Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Alhemicarkaa

#2326 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Female_Sa wrote::lol: :lol:

Dok se nisam porodila, cak i kad nisam bila trudna, on mi je stvarno pomagao i previse...od usisavanja kuce, ukljucivanja masine, brisanja parketa, kuhanja rucka..ama bas sve. Ali preokret je nastao kada sam otisla na porodiljsko i ostajala sama po cijeli dan u kuci. JA sam trebala sve zavrsavati jer je on toboze radio na poslu, a ja sam kuci pa mogu odmarati. Ali za 12 mjeseci ja nisam ni pet minuta zaspala preko dana jer je dijete takvo bilo (i danas je takva, budi se po nekoliko puta nocu). Problem je u tome, kao sto kazes, sto ja mislim da je kraj svijeta ako nesto ne uradim kako treba i sto sam sebi natovararila tonu obaveza. Samo mislim da ce tesko ici promijeniti to tek tako...ako nesto nije na svom mjestu ili ako nije pospremljeno, odmah je frka jer je kuca razbacana i ja onda ustanem i pocnem spremati umjesto da kazem "ako ti je razbacano, ti fino pospremi, ja ne mogu".
Eh ima i ovoga, više mi je pomagao prije. Uvijek je imao izgovor ali ja radim. Onda sam prelomila i izašla par puta i ostavila ga samu sa bebom. Jednom sam izašla na 4 sata, vratila sam se on je samo skočio i reko fala Bogu da se odmorim. A ja ono - čuj, pa u kući si bio, od čega si se umorio. Ali mene to nervira, umorna sam za te taktike i sve to, što ga ja moram učiti! Ko je to mene naučio.
Female_Sa

#2327 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Female_Sa »

MA jeste jer ne mogu da se svadjam..ja se toliko na poslu umorim da vjeruj mi ne mogu da pricam kad dodjem kuci, a ono dijete melje li melje..ja nemam snage ni da je slusam :lol:

Haj' pokusat cu nesto vec danas uraditi akoBogda pa javim :-)

A inace, ja ove svoje drugarice, tek postale majke, stalno savjetujem da samo kukaju i govore kako su umorne ili bolesne i da nista ne mogu raditi koliko im se manta. Reko' kad jednom na sebe nesto preuzmete, to je tako do kraja zivota :-)
Female_Sa

#2328 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Female_Sa »

Alhemicarkaa wrote:
Female_Sa wrote::lol: :lol:

Dok se nisam porodila, cak i kad nisam bila trudna, on mi je stvarno pomagao i previse...od usisavanja kuce, ukljucivanja masine, brisanja parketa, kuhanja rucka..ama bas sve. Ali preokret je nastao kada sam otisla na porodiljsko i ostajala sama po cijeli dan u kuci. JA sam trebala sve zavrsavati jer je on toboze radio na poslu, a ja sam kuci pa mogu odmarati. Ali za 12 mjeseci ja nisam ni pet minuta zaspala preko dana jer je dijete takvo bilo (i danas je takva, budi se po nekoliko puta nocu). Problem je u tome, kao sto kazes, sto ja mislim da je kraj svijeta ako nesto ne uradim kako treba i sto sam sebi natovararila tonu obaveza. Samo mislim da ce tesko ici promijeniti to tek tako...ako nesto nije na svom mjestu ili ako nije pospremljeno, odmah je frka jer je kuca razbacana i ja onda ustanem i pocnem spremati umjesto da kazem "ako ti je razbacano, ti fino pospremi, ja ne mogu".
Eh ima i ovoga, više mi je pomagao prije. Uvijek je imao izgovor ali ja radim. Onda sam prelomila i izašla par puta i ostavila ga samu sa bebom. Jednom sam izašla na 4 sata, vratila sam se on je samo skočio i reko fala Bogu da se odmorim. A ja ono - čuj, pa u kući si bio, od čega si se umorio. Ali mene to nervira, umorna sam za te taktike i sve to, što ga ja moram učiti! Ko je to mene naučio.
Hej..ja svog ne moram uciti nicemu oko bebe..on je odgojio brata mladjeg (velika razlika izmedju njih, ovaj moj imao 14 god kad mu se brat rodio) i sve on zna ali nece..mami je sve pomagao ali zeni..ma kakvi, snaci ce se zena. Uh :x :x :x
otherside

