Ukrajina

Post Reply
breuer

#23301 Re: Ukrajina

Post by breuer »

sumirprimus wrote:jel to kajkavstina izbija... :D
Ma kakvi, svi su oni štokavci (osim onih gore, reklo bi se pravih :D), jedino na čemu inZistiraju je to "ne", to ih kao dijeli od ostalih :D
asurbanipal

#23302 Re: Ukrajina

Post by asurbanipal »

Captain Ahab wrote: Nema sumnje da su Ukrajinci tu tek na pocetku puta, ali put prema Zapadu im barem nudi nekakvu nadu da ce se izboriti s domacom korupcijom, oligarsima itd. sto im je dugorocno jedini nacin da uspostave razvijeno i slobodno drustvo. Imaju vec primjere Poljske i drugi istocnoevropskih zemalja. A Rusija, takva kakva jeste, ukrajinskom narodu ne nudi nista.

:lol: :lol: :lol:
asurbanipal

#23303 Re: Ukrajina

Post by asurbanipal »

Renta wrote:Zagreb 1990, dolazak "ustaša" na vlast (demokratskim izborima doduše ali manje važno za ovu priču), lokalni Srbi sjeku balvane, zauzimaju polic. postaje, nenaoružani ugroženi narod postaje agresor na svoju zemlju...potpomognut od matice.. Jedan lijepi DEJA VU jelda! hahaha :lol:

Pa i jesu bile ustaše, a nisam simpatizer ni ovih balvana. Šta reći za dolazak doktora, "partizana", rigidnog nacionaliste, okruženog ustaškom emigracijom tipa Šušak.
sumirprimus

#23304 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

kralju,jes ono i ti dervis?sufija kako vec?
asurbanipal

#23305 Re: Ukrajina

Post by asurbanipal »

Renta wrote: Ono što je jedino važno u tvojem upisu je da si nam svima dao do znanja gdje se sam svrstavaš - među fanove jedinih pravih fašista na prostorima Hrvatske poslije II. svj. rata - srećom poraženih pobunjenih četnika i tzv. RSK.

:lol:

Image

Za Dom !

Image
5 0 5

#23306 Re: Ukrajina

Post by 5 0 5 »

ko napravi spin na ovoj temi? nema se sta pricati o ukrajini ili sta? :lol:
Kaligula I

#23307 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

nosara wrote:

Usli misevi u nato i eu i ostali misevi, samo siromasniji... Sta nude nato i eu osim sve veceg siromastva...? Gdje su investicije, radna mjesta, fabrike, trafike...?

Koji mazohizam...? :roll:
...pa miševi, pogotovo pokusni, i pristaju 'laboratoriju' :D ...
http://www.jutarnji.hr/nato-salje-trupe ... -/1289723/
http://www.dubrovackidnevnik.hr/vijesti ... jnu-vjezbu
...'hrčci' su elita za koju 'miševi' i rade i ratuju...ipak je bolje biti 'rupi' prvi nego u 'kavezu' zadnji...
Co0l

#23308 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Ima pravo covek:

Image
Kaligula I

#23309 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

sumirprimus wrote:
Kaligula I wrote:...ja koliko znam 'ustaše' su na vlast u zg devedesetih godina došle legalno, a ne putem državnog udara kao ovi u Kijevu, tako da je usporedba neprimjerena...
koliko god se ne slagao sa politikom franje tudjmana,prevenstveno zbog odnosa prema bosni,i dilova sa milosevicem...
ne mozete mu ne dati benefit od daubt,da je u u pravo vrjeme pomirio crne i crvene,zarad pravljenja nezavisne hrvatske...ovaj put demokratske,a ne fasisticke paveliceve ndh...i da,bio je titin general... :D
a drugi dio a propos drzavnog udara,isto su mislili i osjecali srpski generali,iako se radilo o legitimnim referendumima za odvajanje iz krnje jugoslavije...nakon izdvajanja slovenije..doduse koga sta boli boli, i dvajst i kusur godina after... :evil:
...samo pokusavam ukazati nekima, kao sto je @Renta, da analogija Hrvatske sa Ukrajinom nije baš najsretniji primjer...zašto?...pa upravo zato sto je tadašnja vlast na čelu sa Tuđmanom došla na čelo države nakon demokratskih, legalnih i legitimnih izbora, dok je ukrajinska, nedemokratska, nenarodna 'vlast' preuzela državne institucije nakon državnog udara...dakle, pobuna hrvatskih i ukrajinskih pobunjenika nije jedno te isto...prvi su bili nelegalni, dok su drugi itekako legalni...naprosto između njih ne postoji znak jednakosti...
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#23310 Re: Ukrajina

