BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- dječak sa šibicama
#23251 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pirlo je iz rijetke sorte veznjaka koji budu igrac utakmice, sa 0 asistencija i golova.
Ovo sa Arsenalom je mozda samo patka, ali istina je da Juve i navijaci bas i nisu prezadovoljni, par puta sam citao zezancije tipa "steta sto nema hokejaskih zamjena, Pjanic da udje pogodi iz slobodnog i nazad na klupu".
Ja mislim da ce oni njemu dati jos vremena, a na njemu je da pokaze i dokaze da moze. Do sada je prilicno nevidljiv u onim najvecim utakmicama.
Ovo sa Arsenalom je mozda samo patka, ali istina je da Juve i navijaci bas i nisu prezadovoljni, par puta sam citao zezancije tipa "steta sto nema hokejaskih zamjena, Pjanic da udje pogodi iz slobodnog i nazad na klupu".
Ja mislim da ce oni njemu dati jos vremena, a na njemu je da pokaze i dokaze da moze. Do sada je prilicno nevidljiv u onim najvecim utakmicama.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#23252 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Hm, ako su iz Juventusa fakat od Pjanica ocekivali da bude novi Makelele, onda ga nisu trebali ni kupovati.
- Muhamed Đakmić
#23253 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nije trebao biti novi Makelele, ali jeste trebao biti novi Pirlo. A to nije desetka nego duboko postavljeni playmaker, Toni Kroos, Modrić, Gundogan, Xavi ili neko takav.Tomahawk11 wrote:Hm, ako su iz Juventusa fakat od Pjanica ocekivali da bude novi Makelele, onda ga nisu trebali ni kupovati.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#23254 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Dobro, onda dijelom Makelele.Muhamed Đakmić wrote:Nije trebao biti novi Makelele, ali jeste trebao biti novi Pirlo. A to nije desetka nego duboko postavljeni playmaker, Toni Kroos, Modrić, Gundogan, Xavi ili neko takav.Tomahawk11 wrote:Hm, ako su iz Juventusa fakat od Pjanica ocekivali da bude novi Makelele, onda ga nisu trebali ni kupovati.
Da se razumijemo, to u sebi imaju i Kroos i Modric, pa i Xavi.
Pjanic to nema i to svako vidi i zna. Pjanic mora imati radnike iza sebe koji moraju iznijeti taj dio posla.
- rage_guy
#23255 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ako je trebao biti novi Pirlo sto ga onda Allegri svaku tekmu stavlja na desetku? Ne znaju ni oni sta hoce...Muhamed Đakmić wrote:Nije trebao biti novi Makelele, ali jeste trebao biti novi Pirlo. A to nije desetka nego duboko postavljeni playmaker, Toni Kroos, Modrić, Gundogan, Xavi ili neko takav.Tomahawk11 wrote:Hm, ako su iz Juventusa fakat od Pjanica ocekivali da bude novi Makelele, onda ga nisu trebali ni kupovati.
- Muhamed Đakmić
#23256 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa igrao je ranije visoko naprijed, nije ni tu bio Bog zna kako dobar.rage_guy wrote:Ako je trebao biti novi Pirlo sto ga onda Allegri svaku tekmu stavlja na desetku? Ne znaju ni oni sta hoce...Muhamed Đakmić wrote:Nije trebao biti novi Makelele, ali jeste trebao biti novi Pirlo. A to nije desetka nego duboko postavljeni playmaker, Toni Kroos, Modrić, Gundogan, Xavi ili neko takav.Tomahawk11 wrote:Hm, ako su iz Juventusa fakat od Pjanica ocekivali da bude novi Makelele, onda ga nisu trebali ni kupovati.
Ma suština je da mu formacija stvarno ne odgovara, ali mislim da je to stvar psihe, da mora prelomiti nekako i pokazati da je vrhunski kvalitet, jer jeste. Mora se nametnuti, kad ne ide ekipu da on preuzima odgovornost i otključava odbrane.
Pada mi na um njegova prekretnica karijere u Romi, onaj gol protiv Lazija u derbiju iz slobodnog udarca, od tog gola je najbolji igrač Rome, a prije njega je bio rezerva. Treba mu neki takav momenat i u Juventusu.
- spree
#23257 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pjanic jednostavno nije top igrac i to je to. Fakticki on nema poziciju. Nesto je izmedju ofanzivnog i zadnjeg veznog. U juventusu tesko da mogu igrati igraci koji su neradnici u smislu da se lose igraju odbranu. Mozda alegri ode, pa proigra, a mozda bi mu odgovaralo da ode u arsenal.
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#23258 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ne bih se slozio da nije top igrac.
Ali ako pricamo o tome sta se trazi od njega, onda nije igrac za tu poziciju.
I onda ide prica kako nije dobar u velikim utakmicama.
