1.00 USD = 188.816 SYP
US Dollar ↔ Syrian Pound
1 USD = 188.816 SYP 1 SYP = 0.00529616 USD
Nije taj link točan.
Dolar vrijedi 210 sirijskih funti.

Na crnom tržištu u Siriji pod kontrolom ISILa ili opozicije
vjerojatno vrijedi puno više.
Vjeruj mi da ne znam koji je kurs niti me zanima jer ne znam ni sta se time pokusava dokazati.Da je Sirija u kurcu iz kojeg se vjerovatno nikad vise nece izvuci znamo i bez toga.Samo pitam sta znaci boldirano u linku koji je kolega forumas ponudio kao svoju argumentaciju.
Co0l

#23328 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Idriz wrote:Ja sam vise puta vidio Asada u dzamiji ali covjek je umjerenjak, civilozovan i plemenit.

Volimo te predsjednice Assade oslobodi Siriju!!
Zajedno se klanja sa Asadom,fino,fino :lol:
sarajevoxxxx

#23329 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Lincoln-Burrows wrote:
Co0l wrote:

1.00 USD = 188.816 SYP
US Dollar ↔ Syrian Pound
Nije taj link točan.

Ma ti si neozbiljan.

Evo od agencije Step u Damasku pod kontrolom režima dolar se danas prodavao za 535 lira.

Objavljeno pije 50 min :-)

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0717975883
#سوريا #Syria
#اقتصاد

ارتفاع سعر صرف #الدولار مجدداً اليوم مقابل الليرة السورية في السوق السوداء ليصل إلى سعر "530" ليرة سورية للشراء و"535" ليرة سورية للمبيع في #دمشق.

#خطوة_الإخبارية #Step_News
Idriz

#23330 Re: Sirija vol. 2

Post by Idriz »

sarajevoxxxx wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Co0l wrote:

1.00 USD = 188.816 SYP
US Dollar ↔ Syrian Pound
Nije taj link točan.

Ma ti si neozbiljan.

Evo od agencije Step u Damasku pod kontrolom režima dolar se danas prodavao za 535 lira.

#سوريا #Syria
#اقتصاد

ارتفاع سعر صرف #الدولار مجدداً اليوم مقابل الليرة السورية في السوق السوداء ليصل إلى سعر "530" ليرة سورية للشراء و"535" ليرة سورية للمبيع في #دمشق.

Ti si svjestan da se strana valuta moze elektronski kupovati?
sarajevoxxxx

#23331 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

cbrt wrote:
Kikibombona wrote:
Naslovnica wrote:Joj kada se sjetim svršavanja pojedinaca kada je ISIL osvajao gradove po Siriji, kada je Kobane bio pred padom, pa kada je pala Palmira, kada je teroriste "dijelio dan-dva" od osvajanja Deira, svakodnevna javljanja, ushićenje, mokar donji veš.
A da sutra teroristi uzmu hektar-dva, opet bi se javili ovi što "ne podržavaju ISIL", da nas s ushićenjem obavijesti kako su BORCI ISILA...
Fuj!

Nema nam druga Cbrt. Kada se sjetim Kobanija i kolege Cbrt koji je ISIL oslovljavao sa 'zveri'. Najmanje pet puta je prenio da je grad pao. Onako, kratko, hladno, novinarski. Al' kad je YPG presao u ofanzivu i kada je postalo jasno da grad nece pasti, kolega Cbrt nije nijednom izvjestio iz Kobanija, pa cak ni kada je grad u potpunosti ociscen. :D

Isti slucaj sa Palmirom i Zorom. Kada ide ISILu, objavi se. Al', kao, ostavljaju dojam da se ne raduju. Kada SAA veaca nazad - MUK. :D

Pa evo i kolega Patak, koji prenosi desavanja iz Palmire... Svaki njegov komentar je vezan za poginule SAA oficire i vojnike... i eto, prenese nam ponekad kako pristalice SAA jebu sve na kamaru radi velikog broja mrtvih i da se radi toga uopste ne raduju uspjesima na bojnom polju... :D
Kiki piše klasičnu propagandu a to valjda podrazumijeva i konstantno i neprestano ponavljanje neistine.

Šta kaže Kurdi nakon 3 godine krvavog rata 450 000 ljudi tu i tamo imalo pokoju pušku. :-)

Ne znam šta je gore ta njegova tvrdnja čak i ako je tačno ili da su pobjegli kao najveće kukavice.
zrakomlat

#23332 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:

Jutros se američki dolar prodavao za 540 sirijskih lira/funti.Zar je toliko teško otići na zvanične portale i provjeriti :-)
:D
sarajevoxxxx

#23333 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Idriz wrote: Ti si svjestan da se strana valuta moze elektronski kupovati?
Kakve to ima veze sa ovim što govorimo?
sarajevoxxxx

#23334 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Zrakomlat ziv bio je li to i ti imaš "svjetsku kursnu listu"
Lincoln-Burrows

#23335 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

sarajevoxxxx wrote: Ma ti si neozbiljan.