Post by Domaci izdajnik »

Co0l wrote:Ima pravo covek:

Image
Gdje ti ovdje vidiš nacistički pozdrav? Simbol pravoslavnog svetog trojstva (skupljen tri prsta kojima se BTW pravoslavci krste) pored ikone? I to je tebi fašistički pozdrav?

Image

I ovaj onda fašistički pozdravlja po toj logici :roll:

Sad što neki vjeske simbole zloupotrebljavaju je druga priča....
dječak sa šibicama

#23311 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Svaku temu morate sjebati.
AleksoMKD

#23313 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Image
Treba ove dve ekipe na isti sektor ratista staviti da naprave reunion.
Challenger__

#23314 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Chomsky i Kissinger: „SAD i njihova vojna prisutnost u Ukrajini će biti tragedija povijesnih razmjera“

Image

:arrow: LINK
Creasy

#23315 Re: Ukrajina

Post by Creasy »

gnjev wrote:Al` rasturaju ovi srbi ruski jezik :D
Nisu valjda samo ova dvojica dobrovoljci? :D
nosara

#23316 Re: Ukrajina

Post by nosara »

Dakle, podjela... Jaka poruka... :-)

Gdje su klicko, picko i obmana sada nakon sto su sjebali jos jednu drzavu...? Business as usual...
Co0l

#23317 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Lajavikrelac wrote:

Image
Gdje ti ovdje vidiš nacistički pozdrav? Simbol pravoslavnog svetog trojstva (skupljen tri prsta kojima se BTW pravoslavci krste) pored ikone? I to je tebi fašistički pozdrav?

Image

I ovaj onda fašistički pozdravlja po toj logici :roll:

Sad što neki vjeske simbole zloupotrebljavaju je druga priča....
A gdje ti vidis da sam ja napisao da je to nacisticki pozdrav?
Kaligula I

#23318 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Challenger__ wrote:Chomsky i Kissinger: „SAD i njihova vojna prisutnost u Ukrajini će biti tragedija povijesnih razmjera“

Image

:arrow: LINK
...evo malo podrške i to sa pravog mjesta:

" Vladimir Ruban, general snaga kijevskog režima, izjavio je da će "Ukrajina da izgubi rat".
Citat:On je zadužen za razmene zarobljenika. Poslednja se dogodila u petak kada je osam ukrajinskih vojnika razmenjeno za isto toliko boraca Armije Novorosije i Oksanu S. za koju su čak ne zna zašto su je kijevske vlasti držale u zarobljeništvu.

Ruban je na svom Fejsbuk profilu napisao da je imao "težak dan".

- Takav stid za moju zemlju nisam osećao u životu. Armija Novorosije dovezla je petoricu naših ranjenika kolima hitne pomoći. Čak su i obezbeđenje poslali i zapakovali zarobljenicima užinu. A naši su ruske zarobljene ranjenike naterali da sede. Ko to nije mogao ubacili su ga na nosilima u minibus. Samo što im nisu polomljene noge opet lomili. Kao stoku su ih razbacali po podu. Mi ne cenimo ljude... Mi ćemo izgubiti rat - zapisao je general Vladimir Ruban i dodao da se tek dugo posle razmene ukrajinska vojska pobrinula se za svoje ranjenike.

