SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
malecka 27

#2326 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by malecka 27 »

Ovo vise nije normalno..:(
DaysleepeR

#2327 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by DaysleepeR »

Creasy wrote:
Comrad wrote:Pa u tome i jeste problem, sto su kazne smijesno niske i sto za te klosare godina-dvije zatvora ne predstavlja nista posebno.

I ova nasa policija, je li uspjela ikoga upucati u posljednjih 10 godina? Mislim, nije da zelim da hodaju okolo i ubijaju, ali brate ko zasluzi neka ga roknu, 60 KM je dan zatvora, taj nek dobije 10 godina to je jbt 70k KM za porezne obveznike, a kolko je jedan metak 2-3 marke. Je li namjerno fulaju ili im nisani nisu namjesteni? Znam da su rigorozna pravila kad smiju, kad ne smiju pucat..ali dosta slucajeva je bilo kad su uzvracali vatru i nikad da pogode. :-D

:-)

Ako nisi znao zastita zivota je prioritet u obavljanju policijskog posla. Policajac ima zadatak da zaustavi i onesposobi , a ne da ubije. Znam da je gradjanima poput tebe zanimljivo vidjeti kako je policija ubila nekog, pa da ti to fino sa istomisljenicima prokomentarises i analiziras na ovom forumu, a ne zanima te sta ce poslije biti sa tim policajcem, kako ce prebroditi sve te disciplinske i eventualne krivicne postupke, da li ce ostati bez posla, zaglaviti u zatvoru, a na kraju krajeva valja nositi covjeka na dusi...
e moj policajac, izgubio se i smisao vašeg posla. sad treba građani da brinu o osjećanjima policije?
policija valjda treba sve da radi u koristi građana ili da građani ne bi morali, zato valjda platu primate, a ne da sad građani moraju kontat jadna policija mora ovo, mora ono...

sav se smisao izgubio... zato nam i jest ovako, ne znam samo kako možete raditi svoj posao bez ikakvog ponosa nego stidljivo poniženo, pa nema tako jadne policije nigdje na svijetu, samo kuknjava neka i socijala... katastrofa
quasar

#2328 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by quasar »

Dzaba je kad sudije blago presudjuju, a onda nikad i ne odleze...
Trulo je tamo.

Eno 200 mjesta prazno, a po ulicama hodaju osudjeni.
vratnik

#2329 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by vratnik »

Ja ne mogu da vjerujem da neko krivicu trazi kod policije. Isto tako ne mogu da vjerujem da se poziva na "preventivni" linc. Pa svugdje u svijetu se policija mjeri po tome da li napadaca uspije raniti, a ne ubiti, samo mi hocemo da policija ubija, posto su sudovi zakazali?
I sta ce to donijeti? Suspenzije, i jos veci fursat onih koje bi to trebalo prepasti. Dajte ljudi, malo ozbiljnosti. A da govorim o necemo sto se zove savjest.
Uostalom, ako mislite da je ubiti kriminalce rjesenje: pistolji jeftini, ako necete noz :-) , pijaca i opleti. Samo postavite na forum dan ranije, da ne izlazi normalan svijet napolje.
(sreasy, niste vi losi. Losi su oni sto su vam svezali ruke i prave budale i od vas i od gradjana. Svezali ruke tako sto su suspenzije i kazne kao mislim nigdje u svijetu, a prave budale tako sto ono sto vi brzo zavrsite (istraga / hapsenje) sudovi useru. Uglavnom, ja se ne slazem da je policija ista kriva.)
chuchumbamayumbe

#2330 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by chuchumbamayumbe »

Pa najočitiji primjer nesposobnosti pravosuđa je Mirso "Švicarac".
Po nalogu Interpola uhapšen u Cirihu, prebačen u BeHa, ovdje bio na slobodi koliko već dugo, trebao da izdržava kaznu, imao prepiske sa sudstvom, ovi mu prolongirali tvorza, ovaj činio belaje, i na kraju se opet ispario. :shock:
I naši uhljupi opet kontaktiraju Interpol i raspisuju tjeralicu.
Cirkus od države, majmuni pravi!
dezurni_ucenik

#2331 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by dezurni_ucenik »

Na zalost,zakon je takav da se ide u korist kriminalcima.Vjerujem da su sinocnji akteri vec na slobodi.
Radar71

#2332 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Radar71 »

vratnik wrote: Losi su oni sto su vam svezali ruke i prave budale i od vas i od gradjana. Svezali ruke tako sto su suspenzije i kazne kao mislim nigdje u svijetu, a prave budale tako sto ono sto vi brzo zavrsite (istraga / hapsenje) sudovi useru. Uglavnom, ja se ne slazem da je policija ista kriva.)
Ovim si sve rekao :thumbup: :thumbup:
Creasy

#2333 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Creasy »

DaysleepeR wrote:
Creasy wrote:
Comrad wrote:Pa u tome i jeste problem, sto su kazne smijesno niske i sto za te klosare godina-dvije zatvora ne predstavlja nista posebno.

