SDA-All about

Post Reply
HM 2011

#23276 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

Tarzo wrote:Ma samo naprijed. :thumbup:
SDA je super, narod ne valja.
evo ja kao dio naroda valjam a izgleda valja i SDA....

prica sa bezbroj upitnika.
_drunken_santa_

#23277 Re: SDA-All about

Post by _drunken_santa_ »

tandmand wrote:
_drunken_santa_ wrote: Bošnjački entitet bi bio u getu jer su okruženi Srbima i Hrvatima?

Cijela BiH je svakako okružena Srbima i Hrvatima... Neum nije neko otvoreno more, nit je Crna Gora Luxemburg...
U slučaju da se formira Bošnjački entitet, politički suživot te sama država BiH, tada postaju Bošnjacima strašan balast. Ako bi već bili teritorijalno određeni -getoizirani, zašto bi trpili da političke snage iz druga dva entiteta drže Bošnjake za ruke. Iz toga slijedi da bi Bošnjaci kao slijedeći cilj imali bošnjačku nacionalnu državu, nastalu na raspadu BiH. Kraći put bi bio da Bošnjaci odmah traže svoju nacionalnu državu uz pride teritorije sadašnje RS. Treći entitet je okidač za slijed događaja koji nas idućih godina može odvesti u sukobe svake vrste. Dakle pitanje je da li izabrati status quo, da li ići autostradom pakla trećeg entiteta ili odmah tražiti Bošnjačku nacionalnu državu pregovorima.
Pa treba traziti entitet koji po potrebi odmah može biti nacionalna država. Opet, po čemu je to getoizacija? To je uzimanje kontrole nad politikama u svoje ruke. Sada kako je, sa garantovano Hrvatima 6 od 15 ministarstava i svih agencija je zaapravo pravi geto. Uvijek u vlasti neka korumpirana nacionalna stranka, uvijek ovi kontrolišu finansije. Katastrofa i čemu to?

Drugo, to zaista u praksi ne mjenja ništa za obične građane koji su "manjina" tamo gdje jesu. Sada su možda konstitutivni ali samo na papiru. Bolje biti prava manjina nego ko fol konstitutivan pa Dodik postavlja Dzerarde Selmane i sl.

Treba možda krenuti transparento i javno sa ponudom granica, ako ima konsenzus da je neophodan jedan komad RS-a, opet je bolje pošteno i otvoreno reći šta se traži i pokušati ispregovarati razmjenu ili kompromis. Ne treba biti tabu tema. Treba strank koja će ov priču otvoriti među Bošnjacima i dobiti legitimitet na izborima.
Tarzo

#23278 Re: SDA-All about

Post by Tarzo »

HM 2011 wrote:

Ma ti si si isto super! :thumbup:

I svako ko se nakačio na stranačku ili budžetsku sisu.

Ovo je trebalo da ide na temu vic dana.
HM 2011 wrote:Guraj SDA, kao jedinu stranku, pa onda ono što ti se ne sviđa u istoj - mjenjaj, jer tu NEMA ALTERANITIVE, A TA STRANKA NIJE PRIVATNO VLASNIŠTVO !
U ime oca i sina.
oridjidji

#23279 Re: SDA-All about

Post by oridjidji »

Ovi iz SDA definitivno nisu normalni. Da li amin da bude Karadziceva kcerka podpredsjednik RS-a...
http://opsadasarajeva.blogspot.ba/2015/ ... ovina.html
oridjidji

#23280 Re: SDA-All about

Post by oridjidji »

HM 2011 wrote:
oridjidji wrote:
HM 2011 wrote:
znaci za memica i za sda je zatvor sve ostalo ok.....

memic je mala maca kakvi se zaobilaze u momentu price o potrebi hapsenja i zatvaranja....

te je i to jos jedan od razloga za reci
samo sda na svim nivoima u jedinstvu je snaga....
popisam se na memica, sda i supacki klix. objavi da prima volontere ekoloske struke, insistira na tome da taj neko mora imati fakultet ekologije, odbije magistra ekologije, primi levate sa hortikulture i geografije.

od srca im zelim da komunjare pobjede i pohapse bagru iz SDA.
jel magistar ekologije sa ilidze ?
Nema ih oko sa Ilidze. Zato su uzeli s hortikulture i geografije.
cvrčak_na_hedonizmu

#23281 Re: SDA-All about

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Tako je govorio mladi HM prije četiri godine :D
HM 2011 wrote:Ekonomski rob je svako od nas, jer svi mi moramo da radimo da bi mogli dalje da živimo kao ljudi ??? :-) :D :-)

Samo truhli kapitalisti, ne moraju da rade i novac radi za njih....

