Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skafiskafsnjak

#23251 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

edys wrote:ja sam svoj s6 flashovo preko odina..ubacio francuski firmwere, evo ga radi ko curica :)
jel baterija ista bolja :D
edys

#23252 Re: Android OS

Post by edys »

skafiskafsnjak wrote:
edys wrote:ja sam svoj s6 flashovo preko odina..ubacio francuski firmwere, evo ga radi ko curica :)
nisam primjetio nikakvo poboljsanje ali ni pogorsanje, otprilike na istom...na MM sam izvlacio od 4-5h SOTA, i na Nougat je gotov identicno
skafiskafsnjak

#23253 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

edys wrote:
skafiskafsnjak wrote:
nisam primjetio nikakvo poboljsanje ali ni pogorsanje, otprilike na istom...na MM sam izvlacio od 4-5h SOTA, i na Nougat je gotov identicno
Ja sam ocigledno kupio telefon sa sjebanom baterijom . Ja ako izvucem 2h30min SOT na konju sam . Koliko li kosta nova bat...
edys

#23254 Re: Android OS

Post by edys »

skafiskafsnjak wrote:
Ja sam ocigledno kupio telefon sa sjebanom baterijom . Ja ako izvucem 2h30min SOT na konju sam . Koliko li kosta nova bat...
ja bez problema izvucem 4h, a nekad zna ici do blizu 5h..za ovaj obicni s6 sam pitao i rekli su mi 100KM sa ugradnjom, za edge ne znam :D

Imageupload a picture
skafiskafsnjak

#23255 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

edys wrote:
skafiskafsnjak wrote:
ja bez problema izvucem 4h, a nekad zna ici do blizu 5h..za ovaj obicni s6 sam pitao i rekli su mi 100KM sa ugradnjom, za edge ne znam :D
Cuj 100 km ... radije cu ga puniti 10 puta dnevno :D

neki dan su mi displej zamjenili ... neka linija se pojavila...jedva se vidila. Ja odnio, kazu speko displej . Jbt zamjenili sve. Ja sam kontao da se samo ispod zamjeni sta vec...kad tamo sve , staklo naprijed novo, vrh :D
edys

#23256 Re: Android OS

Post by edys »

i koliko si platio zamjenu?
skafiskafsnjak

#23257 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

edys wrote:i koliko si platio zamjenu?
NIsam nista, pod garancijom : ) ))
mirsek

#23258 Re: Android OS

Post by mirsek »

.
_Reds_

#23259 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

skafiskafsnjak wrote:
edys wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Cuj 100 km ... radije cu ga puniti 10 puta dnevno :D

neki dan su mi displej zamjenili ... neka linija se pojavila...jedva se vidila. Ja odnio, kazu speko displej . Jbt zamjenili sve. Ja sam kontao da se samo ispod zamjeni sta vec...kad tamo sve , staklo naprijed novo, vrh :D
Pa neka ti zamjene i bateriju ako je po garancijom.
skafiskafsnjak

#23260 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

_Reds_ wrote: Pa neka ti zamjene i bateriju ako je po garancijom.
Nije... na bateriju ima pola godine ja mislim. A kupljen prije godinu i po. A i nije crkla skroz hahaha
Astrix

#23261 Re: Android OS

Post by Astrix »

Imam problem sa mobilnom mrežom i nikako mi nije jasno zašto se to dešava. Znači prenos podataka je isključen, postavio ograničenje na 0 MB i tako iako je sve ugašeno opet mi vuče kredit i za par dana me svuče na nulu. Vidim ovdje da mi pokazuje da OS uzima 95 MB, ima li kakvo rješenje za to?

Image
zforumas

#23262 Re: Android OS

Post by zforumas »

A da stavis ogranicenje na 1MB? Moguce da on 0 MB shvata kao neograniceno (slicno rade torrenti)
Astrix

#23263 Re: Android OS

Post by Astrix »

Može minimalno 5 MB i opet isti slučaj, kako god stavim ono vuče kredit bez obzira što sam povezan na wireless...
CrniSA

#23264 Re: Android OS

Post by CrniSA »

Je li preporucljivo ili stetno stalno brisati cache iz recovery-a?
nKrkan

#23265 Re: Android OS

Post by nKrkan »

U posljednje vrijeme sam primijetio da mi se baterija nenormalno brzo isprazni,daleko od toga kako je bilo inace-normalno.U potrosnji baterije mi stoji da je najveći potrošač Način čekanja-Cell standby (Za manje od dva dana potrosio oko 8000mAh-bateriju sam punio konstantno).Ranije su najveci potrosaci bili zaslon i wifi,a cell standby nije bio uopste u vrhu.Kako rijesiti problem?
exampLe.

#23266 Re: Android OS

Post by exampLe. »

CrniSA wrote:Je li preporucljivo ili stetno stalno brisati cache iz recovery-a?
Preporucljivo je ali svakih 15-ak dana, nema potrebe da ga cistis svaki dan.
Quaresma

#23267 Re: Android OS

Post by Quaresma »

Laertes wrote:
Quaresma wrote:a samo instaliraj i furaj dalje
Tako sam zajebao instalirajući 6.0. Šta je ovo uopće što mi sad traži da instaliram?
sta si zajebo? to ti je nadogradnja valjda na trenutni firmware, pise sve u opisu apdejta za sta je.

nakon svakog velikog apdejta, ne da je pozeljno, vec je potrebno odraditi format, i to najbolje kroz recovery. I nema onda problema.
edys

#23268 Re: Android OS

Post by edys »

Android O, Android 8 ili navodno Android Oreo od danas je dostupan za preuzimanje. Riječ je o prvoj od četiri beta inačice novog Androida uoči finalne verzije, koja stiže u Q3 2017. Evo nekih od novosti koje donosi.

