Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Paulaner
#23301 Re: Zeničani
Raja gdje cete vi docekati 2018?
Ja sam mislio sa djevojkom u neki restoran sa muzikom uzivo. Znate li neko fino mjesto kao npr. Miris dunja,Trubadur...U Tapasu sam vidio da ce pjevati Nero,sta je sa ostalima?
Ja sam mislio sa djevojkom u neki restoran sa muzikom uzivo. Znate li neko fino mjesto kao npr. Miris dunja,Trubadur...U Tapasu sam vidio da ce pjevati Nero,sta je sa ostalima?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#23302 Re: Zeničani
Ne znam za koju si varijantu, drmoguz ili sjedeljka?Paulaner wrote:Raja gdje cete vi docekati 2018?
Ako ces na drmoguz gledaj Henesi, Libertas, Da Vinci, Gato, Trudadur. Tu ce biti muzika uzivo sasvim sigurno...Miris dunja ti je varijanta sjedeljke, a ako gazda bude pjevao pogotovo
-
veliki_ah
#23303 Re: Zeničani
Baš me zanima ima li ovdje raje sa onog foruma.. Pogotovo onih dijasporaša, vjerujem da smo mi lokalci manje-više tu, bar ja prepoznajem nikove i neku raju.Distortion wrote:Objektivno ta ekipa je digla Robijase na znatno visi nivo kad je u pitanju organizacija. Domace snage + dijaspora koji su finansijski pomagali sve akcije koje su odradjene.
S obzirom da sam bio ucesnik slazem se s enkom!
Šta je sa likovima RealIRA, ludilo i sl? Znam da ludilo često dođe u ze..
- Zaitsev
#23304 Re: Zeničani
Kao neko ko je s tobom stajao svaku tekmu tad, ja znam da si tad puno više pecao...enkoo83 wrote:
Kao neko ko je bio veoma aktivan u to vrijeme mogu slododno reci da su to bila zlatna doba robijasa
- Zaitsev
#23305 Re: Zeničani
Ludilo i sad često dođe...veliki_ah wrote:Baš me zanima ima li ovdje raje sa onog foruma.. Pogotovo onih dijasporaša, vjerujem da smo mi lokalci manje-više tu, bar ja prepoznajem nikove i neku raju.Distortion wrote:Objektivno ta ekipa je digla Robijase na znatno visi nivo kad je u pitanju organizacija. Domace snage + dijaspora koji su finansijski pomagali sve akcije koje su odradjene.
-
tap3ah75
#23306 Re: Zeničani
Imate li u ZE za preporučiti neki servis za tablet?
-
kakavdanakneiskustvu
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#23308 Re: Zeničani
Kakve veze ima Lana Del Rey sa Zenicom?kakavdanakneiskustvu wrote:https://www.youtube.com/watch?v=1OEron4rXfk
Ali odlično si pogodio
Ona je jedina "moderna" pjevačica koju obožavam slušati... ima baš dobrih pjesama od Video Games, Born to Die pa nadalje...
Baš mi se sviđa taj neki melanholični prizvuk koji se osjeti u njenoj muzici.
Ipak Summer wine nije niko bolje obradio od Ville Valo-a i one Izraelke...
- phillie
#23309 Re: Zeničani
Mozda ce biti gosca Miligramu

-
Shmeker
#23310 Re: Zeničani
Kako vidim hoce ovi "Europljani" na celu sa Fudom da otvore sve ulice u gradu za motorna vozila. Doduse ostat ce dio od Kamenog do Zenicanke, al on svakako vec sada vise lici na buvljak. Znaci idemo na nivo Busovace uskoro.
Naravno sve ovo je prijedlog udruzenja poslodavaca Zenice
Vrhunski poslodavci koji se takmice ko moze da isplati nizu satnicu. Majke mi ja bi sve ove zenicke privrednike protjerao iz grada, koja je to gamad.
Naravno sve ovo je prijedlog udruzenja poslodavaca Zenice
-
Throttle
#23311 Re: Zeničani
Pa ako otvore dio od Bosanke do Kamenog, to će baš bit odron
Doduše, i sad je otvoren za određene likove koji prolaze a niko ih ne sankcioniše
Doduše, i sad je otvoren za određene likove koji prolaze a niko ih ne sankcioniše
- Casual's
#23312 Re: Zeničani
To se priprema od početka godine.Shmeker wrote:Kako vidim hoce ovi "Europljani" na celu sa Fudom da otvore sve ulice u gradu za motorna vozila. Doduse ostat ce dio od Kamenog do Zenicanke, al on svakako vec sada vise lici na buvljak. Znaci idemo na nivo Busovace uskoro.