Ja želim da budem TRUHLI KAPITALISTA !

Nemoj slučajno da bi neko protiv mene progovorio, jer želim da pošteno steknem početni kapital i pošteno razvijem biznis do neslućenih visina, uz plaćanje poreza i obaveznu filantropiju....

Ko mi dirne u to, smatraću to diranjem u moju vjeru, porodicu, i u sve što je sveto..... Te ću protiv istog pokrenuti sveti rat svim sredstvima....

KAKO VAM SE OVO SVIĐA ?

Ujedno ovo bi moglo biti i pitanje - koliko smo mi, odnosno naše porodice dužne poreza državi, koliko smo ga platili da bi mogli očekivati od države bilo šta....
Uspio si, "kume", il si potpuno poludio. Ne mogu da te provalim :D
saja_dj

#23282 Re: SDA-All about

Post by saja_dj »

HM 2011 wrote:

Jedino sto ti valjas su gluposti :-D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#23283 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

HM je jedini dosljedan forumaš na ovom pdf-u

poćinjem razmišljat da se iza ovog nicka krije Don Neonko himself :lol: :lol: :lol:
mg

#23284 Re: SDA-All about

Post by mg »

Samo da upitam na ovoj temi :)

Pošto je zrak u Sarajevu jako zagadjen, na koji način Dodik spriječava odnosno blokira kantonalne vlasti da djecu prestanu u skole slati?

Na koji način to čini DF?

Pošto vidim KOnaković ništa ne radi, pa kontam, on je SDA, on bi, ali mu neko drži ruke vezane.

Ili možda ne vidi od magle? :D
jefff

#23285 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Kako nam je Sonja Karadžić? Poselamite mi mogo Ćovića.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#23286 Re: SDA-All about

Post by pici »

Samo da poselamim minderašHe pa odoH u cinema city gledat star wars... :bih:
Banksy

#23287 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Saučešće @palermu, baš se s velikim budalama nosi ...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#23288 Re: SDA-All about

Post by pici »

HM 2011 wrote:
samo SDA na svim nivoima - u jedinstvu je snaga - jer slabo se sta vise ima privatizovati..
de da i tebe zaKITIM :bih:

General War

#23289 Re: SDA-All about

Post by General War »

JoseMujica wrote:HM je jedini dosljedan forumaš na ovom pdf-u

poćinjem razmišljat da se iza ovog nicka krije Don Neonko himself :lol: :lol: :lol:
Il Rabija :D ?
HM 2011

#23290 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

Bome počelo po meni lično udarati,

JEL SMETAM ?

Samo SDA , na svim nivoima u jedinstvu je snaga.
HM 2011

#23291 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

mg wrote:Samo da upitam na ovoj temi :)

Pošto je zrak u Sarajevu jako zagadjen, na koji način Dodik spriječava odnosno blokira kantonalne vlasti da djecu prestanu u skole slati?

Pošto vidim KOnaković ništa ne radi, pa kontam, on je SDA, on bi, ali mu neko drži ruke vezane.

Sad će Sabina Čudić da poruši jedno 30-40 hiljada kuća da bi mogli malo da dišemo..... Taman 100.000 beskućnika da napravimo...
XXS

#23292 Re: SDA-All about

Post by XXS »

HM 2011 wrote: Sad će Sabina Čudić da poruši jedno 30-40 hiljada kuća da bi mogli malo da dišemo..... Taman 100.000 beskućnika da napravimo...
Obecace Bakir novih 100 000 kuca, nikakav problem.
leechild

#23293 Re: SDA-All about

Post by leechild »

HM 2011 wrote:Bome počelo po meni lično udarati,

JEL SMETAM ?

Jedinstvo koje daje podršku Sanji Karadžić ? Ako je to jedinstvo, onda neka hvala. Radije ću glasati za SES.
Vidal89

#23294 Re: SDA-All about

Post by Vidal89 »

JEL SMETAM ?

Kako da nam smeta najveci KLAUN na ovom forumu od kad postoji :D

Smijemo ti se stalno, neka te nemoj da bi otisao ovo nije uvreda ozb, imas taj dar nastavi zabavljati :thumbup:
cvrčak_na_hedonizmu

#23295 Re: SDA-All about

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

JEL SMETAM ?

Ma jok ba, neka te :-D
HM 2011 wrote:Nedostaje mi Cash za pokretanje posla u ovom, izuzetno divnom Kleptomanskom okruženju....