Android 7 Nougat dovukao se niti do 3% Androida u optjecaju. Rezultat je posve jasno poražavajući, no to ne znači da će Google zastati i pričekati. To su već jednom probali pa se nije dogodilo ništa pametno.

Novi Android 8, zasad poznat samo kao Android O, opet donosi dodatno poboljšan sustav notifikacija s podrškom za brojčane oznake primljenih obavijesti na ikonicama aplikacija, onako kako to Appleov iOS radi od samog starta.

Jednako tako ikonice aplikacija bit će prilagodljive kao što je trenutno prilagodljiva ikonica Kalendara na Google Pixelima i mijenja se ovisno o datumu.

Android O donosi i podršku za prikaz slike u slici (PIP) – opcija koja je inače dostupna na Android TV platformi, već je dugo implementiraju i neki OEM proizvođači Androida poput Samsunga i LG-a.

Čini se da će poboljšati i funkciju kopiranja i lijepljenja teksta (Copy/Paste), a sve kroz Google Asistenta.

Opcijom ograničavanja rada aplikacija u pozadini pokušat će još jednom poboljšati autonomiju.

Prva beta Androida O za developere dostupna je za preuzimanje već danas i to za Google Pixel, Google Pixel XL, Google Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X i Nexus Player.

Smartphonehrvatska
skupljac_zeljeza

#23269 Re: Android OS

Post by skupljac_zeljeza »

Danas na Note 5 dobio Nougat 7.0. Izbacuje mi grešku na jednom mjestu kada koristim S-pen pa ću morati hard reset.
Laertes

#23270 Re: Android OS

Post by Laertes »

Quaresma wrote:
Laertes wrote:
Quaresma wrote:a samo instaliraj i furaj dalje
Tako sam zajebao instalirajući 6.0. Šta je ovo uopće što mi sad traži da instaliram?
sta si zajebo? to ti je nadogradnja valjda na trenutni firmware, pise sve u opisu apdejta za sta je.

nakon svakog velikog apdejta, ne da je pozeljno, vec je potrebno odraditi format, i to najbolje kroz recovery. I nema onda problema.
Još da znam šta ti je to, bilo bi super...
shalla

#23271 Re: Android OS

Post by shalla »

edys wrote:Android O, Android 8 ili navodno Android Oreo od danas je dostupan za preuzimanje. Riječ je o prvoj od četiri beta inačice novog Androida uoči finalne verzije, koja stiže u Q3 2017. Evo nekih od novosti koje donosi.

Android 7 Nougat dovukao se niti do 3% Androida u optjecaju. Rezultat je posve jasno poražavajući, no to ne znači da će Google zastati i pričekati. To su već jednom probali pa se nije dogodilo ništa pametno.

Novi Android 8, zasad poznat samo kao Android O, opet donosi dodatno poboljšan sustav notifikacija s podrškom za brojčane oznake primljenih obavijesti na ikonicama aplikacija, onako kako to Appleov iOS radi od samog starta.

Jednako tako ikonice aplikacija bit će prilagodljive kao što je trenutno prilagodljiva ikonica Kalendara na Google Pixelima i mijenja se ovisno o datumu.

Android O donosi i podršku za prikaz slike u slici (PIP) – opcija koja je inače dostupna na Android TV platformi, već je dugo implementiraju i neki OEM proizvođači Androida poput Samsunga i LG-a.

Čini se da će poboljšati i funkciju kopiranja i lijepljenja teksta (Copy/Paste), a sve kroz Google Asistenta.

Opcijom ograničavanja rada aplikacija u pozadini pokušat će još jednom poboljšati autonomiju.

Prva beta Androida O za developere dostupna je za preuzimanje već danas i to za Google Pixel, Google Pixel XL, Google Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X i Nexus Player.

Smartphonehrvatska
Sviju mi, ovo Oreo ja provalio ovdje na forumu, ima da tražim copyright :mrgreen:
Averus

#23272 Re: Android OS

Post by Averus »

Kakve su Huawei kamere?

Tačnije, zanima me Huawei Nova...

Gledam, onako mi je interesantan telefon, pa mu tražim mane :roll:
diablobih

#23273 Re: Android OS

Post by diablobih »

Pravo dobre, nemam licno telefon, ali drug ima, i slike su fantazija.
zateznistub

#23274 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Averus wrote:Kakve su Huawei kamere?

Imam P9 lite i fotografije su jako dobre. Vjerovatno na starijem bratu još bolje.
skafiskafsnjak

#23275 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

zateznistub wrote:
Averus wrote:Kakve su Huawei kamere?

Imam P9 lite i fotografije su jako dobre. Vjerovatno na starijem bratu još bolje.
Ja sam majci kupio taj p9 lite...i bas sam se iznenadio kako su dobre slike. Mislim, za tu cijenu, odlicne.
Post Reply