Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
relativno84

#23251 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by relativno84 »

gospodja profiterka wrote:
relativno84 wrote:
travnik wrote:Izgleda da je DF predložio dva ostala (Reufa i Mandilovića), onda jedno jutro ustao Reuf, te k'o svoj jaran Emir, radi fotelje, napravio transfer iz ostalih u Bošnjaka. Mandilović kont'o da kao ostali ne može u Vladu FBiH, sjetio se da ima Srpske korijene i radi fotelje se izjasnio kao Srbin, odnosno suprotno onome kako se izjašnjava kao ostali. Cirkus i amaterizam od stranke! Ovi drugi (HDZ, SDA, SDS, SNSD) su, znamo šta, ali definitivno nisu ni približno smijurija kao DF. U DF-u, nešto predsjednik ne zna koga predlaže i 'ko je 'ko, već ni sami kandidati ne znaju šta su i 'ko su. U kontekstu BiH, zbog postojećeg sustava gdje se gleda etnička pripadnost, to je važna kategorija, tj. uvjet za neke važne stvari, kao što vidimo Vlada FBiH.
Ne treba biti previse ostar, svaki pocetak je tezak, treba im vremena da skontaju neke stvari, ipak im je prvi put, kao i sve rijetko se ko snadje, mada kako se cine izgubljeni iz dana u dan ovo ce im biti i posljednji :-)
Reci mi da se zezaš. Prvi im je put da rade... šta? Formiraju vlast u državi?

Zasto bi se salio :?

Željko je vec naucio da mu neko drugi odradi taj zadatak, sada je palo na njega, pa nije lako biti prvi covjek partije, tek sad se to vidi :D
gospodja profiterka

#23252 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by gospodja profiterka »

Zasto bi se salio :?

Željko je vec naucio da mu neko drugi odradi taj zadatak, sada je palo na njega, pa nije lako biti prvi covjek partije, tek sad se to vidi :D
A, to! E to je tačno. :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#23253 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

DF se sramoti.

Ovo što se desilo u četvrtak je rezultat njihovog "preko one stvari" ulaska u vlast. Nemalo sam se razočarao u javašluk i totalno srljanje, pogotovo gospodina Dunovića, koji se pravi munjen i tvrdi da je mislio kako je Zora Dujmović Ostali, a žena delegat u Klubu Srba u Parlamentu FBiH. :roll:
Nekako mi ovo njihovo prebrojavanja Srba i Ostalih, podsjeća na SDP kojem su isto nebitni etnička pripadnost i to, ali čim im to zatreba, odmah se poteže.

Ovo treba riješiti što je moguće prije, jer, realno, ko će imenovati trećeg srbina, a ko ostalog je totalno nebitno. Čak smatram da je i gospodin Novalić upravu, kad kaže - "Pa nek' se neko izjasni drugačije", jer zaista, ako su ti ljudi stručni i pametni, kao što tvrde i kao što vjerujemo da jesu, u čemu je onda problem da se prestane robovati tim nekim etno-nacionalnim košuljama ?!

Osnovni problem je u tome što Komšić i Čović uopšte ne komuniciraju. Čović zove Bećirovića, a ovaj priča s Komšićem. Ja ne znam kako bilo ko misli da to funkcionira, ali eto. Oni ovo moraju riješiti, ako misle dobro FBiH. Ja ne želim vjerovati da postoji tajni deal Nikšić-Komšić, dogovoren u Mostaru, da Komšić oteže do 31. marta, kako bi prošao federalni budžet stare vlade. Ako se pokaže da se gos. Matanović izjasnio kao Hrvat u prijavi za Vijeće ministara, onda ću potpuno povjerovati u to.

Opet kažem. Nadam se da će DF kad se vlada konačno formira početi raditi i nešto uraditi. Jer ovo što su uradili u četvrtak je uistinu sramotno. I nepotrebno. Dunović je reagovao ishitreno, povukao potpis sa Odluke o potpuno legalnoj vladi, i sada smo opet vrlo blizu pat pozicije koja nam ne treba.
Lokman

#23254 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

It_is_a_Leclerc wrote:DF se sramoti.

Ovo što se desilo u četvrtak je rezultat njihovog "preko one stvari" ulaska u vlast. Nemalo sam se razočarao u javašluk i totalno srljanje, pogotovo gospodina Dunovića, koji se pravi munjen i tvrdi da je mislio kako je Zora Dujmović Ostali, a žena delegat u Klubu Srba u Parlamentu FBiH. :roll:
Nekako mi ovo njihovo prebrojavanja Srba i Ostalih, podsjeća na SDP kojem su isto nebitni etnička pripadnost i to, ali čim im to zatreba, odmah se poteže.

