Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Industrialyzer

#23276 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Industrialyzer »

Ja nekoliko puta sedmicno prodjem tim putem i onaj znak zabrane skretanja mi bode oci, i ono opet stane i ceka da ga neko pusti, iza formira kolonu. Ponekad vidim da ih policija lovi odmah iza parkinga tamo, ali rijetko je to. Dnevnu normu bi mogli ispuniti na toj raskrsnici
JavierBosnia

#23277 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

Ne znam za vas, ali u zadnje vrijeme svaki put kada vozim i na cesti sam, imam osjecaj da ce me neko udariti ili zakaciti.
Tacno svaki put ocdkujem nekoga ko ne zna da se drzi u okviru svoje trake, kad skrece, kad parkira, kad pretice i naglo koci..
Travnički Noćni Šetač

#23278 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Industrialyzer wrote:3 godine nakon postavljanja znaka da se iz pravca buca potoka prema otoci kod pruge ne moze lijevo prema cengic vili ljudi i dalje redovno skrecu
Tako i kod nas u Travniku zabranu skretanja ulijevo u ulicu prema policijskoj stanici svakodnevno krši između deset i 30 vozila... skoro u svakoj kompilaciji imam jednog snimljenog tu... maltene svaki put kad naidjem...
sitni svercer

#23279 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sitni svercer »

Travnički Noćni Šetač wrote:
Industrialyzer wrote:3 godine nakon postavljanja znaka da se iz pravca buca potoka prema otoci kod pruge ne moze lijevo prema cengic vili ljudi i dalje redovno skrecu
Tako i kod nas u Travniku zabranu skretanja ulijevo u ulicu prema policijskoj stanici svakodnevno krši između deset i 30 vozila... skoro u svakoj kompilaciji imam jednog snimljenog tu... maltene svaki put kad naidjem...

prijavis li policiji kao ozbiljan i savjestan gradjanin grada sa najboljim cevapima u drzavi???
Travnički Noćni Šetač

#23280 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Nisam ja toliko ozbiljan ... a ćevapi su vrh što jest, jest...
...
Dovoljno od mene da se vidi na snimcima... Ima policija da utvrdi ostalo... to i jeste ulica prema policijskoj stanici...da je do sada neko želio mogao je na tom mjestu u protekloj godini povećati kantonalni budžet...
Stockk

#23281 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Stockk »

kakaljin wrote:
Kako nisi skontao da ljudi ne gledaju i ne citaju znakove, i uvijek idu tamo gdje su navikli

Primjeri:

1. Uvijek idu na granicni prelaz doljane i cekaju dva sata bez obzira sto ima mnogo drugih grancinih prelaza za blizi i brzi dolazak na odrediste.
2. Voze 30 gdje je ogranicenje 40 jer kao snimice ih kamera da idu 40 koliko i pise, a mogu 50 bez problema voziti
3. Misle da su uvijek oni u pravu bez obzira na sve
e za doljane si definitivno u pravu, odem na bijaču, zadrzao se vise na naplatnim kucicama nego na granici

upalim onu bihamk kameru u doljanima, ne vidi se kraj kolone... lakse cekati u koloni 2 h nego se voziti 15 min duze do granice
skafiskafsnjak

#23282 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Ja uvijek "ganjam" te lijeve prelaze... ahhaha. Crveni grm zakon.
tempuser

#23284 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

skafiskafsnjak wrote:Ja uvijek "ganjam" te lijeve prelaze... ahhaha. Crveni grm zakon.
"Najljevljiji" prelaz su Prud/Zvirici. Cak ni u najvecoj spici nema preko 2 auta, a kontrola je daleko manje formalna, a u poredjenju sa Doljanima, do Metkovica tacno 25 min vise voznje, sto je nekih 10 auta u redu na GP i 1,5 KM troska. Doduse taj prelaz se isplati jedino onima koji idu na taj potez obale (Neum - Ploce), svima koji idu na Makarsku rivijeru Crveni Grm i Bijaca su bolje rjesenje, odnosno Cepikuce onima koji idu na Peljesac i juzni Jadran.
Problem je sto nasi ljudi, ja ih znam puno u svom neposrednom okruzenju, imaju panican strah od pigresnog skretanja, odnosno isporibavanja novih puteva pa se drze Doljana ko pjani plota, a za tamo gdje idu imaju 3-4 bolja rjesenja!
kakaljin

