SDA-All about
- nemampojma0
#23251 Re: SDA-All about
SDA patriJotizam na kvadrat, u Srebrenici u koaliciju sa SNSD, a u NSRS glasaju za Karadzicevu...sta reci, nisu mLogo gadljivi, mogu sa svima.
-
HM 2011
#23252 Re: SDA-All about
sabina1 wrote:Puno je luđi onaj koji ukida osnovno demokratsko pravo - pravo glasa.HM 2011 wrote:Pa onda druga strana skupi 20% potpisa i skine sve i jednog načlnika koji im ne paše..... ma ludilo prijedlog....sabina1 wrote:
A to donosi jednu bolju stvar.
Konačno "ukrupnjavanje" opozicije.
Vidjećemo
Kažu Tito bio diktator.....
Da nema međunarodne zajednice i da imate pod kontrolom vojsku kakvu je Tito imao , ukinuli bi vi i pravo na potpis....
U tornju je snaga...
Samo reci ko ti je ukinuo pravo glasa ? Izađi na izbore, podrži SDA na svim nivoima, U jedinstvu je snaga .
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#23253 Re: SDA-All about
Pa ako zloupotrebljavate tu pricu oko odgodbe lokalnih izbora, idemo onda u krugHM 2011 wrote:Pa onda druga strana skupi 20% potpisa i skine sve i jednog načlnika koji im ne paše..... ma ludilo prijedlog....sabina1 wrote:A to donosi jednu bolju stvar.-LIBERO- wrote:
Nista drugarice Sabina, bude li tako, idemo u kampanju za skupljanje potpisa![]()
5% mozemo skupiti u svim urbanijim opstinama.
Pa kada idu u silovanje i kindapovanje demokratije, idemo onda do kraja
Konačno "ukrupnjavanje" opozicije.
Vidjećemo
A vezano za podrsku SDA, to je realna opcija, kao da sutra recimo glasam za HDZ, ili SNSD i sl. Znaci, nemoguce. Ja kada bih podrzao tu pljackasku i tajkunsku stranku, to je prosto nemoguce. Prosto radi drzanja do sebe, moje moralne i eticke higijene, mene kao samosvjesne jedinke.
A prica o mjenjanju frakcija unutar SDA, je utopija, od momenta kada je Bakir preuzeo apsolutnu kontrolu nad ovom strankom, i pretvorio je u klasicni mafijaski kartel.
Zalit cemo svi mi, i mi koji smo kontra SDA, jos dugo za rahmetli Tihicem. Siguran sam.
@Palermo. Apsolutno nema kontradiktornosti u mojim stavovima i za Mostar koji bi trebao, kao, biti glavni grad Federacije, i u odnosu prema ovom preslaganju uredjenja Federacije. Cak sta vise. Usko je sve to povezano. To je zapravo paket dogovora i preustroja. Gdje bi se toboze preseljenja glavnog grada Federacije u Mostar, bio samo paravan za dodatni paket ovlastenja, koji bi se dao direktno HDZu u ruke, a ne Hrvatskom narodu. Sto bi onda, upakovamo u celofan, dovelo do ustrojstva i glavnog grada 'treceg entiteta'. Naravno, sve to kamuflirano i spakirano, k'o sto se pokusava ovo i sa kantonima, zapravo 'mega kantonima' .
Jer zamisli 'slucajnosti'
SDA- izdaja - podjeva.
Kontra poarola, ovih ispraznih, sto fura drug forumas HM
-
Fudo387
#23254 Re: SDA-All about
Prosto zadivljuje ova briga nebosnjaka za sudbinu Bosnjaka. Bilo da dolazi od brace Hrvata i Srba, ili budibogsnama
ljevicara koji su do sad na svaki spomen Bosnjaka svi skupa grakali Tooooooooor, Papciiiiii, Islamizacijaaaaa i hocemo dedamraza u skolama!

ljevicara koji su do sad na svaki spomen Bosnjaka svi skupa grakali Tooooooooor, Papciiiiii, Islamizacijaaaaa i hocemo dedamraza u skolama!