Ovo treba riješiti što je moguće prije, jer, realno, ko će imenovati trećeg srbina, a ko ostalog je totalno nebitno. Čak smatram da je i gospodin Novalić upravu, kad kaže - "Pa nek' se neko izjasni drugačije", jer zaista, ako su ti ljudi stručni i pametni, kao što tvrde i kao što vjerujemo da jesu, u čemu je onda problem da se prestane robovati tim nekim etno-nacionalnim košuljama ?!

Osnovni problem je u tome što Komšić i Čović uopšte ne komuniciraju. Čović zove Bećirovića, a ovaj priča s Komšićem. Ja ne znam kako bilo ko misli da to funkcionira, ali eto. Oni ovo moraju riješiti, ako misle dobro FBiH. Ja ne želim vjerovati da postoji tajni deal Nikšić-Komšić, dogovoren u Mostaru, da Komšić oteže do 31. marta, kako bi prošao federalni budžet stare vlade. Ako se pokaže da se gos. Matanović izjasnio kao Hrvat u prijavi za Vijeće ministara, onda ću potpuno povjerovati u to.

Opet kažem. Nadam se da će DF kad se vlada konačno formira početi raditi i nešto uraditi. Jer ovo što su uradili u četvrtak je uistinu sramotno. I nepotrebno. Dunović je reagovao ishitreno, povukao potpis sa Odluke o potpuno legalnoj vladi, i sada smo opet vrlo blizu pat pozicije koja nam ne treba.
DF piromani.
skupljac_zeljeza

#23255 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

It_is_a_Leclerc wrote: Čak smatram da je i gospodin Novalić upravu, kad kaže - "Pa nek' se neko izjasni drugačije", jer zaista, ako su ti ljudi stručni i pametni, kao što tvrde i kao što vjerujemo da jesu, u čemu je onda problem da se prestane robovati tim nekim etno-nacionalnim košuljama ?!
Kako je još dodao nebitan je i on kao premijer samo da se nešto uradi kako su od njega tražili Incko i Izetbegović. Neke od vođa stranaka su u ovoj priči sebi dali preveliku važnost.
travnik

#23257 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by travnik »

Ovaj DF se stvarno zaj..... Prvo Vlada FBiH, a sada i VM. ŽK je nakon izbora, samo da izbaci Dodika, rekao da neće tražiti niti jedno H mjesto (ne znam po kojem osnovu bi i mogao, ali eto) i onda pet mjeseci kasnije, nakon natezanja, on predloži H kao ministra u VM! Mislim da su svim mislili da je S, a ono izgleda H. Ma nigdje veze. Totalni amaterizam ili nekakvi dogovori. Ili su toliko glupi i neozbiljni pa ne znaju google koristiti ili se sjetiti svojih izjava od prije neki dan, ili su stvarno neodgovorni i bezobrazni da radi nekakvih osobnih interesa i dogovora ispod stola dodatno kompliciraju i usporavaju procese imenovanja.
gospodja profiterka

#23258 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by gospodja profiterka »

Lavor. Zaletili se i prevarili se, pa se sad šteta kontrolira pričom da su oni kao znali kako funkcionira vlada Federacije, ali eto HDZ namjerava mijenjati poslovnik. Kako bi ga to promijenili? Ko bi sve digao ručicu za to? Kad je to dogovoreno?
Gluposti.
Better Man

#23259 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

Formiranje vlasti u FBiH je čisti cirkus u režiji SDA, HDZ i DF i sve ovo što se desilo u četvrtak je smišljeno od strane sve tri stranke i čist dokaz nama da ništa ne očekujemo od njih, odnosno da nema napretka i ekonomskih reformi, već čisti talovi raspodjela plijena, odnosno direktorskih pozicija i profitabilnih kompanija za lične interese. Jedino rješenje su vanredni izbori i da se akteri na istim kazne. ASko i kad se formira ova vlast, biti ćemo svjedoci redovnih ovakvih ispada i opstrukija i prijetnji napuštanjem koalicije kad se neko od njih uvrijedi.
skupljac_zeljeza

#23260 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

Better Man wrote: Jedino rješenje su vanredni izbori i da se akteri na istim kazne.
I iz početka kombinatorike sa SNSD-om i HDZ-om.
It_is_a_Leclerc

