Najprije izvinjenje!palermo wrote:Nego, oko ovog pasusa koji sam ostavio. Nekako postaje ružno, patetično, čitati izjave tipa, žao mi je Mostara i slično (ne apostrofiram sada posebno ovo vaše što ste rekli) naprosto to postaje način obraćanja mostarcima.....posebno Bošnjacima Mostara,i to ostavlja jedan prilično gorak okus.....rekao bih čak i gorči od onoga što ostave Bakir i Dragan..kluz franjo wrote:
PS: Uz lični osjećaj žalosti (znam Mostar i cijenim Mostarce), ali mislim da je kolega Fudo387 po ovom pitanju na odgovarajućem pdf-u dao poprilično iskreno bolan završni komentar.
A što se tiče Fudinog završnog komentara (pretpostavljam da se to odnosi na njegovu rečenicu," onda si izgubio") on zaista jeste sublimirao sav taj jad i bijedu odnosa Bosne i Hercegovine prema Mostaru.
Jer ni Fudo ne spominje tu da je možda izgubila Bosna i Hercegovina u Mostaru, ili da je jedan od njenih konstiututivnih naroda (kojem i Fudo pretpostavljam da pripada) takođe izgubio. Čak ni vi to ne spominjete, nego nažalost, i vi Mostar koristite kao priliku da još jednom iskažete svoja ideološka opredjeljenja
(naravno, na jedna pismen i kulturan način, ali opet način od kojeg Mostar zaista nema ništa)
Apsolutno doživljavam gubitak Mostara kao jednu od najvećih PARADIGMI gubitka Bosne i Hercegovine. Upravo ističem primjer Mostara kao najeklatantniji primjer gubitka svih građana BiH. Upravo mi je nažalost primjer Mostara najplastičniji da prikažem svu pogubnost loših politika tzv. zaštitnika konstitutivnosti. Ako smatrate da sam bilo šta zloupotrijebio u neke ideološke svrhe, još jednom izvinjenje i Vama i svim Mostarcima, to mi definitivno nije bila namjera.
A sada pojašnjenje.
Da, mislio sam na tu Fudinu rečenicu, i slažem se da je tu jako bolno, ali nažalost očigledno istinito sublimiran sav jad i bijeda odnosa (neću reći BiH, jer nije Mostar prekookeanska kolonija) građana BiH prema Mostaru.
Kao Sarajlija (sjevernohercegovačkih korjena) želim svim Mostarcima (i starim i novopridošlim) u svakom slučaju bolja vremena i biću slobodan dati neku svoju završnu ideološku poruku: "Više BiH gubi gubitkom Mostara, nego Mostar gubitkom BiH!"