-
palermo
#23255 Re: SDA-All about
Mah, napisao sam dovoljno na temi Mostar glavni grad Federacije, da se ne ponavljam. Samo primjećujem da su najgrlatiji protivnici Mostara kao glavnog grada Federacije, istovremeno sada grlati borci protiv getoizacije Bošnjaka.-LIBERO- wrote: @Palermo. Apsolutno nema kontradiktornosti u mojim stavovima i za Mostar koji bi trebao, kao, biti glavni grad Federacije, i u odnosu porema ovom preslaganju uredjenja Federacihe. Cak sta vise. Usko je sve to povezano. To je zapravo paket dogovora i preustroja. Gdje bi se toboze preseljenja glavnog grada Federacije u Mostar, bio samo paravan za dodatni oaket ovlastenja, koji bi se dao firektno HDZu u ruke, a ne Hrvatskom narodu. Sto bi onda, upakovamo u celofan, dovelo do ustrojstva i glavnog grada 'treceg entiteta'. Naravno, sve to kamuflirano i spakirano, k'o sto se pokusava ovo i sa kantonima, zapravo 'mega kantonima' .
Jer zamisli 'slucajnisti', da se u paketu prica o okrupnjavanju kantona, i preseljenja institucvija Federacije u Mostar. Daj ba, pa nismo djeca:mrgreen:
SDA- izdaja - podjeva.![]()
Kontra poarola, ovim ispranim sto fura drug forumas HM
Pri čemu im ni na kraj pameti da je dobar dio Bošnjaka već sada getoiziran (recimo, hercegovački Bošnjaci).
Al što bi pitari rekli ( a i štrumfovi) žao mi Veleža. I onda se okrenuli na drugu stranu.
-
Bosnjak333
#23256 Re: SDA-All about
Getoizacija Bosnjaka Hercegovine se moze sprijeciti ujedinjavanjem SBK i HNK. Na taj nacin bi se dobio etnicki balans, ali i novo podrucje ( Srednje Bosna) koje bi pocelo gravitirati Mostaru.palermo wrote:Mah, napisao sam dovoljno na temi Mostar glavni grad Federacije, da se ne ponavljam. Samo primjećujem da su najgrlatiji protivnici Mostara kao glavnog grada Federacije, istovremeno sada grlati borci protiv getoizacije Bošnjaka.-LIBERO- wrote: @Palermo. Apsolutno nema kontradiktornosti u mojim stavovima i za Mostar koji bi trebao, kao, biti glavni grad Federacije, i u odnosu porema ovom preslaganju uredjenja Federacihe. Cak sta vise. Usko je sve to povezano. To je zapravo paket dogovora i preustroja. Gdje bi se toboze preseljenja glavnog grada Federacije u Mostar, bio samo paravan za dodatni oaket ovlastenja, koji bi se dao firektno HDZu u ruke, a ne Hrvatskom narodu. Sto bi onda, upakovamo u celofan, dovelo do ustrojstva i glavnog grada 'treceg entiteta'. Naravno, sve to kamuflirano i spakirano, k'o sto se pokusava ovo i sa kantonima, zapravo 'mega kantonima' .
Jer zamisli 'slucajnisti', da se u paketu prica o okrupnjavanju kantona, i preseljenja institucvija Federacije u Mostar. Daj ba, pa nismo djeca:mrgreen:
Pri čemu im ni na kraj pameti da je dobar dio Bošnjaka već sada getoiziran (recimo, hercegovački Bošnjaci).
Al što bi pitari rekli ( a i štrumfovi) žao mi Veleža. I onda se okrenuli na drugu stranu.
- nemampojma0
#23257 Re: SDA-All about
Unaprijed se rade neprirodne stvari, kako bi kasnije posluzile kao osnova za dalje probleme iste tematike kao i proteklih godina. E cuj...srednja bosna da gravitira Mostaru.
-
channel10
#23258 Re: SDA-All about
Isto ko sto ti sad okreces glavu od drzave BIH zarad svojih licnih interesa. Jel mislis da si drugaciji od ovih drugih?palermo wrote:Mah, napisao sam dovoljno na temi Mostar glavni grad Federacije, da se ne ponavljam. Samo primjećujem da su najgrlatiji protivnici Mostara kao glavnog grada Federacije, istovremeno sada grlati borci protiv getoizacije Bošnjaka.-LIBERO- wrote: @Palermo. Apsolutno nema kontradiktornosti u mojim stavovima i za Mostar koji bi trebao, kao, biti glavni grad Federacije, i u odnosu porema ovom preslaganju uredjenja Federacihe. Cak sta vise. Usko je sve to povezano. To je zapravo paket dogovora i preustroja. Gdje bi se toboze preseljenja glavnog grada Federacije u Mostar, bio samo paravan za dodatni oaket ovlastenja, koji bi se dao firektno HDZu u ruke, a ne Hrvatskom narodu. Sto bi onda, upakovamo u celofan, dovelo do ustrojstva i glavnog grada 'treceg entiteta'. Naravno, sve to kamuflirano i spakirano, k'o sto se pokusava ovo i sa kantonima, zapravo 'mega kantonima' .