#23285 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

Travnički Noćni Šetač wrote:Zvirići i Ćepikuće...
Zvirici , ako bas ima guzve na Bijaci, a Cepikuce ko ide od Neuma prema Dubrovniku. Ali ljudi navikli na Doljanje bilo gdje da idu, ali vole cekati dva sata na suncu sa malom djecom.
skafiskafsnjak

#23286 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

tempuser wrote:
skafiskafsnjak wrote:Ja uvijek "ganjam" te lijeve prelaze... ahhaha. Crveni grm zakon.
"Najljevljiji" prelaz su Prud/Zvirici. Cak ni u najvecoj spici nema preko 2 auta, a kontrola je daleko manje formalna, a u poredjenju sa Doljanima, do Metkovica tacno 25 min vise voznje, sto je nekih 10 auta u redu na GP i 1,5 KM troska. Doduse taj prelaz se isplati jedino onima koji idu na taj potez obale (Neum - Ploce), svima koji idu na Makarsku rivijeru Crveni Grm i Bijaca su bolje rjesenje, odnosno Cepikuce onima koji idu na Peljesac i juzni Jadran.
Problem je sto nasi ljudi, ja ih znam puno u svom neposrednom okruzenju, imaju panican strah od pigresnog skretanja, odnosno isporibavanja novih puteva pa se drze Doljana ko pjani plota, a za tamo gdje idu imaju 3-4 bolja rjesenja!

Ja preko Risovca na Gornje Vinjane ako cu u Makarsku . Nedavno isao...a vratio se na Donje Vinjane - Siroki - Mostar.
Travnički Noćni Šetač

#23287 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Vinjani već znaju biti zagužvani podobro u sezoni....
Ćepikuće za Pelješac i Dubrovnik najbolji izbor...
A Zvirići/Prud lagano zaobilaze Doljane ko neće na autocestu...Dobar je Lidl u Metkoviću uvijek neke akcije imaju...
Ove godine par puta na Bijači samo jedna ulazna kučica je radila pa je to malo kočilo...
...
Ali ja se inače volim voziti tim lokalnim putevima ...
Optimist

#23288 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

skafiskafsnjak wrote: Ja preko Risovca na Gornje Vinjane ako cu u Makarsku . Nedavno isao...a vratio se na Donje Vinjane - Siroki - Mostar.
Lahko je tebi iz Jablanice preko Risovca. Ja prosao ljetos bas da vidim, i ne bi vise zbog onog uzasnog makadama. A kao sto vidim nisi se ni ti vratio istim putem.
skafiskafsnjak

#23289 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Optimist wrote:
skafiskafsnjak wrote: Ja preko Risovca na Gornje Vinjane ako cu u Makarsku . Nedavno isao...a vratio se na Donje Vinjane - Siroki - Mostar.
Lahko je tebi iz Jablanice preko Risovca. Ja prosao ljetos bas da vidim, i ne bi vise zbog onog uzasnog makadama. A kao sto vidim nisi se ni ti vratio istim putem.
Pa znas sta je .... nekad ga "utabaju" i bude fino ... ono trecom cakom mozes :D
I ja odem gore, ako je ok ,vratim se, ako nije onda se drugim vratim. E sad sam prvom izasao gore, bukvalno nisam u drugu nigdje . Ma lijepo je gore radi Blidinja , ne samo radi blizine ....