I ova nasa policija, je li uspjela ikoga upucati u posljednjih 10 godina? Mislim, nije da zelim da hodaju okolo i ubijaju, ali brate ko zasluzi neka ga roknu, 60 KM je dan zatvora, taj nek dobije 10 godina to je jbt 70k KM za porezne obveznike, a kolko je jedan metak 2-3 marke. Je li namjerno fulaju ili im nisani nisu namjesteni? Znam da su rigorozna pravila kad smiju, kad ne smiju pucat..ali dosta slucajeva je bilo kad su uzvracali vatru i nikad da pogode. :-D

:-)

Ako nisi znao zastita zivota je prioritet u obavljanju policijskog posla. Policajac ima zadatak da zaustavi i onesposobi , a ne da ubije. Znam da je gradjanima poput tebe zanimljivo vidjeti kako je policija ubila nekog, pa da ti to fino sa istomisljenicima prokomentarises i analiziras na ovom forumu, a ne zanima te sta ce poslije biti sa tim policajcem, kako ce prebroditi sve te disciplinske i eventualne krivicne postupke, da li ce ostati bez posla, zaglaviti u zatvoru, a na kraju krajeva valja nositi covjeka na dusi...
e moj policajac, izgubio se i smisao vašeg posla. sad treba građani da brinu o osjećanjima policije?
policija valjda treba sve da radi u koristi građana ili da građani ne bi morali, zato valjda platu primate, a ne da sad građani moraju kontat jadna policija mora ovo, mora ono...

sav se smisao izgubio... zato nam i jest ovako, ne znam samo kako možete raditi svoj posao bez ikakvog ponosa nego stidljivo poniženo, pa nema tako jadne policije nigdje na svijetu, samo kuknjava neka i socijala...
katastrofa
:shock:
Sta hoces da kazes? Da kad nam se ukaze prilika treba da ubijemo? :-)
Stvarno mi ne pada na pamet sa tobom da raspravljam, ako ti tako rezonujes stvari... Policija je sinoc uzvratila vatru, ranila napadaca, pohapsila sve aktere pucnjave i ti si opet razocaran u policiju. :roll:
Sreca pa nisu svi gradjani kao ti... :run:
dezurni_ucenik

#2334 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by dezurni_ucenik »

Da ovdje krene policija okolo samarati klosare,uvijek se pojavila neka baba koja bi urlala na policiju sta to radi.
Sjetite se onog klipa sto je pustao Hadzifejzovic na CD kad nasi specijalci sutaju onog narkomana.Citava javnost se digla protiv njih a niko se ne pita da li bi im bilo ugodno proci pored takvog lika koji trenutno dozivljava krizu zbog droge.U svakom slucaju,svaka cast tim momcima nek su nasutali to govno narkomansko,
Creasy

#2335 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Creasy »

vratnik wrote:Ja ne mogu da vjerujem da neko krivicu trazi kod policije. Isto tako ne mogu da vjerujem da se poziva na "preventivni" linc. Pa svugdje u svijetu se policija mjeri po tome da li napadaca uspije raniti, a ne ubiti, samo mi hocemo da policija ubija, posto su sudovi zakazali?
I sta ce to donijeti? Suspenzije, i jos veci fursat onih koje bi to trebalo prepasti. Dajte ljudi, malo ozbiljnosti. A da govorim o necemo sto se zove savjest.
Uostalom, ako mislite da je ubiti kriminalce rjesenje: pistolji jeftini, ako necete noz :-) , pijaca i opleti. Samo postavite na forum dan ranije, da ne izlazi normalan svijet napolje.
(sreasy, niste vi losi. Losi su oni sto su vam svezali ruke i prave budale i od vas i od gradjana. Svezali ruke tako sto su suspenzije i kazne kao mislim nigdje u svijetu, a prave budale tako sto ono sto vi brzo zavrsite (istraga / hapsenje) sudovi useru. Uglavnom, ja se ne slazem da je policija ista kriva.)
Ma znam da je narodu vise jasno ko je odgovoran za ovakvu situaciju u gradu, ali mi nije jasno kako ima obraza ovako nesto napisati na forumu... Odmah se sjetim onog lika na Alipasinu kad smo ganjali lopova koji im obija auta i lik na prozoru hladno kaze: "vidio sam ga gdje je pobjegao, ali mi ne pada na pamet da vam kazem, vas je posao da ga uhvatite..." :-)
Mislim, kakav idiot trebas biti pa reci tako nesto, a mozda je i njegovo auto obijeno to vece. :lol:
Creasy

#2336 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Creasy »