-
Bosnjak333
#23259 Re: SDA-All about
Zasto ne bi bilo moguce? Sanski Most i Kljuc npr. nikad nisu gravitirali Bihacu nego Banjoj Luci i Prijedoru pa su se stvari nastankom USK promijenile.nemampojma0 wrote:Unaprijed se rade neprirodne stvari, kako bi kasnije posluzile kao osnova za dalje probleme iste tematike kao i proteklih godina. E cuj...srednja bosna da gravitira Mostaru.
-
palermo
#23260 Re: SDA-All about
Ono što je Bošnjacima Hrecegovine nužno jeste da se prekine odliv ljudi (prevashodno Bošnjaka) da Mostar ponovno postane privlačan svim ljudima (ne samo Hrvatima) za život, da dobije novu energiju, snagu a to nije moguće bez novih ljudi.Bosnjak333 wrote:
Getoizacija Bosnjaka Hercegovine se moze sprijeciti ujedinjavanjem SBK i HNK. Na taj nacin bi se dobio etnicki balans, ali i novo podrucje ( Srednje Bosna) koje bi pocelo gravitirati Mostaru.
U tom kontekstu i ujedinjavanje SBK i HNK je bolje od ovoga što sada imamo, a imamo tiho odumiranje Bosne i Hercegovine u Mostaru
-
channel10
#23261 Re: SDA-All about
Mukom promijenile. Ovdje nema potrebe za tim.Bosnjak333 wrote:Zasto ne bi bilo moguce? Sanski Most i Kljuc npr. nikad nisu gravitirali Bihacu nego Banjoj Luci i Prijedoru pa su se stvari nastankom USK promijenile.nemampojma0 wrote:Unaprijed se rade neprirodne stvari, kako bi kasnije posluzile kao osnova za dalje probleme iste tematike kao i proteklih godina. E cuj...srednja bosna da gravitira Mostaru.
-
palermo
#23262 Re: SDA-All about
Ja okrećem glavu od države BIH ? Ma, jok druže moj, ja isto kao i najveći Bošnjaci, poslao kćerku na studije u Sarajevo, ona sabrala dva i dva , i trenutno joj ne pada na pamet da se vraća.channel10 wrote:
Isto ko sto ti sad okreces glavu od drzave BIH zarad svojih licnih interesa. Jel mislis da si drugaciji od ovih drugih?
Rekao bih, baš onako bošnjački. Patriotski
-
channel10
#23263 Re: SDA-All about
Sta ce se dobiti ujedinjavanjem ta dva kantona, osim ako se nisu za.ebali pa rekli da ce mozda smanjiti broj uposlenih budzetlija (mada nema sanse da oni ikoga otpuste) i tako smanje troskove i dodju do nekih operativnih sredstava?!
- Ned071
#23264 Re: SDA-All about
Gulen danas dobi cijelu stranu u avazu. Dal ste shvatili poruku?
-
channel10
#23265 Re: SDA-All about
A ti si tim razmisljanjem drugaciji od tih prvih? Ne bih rekao. Samo sam se gore za.ebao pa sam napisao zarad licnih interesa, a trebalo je napisati zarad mogucnosti ostvarivanja licnih interesa.palermo wrote:Ja okrećem glavu od države BIH ? Ma, jok druže moj, ja isto kao i najveći Bošnjaci, poslao kćerku na studije u Sarajevo, ona sabrala dva i dva , i trenutno joj ne pada na pamet da se vraća.channel10 wrote:
Isto ko sto ti sad okreces glavu od drzave BIH zarad svojih licnih interesa. Jel mislis da si drugaciji od ovih drugih?
Rekao bih, baš onako bošnjački. Patriotski
-
palermo
#23266 Re: SDA-All about
Vallahi, druže, zajebaao si se sa ovim ostvarenjem mogućih ličnih interesa, jer sam ti ja otprilike sve svoje lične interese već ostvario. Par sitnica ostalo.channel10 wrote: A ti si tim razmisljanjem drugaciji od tih prvih? Ne bih rekao. Samo sam se gore za.ebao pa sam napisao zarad licnih interesa, a trebalo je napisati zarad mogucnosti ostvarivanja licnih interesa.
