Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Frankyee

#23301 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Frankyee »

da li nesto valja ovaj Bicakcic ? ili je to nivo Mravca
Muhamed Đakmić

#23302 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Trebao bi biti bolji od Spahića za koju godinu.
Logovan

#23303 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Logovan »

Frankyee wrote:da li nesto valja ovaj Bicakcic ? ili je to nivo Mravca
Za ovu zadnju sezonu bio je izabran za najboljeg stopera u cvajti, tako da ako nastavi ovako napredovati ja očekujem da bude bolji od Spahića, te da za koju godinu pređe u neki vrhunski klub. :thumbup:
Frankyee

#23304 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Frankyee »

_terminaš_ wrote:
Frankyee wrote:da li nesto valja ovaj Bicakcic ? ili je to nivo Mravca
Za ovu zadnju sezonu bio je izabran za najboljeg stopera u cvajti, tako da ako nastavi ovako napredovati ja očekujem da bude bolji od Spahića, te da za koju godinu pređe u neki vrhunski klub. :thumbup:
odlicno, jos da vidimo kako ce da se uklopi , jedino je pitanje koliko ce Pape da mu dadne prilike pored Zukanovica.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#23305 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

Edin H. wrote:
JoseMujica wrote:isto tako mislim kako :? :shock: :? al eto pustiše baju pa vi dumajte

znam da je moguće i to brzo ide da dobiješ bh. državljanstvo i pasoš kad ti roditelji već imaju državljanstvo, a nisi se prije ni upisivao ni ispisivao
Nije ba u tome problem, ja vjerujem hrletu, vec potencijalni gubitak njemackog drzavljanstava.
a dobro to...al mislim da si baš ti to pojašnjavao da ima fore valjat do 23 godine s oba pa onda mora izabrati
Baltazar_khan

#23306 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baltazar_khan »

Image

8-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#23307 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

hebeni smo hebeni...

Hvala ti Pape! :bih:
lopovjack

#23308 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lopovjack »

http://www.bayer04.de/b04-deu/de/_site_index.aspx

Spaha prihajao kod apotekara. Sretno kapitenu! :bih:
luckylaka

#23309 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

SPORT > NOGOMET

04.07.2013. | PIŠE: ANADOLIJA
Sušić: 14. mjesto mi ne znači puno, historijski uspjeh biće plasman na Svjetsko prvenstvo!
U ovom trenutku ne znači mi puno što smo 14. na FIFA rang - listi, istakao je za agenciju Anadolija (AA) Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. :thumbup: :bih:
Nebitan32

#23310 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Nebitan32 »

Jedno relaksirajuce pitanje.
Mislite li da ce doci do povecanja novorodencadi koja ce dobiti ime Safet ako Bosna ode na SP? Hoce li se neki "oduziti" na taj nacin? Jer ce to ipak biti historijski dogadaj za narod i drzavu. Hocemo li imati "gomilu" malih Safeta?

Imena su se prije davala po precima(pogotovo prvo musko da se odrzi linija") a kasnije se to promjenilo pa je bilo u modi ovo ili ono ili se izmisljalo nesto "bez ikakvog voznog rede".

Bilo bi lijepo da dode to toga jer mi je to jedno od najljepsih imena koje imamo a koje je skorom iscezlo. Najmladi Safet kojeg poznajem je jedan moj rodak a ima 35 god.
nKrkan

#23311 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nKrkan »

Image

Pape 14. Place #Respect

Nekad i sad !
USAblues

#23312 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by USAblues »

.
Last edited by USAblues on 04/07/2013 21:45, edited 1 time in total.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#23313 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Matijevic_Vlado »

Nebitan32 wrote:Jedno relaksirajuce pitanje.
Mislite li da ce doci do povecanja novorodencadi koja ce dobiti ime Safet ako Bosna ode na SP? Hoce li se neki "oduziti" na taj nacin? Jer ce to ipak biti historijski dogadaj za narod i drzavu. Hocemo li imati "gomilu" malih Safeta?

Imena su se prije davala po precima(pogotovo prvo musko da se odrzi linija") a kasnije se to promjenilo pa je bilo u modi ovo ili ono ili se izmisljalo nesto "bez ikakvog voznog rede".