Osim toga pobornik sam principa cjeloživotnog učenja (što se tiče obrazovanja - dovoljno sam se nabrisao pljuvačke sa lica od URBANE GRADSKE POPULACIJE, FINO ODGOJENE - zbog iznošenja svojih stavova na date teme),

i smatram da jedino što je još preostalo da mogu uraditi, je da odem u Hajduke - što apsolutno nije opcija....

Gledajte se do sutra u ogledalu - meni na account ballanceu nedostaje povelik iznos sredstava (navodno 1.000.000 DM pretvoren u Zlato 1994 danas iznosi puno puno više od 500.000 Eur - eto toliko mi nedostaje) da bih bio jedan od onih koji bi se trebali gledati u ogledalu po pitanju Business-a...
U jedinstvu je snaga :D
HM 2011

#23296 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:

JEL SMETAM ?

Ma jok ba, neka te :-D
HM 2011 wrote:Nedostaje mi Cash za pokretanje posla u ovom, izuzetno divnom Kleptomanskom okruženju....

Osim toga pobornik sam principa cjeloživotnog učenja (što se tiče obrazovanja - dovoljno sam se nabrisao pljuvačke sa lica od URBANE GRADSKE POPULACIJE, FINO ODGOJENE - zbog iznošenja svojih stavova na date teme),

i smatram da jedino što je još preostalo da mogu uraditi, je da odem u Hajduke - što apsolutno nije opcija....

Gledajte se do sutra u ogledalu - meni na account ballanceu nedostaje povelik iznos sredstava (navodno 1.000.000 DM pretvoren u Zlato 1994 danas iznosi puno puno više od 500.000 Eur - eto toliko mi nedostaje) da bih bio jedan od onih koji bi se trebali gledati u ogledalu po pitanju Business-a...
U jedinstvu je snaga :D
U jedinstvu !

Samo, još ništa od miliona pa ništa niti od Businessa.....

Fine citate vadiš - stavi i link da se probam sjetiti što sam tada bio frustriran....
Last edited by HM 2011 on 22/12/2015 17:56, edited 1 time in total.
HM 2011

#23297 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

leechild wrote:

JEL SMETAM ?

Jedinstvo koje daje podršku Sanji Karadžić ? Ako je to jedinstvo, onda neka hvala. Radije ću glasati za SES.
Kolacije i koalcioni partneri.... ko gdje kad sta ?

sta kazu sramota Poplasen ? Ako nije Poplašen, onda je zaplašen ili preplašen...

No bez obzira na sve-

Samo SDA na svim nivoima - U jedinstvu je snaga !
and

#23298 Re: SDA-All about

Post by and »

HM 2011 wrote:
leechild wrote:

JEL SMETAM ?

sta kazu sramota Poplasen ? Ako nije Poplašen, onda je zaplašen ili preplašen...

No bez obzira na sve-

i krajišnik je to volio reći :mrgreen: vizionar
and

#23299 Re: SDA-All about

Post by and »

HM 2011 wrote:
mg wrote:Samo da upitam na ovoj temi :)

Sad će Sabina Čudić da poruši jedno 30-40 hiljada kuća da bi mogli malo da dišemo..... Taman 100.000 beskućnika da napravimo...
treba ukinuti obdaništa,u sklopu racionalizacije :mrgreen: kao i bolnice,škole...
HM 2011

#23300 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

and wrote:
HM 2011 wrote:
leechild wrote:

No bez obzira na sve-

i krajišnik je to volio reći :mrgreen: vizionar
Participacija u vlasti manjeg BH entiteta u smislu obnašanja funkcija kao dio vladajuće koalicije ima za posljedicu i glasanje u skladu sa odlukama vladajuće koalicije.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

S tim u vezi potrebno je obratiti pažnju na demant dezinformacije koja je plasirana:

http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=19617

Iz Koalicije Domovina demantirali su vijest da su njihovi poslanici u NSRS dali podršku kćerki haškog optuženika Radovana Karadžića Sonji Karadžić-Јovičević koja je imenovana za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, piše bh. novinska agencija Patria.

Predsjednik Kluba poslanika Koalicije Domovina u Narodnoj skupštini RS-a Mihnet Okić rekao je za NAP da je svih pet narodnih poslanika Koalicije Domovina u NSRS bilo suzdražno prilikom glasanja za Karadžić-Јovičević.

Na zvaničnoj web stranici NSRS pisalo je kao je Sonja dobila podršku 82 narodna poslanika, od ukupno 83 koliko ih sjedi i NSRS. Dva sata poslije, ovaj vijest je izbirsana sa zvanične web stranic

smrdim/nedim-civic-poslanik-d ... vu-kcerku/

ima još....

uglavnom

U JEDINSTVU JE SNAGA !
Post Reply