Još pre razmene, premijer Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko pustio je kijevskog vojnika zarobljenog na aerodromu samo zato što je po njega došao otac.

Razmenjeni ranjenik Armije Novorosije rekao je da je mučen.

- Zabijali su mi nož u ranu. Pa šili, pa opet kroz konce zabijali nož u ranu. Tukli su nas danju i noću, na smenu. Jednog momka su prebili na smrt - ispričao je ranjenik."

...post sa drugog portala...

...slažem se sa mišljenjem ove dvojice s tim što bih dodao da je Kssinger i sam doprinjeo američkoj vojno-političkoj aroganciji i nezasitim impeijalističkim apetitima...zašto se na vrijeme nije obračunao s Bžežinski-doktrinom?...to je klica ukrajinskog stanja...on je idejni začetnik politike da se Rusija izolira, destabilizira i podijeli...
nosara

#23319 Re: Ukrajina

Post by nosara »

Kaligula I wrote:
...slažem se sa mišljenjem ove dvojice s tim što bih dodao da je Kssinger i sam doprinjeo američkoj vojno-političkoj aroganciji i nezasitim impeijalističkim apetitima...zašto se na vrijeme nije obračunao s Bžežinski-doktrinom?...to je klica ukrajinskog stanja...on je idejni začetnik politike da se Rusija izolira, destabilizira i podijeli...
Smrad je jednom nogom u grobu, vise nema nikakav interes pa pere savjest... Gnjida...
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#23320 Re: Ukrajina

Post by Domaci izdajnik »

Co0l wrote:A gdje ti vidis da sam ja napisao da je to nacisticki pozdrav?
Nismo se razumjeli onda :) Mea culpa ;-)
Co0l

#23321 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Lajavikrelac wrote:
Co0l wrote:A gdje ti vidis da sam ja napisao da je to nacisticki pozdrav?
Nismo se razumjeli onda :) Mea culpa ;-)
:thumbup:
Kaligula I

#23322 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

http://www.youtube.com/watch?v=PvkB0Dmk ... vkB0Dmk7bM

...evo najvjerodostojnije razlike između kijevske i donbaske vlasti, odnosno između fašista i antifašista...
General War

#23323 Re: Ukrajina

Post by General War »

nosara wrote:Dakle, podjela... Jaka poruka... :-)

Gdje su klicko, picko i obmana sada nakon sto su sjebali jos jednu drzavu...? Business as usual...
Handre gdje najvise boli...po djepu ;-) ..za sada...sto si nestrpljiv :D
Kaligula I

#23324 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...sa samita:
Merkel says there is no military solution in Ukraine. Everyone applauses with exception of J. Kerry, Joe Biden, McCain & Estonia President.

...a čuj, da li za kauboja s brzom rukom i dobrim revolverom i postoji drugo rješenje osim vojnog?...to je njegov modus operandi...nema on vremena za aplauze...to je za slabiće, a njemu jedino priliči sila...na njoj Dalton i stvorio svoj 'ranč'...
General War

#23325 Re: Ukrajina

Post by General War »

Kaligula I wrote:...sa samita:
Merkel says there is no military solution in Ukraine. Everyone applauses with exception of J. Kerry, Joe Biden, McCain & Estonia President.

...a čuj, da li za kauboja s brzom rukom i dobrim revolverom i postoji drugo rješenje osim vojnog?...to je njegov modus operandi...nema on vremena za aplauze...to je za slabiće, a njemu jedino priliči sila...na njoj Dalton i stvorio svoj 'ranč'...
..mmmda, a izjava o vojnoj soluciji se samo odnosila za stranu pod nadzorom Kerija...izjava se ne odnosi na liliPutance :roll: :roll:
Post Reply