Bilo bi lijepo da dode to toga jer mi je to jedno od najljepsih imena koje imamo a koje je skorom iscezlo. Najmladi Safet kojeg poznajem je jedan moj rodak a ima 35 god.
hoce, Amra i Edin ce sinu dati ime Safet. Dzeko Safet, pa ce mala Sofija imati brata Safeta
Logovan

#23314 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Logovan »

nKrkan wrote:Image

Pape 14. Place #Respect

Nekad i sad !
Koji napredak. :D :thumbup:
nKrkan

#23315 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nKrkan »

_terminaš_ wrote:

Pape 14. Place #Respect

Nekad i sad !
Koji napredak. :D :thumbup:
Zasluženo
DonVito

#23316 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

Pape 14. Place #Respect

Nekad i sad !
Pod palicom Papeta.
BHF_Manijak

#23317 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

E jebi ga, mogli ste i iz '96 uzeti listu pa staviti... :roll: Hajd da ste stavili kad smo bili tamo negdje oko 60-70-og mjesta, to je bilo prije 10-tak godina, ali vi nadjoste ranking kad smo haman najlosiji bili! :roll:
DonVito

#23318 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

Stvar je u tome da svi idu naprijed samo San Marino nazad.

Image
nKrkan

#23319 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nKrkan »

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić kazao je u intervjuu za agenciju Anadolija da, ukoliko BiH pobijedi Slovačku u Zenici 6. septembra, sigurno će isto učiniti i na gostovanju u Slovačkoj četiri dana kasnije i tako se praktično plasirati se na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

Popularni Pape poručio je da njegovi „Zmajevi“ trebaju poraziti Slovake u grotlu stadiona „Bilino polje“ u Zenici.

„Slovaci još imaju teoretskih šansi da budu drugi u grupi i dohvate baraž. No, ako ih pobijedimo u Zenici onda u revanšu u Slovačkoj neće imati nikakvih šansi. Praktično, neće biti interesovanja njihovih navijača za meč, a tribine će biti ispunjene našim simpatizerima, te će nam posao biti olakšan, jer ćemo igrati kao da smo kući. No, u globalu bit će teško, ali u dvije naredne utakmice kvalifikacija očekujem da napravimo odsudni posao u borbi za odlazak na Mundijal“, istakao je Sušić, kazavši da BiH i pored odličnih igra ima samo jedan put do Brazila:

„Moramo osvojiti devet bodova iz četiri utakmice. To je tako 100 posto, jer će Grci pobijediti sve do kraja. Nemaju gdje kiksati. Gosti su Lihtenštajna i tri meča imaju na svom terenu. Ukoliko kojim slučajem ne uspijemo pobijediti u Slovačkoj, da bismo se plasirali direktno na SP, to ćemo morati učiniti u zadnjem kolu u Litvaniji. Ipak, nadam se da se to neće desiti već da ćemo u domaćem meču sa Lihtenštajnom, prije gostovanja na Baltiku, i zvanično proslaviti prvi odlazak na veliko takmičenje.”

Generalni test pred presudne bitke u kvalifikacijama, Bosna i Hercegovina će imati 14. avgusta na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase - Koševo“ u Sarajevu, kada će ugostiti selekciju Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

„Igrat ćemo sa jakim protivnikom što će svakako biti dobra proba za Slovake. Međutim, svi koji očekuju da postanu ili ostanu reprezentativci moraju pronaći klubove prije nego li objavim spisak za susret sa Amerikancima. Ko ne bude imao klub, a tu prije svega mislim na Senijada Ibričića, neće biti pozvan za naredne akcije“, decidan je Sušić, kojeg je posebno obradovalo što je angažman pronašao bh. kapiten Emir Spahić:

„Njegovim potpisom sa Bayer Leverkusen skinuli smo veliku brigu sa vrata. Znao sam da će naći ekipu, ali sam htio da to bude vrhunski tim, kakav je Bayer. Naš kapiten svojim kvalitetom zaslužuje samo najbolje. Miroslav Stevanović će negdje na posudbu ili ostaje u Sevilli da se bori za što bolju minutažu. Lično, volio bih da ode na posudbu i igra što više“, istakao je Sušić.

Selektor BiH ne vjeruje da, osim njegove zemlje, bilo koja od selekcija sa prostora bivše Jugoslavije ima pretjeranih šansi da direktno izbori plasman na Svjetsko prvenstvo.

„Hrvatska je porazom od Škotske izgubila šanse da bude prva u grupi. Nije da to priželjkujem, ima još da se igra, ali to je realnost. Belgija ima strašnu mladu ekipu i ne vjerujem da će ispustiti prednost nad Hrvatima, pa zato kažem da će komšije biti druge“, smatra Sušić.

O predstojećem regionalnom derbiju Srbija – Hrvatska 6. septembra u Beogradu, Sušić je kazao da će to biti utakmica u kojoj je sve moguće.