Nisam te upratio ko su prvi a ko su drugi ?
-
channel10
#23267 Re: SDA-All about
Prvi su ovi sto okrecu glavu od Veleza i sve sto dolazi odatle, a drugi ste vi koji bi prodali ovo malo drzave zarad znas vec cega. Valjda mislis da ako se prebaci gl. grad FBIH dole u Mostar, da ce Bosnjacima ko biva biti dole bolje.
-
HM 2011
#23268 Re: SDA-All about
poruka je da je u jedinstvu snaga - jel tako ?Ned071 wrote:Gulen danas dobi cijelu stranu u avazu. Dal ste shvatili poruku?
kazem ja samo SDA....
-
palermo
#23269 Re: SDA-All about
Ma najbolje je da ovako ostanechannel10 wrote:Prvi su ovi sto okrecu glavu od Veleza i sve sto dolazi odatle, a drugi ste vi koji bi prodali ovo malo drzave zarad znas vec cega. Valjda mislis da ako se prebaci gl. grad FBIH dole u Mostar, da ce Bosnjacima ko biva biti dole bolje.
-
channel10
#23270 Re: SDA-All about
U cemu je onda dole problem? Malo vas ima ili vam stranka za koju glasate nema kapaciteta da bilo sta uradi ( promijenite stranku ako je do toga) ? Treba VP da reaguje?palermo wrote:Ma najbolje je da ovako ostanechannel10 wrote:Prvi su ovi sto okrecu glavu od Veleza i sve sto dolazi odatle, a drugi ste vi koji bi prodali ovo malo drzave zarad znas vec cega. Valjda mislis da ako se prebaci gl. grad FBIH dole u Mostar, da ce Bosnjacima ko biva biti dole bolje.
Gdje je problem?
-
palermo
#23271 Re: SDA-All about
U guzici.channel10 wrote:
Gdje je problem?
Bjeri bolan, odoh gledati Arsenala
- XXS
#23272 Re: SDA-All about
I ja imam nesto za napisati ali poslije tekme.palermo wrote: Bjeri bolan, odoh gledati Arsenala
2:0, a uvalice im jos dva iz kontrih do kraja
ps - snaga je u kondicionom treneru
-
Tarzo
#23273 Re: SDA-All about
http://www.klix.ba/vijesti/bih/spajanje ... /151221081Samo SDA na svim nivoima - u Jedinstvu je snaga -
Samo Sebija direktorica svih bolnica u KS. U Sebiji je snaga.
-
HM 2011
#23274 Re: SDA-All about
bas kako i naslov kaze - prica sa bezbroj upitnika....Tarzo wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/spajanje ... /151221081Samo SDA na svim nivoima - u Jedinstvu je snaga -
Samo Sebija direktorica svih bolnica u KS. U Sebiji je snaga.
jednostavno nevjerovatno....
iako za bilo kakvu racinalnu raspravu treba izvrsiti uvid u kompletno stanje odnosno - modus finansiranja kcus-a, buducnost finansiranja kcus-a usljed otvatanja novih klinickih centara a kao posljedica liberalizacije u obrazovnom sistemu, stanje kcus-a polovina objekata je super zrela za ravnanje sa zemljom i to becina priznaje - ok dip ok ortopedija ok neuro i hepa ali ostalo , one dvospratnice za valjka bez uvrede ikome ali dobro je da imamo i to.....
sve to treba uzeti uobzir u korelaciji sa kapacitetima koje omogucava DB a sva pitanja postaviti i za db....
mozda bi logicnije bilo povaljati one male rusevne objkte u kcus i preseliti ih u db ?
elem nemam precizne podatke o tome ali dwfinitivno mogu reci da se takvim potezima mora jako ozbiljno pristupiti da sutra ne bi bila skuplja puta od tepsije a tu opravdanja ja se oklizno ili pmaklo mi se ne pale....
ili primjera radi db dijagnostika kcus terapija i tretman....
ili posto je bitno izbjeci duplanje maksimalno samostalne discipline db usko povezane discipline kcus...
bezbroj je kombinacija...
samo SDA na svim nivoima - u jedinstvu je snaga - jer slabo se sta vise ima privatizovati..
-
Tarzo
#23275 Re: SDA-All about
Ma samo naprijed.
SDA je super, narod ne valja.
SDA je super, narod ne valja.