Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Opet ja, pomagajte, zvao sam Telemach da mi resiver zamjene CI modulom, uglavnom djevojka koja se javila i bila jako ljubazna je rekla da razmislim jer CI modul ima prednosti ali i nedostataka, te ako se odlucim za modul da cu morati potpisati papir da sam upoznat s tim nedostatcima (valjda da se oni ograde u slucaju problema)
Nedostatke koje je meni navela su: ne radi EPG i snimalica.
Ako su samo ove dvije stvari onda mi to nije problem jer na EPG se ne obazirem previse a snimalica mi svakako ne radi jer nemam eksternog HD-a koji je prikopcan na sadasnji resiver.
Uglavnom kaze mi da se jos raspitam i odlucim da ne bude poslije kuku majko, zato pitam vas ovdje jel se isplati prelazak na CI modul.
Radar71 wrote:ne mogu da skontam kako da mi xxx kanali uvijek budu otkljucani, jel to stimam na modulu ili tv-u?
ista situacija i kod mene...oni moraju otkljucati pa na opciji "djecija blokada" (u zavisnosti od tv) da se zakljuca a sinoc mi je bilo i na cinemastar action zakljucano i mogao sam samo gledati bespomocno u tv
Radar71 wrote:ne mogu da skontam kako da mi xxx kanali uvijek budu otkljucani, jel to stimam na modulu ili tv-u?
Pretpostavljam da sad pri svakom pokretanju moras ukucati password 1234 , ako hoces da ti budu otkljucani uvijek , udji u opcije modula i imas opciju roditeljki nadzor ili parental control , tu stimas hoces li da budu zakljucani ili otkljucani kanali.
Reciver = dodatni potrosac, smeta, kablovi, daljinski (i ta snimalica koju ja nikad nisam koristio niti gledao, niti sta al to je moje misljenje)
CI = tv, meni brze na istom tvu ucitava kanale, ne cekam da se dohafiza tuner nego slika odmah izleti na tv kad ga upalim., manje kablova, uticnica free, 1 daljinski, i osjecaj da je hd bar 50% bolja slika nego preko recivera (il je moj tunner unutar tv-a bolji )
telemach ti otkljuca, nemas xxx kanala otkljucanih.
iliti pin da uneses ako imas reciver.
moj paket ima, nego mi mrskon svaki put kucati pin
shandrprcSA wrote:
ista situacija i kod mene...oni moraju otkljucati pa na opciji "djecija blokada" (u zavisnosti od tv) da se zakljuca a sinoc mi je bilo i na cinemastar action zakljucano i mogao sam samo gledati bespomocno u tv
Pretpostavljam da sad pri svakom pokretanju moras ukucati password 1234 , ako hoces da ti budu otkljucani uvijek , udji u opcije modula i imas opciju roditeljki nadzor ili parental control , tu stimas hoces li da budu zakljucani ili otkljucani kanali.
ne mogu da nadjem
Kod mene na LG-u je ovako : Na daljinskom Settings pa onda - Postavke - CI Informacije - Smart Card Information - Modify mature level / modify password..
Benq wrote:
Kod mene na LG-u je ovako : Na daljinskom Settings pa onda - Postavke - CI Informacije - Smart Card Information - Modify mature level / modify password..
Webamaster Dub wrote:Za sve one koji imaju malo starije LG TV pratite ovaj tutorijal http://telemach.ba/upload/document/D3%2 ... %20BiH.PDF i namjestite država Austrija i naći će vam sve kanale.Provaljeno, vrijeme je za drugi modul
Cudno je to sa telemachom i sa postavkama.. kod mene je HS i postavka je Bosna.
Ako se neko pati da pronađe skeniranje kanala na Panasonic TV-u, potrebno je prvo prebaciti input sa D3 na TV, pa će se onda pojaviti opcija za pretraživanje. Možda pomogne još nekome, nevezano za brend TV-a.
Kod mene je našao kanale na Njemačka (nema opcija Austrija, Švedska ni other kao što je navedeno u uputstvu).
Prebacivanje mi ide kao i na resiveru, nisam primijetio da je nešto plaho brže, slika je super, signal i kvaliteta sada stoje na 99-100 šta god to značilo
Nego zašto nakon svakog gašenja izbacuje ono Conax i onda ide neka autentifikacija kada se upali TV
Telemach ima li sanse da vi ovo uradite sa D3GO aplikacijom
Jedna od značajki o kojoj smo također već pisali je dakako Microsoftov emulator za Android i iOS aplikacije. Ukratko rečeno, developeri aplikacija za iOS i Android će od Microsofta dobiti jednostavne alate za kompajliranje C++ i Java koda, kojima će vrlo jednostavno moći portati svoje aplikacije za Windows 10 operativni sustav, pa će ih iz Google Playa i Apple App Storea, "forwardati" s par klikova u Windows Store.
avaks wrote:Kod mene je našao kanale na Njemačka (nema opcija Austrija, Švedska ni other kao što je navedeno u uputstvu).
Prebacivanje mi ide kao i na resiveru, nisam primijetio da je nešto plaho brže, slika je super, signal i kvaliteta sada stoje na 99-100 šta god to značilo
Nego zašto nakon svakog gašenja izbacuje ono Conax i onda ide neka autentifikacija kada se upali TV
imaš li titlove, meni kada karticu stavim u drugi tv nema titlova?
Titlovi uredno rade koliko sam upratio. Negdje srpski a negdje hrvatski (stavio sam opcije kao i na resiveru).
Prekjučer poslao zahtjev za modulom, danas ga donijeli i zamijenili za receiver. Automatskim skeniranjem nismo mogli naci kanale pa smo rucno unosili frekvencije. Tek sam sada primijetio da nedostaju HRT 1, HRT 2, Eurosport 1 i Eurosport 2. Zna li netko možda njihove frekvencije (kliknuti na informacije o kanalu i tu pise) (@Telemach mozda)?
Prvi dojmovi su super. Jedan daljinski manje, manje kablova, brža izmjena kanala...