FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Zmijuga loma

#23251 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Image

Ode Deulofeu kod Martineza na praksu.
dinty2

#23252 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

,,humels je prespor za barcelone a i kiks je igrac,, luiz je mnogo bolja opcija mada bi i on kostao minimalno 30 miliona...silva je daleko najbolje rjesenje, za koji mjesec ce mu 29 a to su najbolje godine za jednog stopera, tako da bi mogao odigrati jos najmanje 4-5 godina na najvisem nivou.
BHF_Manijak

#23253 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Al' zato se Pique ili Mascherano ubise od brzine! :mrgreen:
skenderija04

#23254 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ako Thiago Alcantara ne ode para neeeeeeeeeeeeeeeeeema.
dinty2

#23255 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

BHF_Manijak wrote:Al' zato se Pique ili Mascherano ubise od brzine! :mrgreen:
,,zato i treba neko brzi pored njih, puyol to vise nije ,..ne mozes u paru imati 2 prespora stopera a hummels i pique bi bili najsporiji stoperski tandem otkad je fudbala,, jos 40m brisanog prostora iza njih,.
skenderija04

#23256 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

BHF_Manijak wrote:Al' zato se Pique ili Mascherano ubise od brzine! :mrgreen:
Druze, najveci stoperi na svijetu u Barceloni bi izgledali kao vulgarni mediokriteti. Ja sam se sa tom cinjenicom pomirio tako da smatram da ne treba krsiti desetine miliona na stopera. Neka igra Bartra i neka dodje jos jedan srednja klasa jer Puyol u decembru moze reci da ostavlja fudbal.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#23257 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

skenderija04 wrote:Druze, najveci stoperi na svijetu u Barceloni bi izgledali kao vulgarni mediokriteti. Ja sam se sa tom cinjenicom pomirio tako da smatram da ne treba krsiti desetine miliona na stopera. Neka igra Bartra i neka dodje jos jedan srednja klasa jer Puyol u decembru moze reci da ostavlja fudbal.
Naravno. Ne znam zašto se ljudi brinu... U slučaju povreda, uvijek može Song uskočiti i odigrati štopera. :D
skenderija04

#23258 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Entropio wrote:
skenderija04 wrote:Druze, najveci stoperi na svijetu u Barceloni bi izgledali kao vulgarni mediokriteti. Ja sam se sa tom cinjenicom pomirio tako da smatram da ne treba krsiti desetine miliona na stopera. Neka igra Bartra i neka dodje jos jedan srednja klasa jer Puyol u decembru moze reci da ostavlja fudbal.
Naravno. Ne znam zašto se ljudi brinu... U slučaju povreda, uvijek može Song uskočiti i odigrati štopera. :D
Logicno...A uvijek moze 3-4-3 pa ti treba samo jedan :D
dinty2

#23259 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

,,moze dok ne dodje bayern ili neki jaci protivnik,, mada je najvise do veznog reda i messija koji ne vrsi pressing. xavi je najveci problem postao,.. da igraju onaj pressing kao pod guardiolom mogli bi igrati 3-4-3, ovako bez pressinga patnja protiv seville a kamoli sta vise..
skenderija04

#23260 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

dinty2 wrote:,,moze dok ne dodje bayern ili neki jaci protivnik,, mada je najvise do veznog reda i messija koji ne vrsi pressing. xavi je najveci problem postao,.. da igraju onaj pressing kao pod guardiolom mogli bi igrati 3-4-3, ovako bez pressinga patnja protiv seville a kamoli sta vise..
Od Koemana pa do danas Barcelona je skrsila 166 miliona na stopere. Bilo je tu svakakvih likova, zvucnih imena, bezveznjaka, lokalnih nada ali samo su Pitu Abelardo i Rafa Marquez su ispunili ocekivanja. Zato ne trazi jer neces naci vjeruj mi.
Bili su Blanc,Couto,DeBoer, Milito,Anderson, Oleguer,Thuram, Cristanval,Chigrinsky.....
Stoper Barcelone je najopasnije mjesto u svijetu fudbala.. U startu ti kazu da igras na 40 metara od gola a iza tebe niko. Ali nije samo to, traze da znas i sa loptom i da ne ispucavas loptu na sunce-, Vidi kakva su imena prosla kroz Barcu. Najbolji dokaz kakvo je to mjesto je da niko od onih izvikanih Talijanskih stopera nije htio doci iako su nekima od njih nudili da napisu cijenu na ceku. Znali su sta ih ceka i ode ugled do vraga.
To treba da prhvatimo i pojacati napad. Pa ako zabijes 3 gola vjerovatno ces pobijediti.
LSD