- Muhamed Đakmić
#23259 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ma možda i nije top za današnje uslove. Danas Fabregas nije top koji je u karijeri ostvario puno više nego Pjanić, najviše iz razloga što trkački nije na nivou. Netrkačke pozicije u veznom redu više ne postoje, to je problem za mekše fudbalere.Tomahawk11 wrote:Ne bih se slozio da nije top igrac.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#23260 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
To da, ali opet toga smo svi svjesni, o tome se pricalo dok je Pjanic bio jos u Romi.Muhamed Đakmić wrote:Ma možda i nije top za današnje uslove. Danas Fabregas nije top koji je u karijeri ostvario puno više nego Pjanić, najviše iz razloga što trkački nije na nivou. Netrkačke pozicije u veznom redu više ne postoje, to je problem za mekše fudbalere.Tomahawk11 wrote:Ne bih se slozio da nije top igrac.
Nainggolan i Perotti iza, Pjanic funkcionise - Medo i Pjanic u vezi - Pjanic pusiona
Istina, ima on i u Juventusu dosta dobru zaledjinu, ali se jednostavno ocekuje da vise trci i da uklapa u sve to, a Pjanic takav igrac tesko da ce ikad biti.
Ako tako gledamo, onda nije top igrac.
- spree
#23261 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nas je i drag mi je i sve to, ali kad realno pogledas sta to on ima vrhunsko osim slobodnjaka i eventualno kornera? Sut iz igre mu je onako, neko smirivanje lopte ili prebacivanje na drugu stranu isto onako, zadnji pas haj da kazem ok, ne trci, slabasan je, jednostavno nije top igrac.
- dječak sa šibicama
#23262 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Mene Pjanic podsjeca na Rakitica, igrac koji ce u nekoj Sevilji ili Romi biti alfa i omega, ali u najboljim klubovima svijeta tek igrac zadatka.
Nije stvar u (ne)kvaliteti igraca, vec u zahtjevnosti danasnjeg nogometa. Sve je teze biti kompletan igrac, posebno ovi veznjaci. I trcati i vracati se u odbranu i kreirati i pokrivati, previse brate.
Nije stvar u (ne)kvaliteti igraca, vec u zahtjevnosti danasnjeg nogometa. Sve je teze biti kompletan igrac, posebno ovi veznjaci. I trcati i vracati se u odbranu i kreirati i pokrivati, previse brate.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#23263 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
spree wrote:Nas je i drag mi je i sve to, ali kad realno pogledas sta to on ima vrhunsko osim slobodnjaka i eventualno kornera? Sut iz igre mu je onako, neko smirivanje lopte ili prebacivanje na drugu stranu isto onako, zadnji pas haj da kazem ok, ne trci, slabasan je, jednostavno nije top igrac.
- spree
#23264 Re: RE: Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Mozes na yt naci najbolje poteze recimo krasica i gledajuci to reci da je bolji od ronalda [emoji15]Slo Burner wrote:spree wrote:Nas je i drag mi je i sve to, ali kad realno pogledas sta to on ima vrhunsko osim slobodnjaka i eventualno kornera? Sut iz igre mu je onako, neko smirivanje lopte ili prebacivanje na drugu stranu isto onako, zadnji pas haj da kazem ok, ne trci, slabasan je, jednostavno nije top igrac.
- spree
#23265 Re: RE: Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
[emoji106]dječak sa šibicama wrote:Mene Pjanic podsjeca na Rakitica, igrac koji ce u nekoj Sevilji ili Romi biti alfa i omega, ali u najboljim klubovima svijeta tek igrac zadatka.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#23266 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
A eto da je igrac zadatka ne bi mu to se prigovaralo.dječak sa šibicama wrote:Mene Pjanic podsjeca na Rakitica, igrac koji ce u nekoj Sevilji ili Romi biti alfa i omega, ali u najboljim klubovima svijeta tek igrac zadatka.
Ma moras biti zivotinja.
Modrica sam kritikovao kad je dosao prve sezone u Real, al ono je zvijer. Pa momak jede loptu cijelo vrijeme.
A ima i pas ima sve.
- ljevoruki
#23267 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nije fer reci da Mire ne trci, da nije trkac.
Njegov najveci nedostatak je snaga i sitna gradja, u duelima ga iznesu sa terena.
To je i razlog zasto loptu odmah daje prvom do sebe, nema snage da prodje a nije ni nesto brz.
Nema sumnje da zna lopte ali danasnji fudbal trazi fizicki puno jace igrace.
Mozda jedini koji igra na vrhunskom nivou a po fizickim karakteristikama je slican Miretu je Ozil, koji je ipak puno bolji igrac od njega.
Mozda je i do Italije, teska je to liga za umjetnika poput Mireta, ko zna mozda bi Engleska bila bolja za njega.

Njegov najveci nedostatak je snaga i sitna gradja, u duelima ga iznesu sa terena.
To je i razlog zasto loptu odmah daje prvom do sebe, nema snage da prodje a nije ni nesto brz.
