Ukrajina

Post Reply
Kaligula I

#23276 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...baš bih volio da mi neki rusofob odgovori na pitanje "Zasto su rusili Janukovića u zadnjoj godini njegovog mandata?...ja mislim da bi bilo bolje i za Ukrajinu i Ukrajince rusiti ga na redovnim izborima, nego putem krvoprolića, ekonomske propasti, gubitkom Krima, izgibijom na istoku zemlje itd...znači trebalo se ići na izbore i na izborima poraziti Janukoviča, ako je već postojala narodna volja za njegovom smjenom, kako to tvrde neofašisti i njihovi sponzori...dakle, tu se nameće logično pitanje "Zašto se nije išlo na opciju redovnih izbora?...hajde da čujemo makar jedan suvisao odgovor na ovo pitanje...
Kaligula I

#23277 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...ja koliko znam 'ustaše' su na vlast u zg devedesetih godina došle legalno, a ne putem državnog udara kao ovi u Kijevu, tako da je usporedba neprimjerena...
Renta

#23278 Re: Ukrajina

Post by Renta »

breuer wrote: I vaš je put 90-tih bio sličan ovom Ukrofašističkom, zato si nam tako lijepo poJasnio kako stvari stoje.

Ono što je jedino važno u tvojem upisu je da si nam svima dao do znanja gdje se sam svrstavaš - među fanove jedinih pravih fašista na prostorima Hrvatske poslije II. svj. rata - srećom poraženih pobunjenih četnika i tzv. RSK.

Ajde, pomoći će nam da te zaobilazimo u komentarima.

Pozdravljam te tvojim pozdravom - Dogodine u Kninu (in your dreams). :lol:
jastuk1

#23279 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Renta wrote:
jastuk1 wrote:
pasha078 wrote:
Jeste Hrvatska tzv RSK
Zato što su oni bili ti koji su tražili hljeba preko pogače, zar ne. I dobili veliko ništa i praktično etničko čišćenje. Donbas nije tražio ništa već je žrtva i Ukrajine i Rusije.

Pa nije baš tako bilo..
Ima nas koji se još sjećamo kako je počela ta pubunjenička balvanijada u Donbasu. Bez ikakvih razloga domaći rusi su počeli s mitinzima u Donbasu, čak i u mjestima gdje su manjina a u kojima je oduvijek bila proruska vlast, dakle, nisu imali niti jedan razlog da se dižu na noge niti osjećaju ugroženo.
Nakon toga počelo je oružano zauzimanje policijskih postaja, opet bez i jednog povoda od strane ukrajinske populacije u Donbasu koja je svo vrijeme bila mirna i suzdržana ne želeći sukobe.

Ah da, razlog je dolazak "fašista" u Kijev, koji su htjeli samo malo više zapada a malo manje istoka, pun im qrac bio više klećanja pred Moskvom....... sjećate se...Zagreb 1990, dolazak "ustaša" na vlast (demokratskim izborima doduše ali manje važno za ovu priču), lokalni Srbi sjeku balvane, zauzimaju polic. postaje, nenaoružani ugroženi narod postaje agresor na svoju zemlju...potpomognut od matice.. Jedan lijepi DEJA VU jelda! hahaha :lol:

Nakon svega, Ukrajinci vidjeli da je odnio vrag šalu pa rekli, ne damo naše gradove i sela bez borbe, makar i veliku cijenu platili.

Daaaa, stara, dobro poznata mantra - sloboda košta, treba ju zaslužiti!

Tako ti je to nekako išlo kolega jastuče.... aj živ bio. :)
Pa dobro. ok. Ovi u Kijevu nisu više htjeli da kleče pred Moskvom (iako su uštedili milijarde dolara na nižim cijenama za energente) a potom ovi u Donbasu isto nisu više htjeli da kleče pred Kijevom, jer su skontali da bi u toj i svim novim Ukrajinama vazda bili donji.

Ima i onda dimenzija da pošto su ovi na istoku uvijek živjeli bolje i imali veća primanja, vjerovatno je pored ideološke razlike, uvjek postojao i neki vid latentne međusobne ljubomore. Kad sam gore rekao Donbas nije tražio ništa - naravno nisam mislio na puko ništa, već u poređenju sa RSK - ovi u Donbasu mislim da imaju puno više razloga za nezadovoljstvo (da se blago izrazim) nego što su imali ti iz RSK.