„Hrvati će učiniti sve da pobijede, jer bi tako ostali u trci za prvo mjesto u grupi. Sa druge strane, Srbija će za sve neuspjehe utjehu tražiti u trijumfu nad ljutim rivalom. Hrvatska je kvalitetnija, te da to nije susret kakav jeste, u duelu sa Srbijom tipovao bih na tim selektora Igora Štimca. Ovako, opet ću reći, sve je moguće“, rekao je Sušić.

Nekadašnji velemajstor na terenu i zvanično najbolji fudbaler u historiji Bosne i Hercegovine, a danas sve cjenjeniji trener i u svjetskim okvirima, misli da je Siniša Mihajlović, selektor Srbije, napravio grešku na početku mandata.

„U pogrešno vrijeme napravio je rez i podmladio tim. Možda je to trebao učiniti suptilnije, a ne na početku kvalifikacija za SP. Srbija ima sjajne igrače po Evropi. Mogu da naprave snažnu reprezentaciju. Međutim, od dolaska Mihajlovića loše im je krenulo. Loš je ambijent u ekipi i oko nje, što se odrazilo na rezultatima reprezentacije“, pojasnio je popularni Pape.

Selektor 14. selekcije na FIFA rang-listi smatra i da Crnogorci nisu izgubili sve šanse u borbi za SP.

„Oni su kao i mi. Mislim kvalitetniji smo iz razloga, jer imamo nešto veći fond odličnih igrača. Kod njih čim fali neko odmah se to osjeti u igri. Ukrajina ih je deklasirala u Podgorici baš kada su Crnogorci nastupili izuzetno oslabljeni. Za mene to nije iznenađenje, jer Ukrajinci su snažni. Nisam očekivao da će biti 0:4, ali tako je ispalo. Ima još da se igra. Crna Gora sa punim pravom može se nadati plasmanu u baraž. Nisam siguran da će Englezi sada ispustiti priliku biti prvi u grupi“, naglasio je Sušić napomenuvši da je slabije pratio igre Slovenije i Makedonije.

„Igrali smo sa Slovenijom u februaru i relativno lako ih pobijedili u Ljubljani, rezultatom 3:0. Od tada, debija Srečka Kataneca u drugom mandatu na njihovoj klupi, do danas druga je priča. Pod vodstvom Kataneca počeli su pobjeđivati. Ne bi me čudilo da anuliraju zaostatak i u posljednjim kolima i oni da se bore za baraž. Makedonci će pokušati sakupiti što više bodova do kraja kvalifikacija. Nezgodni su. Čudi me da godinama loše stoje.”
MOSALJOZE

#23320 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

Krkane mogao si jednostavno postaviti link :oops:
cekpi

#23321 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cekpi »

MOSALJOZE wrote:Krkane mogao si jednostavno postaviti link :oops:
OK, ali samo da znas: dosta raje radi u firmama koje imaju jake firewallove I ostala IT sranja koja ne dozvoljavaju da se masa stranica otvori. Meni licno super ispadne kad je ovako moguce vidjeti cjeli text. Meni je to mogucnost da procitam nesto, a tebi predstavlja stotinku skrolovanja dole....
ledeni_caj

#23322 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ledeni_caj »

Kad odemo na Sp, i eventualne pobjede tu ce davati bodove za ovu listu jel?
limeni

#23323 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by limeni »

ledeni_caj wrote:Kad odemo na Sp, i eventualne pobjede tu ce davati bodove za ovu listu jel?
mi ako odemo na svijetsko prvenstvo postavljamo temelje za lijepu buducnost.prelazimo u 2. sesir (mozda cak i prvi) za kvalifikacije ep 2016, dobijamo para i ugleda od sp-a, mladi talenti ce se lakse odluciti za nas da igraju.
samo fali taj mali korak u zenici protiv slovacke, a uvjeren sam da cemo tu prepreku savladati pa makar zabili u 89.min iz nepostojeceg penala! :bih:
luckylaka

#23324 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

limeni wrote:
ledeni_caj wrote:Kad odemo na Sp, i eventualne pobjede tu ce davati bodove za ovu listu jel?
mi ako odemo na svijetsko prvenstvo postavljamo temelje za lijepu buducnost.prelazimo u 2. sesir (mozda cak i prvi) za kvalifikacije ep 2016, dobijamo para i ugleda od sp-a, mladi talenti ce se lakse odluciti za nas da igraju.
samo fali taj mali korak u zenici protiv slovacke, a uvjeren sam da cemo tu prepreku savladati pa makar zabili u 89.min iz nepostojeceg penala! :bih:
i jos jedan korak poslije Zenice a onda ABD tema,,Ko,kako...u Brazil,, :thumbup: :bih:
ljevoruki

#23325 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ljevoruki »

Safet Arantes Dos Nascimento - PAPE.
:bih:
Locked