#23261 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Problem počiva u nepovjerenju. Komšić i Čović uopšte ne razgovaraju. I kako da oni dogovore npr. tri-četiri ekonomske bolne mjere koje će iznervirati i kratkoročno napatiti građane, ali ćemo dugoročno imati koristi od njih ?! Zato sam ja, još dok se pregovaralo, pisao ovdje da DF treba reći, ukoliko im se ne da u vlast. Sad, kad su već pristali, valja im se dogovarati. Od podvala (a ovo u četvrtak je ništa drugo do DF-ova podvala HDZ-u, jer bila očita zbunjenost i Čavare i Čovića), podbadanja i izigravanja opozicije unutar pozicije neće imati koristi niko, a pogotovo ne DF
Lokman

#23262 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

It_is_a_Leclerc wrote:Problem počiva u nepovjerenju. Komšić i Čović uopšte ne razgovaraju. I kako da oni dogovore npr. tri-četiri ekonomske bolne mjere koje će iznervirati i kratkoročno napatiti građane, ali ćemo dugoročno imati koristi od njih ?! Zato sam ja, još dok se pregovaralo, pisao ovdje da DF treba reći, ukoliko im se ne da u vlast. Sad, kad su već pristali, valja im se dogovarati. Od podvala (a ovo u četvrtak je ništa drugo do DF-ova podvala HDZ-u, jer bila očita zbunjenost i Čavare i Čovića), podbadanja i izigravanja opozicije unutar pozicije neće imati koristi niko, a pogotovo ne DF
Nije slučajno profesor Lagumdžija procjenio Komšića kao beskorisnog i lijenog. Razvoj situacije potvrđuje njegove procjene. Na tom fonu su i depeše iz američke ambasade. DF amateri i piromani.
BenDover

#23263 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BenDover »

Better Man wrote:Formiranje vlasti u FBiH je čisti cirkus u režiji SDA, HDZ i DF i sve ovo što se desilo u četvrtak je smišljeno od strane sve tri stranke i čist dokaz nama da ništa ne očekujemo od njih, odnosno da nema napretka i ekonomskih reformi, već čisti talovi raspodjela plijena, odnosno direktorskih pozicija i profitabilnih kompanija za lične interese. Jedino rješenje su vanredni izbori i da se akteri na istim kazne. ASko i kad se formira ova vlast, biti ćemo svjedoci redovnih ovakvih ispada i opstrukija i prijetnji napuštanjem koalicije kad se neko od njih uvrijedi.
da, to je svrha bavljenja politikom. cak misle da si glup ako si na vlasti a ne krades. presmjesno je da se ljudi tome cude i jos vjeruju u neko glasanje, stranke, demokratiju, kadrove...
It_is_a_Leclerc

#23264 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Lokman wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Problem počiva u nepovjerenju. Komšić i Čović uopšte ne razgovaraju. I kako da oni dogovore npr. tri-četiri ekonomske bolne mjere koje će iznervirati i kratkoročno napatiti građane, ali ćemo dugoročno imati koristi od njih ?! Zato sam ja, još dok se pregovaralo, pisao ovdje da DF treba reći, ukoliko im se ne da u vlast. Sad, kad su već pristali, valja im se dogovarati. Od podvala (a ovo u četvrtak je ništa drugo do DF-ova podvala HDZ-u, jer bila očita zbunjenost i Čavare i Čovića), podbadanja i izigravanja opozicije unutar pozicije neće imati koristi niko, a pogotovo ne DF
Nije slučajno profesor Lagumdžija procjenio Komšića kao beskorisnog i lijenog. Razvoj situacije potvrđuje njegove procjene. Na tom fonu su i depeše iz američke ambasade. DF amateri i piromani.
Vrlo loš komentar. Onako, baš promašen.
zippoo87

#23265 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

BenDover wrote:
Better Man wrote:Formiranje vlasti u FBiH je čisti cirkus u režiji SDA, HDZ i DF i sve ovo što se desilo u četvrtak je smišljeno od strane sve tri stranke i čist dokaz nama da ništa ne očekujemo od njih, odnosno da nema napretka i ekonomskih reformi, već čisti talovi raspodjela plijena, odnosno direktorskih pozicija i profitabilnih kompanija za lične interese. Jedino rješenje su vanredni izbori i da se akteri na istim kazne. ASko i kad se formira ova vlast, biti ćemo svjedoci redovnih ovakvih ispada i opstrukija i prijetnji napuštanjem koalicije kad se neko od njih uvrijedi.
da, to je svrha bavljenja politikom. cak misle da si glup ako si na vlasti a ne krades. presmjesno je da se ljudi tome cude i jos vjeruju u neko glasanje, stranke, demokratiju, kadrove...
zaboravio si naglasiti...svrha politike u BiH,ne svrha politike generalno :D
ne kazem da se politicare ne bogate na ovaj ili onaj nacin,ali postoji neka granica u demokratskim drustvima...kod nas,ne postoji nista...postoje samo cirkusanti i demagozi...evo jos dokaza

