Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tempuser

#23301 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Throttle wrote:Pa voznja tim nedodjijama moze uzrokovat npr dvije rasjecene gume a onda se mozes slikat
Nije to nista veca nedodjija od puteva po kojima smo navikli da vozimo!
drug_profi

#23302 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Na bihamk stranici imate kartu sa granicnim prelazima. Pa kombinujte nju sa svojom navigacijom ili google maps i skontajte gdje je koji.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#23303 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

nepass1 wrote:jucer na bijaci jedno auto ispred mene, vraca mu pasose ja prilazim kontroli. na nasem djelu autoputa u jednom trenutku sam mislio da ne vodi nigdje :D jer ni jedno jedino auto nisam sreo :D
Kad si prosao, ja bio oko 9 na granici
Na hrvatskoj autocesti nikog...
Throttle

#23304 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

tempuser wrote:
Throttle wrote:Pa voznja tim nedodjijama moze uzrokovat npr dvije rasjecene gume a onda se mozes slikat
Nije to nista veca nedodjija od puteva po kojima smo navikli da vozimo!
Doduse, i ta ima smisla :lol:
Industrialyzer

#23305 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Industrialyzer »

A hajmo biti malo samokriticni, kakve vi navike imate koje idu na zivce drugim vozacima?

Ja nekad "spavam" na semaforu, pogotovo ujutro :mrgreen:
kakaljin

#23306 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

Industrialyzer wrote:A hajmo biti malo samokriticni, kakve vi navike imate koje idu na zivce drugim vozacima?

Meni je navika pratiti semafor i vec spreman na zuto da krenem, ali vecini slucajeva stojim jer ljudi tek na zeleno ubace u brzinu pa krenu ali polako.

Navika mi je dati zmigavac 150 metara ranije da pokazem ostalim ucesnicima da cu skrenuti, pa mi odjednom ispred mene zakoci frajer i pocne skretati bez zmigavca. Ali isto tako mi je navika da ne palim zmigava iz trake gdje ne mogu nigdje drugo vec samo skrenuti. Dok neki obrnuto rade, ne pale zmigaca kada se prestrojavaju vec ga upale u traci gdje ne mogu nigdje drugo vec skrenuti.

Navika mi je voziti po ogranicenju + 5 km/h, ali ne mogu jer ostali voze previse sporo cak duplo manje nego sto pise ogranicenje.

Navika mi je pricati na telefon preko handsfreea u autu jer mi je lakse i koncentrisan sam na voznju a i pricam, dok ostali imaju to u u autu ali ne korste vec ugrozavaju i mene i sebe i ostale ucesnike u saobracaju jer naglo uspore i sveraju jer ne znaju vise od jedne radnje raditi.

Navika mi je ako je guzva da pustim nekoga da se ukljuci jer mu ne blokiram raskrsnicu, kao vecina sto radi.

Navika mi je da pratim semafor i da napravim prostora da i onaj iza mene moze proci na blinkajuce zeleno cak i zuto, a ne kao neki upali se zuto oni po gasu i ostave iza sebe na semaforu auta a mogu jos minimum dva proci.
Industrialyzer

#23307 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Industrialyzer »

kakaljin wrote:
Industrialyzer wrote:A hajmo biti malo samokriticni, kakve vi navike imate koje idu na zivce drugim vozacima?

Meni je navika pratiti semafor i vec spreman na zuto da krenem, ali vecini slucajeva stojim jer ljudi tek na zeleno ubace u brzinu pa krenu ali polako.

Navika mi je dati zmigavac 150 metara ranije da pokazem ostalim ucesnicima da cu skrenuti, pa mi odjednom ispred mene zakoci frajer i pocne skretati bez zmigavca. Ali isto tako mi je navika da ne palim zmigava iz trake gdje ne mogu nigdje drugo vec samo skrenuti. Dok neki obrnuto rade, ne pale zmigaca kada se prestrojavaju vec ga upale u traci gdje ne mogu nigdje drugo vec skrenuti.

Navika mi je voziti po ogranicenju + 5 km/h, ali ne mogu jer ostali voze previse sporo cak duplo manje nego sto pise ogranicenje.

Navika mi je pricati na telefon preko handsfreea u autu jer mi je lakse i koncentrisan sam na voznju a i pricam, dok ostali imaju to u u autu ali ne korste vec ugrozavaju i mene i sebe i ostale ucesnike u saobracaju jer naglo uspore i sveraju jer ne znaju vise od jedne radnje raditi.

Navika mi je ako je guzva da pustim nekoga da se ukljuci jer mu ne blokiram raskrsnicu, kao vecina sto radi.

