Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
developer10

#23301 Re: Android OS

Post by developer10 »

Ne znam je li već neko pitao ili se pričalo o tome:

Ima li nade da će Nougat stići na HTC One M8 (moj je M8s mada to neće igrati ulogu, iako je izašao uporedo s M9). Ova dole vijest je objavljena juče (29.03.) mada se špekuliše da je zapravo greškom isplivala ta najava.

http://www.droidreport.com/articles/523 ... tc-one.htm
Qler

#23302 Re: Android OS

Post by Qler »

Ako koga zanima, LG G5 skoro nov sa garancijom u MESC-u, 500KM... i ima i onaj Wiko U-FEEL on je bas nov, 300KM....
strong69

#23303 Re: Android OS

Post by strong69 »

zdruzdjo wrote:E hajmo, Samusung-ovci i Samsung-Ovce, kremu u ruke i pravac u wc i pustite video prezentacije i na posao. mislim mazite ruke kremom
:lol: :lol: :lol:

Sad da cujemo kako vam samo OVAJ TREBA i kako SAMO OVAJ VALJA. I kako je ce smisao zivota biti ispunjen kad isti bude u licnom posjedu.
Moram priznati da na papiru impresivno izgleda. Ali i Note (aka NERO) je izgledao.
https://www.klix.ba/scitech/tehnologija ... /170329116
Sto se ti brines oko tudjeg dzepa, izbora i potrebe? Imas nesto od toga?
exampLe.

#23304 Re: Android OS

Post by exampLe. »

Ljudima radi sujeta jbg. Koriste Xiaomie, Umi Romove i jedva cekaju da izadje novi Galaxy S ili Iphone pa da prosipaju frustracije po forumu.

Kome se kupuje S8 kupit ce ga, niste im vi te pare dali ni zaradili.
zdruzdjo

#23305 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Halooooo ljudi sarkastican sam malo.
Meni je bas drago da je tako.
Drag prijatelj prodaje telefone i svaki njegov finansijski uspjeh mi je bas super. Znam da kako ja zavrmem turu pica i on ce bez da upola pjanske nadje razlog da kao ide kuci jer je kratak a nece da ja placam.
SToga Neka se kod nas kupuje sto vise S8-ica i ako Bog da i S9 i S10. Stara narodna nesto spominje vunu. Samo ljudi uzimajte sta god kome lezi. I TREBA.

I btw. Nemam nikakav kineski b-brand telefon.
mega_mashcine

#23306 Re: Android OS

Post by mega_mashcine »

Imam problem da kada se povezem na internet, browser mi učita nekoliko spam web stranica. Na telefonu su mi se takodjer pojavile (ne znam odakle) dvije ikone, kao za apliakcije, koje kada kliknem na njih, otvaraju ove iste web stranice. Je li imao neko slicnih iskustava, i imate li savjet sta bih mogao uraditi povodom ovog problema ?
Pokusao sam sa vracanjem sistema na fabricke postavke, ali nakon nekog vremena se opet isto pocelo desavati. Pokusao sam i sa AVG-om, ali nije pomoglo. :-?
Dzontra_Volta

#23307 Re: Android OS

Post by Dzontra_Volta »

mega_mashcine wrote:Imam problem da kada se povezem na internet, browser mi učita nekoliko spam web stranica. Na telefonu su mi se takodjer pojavile (ne znam odakle) dvije ikone, kao za apliakcije, koje kada kliknem na njih, otvaraju ove iste web stranice. Je li imao neko slicnih iskustava, i imate li savjet sta bih mogao uraditi povodom ovog problema ?
Pokusao sam sa vracanjem sistema na fabricke postavke, ali nakon nekog vremena se opet isto pocelo desavati. Pokusao sam i sa AVG-om, ali nije pomoglo. :-?
Vjerovatno imaš neku aplikaciju koja ti instalira te stvari i koju si vjerovatno ponovo instalirao nakon vraćanja na fabričke postavke.
Prekontroliši to što imaš instalirano (meni je recimo takav problem napravila neka bezvezna apk za download mp3 muzike).
condy

#23308 Re: Android OS

Post by condy »

potraži tu aplikaciju, i probaj je ručno deinstalirati...izlistaj sve pa je probaj deinstaliratili ili isključiti

ako tako ne može skini i probaj mobitel očistiti sa 360 security ili CM Security, imaš ih u trgovini skinuti.

