sad proguglah, izgleda da jest to to. tenksDaffyDuck wrote:Iznad cobanije?
City garden?
Novogradnja u Sarajevu?
- bogumila
#2326 Re: Novogradnja u Sarajevu?
- cpu_fan
#2327 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Gdje će ih sada nabiti da stanu ?Seoskivaralica wrote:Kupi u tibri i živi u osinjaku...
Eno kažu nisu dovoljno gusto napravili sad će još da ih zgusnu....idu da spoje one na stupu komplexe , biće zgrada na zgradi....i u širinu i u visinu...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- P308
#2328 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kakve komplexe hoce da spajajuSeoskivaralica wrote:Kupi u tibri i živi u osinjaku...
Eno kažu nisu dovoljno gusto napravili sad će još da ih zgusnu....idu da spoje one na stupu komplexe , biće zgrada na zgradi....i u širinu i u visinu...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
iceman2010
#2329 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ne znam o cemu se radi, ali pretpostavljam da misli na Tibru I (kod Hifa pumpe) i Tibru II (kod Gazprom pumpe). Ako je to onda ocekujem jednu zgradu na Stupskoj petlji. Ono da cesta prolazi kroz nju.P308 wrote:Kakve komplexe hoce da spajajuSeoskivaralica wrote:Kupi u tibri i živi u osinjaku...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Logovan
#2330 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nisu normalni jebali mater. Fuj.iceman2010 wrote:Ne znam o cemu se radi, ali pretpostavljam da misli na Tibru I (kod Hifa pumpe) i Tibru II (kod Gazprom pumpe). Ako je to onda ocekujem jednu zgradu na Stupskoj petlji. Ono da cesta prolazi kroz nju.P308 wrote:Kakve komplexe hoce da spajajuSeoskivaralica wrote:Kupi u tibri i živi u osinjaku...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
pop_corn
#2331 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Počinje gradnja tamo gdje je bila Una.
-
StupskaBitanga
#2332 Re: Novogradnja u Sarajevu?
zar tu nije bila planirana škola
-
pop_corn
#2333 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nije, navodno bi se škola trebala praviti kod MZ. Tako mi Dejan reče neki dan.
Navodno nije ni do Tibre ni do općine.... Gradnju škole koči Ministarstvo za prostorno uređenje i Ministarstvo za obrazovanje + stanovništvo koje je blizu MZ. Jedni su za, drugima bi smetala galama
Navodno nije ni do Tibre ni do općine.... Gradnju škole koči Ministarstvo za prostorno uređenje i Ministarstvo za obrazovanje + stanovništvo koje je blizu MZ. Jedni su za, drugima bi smetala galama
- supercali
#2334 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Jbt kako su poceli sve ce biti zgrade a ulica ce biti kao podzemna garaza natkrivena
-
StupskaBitanga
#2335 Re: Novogradnja u Sarajevu?
SDA načelnik i Tibra su sve vas koji ste tu kupili stan su vas zeznuli
- Haris.ba
#2336 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kako su zeznuli? Obećali školu, pa nisu napravili? Kada prosječni Sarajlija ide u kupovinu auta ne postoji forum, pa i na kineskom, na kojem neće istražiti sve o tom modelu. Pa do načina odakle potiče nafta od koje je napravljena plastika koja se u njega ugrađuje. Al' kad se kupuje stan, onda se vjeruje. Onda je problem pogledati na kojoj vrsti prostornog plana je obećano što je obećano. Čija je nadležnost kad nešta obeća....
I podjecnjuje se vidovitost i oštroumnost našeg naroda. Svjedočio sam, i svjedočim veoma često izjavama tipa "neću školu blizu zbog graje", "neću široku cestu kroz naselje da mi brzo voze pod prozorom", "meni ne treba kanalizacija - imam septičku", "kada će država da mi na zgradi stavi fasadu"...
Da li ima odgovornosti općine i investitora. Ima. Al' nije samo njihova. Ugovor je dvostran, nit moraš kupiti, nit te ko tjera. Znam razmišljanja kod kupovine u Tibri. Blizu je tramvaj, blizu glavne ceste, nova zgrada, jeftina cijena, brzo vrijeme završetka zgrade (ko je kupovao u izgradnji), bilo je i raznih kompenzacija (pravilnije načina dogovora oko isplate) kod plaćanja ... znam i za nadanja da će neko drugi obezbjediti parking. A to što ima pozitivnih strana, ne znači da nema ni negativnih. Vrijeme gradnje naselja sve u jednom i istovremeno izgrađeno je prošlo.
I podjecnjuje se vidovitost i oštroumnost našeg naroda. Svjedočio sam, i svjedočim veoma često izjavama tipa "neću školu blizu zbog graje", "neću široku cestu kroz naselje da mi brzo voze pod prozorom", "meni ne treba kanalizacija - imam septičku", "kada će država da mi na zgradi stavi fasadu"...