zaista pocinjem vjerovati da u BiH postoji samo jedna stranka koja jos nije pogazila sve principe i moral...ovo ostalo,jad i cemer
ja sam jos davno pisao da Komsic nije nikakav kapacitet...on da bi nadmudrio ostale,mora biti daleko inteligentniji od njih,sto pokazuje da nije
bob_rock

#23266 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bob_rock »

Na stranu svi kiksevi DF-a koji su manje vise jasni svima, kompletno igra bez granica je maslo HDZa s ciljem da Zeljko poludi i napusti vladajucu koaliciju i ulazak na mala vrata SBB-a kao prihvatljive bosnjacke partije hdz-u i snsd-u. Ipak Bakir izgleda nije toliko glup covjek kakvim ga mnogi smatraju.
Prpa.ba

#23267 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

Dno dna za ovaj vukojebistan ne postoji, jos ce nam se u narednim godinama politicka scena poceti podmladjivati sa "mladim lavovima" da ce ratne i postratne sjecikese za tu marvu biti gospoda ljudi. :lol: Nesto a la kako se raja sa sjetom prisjeca Cela i Gasija sada kada nam paradiraju i rafalaju sasuseni "ubrzani" horsasi. :lol: :run:
de balzac

#23268 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by de balzac »

Prpa.ba wrote:Dno dna za ovaj vukojebistan ne postoji, jos ce nam se u narednim godinama politicka scena poceti podmladjivati sa "mladim lavovima" da ce ratne i postratne sjecikese za tu marvu biti gospoda ljudi. :lol: Nesto a la kako se raja sa sjetom prisjeca Cela i Gasija sada kada nam paradiraju i rafalaju sasuseni "ubrzani" horsasi. :lol: :run:

Tako nekako... Samo što se ja ne mogu smijati, ništa nam se ne piše dobro sa destruktivnim horsašima. :(
Jedno je sigurno, ubrzo ćemo se uvjeriti da može i gore...
zagor 19

#23269 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zagor 19 »

gospodja profiterka wrote:
Lavor. Zaletili se i prevarili se, pa se sad šteta kontrolira pričom da su oni kao znali kako funkcionira vlada Federacije, ali eto HDZ namjerava mijenjati poslovnik. Kako bi ga to promijenili? Ko bi sve digao ručicu za to? Kad je to dogovoreno?
Gluposti.
Ako je to što pričaš tačno, onda DF tone sve dublje u živo blato, svakim novin trzajem sve dublje i gore! Ako je dosada bila greška i nepoznavanje funkcionisanja Fed. vlade, a ovo bi onda bilo žestoko obmanjivanje javnosti.pljuvanje po koalicionom partneru. Ne mogu da vjerujem, ipak, da su tako duboko pali
pumica

#23270 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

Ne mogu da se nacudim da je ovdje nekome cudno sto Komsic nema povjerenja u HDZ. Nevjerovatno. To nepovjerenje je SASVIM opravdano.

Apsolutno razumijem i podrzavam svaki potez DFa, a ovakvo stanje u drzavi i traljavost pri formiranju vlasti NIJE KRIVICA DFa.

I da, hvala DFu sto ipak pokusava sa hijenama da nesto napravi i izmedju ostalog da stvori ambijent za mogucnost uticaja na odluke u drzavi, jer svojim trudom sprecava nekoliko jos vecih hijena da udju u vlast u kojoj bi bilo PUNOG POVJERENJA I BRZOG DONOSENJA ODLUKA.
Sta bi bio rezultat tog povjerenja i brzog donosenja odluka imali smo priliku gledati dvije decenije.

Ja vjerujem u DF ... oni su nam JEDINA nada.

Ako neko ima bolju opciju neka je ovdje predlozi pa da pravimo novu temu na tu opciju i da zaboravimo DF.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#23271 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

zagor 19 wrote:
Pa kad je već prijavljen, što kaže kad je bal nek je maskenbal- Babo ti je hablešina koji te napravio, takvu kurvetinu, a drugo Čavara je bio čisto iznenađen po pitanju uvođenja principa glasanja iz VM u Fedralnu vladu, dakle etničko glasanje, te istakao da HDZ ne bi imao ništa ni protiv takve mogućnosti. Dakle plasiraš dezinfornacije, kravetino! A treće kako bih ja kao obični smrtik nešto pitao Bakira ili Željka , dakle očito samo provociraš i zajebaješ! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» zagor 19

trajno.

