Sviđa mi se što su doveli nekoga takvog. sufizam je Islamski misticizam. Nimalo agresivan ,čak poučan ....tjera na duboko razmišljanje. Sufije se ne postavljaju kao sudije,ne nameću svoju volju,prihvataju i pomažu onima u potrebiJanjicar wrote:On je dervis, poznajem neke pripadnike tog pokreta i mogu ti reci da imaju dobru filozofiju i jak iman.pathyeshme wrote:A kakvog ono šejha dovode u ramazanski program, neki šiit, vazda Imama Alija citira.. Što im to treba?
Sent from my XT701 using Tapatalk 2
FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Moderator: anex
- LEDA
#2326 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
-
kakavdanakneiskustvu
#2327 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
pathyeshme wrote:A kakvog ono šejha dovode u ramazanski program, neki šiit, vazda Imama Alija citira.. Što im to treba?
edin kukavica,nekad radio na omladinskom programu radio sarajeva,teddy wilson rockabilly show vodio
- So What!
#2328 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Lično sam i sam razmišljao da se pridružim jednom tarikatu jer ja i otac često gostujemo kod njih. Genijalni su ljudi, npr. nemuslimane često zanimaju najviše sufije upravo zbog tog misticizma. Možda to nije postojalo u vrijeme poslanika, ali je na razumijem po čemu to je loše, mada ima tarikata koji su definitno zastranili. Tu priču provode uglavnom selefije, a u nas je sufijska tradicija jako stara, čak se smatra da su sufije bile tu i prije dolaska Turaka. One famozne izvidnice.LEDA wrote:Sviđa mi se što su doveli nekoga takvog. sufizam je Islamski misticizam. Nimalo agresivan ,čak poučan ....tjera na duboko razmišljanje. Sufije se ne postavljaju kao sudije,ne nameću svoju volju,prihvataju i pomažu onima u potrebiJanjicar wrote:On je dervis, poznajem neke pripadnike tog pokreta i mogu ti reci da imaju dobru filozofiju i jak iman.pathyeshme wrote:A kakvog ono šejha dovode u ramazanski program, neki šiit, vazda Imama Alija citira.. Što im to treba?
Sent from my XT701 using Tapatalk 2Treba širiti vidike i znanja ,o Sufijama se nedovoljno zna kod nas.
-
dragonz
#2329 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Kada znaš malo o vjeri svi ti smetaju pa tako i ova dvojica spomenutih.Nero Histrion wrote: Bolje je gledati i slusati sufijskog mudraca nego Bilala Bosnica .... ili ef. Zukorlica.
-
Nero Histrion
#2330 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Vratimo li se osnovama klasicne logikedragonz wrote:Kada znaš malo o vjeri svi ti smetaju pa tako i ova dvojica spomenutih.Nero Histrion wrote: Bolje je gledati i slusati sufijskog mudraca nego Bilala Bosnica .... ili ef. Zukorlica.
-
wolf07
#2331 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Nego kad se ono TV 1 i FACE TV gase? Do sad smo imali jedno hiljadu najava od nekih sveupucenih forumasa, ja koliko vidim obje pomenute TV kuce svaki dan su sve ozbiljnije i sve vise ljudi ih prati i komentarise njihov rad.
- luckylaka
#2332 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
poslije izbora,provjerena informacijawolf07 wrote:Nego kad se ono TV 1 i FACE TV gase? Do sad smo imali jedno hiljadu najava od nekih sveupucenih forumasa, ja koliko vidim obje pomenute TV kuce svaki dan su sve ozbiljnije i sve vise ljudi ih prati i komentarise njihov rad.
- karanana
#2333 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
a jel ovaj shejh siit?
mislim ja stvarno ni ne znam razlike, zato s nestrpljenjem cekam emisiju na federalnoj u srijedu u pola 10 koja valjda objasnjava razlike izmedju ove dvije struje tako da kazem. i vidim i shejh ce nesto pricati.
mislim ja stvarno ni ne znam razlike, zato s nestrpljenjem cekam emisiju na federalnoj u srijedu u pola 10 koja valjda objasnjava razlike izmedju ove dvije struje tako da kazem. i vidim i shejh ce nesto pricati.
- BHF_Manijak
#2334 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ma nije, ali ti sufije generalno imaju dosta liberalnije misljenje o sijama nego li nesufije. Da ti sad nadugo i nasiroko ne objasnjavam sta i kako...