Prije 20ak dana isao ja ....Ev ujutro situacije na Blidinju :D

Image
BadBoy

#23290 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

kakaljin wrote:
Kako nisi skontao da ljudi ne gledaju i ne citaju znakove, i uvijek idu tamo gdje su navikli

Primjeri:

1. Uvijek idu na granicni prelaz doljane i cekaju dva sata bez obzira sto ima mnogo drugih grancinih prelaza za blizi i brzi dolazak na odrediste.
2. Voze 30 gdje je ogranicenje 40 jer kao snimice ih kamera da idu 40 koliko i pise, a mogu 50 bez problema voziti
3. Misle da su uvijek oni u pravu bez obzira na sve
A na forumu to kao ne misle :lol:
BadBoy

#23291 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

kakaljin wrote:
Travnički Noćni Šetač wrote:Zvirići i Ćepikuće...
Zvirici , ako bas ima guzve na Bijaci, a Cepikuce ko ide od Neuma prema Dubrovniku. Ali ljudi navikli na Doljanje bilo gdje da idu, ali vole cekati dva sata na suncu sa malom djecom.
Ja to gledam malo šire i vežem sa našim generalnim mentalitetom gdje smo mi prestravljeni od pravljenja bilo greške. Logika ide ovako: "Idem ja na Doljane gdje znam 100% put, bolje nego da idem na neki prijelaz na kojem do sada nisam bio pa pogriješim skretanje ili se zajebem nešto".

Tako nikada u životu ne isproba ništa novo ali i ono što je najbitnije ne nauči nikada ništa novo. Napraviti grešku kod nas je ravno smrtnom grijehu, još pogotovo ako si sa ženom/rajom pa ti počnu to nabijati na nos. Da ne dužim sad filozofiju, ali taj fenomen je zaista toliko svojstven našem mentalitetu i može se osjetiti u svim porama života: u poslu (nemoj da ja imam kakvu odgovornost), u administraciji (nije do mene nisam ja nadležan da odlučujem), u ljubavi (nisam ja ništa uradio), itd...
Last edited by BadBoy on 03/09/2019 09:43, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#23292 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Ja sam takav sto se tice mora.
Volim ici u Makarsku, Brela ili Zaostrog.... zato sto su mi plaze super i znam gdje parking ima...ne trebam lutati :D
r_faruk

#23293 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by r_faruk »

tempuser wrote:
Gdje se nalaze svi ovi prelazi...
xamp

#23294 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by xamp »

Ne zaboravite na Orah. Vecinom je manja guzva nego Grm, a na grmu nema guzve.
nepass1

#23295 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

jucer na bijaci jedno auto ispred mene, vraca mu pasose ja prilazim kontroli. na nasem djelu autoputa u jednom trenutku sam mislio da ne vodi nigdje :D jer ni jedno jedino auto nisam sreo :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#23296 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

nepass1 wrote:jucer na bijaci jedno auto ispred mene, vraca mu pasose ja prilazim kontroli. na nasem djelu autoputa u jednom trenutku sam mislio da ne vodi nigdje :D jer ni jedno jedino auto nisam sreo :D
Samo Doljani,.... :mrgreen:
preludezalude

#23297 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by preludezalude »

tempuser wrote:
Zaboravio si i onaj panicni strah od voznje nedodjijom i straha od kvara na autu. Da li je taj strah uzrokovan podsvjesnim znanjem o stanju auta ili se svjesno vozi auto u losem stanju...
kakaljin

#23298 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

preludezalude wrote:
tempuser wrote:
Zaboravio si i onaj panicni strah od voznje nedodjijom i straha od kvara na autu. Da li je taj strah uzrokovan podsvjesnim znanjem o stanju auta ili se svjesno vozi auto u losem stanju...

Bitno je da se vozi auta, sada sigurnost i da li auto radi kako treba, to ne zanima tog vec da se pokaze da vozi auto
Throttle

#23299 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Pa voznja tim nedodjijama moze uzrokovat npr dvije rasjecene gume a onda se mozes slikat
Travnički Noćni Šetač

#23300 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

preludezalude wrote:
tempuser wrote:
ma jok to... nego se nema kredita da se pozove pomoć ako zatreba... :run:
Post Reply