No jedno je sigurno. Zapad iznuruje Rusiju, Rusija iznuruje Ukrajinu, a i Rusija i Ukrajina i zapad iznuruju Donbas. Ali kao što kažeš sloboda košta i tek joj vidiš cijenu kad je izgubiš.

Opasno je što niko ne smije da popusti. Opasno za samu Ukrajinu jer pod sve većim pritiskom i sa istoka i sa zapada može bukvalno implodirati. Naravno da je opasno i za Rusku cjelovitost. Svakako je Ukrajina ionako samo sredstvo, a Rusija cilj.

Evropa sigurno neće prihvatiti Ukrajinu sa oakvim političkim establishmentom. Sigurno da dobar broj ovih desnih Ukrajinaca svakako čak ni ne želi u Evropu, jer je previše slobodna, multi-etnička, i "nemoralna" za njihov "istančani" ukus.
Drvenija87

#23280 Re: Ukrajina

Post by Drvenija87 »

Upletenost ruskih specijalnih postrojbi vidljiva na svakom koraku.

Image
sumirprimus

#23281 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Kaligula I wrote:...ja koliko znam 'ustaše' su na vlast u zg devedesetih godina došle legalno, a ne putem državnog udara kao ovi u Kijevu, tako da je usporedba neprimjerena...
koliko god se ne slagao sa politikom franje tudjmana,prevenstveno zbog odnosa prema bosni,i dilova sa milosevicem...
ne mozete mu ne dati benefit od daubt,da je u u pravo vrjeme pomirio crne i crvene,zarad pravljenja nezavisne hrvatske...ovaj put demokratske,a ne fasisticke paveliceve ndh...i da,bio je titin general... :D
a drugi dio a propos drzavnog udara,isto su mislili i osjecali srpski generali,iako se radilo o legitimnim referendumima za odvajanje iz krnje jugoslavije...nakon izdvajanja slovenije..doduse koga sta boli boli, i dvajst i kusur godina after... :evil:
KAMI666

#23282 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

Kaligula I wrote:...baš bih volio da mi neki rusofob odgovori na pitanje "Zasto su rusili Janukovića u zadnjoj godini njegovog mandata?...ja mislim da bi bilo bolje i za Ukrajinu i Ukrajince rusiti ga na redovnim izborima, nego putem krvoprolića, ekonomske propasti, gubitkom Krima, izgibijom na istoku zemlje itd...znači trebalo se ići na izbore i na izborima poraziti Janukoviča, ako je već postojala narodna volja za njegovom smjenom, kako to tvrde neofašisti i njihovi sponzori...dakle, tu se nameće logično pitanje "Zašto se nije išlo na opciju redovnih izbora?...hajde da čujemo makar jedan suvisao odgovor na ovo pitanje...
Pitaj ovog @Captain Ahab, on se razumije u demokratske procese i teorije, jer i sam uziva u demokratskim plodovima. Ali molim te, to vrijedi samo za zemlju u kojoj on zivi (pro-zapadnu), druge zemlje koje imaju istu strukturu vladavine moze i puc da se napravi i da se poubija hiljade drugih, jer zapad nebi bio zapad da ne iskoristava druge i tudje resorse za svoje licne potrebe. Ali i to se smije, i to je "demokratija". :-)
AleksoMKD

#23283 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Ukrajinski parlament izglasao zakon o streljanju dezertera http://www.newsweek.com/ukraine-passes- ... ign=buffer

a navodno se razmatra i mobilizacija zena iznad 20 godina http://www.newsweek.com/ukraine-armed-f ... cle-304276

Navodni gubitci tenkova po mjesecima, u Avgustu je bio Ilovaisk pa su najveci gubitci tada. Ne znam koliko je tacno ali u avgustu i septembru su Ukrajinci imali velikih gubitaka u nekoliko "kotlova"

UAF = Ukrajinske snage
NAF = Prorusi

Image
https://twitter.com/ArmedResearch/statu ... 3370704897
breuer

#23284 Re: Ukrajina

Post by breuer »

Renta wrote:Ono što je jedino važno u tvojem upisu je da si nam svima dao do znanja gdje se sam svrstavaš - među fanove jedinih pravih fašista na prostorima Hrvatske poslije II. svj. rata - srećom poraženih pobunjenih četnika i tzv. RSK.