Da li ima odgovornosti općine i investitora. Ima. Al' nije samo njihova. Ugovor je dvostran, nit moraš kupiti, nit te ko tjera. Znam razmišljanja kod kupovine u Tibri. Blizu je tramvaj, blizu glavne ceste, nova zgrada, jeftina cijena, brzo vrijeme završetka zgrade (ko je kupovao u izgradnji), bilo je i raznih kompenzacija (pravilnije načina dogovora oko isplate) kod plaćanja ... znam i za nadanja da će neko drugi obezbjediti parking. A to što ima pozitivnih strana, ne znači da nema ni negativnih. Vrijeme gradnje naselja sve u jednom i istovremeno izgrađeno je prošlo.
-
StupskaBitanga
#2337 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Slažem se ja s navedenim ali sve je to do našeg mentaliteta i načina razmišljanja
Sada kada tu nabiju još zgrada a ulica širine ni metar a nikakve infrastrukture nema kajat će se mnogi što žive tu
Sada kada tu nabiju još zgrada a ulica širine ni metar a nikakve infrastrukture nema kajat će se mnogi što žive tu
- Zatamnjena stakla
#2338 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ako im je toplo u stanu što bi se kajali?
-
StupskaBitanga
#2339 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Hoće toplota od zbijenosti
- Zatamnjena stakla
#2340 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Hoće hoće.
-
StupskaBitanga
#2341 Re: Novogradnja u Sarajevu?
a to što kad se ulazi od Gasprom pumpe 2 auta se ne mogu mimoići je nešto sasvim ok
- Zatamnjena stakla
#2342 Re: Novogradnja u Sarajevu?
To je problem stanara koji imaju auto
Na to su trebali gledati prije kupovine stana.
-
StupskaBitanga
#2343 Re: Novogradnja u Sarajevu?
savršen smisao za ironiju
- Zatamnjena stakla
- Seoskivaralica
#2345 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Bitno je da se uzmu parrrrre i gotovo.....
Kakav urbanizam i govna..
Očekujem i promjenu namjene zelenih površina na Alipašinom polju , pogledajte samo one livade izmedju zgrada.....
Kad ih vide ovi iz tibre i sda .....samo im u glavi učini DING DING
Kakav urbanizam i govna..
Očekujem i promjenu namjene zelenih površina na Alipašinom polju , pogledajte samo one livade izmedju zgrada.....
Kad ih vide ovi iz tibre i sda .....samo im u glavi učini DING DING
- macmoodan
#2346 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ne mogu se mimoići samo sa kamionom, sa autima se bez problema mimoilazim na najužem dijelu, kod komšijine kapijeStupskaBitanga wrote:a to što kad se ulazi od Gasprom pumpe 2 auta se ne mogu mimoići je nešto sasvim ok
-
iceman2010
#2347 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nije to najuzi dio. Najuzi je kod izlaslaska iz naselja prema pumpi. Ima izbacen onaj ivicnjak. Uvijek gledam da se ne nasadim na njega kada ide automobil iz drugog pravca. Obicno sacekam da prodje automobil pa se tek onda ukljucim. Treba napomenuti i da ima svakakvih vozaca, da lose procjenjuju udaljenost od kraja ceste pa bjeze prema sredini i guraju tebe prema ivicnjaku. Ona ulica se treba siriti, ali hoce li to biti i kada ko zna.macmoodan wrote:Ne mogu se mimoići samo sa kamionom, sa autima se bez problema mimoilazim na najužem dijelu, kod komšijine kapijeStupskaBitanga wrote:a to što kad se ulazi od Gasprom pumpe 2 auta se ne mogu mimoići je nešto sasvim ok
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
-
StupskaBitanga
#2348 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Sve su to vrli planeri iz Opstine Ilidza planirali i ucrtali. Sigurno im je to malo pa opet nizaju nebodere malo je sta ces
-
pop_corn
#2349 Re: Novogradnja u Sarajevu?
StupskaBitanga wrote:SDA načelnik i Tibra su sve vas koji ste tu kupili stan su vas zeznuli
Zašto? Niko mene nije zeznuo
Najslađi su mi ovi što ufate komentarisati a veze s tim naseljem, a kamoli stanovima, nemaju
- supercali
#2350 Re: Novogradnja u Sarajevu?
nije problem sto se gradi sto ce se graditi
problem je kako se izgradilo kako se gradi i kako ce se graditi
a ti sto si ga na neki nacin popusio s tom kupovinom pa sada sebe tjesis je druga prica
problem je kako se izgradilo kako se gradi i kako ce se graditi
a ti sto si ga na neki nacin popusio s tom kupovinom pa sada sebe tjesis je druga prica