#سوريا #Syria
#اقتصاد

Ma ja vjerujem da se prodaje i po 600.
Tečajna lista euro banaka drži kurs 1 : 210 i može se izvršiti ta transakcija bilo gdje u svijetu.

Nismo invalidi da ne vidimo tečaj funte.
Čitalac

#23336 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

BBC: Pobeda za predsednika Asada koji želi da pokaže svetu da je partner u borbi protiv terorizma

"Uz podršku ruske avijacije i šiitskih milicija, vladine snage preuzele su kontrolu nad drevnim gradom i sada su na pragu toga da osiguraju veliki deo zemlje", izveštava BBC.
Britanski javni servis prenosi da se mnogi stanovnici i posmatrači pitaju zašto su se vladine snage uopšte i povukle iz Palmire u maju 2015. godine. "Stotine militanata Isila prešle su preko pustinje i gotovo neometane stigle do Palmire, dok su vladine snage bacale barel bombe na oblasti prepune civila pod kontrolom opozicije", navodi se u tekstu.
BBC zaključuje da je pobedom u Palmiri Asad "osigurao snažniju poziciju u mirovnim pregovorima" i da je svakako viđen kao "neko ko rešava probleme, iako mnogi tvrde da je upravo on izvor problema".
zrakomlat

#23337 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:Zrakomlat ziv bio je li to i ti imaš "svjetsku kursnu listu"
Jok, imam vjerodostojniju s fejsbuk pejdža od step njuz adžensi i raka tiho ispušta vjetrove.

Ustvari me zaboli za kursnu listu sirijske valute, nego sam se osvrnuo na to lira/funta. ili je lira ili funta jbmu miša
Last edited by zrakomlat on 27/03/2016 16:55, edited 2 times in total.
Ironmen

#23338 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:Evo na ovom portalu imaš detaljno vrijednost sirijske lire po gradovima Menbedž, Reka, Damask.
https://m.facebook.com/dollar.damas/

...

Covjece rat traje 5 godina zaredom koga briga za pad valuta i kursne liste sta je sa tobom danas je udarna vijest oslobadjanje Palmire i razbijanja kukavica i monstruma ISILA daj uozbilji se malo.
sarajevoxxxx

#23339 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

zrakomlat wrote:
sarajevoxxxx wrote:Zrakomlat ziv bio je li to i ti imaš "svjetsku kursnu listu"
Jok, imam neki link s fejsbuka od step njuz adžensi i raka tiho ispušta vjetrove.

Ustvari me zaboli za kursnu listu sirijske valute, nego sam se osvrnuo na to lira/funta. ili je lira ili funta jbmu miša
Koristi se i jedno i drugo.
Ironmen

#23340 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Co0l wrote:

1.00 USD = 188.816 SYP
US Dollar ↔ Syrian Pound

Cool trolcino pojacaj dozu ode i Mosul :lol: :lol: :kiss:
Ironmen

#23341 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

cbrt wrote:
Kikibombona wrote:
Fuj!

CBRT daj nam ti kursnu listu isilovog Kalifata posto ti pratis te portale i twitere isilovaca da vidimo kako je stanje u Kalifatu ??
sarajevoxxxx

#23342 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Čitalac wrote:BBC: Pobeda za predsednika Asada koji želi da pokaže svetu da je partner u borbi protiv terorizma

"Uz podršku ruske avijacije i šiitskih milicija, vladine snage preuzele su kontrolu nad drevnim gradom i sada su na pragu toga da osiguraju veliki deo zemlje", izveštava BBC.
Britanski javni servis prenosi da se mnogi stanovnici i posmatrači pitaju zašto su se vladine snage uopšte i povukle iz Palmire u maju 2015. godine. "Stotine militanata Isila prešle su preko pustinje i gotovo neometane stigle do Palmire, dok su vladine snage bacale barel bombe na oblasti prepune civila pod kontrolom opozicije", navodi se u tekstu.
BBC zaključuje da je pobedom u Palmiri Asad "osigurao snažniju poziciju u mirovnim pregovorima" i da je svakako viđen kao "neko ko rešava probleme, iako mnogi tvrde da je upravo on izvor problema".
Pa to je to. O tome cijelo vrijeme govorimo. Po Halebu ili zenama i djeci barel-bombe a u Palmiri predaja teritorije Isu.
sarajevoxxxx

#23343 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Cool trolcino pojacaj dozu ode i Mosul :lol: :lol: :kiss:

------------------

U Bagdadu i danas demonstracije. Bagdad se realno nalazi pred novim sukobom ovaj put unutar iračkih šiita.

Samo zanimljivo je posmatrati divljanje ispred n8 manje ni više nego tzv. zelene zone i nikakvu reakciju iračke vojske i policije, dok su sto puta mirnije demonstracije u Ramadiju od strane Malikijeve vlade tretirane kao terorizam ili nešto slično tome.
Last edited by sarajevoxxxx on 27/03/2016 17:10, edited 1 time in total.
Čitalac

#23344 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Isilova agencija Amaq
Breaking | 2 martyrdom operations hit gatherings of Syrian regime forces and militias in the city center of Palmyra.
Ironmen

#23345 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:Cool trolcino pojacaj dozu ode i Mosul :lol: :lol: :kiss:
U Bagdadu i danas demonstracije. Bagdad se realno nalazi pred novim sukobom ovaj put unutar iračkih šiita.