#2329 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

mozda je razlika u tome sto je moj muz od pocetka shvatio (barem je tako govorio :lol: ) da njemu nije teze jer ide na posao u odnosu na mene koja ostajem kuci i brinem se o bebi.
naprotiv, uvijek je naglasavao da je meni teze, da je posao zahtjevniji jer nema odmora i vrlo iscrpljujuci.
poticao me je da vikendom izadjem s prijateljicama i njemu ostavim bebu ali sam ja bila preumorna i za te aktivnosti.
i sa prvim djetetom mi je pomagao kad god je u kuci, nikad ali nikad nije rekao "kako nisi stigla ovo ili ono?"
a danima smo znali biti bez rucka npr.
moja rodjena majka me je kritikovala zbog toga sto ne kuham (kao on radi,dodje umoran i gladan a kuci nema nista, jos zena sjedi u pidzami, sva rascupana s pogledom ubice :lol: ), on nikad...
cini mi se da sam se opet zaljubila :D
vanad

#2330 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

ma ja bih ga ubila da mi kaze da nesto nije zavrseno...on to ne smije reci, zna on to dobro :D
Kad sam bila trudna i isla u porodiliste na preglede, on jednom cijelo dopodne ostao sa curicom, dao joj rucak (vec skuhan) i uspavao ju...
Ja dosla, on otisao da legne, i dva dana je dolazio sebi :roll: Tako da stvarno nema nikakvih prigovora
Female_Sa

#2331 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Female_Sa »

Morat cu ja cesce na ovaj forum, da sta pametno naucim ovdje kad vec nisam u zivotu. Kao sto sam prethodno rekla, malo je tesko sad mijenjati stvari ali opet nikad nije kasno.
safran

#2332 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

otherside wrote:meni je moj coek vec stigao osposobljen. moj uspjeh je sto ga nisam pokvarila :D

Nemam vremena za elaborate samo ću još jednom citirati očito najpametniju među nama.

EDIT: Meščini nama treba nova tema. :D
max07

#2333 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by max07 »

sva se preznojih citajuci o vasim iskustvima, pa mi dodje da naprosto izljubim svog dragog :D
ja, eto, barem nemam nikakvih slicnih problema. moj dragi je doslovno zaludjen djetetom i samo skace oko njega. stvarno radi sve sto treba, hrani ga, mijenja mu pelene, zabavlja i nosa ga, a nije mu mrsko ni skuhati sta i pocistiti.
stvarno se ne sjecam kad sam usisala stan ili oprala prozore :D

mozda da pokrenem kakav servis iznajmljivanja muza i tate na dnevnoj bazi ili da bar organizujemo kakav kurs za usavrsavanje tata :lol:

otherside, i ti si haman rodjena pod sretnom zvijezdom :D
otherside

#2334 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

safran wrote:
otherside wrote:meni je moj coek vec stigao osposobljen. moj uspjeh je sto ga nisam pokvarila :D

Nemam vremena za elaborate samo ću još jednom citirati očito najpametniju među nama.

treba. "kafa" :D
otherside

#2335 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

max07 wrote:sva se preznojih citajuci o vasim iskustvima, pa mi dodje da naprosto izljubim svog dragog :D
ja, eto, barem nemam nikakvih slicnih problema. moj dragi je doslovno zaludjen djetetom i samo skace oko njega. stvarno radi sve sto treba, hrani ga, mijenja mu pelene, zabavlja i nosa ga, a nije mu mrsko ni skuhati sta i pocistiti.
stvarno se ne sjecam kad sam usisala stan ili oprala prozore :D

mozda da pokrenem kakav servis iznajmljivanja muza i tate na dnevnoj bazi ili da bar organizujemo kakav kurs za usavrsavanje tata :lol:

otherside, i ti si haman rodjena pod sretnom zvijezdom :D
shuti, samo da ne procitaju ovo i ne kazu: e necemo vise ovako, zeno! :D
duboka_misao