Navika mi je da pratim semafor i da napravim prostora da i onaj iza mene moze proci na blinkajuce zeleno cak i zuto, a ne kao neki upali se zuto oni po gasu i ostave iza sebe na semaforu auta a mogu jos minimum dva proci.

Ma ja, ko i svi forumasi :lol:
nepass1

#23308 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

mk ultra wrote:
nepass1 wrote:jucer na bijaci jedno auto ispred mene, vraca mu pasose ja prilazim kontroli. na nasem djelu autoputa u jednom trenutku sam mislio da ne vodi nigdje :D jer ni jedno jedino auto nisam sreo :D
osim ludovanja vozaca od jablanice do mostara sve ok, nagovori me zena iz mostara za medjugorje pred autoput nesta raskopali 2km makadama i onda kaze sto si ovim putem, zamalo se nisam vratio :lol: i ja sam bio oko 9 pola 10 na granici.
sivi911

#23309 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sivi911 »

Ako je cesta prazna i vidim da mogu, vozim 120 a ograničenje 60.

Ako nemam kome tj. ne smetam nikome direktno onda i ne dajem žmigavac posebno kod prestrojavanja.

Ako sam dobro raspoložen volim da pojačam muziku a prozor spušten jer klima nije napunjena.

Ako sam nadrkan ili iole žurim negdje neću pustiti nikog da se uključi u gužvi nego gledam da samo ja prođem.
Industrialyzer

#23310 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Industrialyzer »

Svaka cast na iskrenosti. I ja pustam ljude da se ukljuce zavisno od raspolozenja :lol: i kad vidim da se neko bezobrazno uvaljuje nikad ne pustam
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#23311 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

ja samo ''pravnike'' ne pustam :lol:
Industrialyzer

#23312 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Industrialyzer »

Ko su pravnici :lol: Ja pustam zene redovno :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#23313 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

pa ovi sto su u ''pravu'' :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#23314 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

nepass1 wrote:
mk ultra wrote:
osim ludovanja vozaca od jablanice do mostara sve ok, nagovori me zena iz mostara za medjugorje pred autoput nesta raskopali 2km makadama i onda kaze sto si ovim putem, zamalo se nisam vratio :lol: i ja sam bio oko 9 pola 10 na granici.

Ja uvijek na capljinu idem, a taj put međugorje zvirići popravljaju, cudi me da si ikako prosao :mrgreen:
nepass1

#23315 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

ma gazi vitara sve uz potrosnju 4,9l :izet:
:lol: :lol: :lol:

a da sam znao ne bih ni krenuo tim putem, kao uvjek zena je kriva :D
NediM17

#23316 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

nepass1 wrote:ma gazi vitara sve uz potrosnju 4,9l :izet:
:lol: :lol: :lol:

a da sam znao ne bih ni krenuo tim putem, kao uvjek zena je kriva :D
Pa taj tvoj benzinac 1.6 troši manje od 1.6 dizela. :D
nepass1

#23317 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

bilo 4.4 do mostara majke mi :D jebo me makadam
nasuo na bp kod bitumenke i restartovao bc
a laze bc, bar mislim, po fuelio je 6,7 prosjek na dosadasnjih 15kkm
nepass1

#23318 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

evo i slike Image
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#23319 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

To je fakat super potrošnja za onu kutiju od cipela... :mrgreen: :thumbup:
Travnički Noćni Šetač

#23320 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Ja volim snimati kamerom druge vozače ... dok me neko jači ne istuče dobro...
Zoya

#23321 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Zoya »

Šminkam se na crveno :facepalm:
Laplace

#23322 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

JavierBosnia wrote:Ne znam za vas, ali u zadnje vrijeme svaki put kada vozim i na cesti sam, imam osjecaj da ce me neko udariti ili zakaciti.
Tacno svaki put ocdkujem nekoga ko ne zna da se drzi u okviru svoje trake, kad skrece, kad parkira, kad pretice i naglo koci..
I ja imam takav osjećaj. Jednostavno odavno nemam povjerenja u naše vozače, i tamo gdje je sasvim logično i jasno da će stati (kad se sa sporednog, na primjer, uključuje na glavni a vidljivost je i više nego dobra), ja samo čekam da skoči pred mene.
Laplace

#23323 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Samo ako imaš fotoaparat.
Stockk

#23324 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Stockk »

...kad stanem da pjesak predje preko pjesackog prelaza, a dijabolama iz suprotnog smjera ne pada na pamet da se i oni zaustave...
Travnički Noćni Šetač

#23325 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Stockk wrote:...kad stanem da pjesak predje preko pjesackog prelaza, a dijabolama iz suprotnog smjera ne pada na pamet da se i oni zaustave...
A još su gori ovi iza što ili obilaze ili jednostavno profuraju ako su dvije trake u pitanju...
Post Reply