ako koristiš chrome kao pretraživač, obriši ga i ponovo instaliraj ili probaj prije toga izbrisati njegov history-povijest pretraživanja.
mega_mashcine

#23309 Re: Android OS

Post by mega_mashcine »

Dzontra_Volta wrote:
mega_mashcine wrote:Imam problem da kada se povezem na internet, browser mi učita nekoliko spam web stranica. Na telefonu su mi se takodjer pojavile (ne znam odakle) dvije ikone, kao za apliakcije, koje kada kliknem na njih, otvaraju ove iste web stranice. Je li imao neko slicnih iskustava, i imate li savjet sta bih mogao uraditi povodom ovog problema ?
Vjerovatno imaš neku aplikaciju koja ti instalira te stvari i koju si vjerovatno ponovo instalirao nakon vraćanja na fabričke postavke.
Prekontroliši to što imaš instalirano (meni je recimo takav problem napravila neka bezvezna apk za download mp3 muzike).
Vec sam razmisljao o tome, ali ne znam zaista koja bi apliakcija mogla to da mi pravi. Sve iste aplikacije sam imao i na starom telefonu, i nije bilo problema. Mozda da mi neka aplikacija, koja je dosla na telefonu to pravi, pa mozda njenim updateom se to pokrene. :?
condy wrote:potraži tu aplikaciju, i probaj je ručno deinstalirati...izlistaj sve pa je probaj deinstaliratili ili isključiti

ako tako ne može skini i probaj mobitel očistiti sa 360 security ili CM Security, imaš ih u trgovini skinuti.

ako koristiš chrome kao pretraživač, obriši ga i ponovo instaliraj ili probaj prije toga izbrisati njegov history-povijest pretraživanja.
koristio sam chrome, i pokusao sam sa brisanjem i cache-a i povijesti pretrazivanja, nije pomoglo. Onda sam deinstalirao chrome, instalirao operu, i sa njom je isto bilo. :(

Pokusacu i sa tim programima ocistiti mobitel.

Hvala vam na savjetima.
zdruzdjo

#23310 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

prije par godina gospoda iz bh telecom-a su napravili neki update na modemima.
Nekim cudom ili greskom ili gluposcu (ali najprije ovo zadnje) su ubacili neke vrijednosti u ip polja. uglavnom ne svima ali sam bio i ja jedan od tih.
racunar je isao po defult-u na tu neku stranicu, ali sto je najcrnje i svi mobiteli koji su se kacili na wifi kucnu mrezu.
nema sta nisam radio. jedva skontao sta se desilo.
ne znam da li ovdje ili na nekom drugom forumu ali neka djevojka mi je pomogla.
skafiskafsnjak

#23311 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

S6 edge Uzbekistan i Kazastan dobili Nougat.... a mi u BiH jos cekamo....

E eee jebote ...
exampLe.

#23312 Re: Android OS

Post by exampLe. »

skafiskafsnjak wrote:S6 edge Uzbekistan i Kazastan dobili Nougat.... a mi u BiH jos cekamo....

E eee jebote ...
Flash flash i samo firmware flash. :P
mega_mashcine

#23313 Re: Android OS

Post by mega_mashcine »

mega_mashcine wrote:
condy wrote:potraži tu aplikaciju, i probaj je ručno deinstalirati...izlistaj sve pa je probaj deinstaliratili ili isključiti

koristio sam chrome, i pokusao sam sa brisanjem i cache-a i povijesti pretrazivanja, nije pomoglo. Onda sam deinstalirao chrome, instalirao operu, i sa njom je isto bilo. :(

Hvala vam na savjetima.
Pokusao sam i sa dva programa koja si preporucio, ali je problem i dalje prisutan.
Vjerovatno cu opet pokusati sa vracanjem mobitela na tvornicke postavke, jer imam problema i sa kontaktima iz imenika.. Prvo su mi misteriozno nestajali i iz telefona i sa sim kartice, i to sam nekako uspio rijesiti tako sto sam zabranio skoro svim aplikacijama da pristupaju imeniku. Sa tim sam ocigledno nesto drugo zajebo, jer sad ne mogu da dodajem nove kontakte u imenik. :lol:
zdruzdjo

#23314 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

skafiskafsnjak wrote:S6 edge Uzbekistan i Kazastan dobili Nougat.... a mi u BiH jos cekamo....
E eee jebote ...