#2336 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

haj javite kad je ta kafa.....jedva cekam da muzu uliva djecu
safran

#2337 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

otherside wrote:
safran wrote:

treba. "kafa" :D
i to
otherside

#2338 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

prvo da se prebrojimo.
haj' Haplicirajte odje :D
edit: bez djece :oops:
max07

#2339 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by max07 »

evo i ja se upisujem za kafenisanje. meni i otherside barem nije problem :D
nego, hajte neki normalan termin, nesto navecer a ne u po` bijela dana :-D
a djeca naravno ostaju kod kuce s muzevima
otherside

#2340 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

ja moram angazovati i jednu od nana. nema sanse da obje ostavim muzu, poslale bi ga na bolovanje :D
duboka_misao

#2341 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

ako hocete sad subota nedjelja recite vrijeme und mjesto meni sve odgovara
otherside

#2342 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

ja ne merem u subotu, vec planirani gosti u 18h.
najbolje da se odmah iznese kad se ne moze pa da onda nadjemo neki termin koji svima shtima.
vanad

#2343 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

ih, dok se vi nadjete termin koji svima odgovara taman ce biti februar :-D
duboka_misao

#2344 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

vanad wrote:ih, dok se vi nadjete termin koji svima odgovara taman ce biti februar :-D
ponjecu ja laptop mozes nam se pridruziti preko skype :D uz kofi tu go
vanad

#2345 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

duboka_misao wrote:
vanad wrote:ih, dok se vi nadjete termin koji svima odgovara taman ce biti februar :-D
ponjecu ja laptop mozes nam se pridruziti preko skype :D uz kofi tu go
:kiss:
max07

#2346 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by max07 »

tesko i tada, bojim se :D

evo da vidimo, subota otpada.
pretpostavljam da svi mi cuvamo nedjelje za neka porodicna druzenja i izlete, tako da i nedjelja otpada :D
sta je sa narednom sedmicom? meni nije problem ni u toku sedmice.

vanad, sad moze skype-druzenje a kad dodjes u sarajevu organizovacemo maksuz jednu kafu :D
otherside

#2347 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

ih...a tek ce s radnim radima nastati zbrka :D
zene koje rade protiv zena koje su na porodiljskom :lol:
Alhemicarkaa

#2348 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Pa ni meni moj nikad ne prigovara, to je rezervisano za mene :D Njemu je svejedno, on može danas i namazati, može i pojesti tops za ručak, svejedno mu je da je kuća u haosu i da mu treba konj da dođe iz jedne sobe u drugu. Da nareda šolja na sto toliko da samo malo razmakne da dođe do miša - on nema problem s tim i nikad neće reči što je ovo ovako. Ja imam problem s tim, a on uvijek tvrdi da pretjerujem.

I eto, ne bih se složila da sam ga pokvarila ili nisam popravila - za ovih 8 godina braka možda sam mu 8 puta ispeglala košulju. Kad mi pukne film njegovu odjeću samo zgutim i uguram u ormar, pa ako tebi ne smeta da hodaš zgužvan, da ti se odjeća haba, ne smeta vala ni meni. Naravno, prije sam se svađala, objašnjavala, zezala se, ali nikad nisam raspremala iza njega. Niti imam namjeru to ikad raditi. Ali isto tako za ovih 8 godina braka možda sam dva puta usisala. Ima i on nekih lucidnih stvari :D

Što se tiče kafe ja se više-manje mogu uklopiti u sve termine, mama mi je tu, a i muž je slijedeće sedmice na raspustu, samo bih morala znati koji dan unaprijed.
putujucidzindas

#2349 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by putujucidzindas »

Ja samo brzinski da prijavim da je meni frka do ponedjeljka, a onda bilo koji dan ta kafa može.
A o većem djetetu ću poslije :D
duboka_misao

#2350 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

putujucidzindas wrote:Ja samo brzinski da prijavim da je meni frka do ponedjeljka, a onda bilo koji dan ta kafa može.
A o većem djetetu ću poslije :D
de se usaglasite striper mi je na standby
Post Reply