#23261 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

A Popescu, Abelardo :-) na golu Hesp ili Bonano....kakvi su tu likovi bili :lol:

divi ovaj sastav iz '99

FC Barcelona: 1 Hesp, 5 Abelardo,22 F. De Boer,32 Puyol,23 Zenden,4 Guardiola,21 Luis Enrique,8 Cocu,7 Figo,11 Rivaldo, 9 Kluivert

ili iz 2001
FC Barcelona: Bonano - Puyol, Christanval, Andersson, Sergi, Xavi, Rochemback (57. Luis Enrique), Kluivert, Cocu (84. Gabri), Saviola (78. Geovanni), Rivaldo

Xavi je godinama grijao klupu iskusnijem Guardioli, koji je tad bio i kapiten Barce + reprezentativac Španije....i docekao svoje vijeme, jer je vjerovao da može uspjeti u Barci (iako je imao poziv od Milana, tada najjaceg tima Evrope)
A danas Thiago hoce da bježi na prvu ponudu....nema tu ljubavi prema klubu, igraci su postali kuje bez ikakvih mjerila i casti.
skenderija04

#23262 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ma vidis sta se desava sa Thiagom Barca ga tjera a on nece da ide. :D
Lakat Jebić

#23263 Re: FC Barcelona

Post by Lakat Jebić »

cuj rochemback, zaboravio sam da je i on bio fudbaler :D
skenderija04

#23264 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

A bio je i onaj Dehu :D Francuz...taj je bio krampa samo takva :(
LSD

#23265 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

sjecas se Sony Andresona :-) kakav flop, a bacili su 25 miliona za njega

Zatim Bogarde, Reizinger,Zenden, braca De Boer, Cocu, Kluivert i citava ta holandska kolonija dovedena od strane Van Gala i Krojfa
Pa onda još jedan flop Dani,tad neka velika nada španije, pomenuti Dehu :lol: , Litmanen (finac je ipak bio veliki igrac ali u drugim klubovima), Simao (koji je isto važio tada za veliku nadu portugala), Gerard iz Valencije (u Barci se ispostavio kao veliki flop), Alfonso iz Betisa, Petit i Overmars iz Arsenala, strašni golman Dutruel :lol: ,Geovanni, Rochemback, Christanval, šveđanin Anderson kojeg Bayern uvali, Riquelme (nije opravdao ocekivanja), Mendieta (u Valenciji igracina, u Barci bio flop na kvadrat), Sorin, Edgar Davids (u Barci ništa nije poazao), Quaresma (fol novi Figo :lol: ), Maxi Lopez iz River Plate itd

Na desetine promašenih transfera....sve su to bile bacene pare

Što kažu Xavi i Puyol, prvih 5-6 godina njihove karijere u Barci je bilo baš gadan period pun razocarenja, oni su prošli sve to za razliku od Messija, Inieste i ostalih - koji bilježe samo uspjehe i trofeje u karijeri.
suncica24

#23266 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

Ovako kad počnete nabrajati, skontam... kako sam mala :D
Lakat Jebić

#23267 Re: FC Barcelona

Post by Lakat Jebić »

LSD wrote:sjecas se Sony Andresona :-) kakav flop, a bacili su 25 miliona za njega

Zatim Bogarde, Reizinger,Zenden, braca De Boer, Cocu, Kluivert i citava ta holandska kolonija dovedena od strane Van Gala i Krojfa
Pa onda još jedan flop Dani,tad neka velika nada španije, pomenuti Dehu :lol: , Litmanen (finac je ipak bio veliki igrac ali u drugim klubovima), Simao (koji je isto važio tada za veliku nadu portugala), Gerard iz Valencije (u Barci se ispostavio kao veliki flop), Alfonso iz Betisa, Petit i Overmars iz Arsenala, strašni golman Dutruel :lol: ,Geovanni, Rochemback, Christanval, šveđanin Anderson kojeg Bayern uvali, Riquelme (nije opravdao ocekivanja), Mendieta (u Valenciji igracina, u Barci bio flop na kvadrat), Sorin, Edgar Davids (u Barci ništa nije poazao), Quaresma (fol novi Figo :lol: ), Maxi Lopez iz River Plate itd