Stari Uzbeci su inace uvijek bili napredni u svemu.
Pa tako i samsung prije njima pustio.
Sta ces to je taj Samsung.
condy

#23315 Re: Android OS

Post by condy »

mega_mashcine wrote:
mega_mashcine wrote:

Hvala vam na savjetima.
Pokusao sam i sa dva programa koja si preporucio, ali je problem i dalje prisutan.
Vjerovatno cu opet pokusati sa vracanjem mobitela na tvornicke postavke, jer imam problema i sa kontaktima iz imenika.. Prvo su mi misteriozno nestajali i iz telefona i sa sim kartice, i to sam nekako uspio rijesiti tako sto sam zabranio skoro svim aplikacijama da pristupaju imeniku. Sa tim sam ocigledno nesto drugo zajebo, jer sad ne mogu da dodajem nove kontakte u imenik. :lol:
Možeš probati i ovo. Izvšiti update - aktuelizaciju sistema tj. softvera. To možeš pokušati uraditi prije vraćanja na fabričke postavke ili poslije vraćanja. Isključi opciju sigurnosnog kopiranja i vraćanja podataka jer ako vratiš podatke poslije vraćanja na tvorničke postavke, opet će ti tu aplikaciju što te zeza vratiti.
ug_lee

#23316 Re: Android OS

Post by ug_lee »

Je li još nekome WhatsApp pun bagova? Znači otvara mi app jedno 10 sekundi (bude sve crno) onda mi tako zaledi i ostane onaj prostor za keyboard crn pa moram ubijati proces j tako dalje..
channel10

#23317 Re: Android OS

Post by channel10 »

Da li je neko uspio skinuti Super Maria na androidu?
spree

#23318 Re: Android OS

Post by spree »

nisam ni pokusavao. kod mene je obucen :razz:
channel10

#23319 Re: Android OS

Post by channel10 »

spree wrote:nisam ni pokusavao. kod mene je obucen :razz:
:) ozbiljno pitam. Registrovao sam se, ali od downloada ni traga ni glasa.
spree

#23320 Re: Android OS

Post by spree »

ja se nisam ni reg. ma polako, sta je zurba. nikada vise onog pravog marija.
skafiskafsnjak

#23321 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Ja sam davno klikno na pre register...jos nista
Better Man

#23322 Re: Android OS

Post by Better Man »

ug_lee wrote:Je li još nekome WhatsApp pun bagova? Znači otvara mi app jedno 10 sekundi (bude sve crno) onda mi tako zaledi i ostane onaj prostor za keyboard crn pa moram ubijati proces j tako dalje..
Koji ti je telefon. meni radi normalno bez ikakvih problema.
arnes_king

#23323 Re: Android OS

Post by arnes_king »

Pozdrav raja,

U zadnje vrijeme primjetim da mi se na mob dosta brze isprazni baterija nego do prije par mjeseci, razlika je znatna, a nisam nikakve nove aplikacije instalirao sto bi mogle dovesti do toga. Ima li kakav nacin da se provjeri da li je baterija OK, jer ako nije da odnesem u servis dok jos vazi garancija?

Mobitel je Galaxy S7 Edge.

EDIT: Palo mi je na pamet da vec neko vrijeme koristim google live pozadinu sa onom planetom gdje se pravi status pokazuje tako da mislim da je to dosta crpilo bateriju pa cu probati bez. Takodjer sam poceo koristiti Gear S2 koji je stalno povezan preko BT pa vjerovatno i to utice.
ug_lee

#23324 Re: Android OS

Post by ug_lee »

Better Man wrote:
ug_lee wrote:Je li još nekome WhatsApp pun bagova? Znači otvara mi app jedno 10 sekundi (bude sve crno) onda mi tako zaledi i ostane onaj prostor za keyboard crn pa moram ubijati proces j tako dalje..
Koji ti je telefon. meni radi normalno bez ikakvih problema.
Nexus 5x
Radar71

#23325 Re: Android OS

Post by Radar71 »

Super Mario se može od jutros instalirati
Post Reply