Kad Hrvat kaže za one koji su na tom tlu preživjeli stravičan nacistički genocid generaciju ranije, da su fašisti, onda znam da je smak svita blizu :D
sumirprimus

#23285 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

breuer wrote:
Kad Hrvat kaže za one koji su na tom tlu preživjeli stravičan nacistički genocid generaciju ranije, da su fašisti, onda znam da je smak svita blizu :D
to sta je prezivjela generacija ranije,ne opravdava trenutnu generaciju nijednog postupka...ljudi mso i odgovaramo samo za svoja djela i nedjela...
ih sto je babi milo,od kulina bana i gazimestana... :evil:
nosara

#23286 Re: Ukrajina

Post by nosara »

breuer wrote:
Renta wrote:Ono što je jedino važno u tvojem upisu je da si nam svima dao do znanja gdje se sam svrstavaš - među fanove jedinih pravih fašista na prostorima Hrvatske poslije II. svj. rata - srećom poraženih pobunjenih četnika i tzv. RSK.

To je autizam... Proci ce, par paracetamola, gajba zuje i dok kazes "Jasenovac", kroejsa osvane na strani pobjednika u ratu protiv nacizma i fasizma... :janpi:
sumirprimus

#23287 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

hehe,ocete kajete da je trenutna clanica eu nacisticko fasisticka tvorevina?
drugovi idete predaleko,do gracanice... :skoljka:
to toliko boli? :D
nosara

#23288 Re: Ukrajina

Post by nosara »

sumirprimus wrote:hehe,ocete kajete da je trenutna clanica eu nacisticko fasisticka tvorevina?
Trenutna clanica eu je jedna siromasna, izgubljena, sjebana nazovidrzava, bez identiteta i prosperiteta... Docim, ona drugosvjetskoratna je bila ono sto je bila... Sta ne...!? :kakoste:
breuer

#23289 Re: Ukrajina

Post by breuer »

sumirprimus wrote:hehe,ocete kajete da je trenutna clanica eu nacisticko fasisticka tvorevina?
Uopšte ne, ali im toliko ima kukolja u društvu (da ne govorim u povijesti) da bi se oni tako olako šprdali sa ljudskim pravima i biranjem koga će okarakterisat fašistom.
sumirprimus

#23290 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

nosara wrote:
Trenutna clanica eu je jedna siromasna, izgubljena, sjebana nazovidrzava, bez identiteta i prosperiteta... Docim, ona drugosvjetskoratna je bila ono sto je bila... Sta ne...!? :kakoste:
oces fakte cinjenice?
eto ti...
trenutna clanica eru,naspram bila...naspram trenutno potonule bih zarad trenutno jebene srbije i srpskog entiteta u bih..republike srpske.ako cemo pravo najvise srbi instistiraju na tom nekom uvlacenju jebenoj rusiji,i zaustavljanju svakog moguceg procesa bih na putu ka eu natou i zapadu...uzrocno posljedicno smo jebani i vezani.mi bosanci i hercegovci,a za sve ostale me zabole...
utoliko i ima nekih slicnosti i poveznicaizmedju bih i ukrajine....
nosara

#23291 Re: Ukrajina

Post by nosara »

breuer wrote:
Uopšte ne, ali im toliko ima kukolja u društvu (da ne govorim u povijesti) da bi se oni tako olako šprdali sa ljudskim pravima i biranjem koga će okarakterisat fašistom.
Potpuno tacno... A ako se klizanje ka ekonomskom ponoru nastavi ovim tempom, nagledat cemo se mi iz lijepe nase svega i svacega... Zasad tek adz dolazi do zraka, a adz je macja guza, puno provjerenog, kumroveckog kadra...

On topick... Kako na ratistu stoje ukrajinski nacisti...? Jel' pocela mobilizacija nerodjenih beba...? :D
nosara

#23292 Re: Ukrajina

Post by nosara »

sumirprimus wrote:
nosara wrote:
oces fakte cinjenice?
eto ti...
trenutna clanica eru,naspram bila...naspram trenutno potonule bih zarad trenutno jebene srbije i srpskog entiteta u bih..republike srpske.ako cemo pravo najvise srbi instistiraju na tom nekom uvlacenju jebenoj rusiji,i zaustavljanju svakog moguceg procesa bih na putu ka eu natou i zapadu...uzrocno posljedicno smo jebani i vezani.mi bosanci i hercegovci,a za sve ostale me zabole...
utoliko i ima nekih slicnosti i poveznicaizmedju bih i ukrajine....
Usli misevi u nato i eu i ostali misevi, samo siromasniji... Sta nude nato i eu osim sve veceg siromastva...? Gdje su investicije, radna mjesta, fabrike, trafike...?