Samo zanimljivo je posmatrati divljanje ispred n8 manje ni više nego tzv. zelene zone i nikakvu reakciju iračke vojske i policije, dok su sto puta mirnije demonstracije u Ramadiju od strane Malikijeve vlade tretirane kao terorizam ili nešto slično tome.
Vidim da pratis raznorazne demonstracije civila sta je sa demonstracijama u Jemenu o tome nemas informacija ???? :sad:
Ironmen

#23346 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Iko ista ????????? demonstracije u Jemenu protiv agresije KSA ?????
exliberal-ex

#23347 Re: Sirija vol. 2

Post by exliberal-ex »

Egzil 1 wrote:
Ironmen wrote:Iko ista ????????? demonstracije u Jemenu protiv agresije KSA ?????
Ma to su sitne demonstracije od par stotina hiljada ljudi. Nebitno da se nadje na njegovoj listi.

ma ako nejavlja step ili kako se vec zove ona njegova agencija....ili ako nije na facebook onda nije istina...

zanimljivo je kako gorcina izbija iz poklonika isla tj umjerenih revolucionara...opetja skoro pa nestao isto ko i aldinjo, japin,cool i general war pokusavaju da budu cinicni ali ispadaju jadni, ...patak se trzne ponekad ali slabo jedino savo pokusava da spinuje nesto ali se skroz pogubio, nema vise ode tenk, ode buldozer, ode....sad prica o ekonomij..koliko je sirijska funta... dok mu se braca raspadaju :zzzz:

jedna stvar me na ovoj temi razocarala a to je koliko je moderacija tolerisala ove poklonike ovih kozojeba...znam da se o moderacij neprica ali su na ovoj temi pali...ko palmira :thumbup:
Naslovnica

#23348 Re: Sirija vol. 2

Post by Naslovnica »

Ironmen wrote:
sarajevoxxxx wrote:Evo na ovom portalu imaš detaljno vrijednost sirijske lire po gradovima Menbedž, Reka, Damask.
https://m.facebook.com/dollar.damas/

...

Covjece rat traje 5 godina zaredom koga briga za pad valuta i kursne liste sta je sa tobom danas je udarna vijest oslobadjanje Palmire i razbijanja kukavica i monstruma ISILA daj uozbilji se malo.
:lol: :lol: :lol:
:thumbup:
Kikibombona

#23349 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

exliberal-ex wrote:
Egzil 1 wrote:
Ironmen wrote:Iko ista ????????? demonstracije u Jemenu protiv agresije KSA ?????
Ma to su sitne demonstracije od par stotina hiljada ljudi. Nebitno da se nadje na njegovoj listi.

ma ako nejavlja step ili kako se vec zove ona njegova agencija....ili ako nije na facebook onda nije istina...

zanimljivo je kako gorcina izbija iz poklonika isla tj umjerenih revolucionara...opetja skoro pa nestao isto ko i aldinjo, japin,cool i general war pokusavaju da budu cinicni ali ispadaju jadni, ...patak se trzne ponekad ali slabo jedino savo pokusava da spinuje nesto ali se skroz pogubio, nema vise ode tenk, ode buldozer, ode....sad prica o ekonomij..koliko je sirijska funta... dok mu se braca raspadaju :zzzz:

jedna stvar me na ovoj temi razocarala a to je koliko je moderacija tolerisala ove poklonike ovih kozojeba...znam da se o moderacij neprica ali su na ovoj temi pali...ko palmira :thumbup:
Pa realno, tesko se postaviti u ovoj situaciji i izabrati jednu stranu. Vjerski fanatici su bez sumnje bolesnici i za buducnost Sirije gori od Asada. Medjutim, nije ni Asad cvjecka. Naprotiv, odgovoran je za vecinu civilnih zrtava. Koristenje barel bombi je klasicno terorisanje civila. Svjedocili smo mnogim gnusnim snimcima, zlocinima koje je SAA pocinila nad zarobljenicima. Zakopan je ziv covjek, probadali su covjeka bajonetom, izivljavali se na sve moguce nacine... odrubljivali su glave itd...

I sta tu onda moderacija moze?

Da banuje sve sa teme osim one koji podrzavaju Kurde, za koje se ne vezu nikakvi zlocini? :D
Maystor

#23350 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Bio sam razočaran načinom na koji je Palmira pala u ruke orka, pa onda sporošću vraćanja iste, ali sada je sve to nebitno.

Čestitam svim dobrim ljudima čišćenje Palmire od najvećeg šljama kojeg je ljudski rod zabilježio!

Idemo dalje, Brko gore čeka već predugo :wink:

P.S. koliko mi je drago zbog Palmire, isto toliko uživam kad vidim koliko je neljudima sa ovog foruma teško palo sve ovo :lol:
Last edited by Maystor on 27/03/2016 17:57, edited 1 time in total.
Locked