Što kažu Xavi i Puyol, prvih 5-6 godina njihove karijere u Barci je bilo baš gadan period pun razocarenja, oni su prošli sve to za razliku od Messija, Inieste i ostalih - koji bilježe samo uspjehe i trofeje u karijeri.
barca je karina bila do riijkarda i to velika. sjecam se bijelih maramica vise puta, vazda mi je zanimljiva scena bila :D zar je sonny anderson bio los, ja ga se ne sjecam najbolje?
skenderija04

#23268 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Kako se necu sjecati .... To je bio ocaj koji je trajao dugo vremena. Meni je veca smijurija bila kad je Johan pobudalio i kad je rekao da sistem pobjedjuje bez obzira ko igra. A onda zaplesase Angoy,Jose Mari,Sanchez Jara,Korneiev,Oscar Arpon,Celades..... :D
Lakat Jebić

#23269 Re: FC Barcelona

Post by Lakat Jebić »

skenderija04 wrote:Kako se necu sjecati .... To je bio ocaj koji je trajao dugo vremena. Meni je veca smijurija bila kad je Johan pobudalio i kad je rekao da sistem pobjedjuje bez obzira ko igra. A onda zaplesase Angoy,Jose Mari,Sanchez Jara,Korneiev,Oscar Arpon,Celades..... :D
jose mari :-) :-) malo je offtopic, gdje je turu flores igrao? :D
LSD

#23270 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Lakat Jebić wrote:
LSD wrote:sjecas se Sony Andresona :-) kakav flop, a bacili su 25 miliona za njega

barca je karina bila do riijkarda i to velika. sjecam se bijelih maramica vise puta, vazda mi je zanimljiva scena bila :D zar je sonny anderson bio los, ja ga se ne sjecam najbolje?
Ovo sam sve pregledao i upratio na YT klipovima (imaju citave emisije o tom tmurnom periodu iz Barcine historije), gdje cu se toga svega sjecati :D
Sonny je bio pretplacena flopina, dvije godine odigrao (toliko su ga trpili) i dobio nogu...kasnije proigrao u Lyonu.
Saviolu su trpili malo duže :-)
skenderija04

#23271 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Lakat Jebić wrote:
skenderija04 wrote:Kako se necu sjecati .... To je bio ocaj koji je trajao dugo vremena. Meni je veca smijurija bila kad je Johan pobudalio i kad je rekao da sistem pobjedjuje bez obzira ko igra. A onda zaplesase Angoy,Jose Mari,Sanchez Jara,Korneiev,Oscar Arpon,Celades..... :D
Turu je igrao u Deportivu i cini mi se las palmasu :D
LSD

#23272 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Lakat Jebić wrote:
aaa Jose Mari :lol: :lol: još jedna ubleha za one druge teme....dobro si ga izvukao

Ali jedan je Presas Oleguer :lol: kralj svih ubleha
Image

Lik koje je fol proucivao da ne bi nikad zaigrao za selekciju Španije (mada nikad niti jednom selektoru to nije ni padalo na pamet :lol: :lol: :lol: ), covjek ima cak i diplomu, politicki aktivan za neovisnost katalonije i lik je zaista bio promašio profesiju...ja ne znam ko je njega slagao da zna igrati fudbala.
ascari

#23273 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Stavljam te na crnu listu zbog ovoga :-D Lik imao najjacu proslavu gola :lol:

Vjeciti pandan Gravesenu :-D
skenderija04

#23274 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Bio je pozvan . Aragones mu je rekao da dodje u hotel, da obuce trenerku Spanije pa ce porazgovarati. Oleguer je dosao, obukao je trenerku i rekao mu je da je bolje da zove one koji osjecaju da igraju za svoju zemlju.
Jedine slike su ove. Prvi i zadnji put :D

Image
respo

#23275 Re: FC Barcelona

Post by respo »

jesi ti zdrav?
Post Reply