Naravno sve ovo je prijedlog udruzenja poslodavaca ZeniceVrhunski poslodavci koji se takmice ko moze da isplati nizu satnicu. Majke mi ja bi sve ove zenicke privrednike protjerao iz grada, koja je to gamad.
Bila je i tačka o tome na jednoj od sjednica gdje se tražilo izglasavanje, međutim neko je tražio više informacija (napisali samo ulicu) i od tada ništa.
Zbog toga pokušavaju "središte" prebaciti oko gradske kafane, pa imamo one neosnovane konkurse za idejna rješenja kako bi narod vlažio na ista. Stalno radi spinovanje kako je sređivanje trga i ulice ogroman projekat, kako grad nema novaca, bez obzira što je obećao ove godine to riješiti (kao i Čelik
- Norm
#23313 Re: Zeničani
...bolje i to nek se 'offspringsi' hurce sa bijesnim makinama, nego jelika u po sahte...inovativnost
...ah, sami pali sami se ubili...fakat ste negativni...
Svim katolicima Cestit Bozic uz najljepse zelje...
Svim katolicima Cestit Bozic uz najljepse zelje...
-
enkoo83
#23314 Re: Zeničani
Pecanje je kasnije uzelo primat haha.ajde baci na pp ko se krije iza nickaZaitsev wrote:Kao neko ko je s tobom stajao svaku tekmu tad, ja znam da si tad puno više pecao...enkoo83 wrote:
Kao neko ko je bio veoma aktivan u to vrijeme mogu slododno reci da su to bila zlatna doba robijasa
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#23315 Re: Zeničani
Ja koliko sam procitao saopstenje za javnonst Udruzenja Poslodavaca, radi se o ulici Muhameda Seida Serdarevica, a ne o Alijinom trgu. Znaci ulica nize, kod Muzeja.
-
veliki_ah
#23316 Re: Zeničani
Svejedno nema logike. Jel to da ne moraju na bulevar parkirati kad je dzuma?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#23317 Re: Zeničani
Ne znam stvarno zbog cega to traze...
Kad je uopste Alijin trg zatvoren za saobracaj?
Kad je uopste Alijin trg zatvoren za saobracaj?
- kamen spoticanja
#23318 Re: Zeničani
to i ne bilo lose...ako uspiju regulisati saobracaj u onom uskom grlu ispred sinagoge i caffea Korzo
inace ce biti svakakve vrste pizdarija
inace ce biti svakakve vrste pizdarija
-
Shmeker
#23319 Re: Zeničani
Druga tačka Dnevnog reda Devete sjednice Privrednog savjeta Grada Zenice bila je inicijativa za otvaranje ulica u strogom centru Grada Zenica za saobraćaj motornih vozila: ulice Alije Izetbegovića (od Kamenitog mosta do kružnog toka na Trgu Alije Izetbegovića) i ulice Muhameda Seida Serdarevića (cijelom dužinom) za saobraćaj motornih vozila. Ulica Muhameda Seida Serdarevića će se otvoriti za saobraćaj motornih vozila. Planirano je da ulica bude jednosmjerna i da se u dijelu preko puta Muzeja s desne strane ulice urade parking mjesta. Otvaranje ulice Alije Izetbegovića u ovom trenutku ne može biti realizovano._BataZiv_0809 wrote:Ja koliko sam procitao saopstenje za javnonst Udruzenja Poslodavaca, radi se o ulici Muhameda Seida Serdarevica, a ne o Alijinom trgu. Znaci ulica nize, kod Muzeja.
Treba napomenuti i da će u predstojećem periodu biti objavljen međunarodni arhitektonski konkurs za kompletnu lokaciju koji će definisati i saobraćajno rješenje. Prihvaćen je prijedlog Gradonačelnika da se s idejom otvaranja ove ulice sačeka do okončanja odnosano izbora najboljeg idejnog, arhitektonskog rješenja.
Jel ovo znaci da buduci trg ustvari nece biti trg? Fola medjunarodni konkurs kao i kod gradske kafane a onda izaberu isti projekat s 10 tezgi ispred
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#23320 Re: Zeničani
A gdje to Elektroprenos i Zeni Turs prave poslovne zgrade? Vidio sam SCC, ali ne mogu da se orjentisem 
@Šmekere, ne znam sta to sve znaci...ono kako ja to citam je da se otvara ulicica ispod zanatskog, sto i nije toliko lose jer se sad i ne koristi toliko. Eh kuda ce se ukljucivati i kako ce biti rijesen cvor sa onom kraj sinangoge, ostaje da se vidi...Alijin trg je sve samo ne trg. Neko fino poplovacanje i da ostane korzo je ono sto bih ja zelio...