@profiterka, i da si uvijek u pravu, smiri doživljaj.
It_is_a_Leclerc

#23272 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

pumica wrote:Ne mogu da se nacudim da je ovdje nekome cudno sto Komsic nema povjerenja u HDZ. Nevjerovatno. To nepovjerenje je SASVIM opravdano.

Apsolutno razumijem i podrzavam svaki potez DFa, a ovakvo stanje u drzavi i traljavost pri formiranju vlasti NIJE KRIVICA DFa.

I da, hvala DFu sto ipak pokusava sa hijenama da nesto napravi i izmedju ostalog da stvori ambijent za mogucnost uticaja na odluke u drzavi, jer svojim trudom sprecava nekoliko jos vecih hijena da udju u vlast u kojoj bi bilo PUNOG POVJERENJA I BRZOG DONOSENJA ODLUKA.
Sta bi bio rezultat tog povjerenja i brzog donosenja odluka imali smo priliku gledati dvije decenije.

Ako neko ima bolju opciju neka je ovdje predlozi pa da pravimo novu temu na tu opciju i da zaboravimo DF.
Izvini, ali DF je odgovoran za traljavost. Meni je nevjerovatno da Željko Komšić ne zna da je dr. Mandilović u oktobru bio Ostali i da ne može u Vladu FBiH, ako se tako i ne izjasni. I onda naredi Dunoviću da povuče potpis jer kao nema Ostalih u Vladi.

Za takve stvari se koalicija raskida, ali, eto, svi su zbunjeni.
pumica

#23273 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

It_is_a_Leclerc wrote:
pumica wrote:Ne mogu da se nacudim da je ovdje nekome cudno sto Komsic nema povjerenja u HDZ. Nevjerovatno. To nepovjerenje je SASVIM opravdano.

Izvini, ali DF je odgovoran za traljavost. Meni je nevjerovatno da Željko Komšić ne zna da je dr. Mandilović u oktobru bio Ostali i da ne može u Vladu FBiH, ako se tako i ne izjasni. I onda naredi Dunoviću da povuče potpis jer kao nema Ostalih u Vladi.

Za takve stvari se koalicija raskida, ali, eto, svi su zbunjeni.
Vidis ... ja vjerujem da je Zeljko znao sve u vezi izjasnjavanja svojih ministara (jer vjerujem da je pametan insan) a evo cak i da nije znao, cak i da je kasnije "skontao" opasnost od prepustanja srpskih pozicija (preglasavanje, donosenje pravilnika po mjeri HDZa pa onda sve redom sto bi nas cekalo...), opet svaki njegov (njihov) potez dozivljavam kao borbu sa nevjerovatnim hijenama i hostaplerima.

DF ima posla sa banditima nevidjenim, klasicnim kriminalcima, i neka se bore pa cak i neka grijese ali neka ne odustaju jer svaka druga kombinacija (koalicija) je gora od ove pod pretpostavkom da se HDZ ne moze zaobici kao ni SDA.

Mislim da finansije nisu trebali prepustiti ali opet vjerujem da drugacije nisu mogli.

Edit:
Kada kazem traljavost pri formiranju vlasti mislim sire a ne samo konkretno ovo sto se desava u zadnja 3 dana. Meni licno nije bitno da vlada bude formirana po svaku cijenu a pogotovo me ne zanima vlada bez DFa. Imamo cirkus od drzave i svako nasilno formiranje vlasti samo da bismo je imali nece nista poboljsati kao sto ni bilo koja druga koalicija ne bi formirala neku bolju vladu.
megaman4

#23274 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by megaman4 »

Pa je li moguće da DF igra na kartu da preko SDP-a upravlja Federacijom i time blokira SDA i HDZ? :shock:
megaman4

#23275 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by megaman4 »

zashtitar wrote:
megaman4 wrote:Pa je li moguće da DF igra na kartu da preko SDP-a upravlja Federacijom i time blokira SDA i HDZ? :shock:
Sustina cijelog ovog cirkusa!
Ako znamo da je SDP doživio debakl na izborima, i da su izričito rekli da neće učestvovati u vlasti ako ih neko pozove u slučaju da fali većina, kako to DF misli izvesti, nije mi jasno nikako? :-)
Post Reply