Nema sumnje da zna lopte ali danasnji fudbal trazi fizicki puno jace igrace.
Mozda jedini koji igra na vrhunskom nivou a po fizickim karakteristikama je slican Miretu je Ozil, koji je ipak puno bolji igrac od njega.
Mozda je i do Italije, teska je to liga za umjetnika poput Mireta, ko zna mozda bi Engleska bila bolja za njega.
-
Mustang1
#23268 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Otisao Modric u Englesku glavni komentar je bio da nece uspjeti jer je sitne gradje i nema snage.. Modric postade jedan od najboljih igraca na svijetu na svojoj poziciji a mozda i opcenito. Ako je problem snaga pa imas teretanu napucaj ga.. Gluposti..
- Point.
#23269 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
U Juventusu puno seru. Neka im nekakav Rincon iznosi velike utakmice onda.
- spree
#23270 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ne kontas ti to. Lazio nikada nije imao takvih problema, a nece ni imati [emoji6]. Realno pjanic nije nesto odigrao do sada, do cega je ko zna. Valjda se malo trzne. Doduse i u romi je na startu bio onako.
- MOSALJOZE
#23271 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nemojte raja zaboravit
Lajk za Bristol,a dislike za HSV
Lajk za Bristol,a dislike za HSV
- MOSALJOZE
#23272 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Good signing. Now Lee he is a striker. Not a centre back or winger. STRIKER. COYR
This lad is a real handful for any defence. Ran Ashley Williams ragged against Wales scoring two goals. Excellent in the air at 6'6 but can also play. Great addition to the squad. Two 6'4 plus players added to the squad, will be a great help at defending and attacking set pieces. Tammy and Milan will give defenders nightmares if they are given the service. Well, welcome to The Gate, Milan. I hope you have a happy and successful time with us. Best wishes.
Boom!!!!!!!!!! Now go and get matty Taylor to wind up the gas
This is the good score City, trust me, he is very good in Bosnian national team, all goals he scored for Bosnia, he entered like substitution (instead of Dzeko)
And another good signing, good to see Johnson making an impact of the team COYR
Neki od komentara.Pronadji bozniaka medju ovim
This lad is a real handful for any defence. Ran Ashley Williams ragged against Wales scoring two goals. Excellent in the air at 6'6 but can also play. Great addition to the squad. Two 6'4 plus players added to the squad, will be a great help at defending and attacking set pieces. Tammy and Milan will give defenders nightmares if they are given the service. Well, welcome to The Gate, Milan. I hope you have a happy and successful time with us. Best wishes.
This is the good score City, trust me, he is very good in Bosnian national team, all goals he scored for Bosnia, he entered like substitution (instead of Dzeko)
-
Tyke
#23273 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
De ba, Pjanic je statisticki odlican u Juventusu, boji nego u Romi sto je bio, ako se smijem usuditi to reci jer nisam pratio statistiku svake sezone ponaosob u Romi i sad u Juvetu. Koristis ga na poziciji 10 i logicno je da ces ocekivati od njega asistencije i golove, a on u 20 utakmica ima 6 golova i 8 asistencija (u prvenstvu u 13 tekmi 5-5) sto je vise nego odlicno. Pusti ti pricu male-velike utakmice, njegova statistika je super i kao takav moze pomoci dosta Juventusu. Ima dovoljno igraca u ekipi koji ce trcati za njega i vise se bazirati na odbranu.
Ukoliko ne ocekujes od njega statistiku, onda ga povuci na poziciju koju je igrao i Pirlo i ocekuj da iznosi loptu, organizije napad... a Alegri ocito ne zna ni sam sta hoce od njega, stavi ga na 10-ku i ocekuje da trci stalno nazad i preuzima loptu, pokrece napade, a i sam je upoznat sa njegovom fizikom i trckaranjem (to uopce ne znaci da on ne pretrci puno tokom utakmice)... statistika je na njegovoj strani i glupo je zanemariti i ne iskoristiti to.
Ukoliko ne ocekujes od njega statistiku, onda ga povuci na poziciju koju je igrao i Pirlo i ocekuj da iznosi loptu, organizije napad... a Alegri ocito ne zna ni sam sta hoce od njega, stavi ga na 10-ku i ocekuje da trci stalno nazad i preuzima loptu, pokrece napade, a i sam je upoznat sa njegovom fizikom i trckaranjem (to uopce ne znaci da on ne pretrci puno tokom utakmice)... statistika je na njegovoj strani i glupo je zanemariti i ne iskoristiti to.
-
Mustang1
#23274 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ovaj drugi sto zna sve o Bristolu?MOSALJOZE wrote:Good signing. Now Lee he is a striker. Not a centre back or winger. STRIKER. COYR
- zenny
#23275 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
idemo malo kurs engleskog sa nasom kolonijom u bristolu sto drze hotele po sarajevu i to je to