Best buy telefon definitivnoskafiskafsnjak wrote:
Ja sam majci kupio taj p9 lite...i bas sam se iznenadio kako su dobre slike. Mislim, za tu cijenu, odlicne.
Android OS
Moderator: Benq
- zateznistub
#23276 Re: Android OS
- skafiskafsnjak
#23277 Re: Android OS
Pa jel bestbuy , ne ulazim u to, nisam kompetentan 
Ali dosta velik ekran, prelijep telefon... pravo dobra izrada. Fluidan , kamera dobra (nije savrsena). Otisak prsta savrseno radi ... Svakome bih preporucio
Ali dosta velik ekran, prelijep telefon... pravo dobra izrada. Fluidan , kamera dobra (nije savrsena). Otisak prsta savrseno radi ... Svakome bih preporucio
- zateznistub
#23278 Re: Android OS
U njegovom cjenovnik rangu definitivno. Sad kad izađu P10 i P10 lite to će tek da bude zvjerkaskafiskafsnjak wrote:Pa jel bestbuy , ne ulazim u to, nisam kompetentan
- arnes_king
#23279 Re: Android OS
Raja, zanima me koji nacini postoje kako bih mogao ekran sa moba (S7 Edge, nije rootovan, android N) da vidim na racunaru (Windows
. Takodjer mi je potrebno da mogu direktno preko racunara i tog virtuelnog ekrana upravljati mobitelom, npr otvarati aplikacije, odgovarati na poruke i slicno.
Znate li neki nacin i sta bi preporucili?
- zforumas
#23280 Re: Android OS
Imas one remote support programe, pokusaj s njima. Remote Control Android se placa ali je jako dobar. Moze i TeamViewer ja mislimarnes_king wrote:Raja, zanima me koji nacini postoje kako bih mogao ekran sa moba (S7 Edge, nije rootovan, android N) da vidim na racunaru (Windows. Takodjer mi je potrebno da mogu direktno preko racunara i tog virtuelnog ekrana upravljati mobitelom, npr otvarati aplikacije, odgovarati na poruke i slicno.
- spree
#23281 Re: Android OS
moze tw sigurno, ali moze i neki cast. zavisi samo da li ti comp i mob podrzavaju cast.
- arnes_king
#23282 Re: Android OS
Teamviewer bi mi drzao konstantno upaljen display na mobitelu, tako da mi takvo nesto ne dolazi u obzir, meni treba nesto sto ce mi biti aktivno u toku dana od 8h do 16h i neki tip remote kontrola koji ne zahtjeva paljenje displaya na mobitelu direktno. Ili ako takvo nesto ne postoji onda barem da nije konstantno upaljen nego samo kada radim nesto na mobu preko tog programa a kada ne radim da se gasi kao u normalnoj upotrebi.
- Dr Kova
#23284 Re: Android OS
zforumas wrote:E jbg arnese
- arnes_king
#23285 Re: Android OS
Pa sta je ljudi, zivimo u 21 vijeku gdje su izumljene i daleko naprednije stvari od ovog sto ja trazim, tako da ne moze biti da nema. Meni u stvari treba nesto sto ima funkcije kao "Airdroid" samo da ne ide preko wifi mreze nego npr preko kabla, sad cu bas pogledati mozda ima i tu funkciju.Buckethead wrote:zforumas wrote:E jbg arnese
EDIT: Kako se sjecam moze i on i na druge nacine se povezati pa cu pokusati
EDIT2: evo na xda su mi preporucili sidesync (samsung aplikacija) pa cu i nju probati, neka imate info ako kome treba ali izgleda da je to bas ono sto mi treba.
-
zdruzdjo
#23286 Re: Android OS
arnes_king wrote:Pa sta je ljudi, zivimo u 21 vijeku gdje su izumljene i daleko naprednije stvari od ovog sto ja trazim, tako da ne moze biti da nema. Meni u stvari treba nesto sto ima funkcije kao "Airdroid" samo da ne ide preko wifi mreze nego npr preko kabla, sad cu bas pogledati mozda ima i tu funkciju.Buckethead wrote:zforumas wrote:E jbg arnese
EDIT: Kako se sjecam moze i on i na druge nacine se povezati pa cu pokusatiZa njega sam totalno i zaboravio a stvarica koja posjeduje mnoge korisne stvari.
EDIT2: evo na xda su mi preporucili sidesync (samsung aplikacija) pa cu i nju probati, neka imate info ako kome treba ali izgleda da je to bas ono sto mi treba.
MobilEdit
Ima kompletno upravljanje telefonom plus javljanje, pisanje porukica.....
Placa se ali bar to nije problem.
- Dr Kova
#23287 Re: Android OS
arnes_king wrote:Pa sta je ljudi, zivimo u 21 vijeku gdje su izumljene i daleko naprednije stvari od ovog sto ja trazim, tako da ne moze biti da nema. Meni u stvari treba nesto sto ima funkcije kao "Airdroid" samo da ne ide preko wifi mreze nego npr preko kabla, sad cu bas pogledati mozda ima i tu funkciju.Buckethead wrote:zforumas wrote:E jbg arnese
EDIT: Kako se sjecam moze i on i na druge nacine se povezati pa cu pokusatiZa njega sam totalno i zaboravio a stvarica koja posjeduje mnoge korisne stvari.