Meni Gradska kafana nije losa, s obzirom da ne smijes dirati u izgled objekta, tesko je napraviti revoluciju. Ali dabogda da je iko uzme pod tim uslovima.
Mozda je i bolje da stoji ovako rusevna, jer ce onda to nama Zenicanima biti dusevna hrana.
@Šmekere, ne znam sta to sve znaci...ono kako ja to citam je da se otvara ulicica ispod zanatskog, sto i nije toliko lose jer se sad i ne koristi toliko. Eh kuda ce se ukljucivati i kako ce biti rijesen cvor sa onom kraj sinangoge, ostaje da se vidi...Alijin trg je sve samo ne trg. Neko fino poplovacanje i da ostane korzo je ono sto bih ja zelio...
Meni Gradska kafana nije losa, s obzirom da ne smijes dirati u izgled objekta, tesko je napraviti revoluciju. Ali dabogda da je iko uzme pod tim uslovima.
Mozda je i bolje da stoji ovako rusevna, jer ce onda to nama Zenicanima biti dusevna hrana.
- Ajatolah_
#23321 Re: Zeničani
Alijin trg bi idealno bilo zatvoriti i s gornje strane zgradama, naravno popločati i eventualno posaditi koje drvo kroz sredinu. Ne trebaju nikakva čuda i izmišljanja tople vode da se dobije nešto što liči na jednu centralnu gradsku zonu. Dodatno, od one zelene površine na strani Kineskog se može isto tako napraviti lijep centralni park koji bi komunicirao s ovakvim trgom.
Problem je što, osim samog zatvaranja za saobraćaj, u ovih 20 godina nikad nije napravljen nikakav plan, vizija šta uraditi s tim novodobivenim prostorom za glavni gradski trg. Osim ako ova zatvorena cesta nije konačna vizija kako treba izgledati centar grada, onda ništa.
Problem je što, osim samog zatvaranja za saobraćaj, u ovih 20 godina nikad nije napravljen nikakav plan, vizija šta uraditi s tim novodobivenim prostorom za glavni gradski trg. Osim ako ova zatvorena cesta nije konačna vizija kako treba izgledati centar grada, onda ništa.
Last edited by Ajatolah_ on 25/12/2017 20:26, edited 1 time in total.
- Distortion
#23322 Re: Zeničani
Druga vremena, novi nickovi, samo enko ima stari nickveliki_ah wrote:Baš me zanima ima li ovdje raje sa onog foruma.. Pogotovo onih dijasporaša, vjerujem da smo mi lokalci manje-više tu, bar ja prepoznajem nikove i neku raju.Distortion wrote:Objektivno ta ekipa je digla Robijase na znatno visi nivo kad je u pitanju organizacija. Domace snage + dijaspora koji su finansijski pomagali sve akcije koje su odradjene.
Doduse i Ja_Ja ima isti nick
- Norm
#23323 Re: Zeničani
...izuzetno lijep i prostran trg, u centru grada, pjesacka zona, sa zelenim povrsinama s jedne strane i poslovnim prostorima s druge, stara carsija...izaberemo kako izaberemo i sad ce tu da bidne golemi parking za 'cvajtare', passate 'pijacare', kombije i sve one euronorme <1 u centru grada...pardon, najveceg sela u BiH...i mi opet sutimo...svaka dalja rasprava o bilo cemu je suvisna...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#23324 Re: Zeničani
Koji si ti brat 
-
enkoo83
#23325 Re: Zeničani
Vi se krijeteDistortion wrote:Druga vremena, novi nickovi, samo enko ima stari nickveliki_ah wrote:Baš me zanima ima li ovdje raje sa onog foruma.. Pogotovo onih dijasporaša, vjerujem da smo mi lokalci manje-više tu, bar ja prepoznajem nikove i neku raju.Distortion wrote:Objektivno ta ekipa je digla Robijase na znatno visi nivo kad je u pitanju organizacija. Domace snage + dijaspora koji su finansijski pomagali sve akcije koje su odradjene.
Šta je sa likovima RealIRA, ludilo i sl? Znam da ludilo često dođe u ze..![]()
Doduse i Ja_Ja ima isti nick