-
pathyeshme
#2335 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ali google kaže da je tefsir učio kod nekog šiitskog šejha.. Zato je povukao njihove fore i stalno spominje imama Alija, što je tipično za njih.BHF_Manijak wrote:Ma nije, ali ti sufije generalno imaju dosta liberalnije misljenje o sijama nego li nesufije. Da ti sad nadugo i nasiroko ne objasnjavam sta i kako...
- chakany
#2336 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Zna li se ista o jesenjoj shemi?
Hoce li biti kakvih novih projekata na FACE TV?
Serija, filmova, ili nekih emisija domace produkcije?
Vidim da od 1. 9. krecu sa kodiranjem na satelitu, pa vjerujem da ce i program biti jos bolji.
Hoce li biti kakvih novih projekata na FACE TV?
Serija, filmova, ili nekih emisija domace produkcije?
Vidim da od 1. 9. krecu sa kodiranjem na satelitu, pa vjerujem da ce i program biti jos bolji.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2337 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Intzervju sa Munom za 10
Prava exluziva, odlična pitanja, jasni odgovori.
Sad samo čekam dežurne pljuvače da dođu i napišu "Ta će Moon"
Sad samo čekam dežurne pljuvače da dođu i napišu "Ta će Moon"
- van helsing
#2338 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Jel to počeo centralni dnevnik sa S.H?
Tapatalk 2
Tapatalk 2
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2339 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Bio je intervju sa Munom, vodio je Senad iako može biti i snimljen, jer je pola bilo prije dnevnika, a pola u tijeku dnevnika koji je vodila ona Erna, opet loševan helsing wrote:Jel to počeo centralni dnevnik sa S.H?
Tapatalk 2
- van helsing
#2340 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ma nije ona loša ,meni se đasvi, mislim fizički
Jedva čekam CD da počne, možda će početkom sljedećeg mjeseca?
Tapatalk 2
Jedva čekam CD da počne, možda će početkom sljedećeg mjeseca?
Tapatalk 2
- afannedim
#2341 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
10 septembra počinje C.D
- Mr.Sojic
#2342 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Hoce li ga zamandaliti 1.septembra (negdje sam procitao da hoce)?
-
StupskaBitanga
#2343 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
na satelitu i plaća se 100 euraMr.Sojic wrote:Hoce li ga zamandaliti 1.septembra (negdje sam procitao da hoce)?
- van helsing
#2344 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Čekaju opremu,a na info traci se pojavio znak viacess kodiranja.
Znači, gdje je tu je da počne sa kodiranim signalom.
Međutim, malo mi nejasno da ne idu sa HD signalom na satelitu.
Tapatalk 2
Znači, gdje je tu je da počne sa kodiranim signalom.
Međutim, malo mi nejasno da ne idu sa HD signalom na satelitu.
Tapatalk 2
- It_is_a_Leclerc
#2345 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Hoće li Marjan i njegov "duhovni otac" Senad svojim neartikulisanim arlaukanjem upropastiti prijenos samo gostujuću utakmicu naše reprezentacije u Žilini, ili obje ?!
- karanana
#2346 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
samo gostujucu.
domacu ce ukrasiti profesionalni i neprevazidjeni komentari velida spahe.
- van helsing
#2347 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
karanana wrote:samo gostujucu.
Tapatalk 2
- It_is_a_Leclerc
#2348 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Hajd' dobro... Makar neću morati slušati pozdrave mami i tati Mijajlović k'o na Glasu Drine.karanana wrote:samo gostujucu.
- MOSALJOZE
#2349 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Da vas pitam na najavi kazu kombinovani program,sad nekako mi to čudno kao malo ćemo gledati BIH pa onda idemo drugu utakmicu dali neko zna dali će biti tako ili će samo BIH prenositi
-
Mustang1
#2350 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Pa zar nisi do sada nikako gledao njihov kombinovani prijenos ?
Sve zavisi sta im onaj od koga uzimaju signal pusti .. Prosli put protiv Grcke ako se dobro sjecam samo su golove imali sa Bilinog
Sve zavisi sta im onaj od koga uzimaju signal pusti .. Prosli put protiv Grcke ako se dobro sjecam samo su golove imali sa Bilinog