- arnes_king
#23288 Re: Android OS
Hvala na savjetima, mogu potvrditi da radi i Airdoid (koje je vrhunski program sa raznim funkcijama).
Ali za ovo sto je meni potrebno je optimalan ovaj Sidesync, pa eto kome bude trebalo, programcic je vrh i tacno ono sto sam trazio. Znaci mobitel mi je ugasen (display) a na kompu ga koristim normala, te imam pristup svemu, notifikacije poruke itd kao na tel, a baterija se stedi jer mi je kablom povezan (a moze i wifi).
Ali za ovo sto je meni potrebno je optimalan ovaj Sidesync, pa eto kome bude trebalo, programcic je vrh i tacno ono sto sam trazio. Znaci mobitel mi je ugasen (display) a na kompu ga koristim normala, te imam pristup svemu, notifikacije poruke itd kao na tel, a baterija se stedi jer mi je kablom povezan (a moze i wifi).
- diablobih
#23289 Re: Android OS
Je li ekskluzivno za Samsung mobitele, ili moze i na druge androide?
- arnes_king
#23290 Re: Android OS
Posto ima na Google Play trgovini vjerujem da radi za sve androide.diablobih wrote:Je li ekskluzivno za Samsung mobitele, ili moze i na druge androide?
- diablobih
#23291 Re: Android OS
To nema bas apsolutno nikakve veze sto ima na google play, ne mora i dalje raditi na svim mobitelima.
- forest gump
#23292 Re: Android OS
http://securedomain.blogspot.ba/2017/03 ... sperm.htmlResearchers 3D printed an attachment that can let a smartphone's camera analyze a semen sample to determine its sperm count.
Coupled with fitness trackers and health apps, smartphones are a fount of wellness information, but one thing they can't do is determine your sperm count.
Meščini da nam uskoro neće trebat doktori.
-
zdruzdjo
#23294 Re: Android OS
Nikako ali bas nikako ne kontam opciju davanja dual sim-a s tim sto ti taj drugi sim uzme mjesto za sd karticu. sad gledah Huawei Honor 8 DSi nalozih se da kupim samo tako. Znaci savrseno sve. Vec sam se vidio kako sutra nakon posla radim update na nougat......
otvorim gsm arenu i kad vidjeh ladicu za sim i tekst "microSD, up to 256 GB (uses SIM 2 slot)" ko da me neko posrao.
pa ne kontam nikako svrhu toga.
otvorim gsm arenu i kad vidjeh ladicu za sim i tekst "microSD, up to 256 GB (uses SIM 2 slot)" ko da me neko posrao.
-
lider
#23295 Re: Android OS
Ima način da se strpaju i drugi sim i SD kartica u isti slot, proguglaj malo "hybrid sim slot hack"zdruzdjo wrote:Nikako ali bas nikako ne kontam opciju davanja dual sim-a s tim sto ti taj drugi sim uzme mjesto za sd karticu. sad gledah Huawei Honor 8 DSi nalozih se da kupim samo tako. Znaci savrseno sve. Vec sam se vidio kako sutra nakon posla radim update na nougat......
I meni je bilo glupo prije, sad su telefoni sa 64 GB interne memorije relativno pristupacni pa mi vise nije bitno, izbacio sam SD kartice u potpunosti
-
zdruzdjo
#23296 Re: Android OS
E vidis ovo je nesto. Da budem iskren nisam nikad cuo da ovo moze. Mislio sam da je to neka i softverska zvrcka pored hardverske tj fizicke.lider wrote: Ima način da se strpaju i drugi sim i SD kartica u isti slot, proguglaj malo "hybrid sim slot hack"
I meni je bilo glupo prije, sad su telefoni sa 64 GB interne memorije relativno pristupacni pa mi vise nije bitno, izbacio sam SD kartice u potpunosti
-
zdruzdjo
#23297 Re: Android OS
E hajmo, Samusung-ovci i Samsung-Ovce, kremu u ruke i pravac u wc i pustite video prezentacije i na posao. mislim mazite ruke kremom
Sad da cujemo kako vam samo OVAJ TREBA i kako SAMO OVAJ VALJA. I kako je ce smisao zivota biti ispunjen kad isti bude u licnom posjedu.
Moram priznati da na papiru impresivno izgleda. Ali i Note (aka NERO) je izgledao.
https://www.klix.ba/scitech/tehnologija ... /170329116
Sad da cujemo kako vam samo OVAJ TREBA i kako SAMO OVAJ VALJA. I kako je ce smisao zivota biti ispunjen kad isti bude u licnom posjedu.
Moram priznati da na papiru impresivno izgleda. Ali i Note (aka NERO) je izgledao.
-
AmirBaa
#23298 Re: Android OS
zdruzdjo wrote:E hajmo, Samusung-ovci i Samsung-Ovce, kremu u ruke i pravac u wc i pustite video prezentacije i na posao. mislim mazite ruke kremom
![]()
![]()
![]()