Koji mazohizam...? :roll:
sumirprimus

#23293 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

breuer wrote:
onda nemoj ni u tragovima da insinuiras...
hrvatska je zakonski rascistila sa svojom proslosti,dok je zvanicna srbijanska proslot metastazirala na sadasnjost(fakat-cetnici antifasisti,nema dalje) i jos uvijek zivi u svom nekom nadrealnom svijetu antifasizma...
i to je ok.dok god ne sjebava mene i moju porodicu,moje mjesto zivljenja,moje drustveno drzavno,ekonomsko,politicko,socijalno i svako drugo uredjenje...
sumirprimus

#23294 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

nosara wrote:
Usli misevi u nato i eu i ostali misevi, samo siromasniji... Sta nude nato i eu osim sve veceg siromastva...? Gdje su investicije, radna mjesta, fabrike, trafike...?

ovako prica jed i zestina,i naka cudna nostalgija...
ok skontali smo davno,zivis u proslosti fali ti juga,jebiga druze get real,nema je vise,osla u istoriju historiju povijest,pida,pisi propalo,krvavo propalo..
breuer

#23295 Re: Ukrajina

Post by breuer »

sumirprimus wrote:onda nemoj ni u tragovima da insinuiras...
hrvatska je zakonski rascistila sa svojom proslosti,dok je zvanicna srbijanska proslot metastazirala na sadasnjost(fakat-cetnici antifasisti,nema dalje) i jos uvijek zivi u svom nekom nadrealnom svijetu antifasizma...
i to je ok.dok god ne sjebava mene i moju porodicu,moje mjesto zivljenja,moje drustveno drzavno,ekonomsko,politicko,socijalno i svako drugo uredjenje...
Šta da ne radim ni u tragovima?! :D Insinuiram? Šta je to, samozadovoljavanje :D

Sve je kod Hrvata (mislim na političku skupinu ne obične ljude) po zakonu, oni su šampioni u donošenju civiliziranih zakona, koji traju sve dok se situacija ne prodrma, e onda se veoma brzo napišu novi zakoni.

Insinuiraj ti šta god hoćeš :D al to ti je tak, ne
nosara

#23296 Re: Ukrajina

Post by nosara »

sumirprimus wrote:
nosara wrote:

ovako prica jed i zestina,i naka cudna nostalgija...
ok skontali smo davno,zivis u proslosti fali ti juga,jebiga druze get real,nema je vise,osla u istoriju historiju povijest,pida,pisi propalo,krvavo propalo..
Kakve to veze ima s cinjenicama koje sam naveo...? :?
sumirprimus

#23297 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

nosara wrote:
jedina cinjenica je da ti provodis vrijeme ovde pokusavajuci dokazivat,kako ce ovo sve propast,kapitalizam,eu,amerika,trziste,demokratija,ostace samo istina i slobodarske zemlje exsssr,exjugoslavija,il nesto na taj fazon...
zar nije :)
nosara

#23298 Re: Ukrajina

Post by nosara »

sumirprimus wrote:
nosara wrote:
jedina cinjenica je da ti provodis vrijeme ovde pokusavajuci dokazivat,kako ce ovo sve propast,kapitalizam,eu,amerika,trziste,demokratija,ostace samo istina i slobodarske zemlje exsssr,exjugoslavija,il nesto na taj fazon...
zar nije :)
Nije... Nece ostat nista... Gotova stvar... Postoji samo 50 nijansi crne... :evil:
sumirprimus

#23299 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

breuer wrote: Šta da ne radim ni u tragovima?! :D Insinuiram? Šta je to, samozadovoljavanje :D

Sve je kod Hrvata (mislim na političku skupinu ne obične ljude) po zakonu, oni su šampioni u donošenju civiliziranih zakona, koji traju sve dok se situacija ne prodrma, e onda se veoma brzo napišu novi zakoni.

Insinuiraj ti šta god hoćeš :D al to ti je tak, ne
jel to kajkavstina izbija... :D
sumirprimus

#23300 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

nosara wrote:
Nije... Nece ostat nista... Gotova stvar... Postoji samo 50 nijansi crne... :evil:
damn,
pa tebi nije bitno ko se roka,dok god se propada znaci... :D
Post Reply