CVIKERASH wrote:Da ovdje krene policija okolo samarati klosare,uvijek se pojavila neka baba koja bi urlala na policiju sta to radi.
Sjetite se onog klipa sto je pustao Hadzifejzovic na CD kad nasi specijalci sutaju onog narkomana.Citava javnost se digla protiv njih a niko se ne pita da li bi im bilo ugodno proci pored takvog lika koji trenutno dozivljava krizu zbog droge.U svakom slucaju,svaka cast tim momcima nek su nasutali to govno narkomansko,
E da, svaka im cast... a to sto su suspendovani, to gradjane nije briga. Jer kao sto rece daysleeper@ zar gradjani jos trebaju da brinu o tome...
Ma nece mi niko sacuvati posao, ako ja sam ne budem bio oprezan kako i gdje postupam. Zato i imamo danas ovakvo stanje...
alibegoa

#2337 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by alibegoa »

Lots of ways to help people. Sometimes heal patients, sometimes execute dangerous people. Either way helps.
dezurni_ucenik

#2338 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by dezurni_ucenik »

Creasy wrote:
CVIKERASH wrote:Da ovdje krene policija okolo samarati klosare,uvijek se pojavila neka baba koja bi urlala na policiju sta to radi.
E da, svaka im cast... a to sto su suspendovani, to gradjane nije briga. Jer kao sto rece daysleeper@ zar gradjani jos trebaju da brinu o tome...
Ma nece mi niko sacuvati posao, ako ja sam ne budem bio oprezan kako i gdje postupam. Zato i imamo danas ovakvo stanje...

Zalosno je sto su suspendovani.E da je nama titina milicija i titin zatvor sve bi ljepse bilo.Ne bi gledali ona TV ovakvog majmuna kako prijeti novinaru .
[youtube]

http://www.youtube.com/watch?v=CThokRRcIAc[/youtube]

Dvije tri ovakvog zatvora iz ovog filma i garantujem svi gore navedeni klosari bi nakon izlaska bili mirni ko bubice,bili bi mali leteci medvjedici.
Bodkin

#2339 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Bodkin »

Creasy wrote:
pa poenta je da ljudi toliko ne vjeruju sudstvu i sistemu da jos mole boga da ima policajaca kojima je posao malo vise od 8-16 i da ce iz neke pravednosti 2 metka u celo. revolt :)
kad procitam ovo sto su ljudi postirali o zeni u pejtonu, toliki je neki bijes u meni da bih ovoj dvojici eksere u nokte zabijao. dakle pljacka i ne mozes samo uzeti ( kao da to nije dovoljno) nego trebas neocnu zenu tuci...
memx

#2340 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by memx »

Creasy wrote:
DaysleepeR wrote:

sav se smisao izgubio... zato nam i jest ovako, ne znam samo kako možete raditi svoj posao bez ikakvog ponosa nego stidljivo poniženo, pa nema tako jadne policije nigdje na svijetu, samo kuknjava neka i socijala...
katastrofa
:shock:
Sta hoces da kazes? Da kad nam se ukaze prilika treba da ubijemo? :-)
Stvarno mi ne pada na pamet sa tobom da raspravljam, ako ti tako rezonujes stvari... Policija je sinoc uzvratila vatru, ranila napadaca, pohapsila sve aktere pucnjave i ti si opet razocaran u policiju. :roll:
Sreca pa nisu svi gradjani kao ti... :run:
Ma pusti Creasy, što se pališ, stvar je u tome da ovi što vas kritikuju, hoće da vas izazivaju i degradiraju vaš rad, a vjerovatno su i sami vaši "pacijenti" i imaju otvoren karton kod vas. 80% građana vas podržava i kritikuje tužioce i sudije. Iz ličnog iskustva, znam da policija odradi posao i dok dođe do suda:
1.prođe mnooooooogo vremena (godine)
2.nestanu dokazi
3. na kraju odustaneš od svega jer ti je u međuvremenu nekoliko puta zaprijećeno od strane istih nasilnika i požališ što si uopšte prijavljivao slučaj.
Ja znam da više NIKAD neću nikoga prijaviti, ali ne zbog policije, nego onih na sudu.
Policiji svaka čast. Niko "normalan" nikad nije imao problema s njima.
Troll_Happens

#2341 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Troll_Happens »

chuchumbamayumbe wrote:Pa najočitiji primjer nesposobnosti pravosuđa je Mirso "Švicarac".
Po nalogu Interpola uhapšen u Cirihu, prebačen u BeHa, ovdje bio na slobodi koliko već dugo, trebao da izdržava kaznu, imao prepiske sa sudstvom, ovi mu prolongirali tvorza, ovaj činio belaje, i na kraju se opet ispario. :shock:

jedan je Mirso, mislim ne mozes njega kao instituciju poredit sa ovim klosharima koji su jos na sintelanu... To bi bilo isto ko da poredis Schumachera sa obicnim vozacem koji je tek sjeo u dobro auto i glumi facu jer je polozio vozacki. :-)
chuchumbamayumbe

#2342 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by chuchumbamayumbe »

Jedan001 wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Pa najočitiji primjer nesposobnosti pravosuđa je Mirso "Švicarac".

jedan je Mirso, mislim ne mozes njega kao instituciju poredit sa ovim klosharima koji su jos na sintelanu... To bi bilo isto ko da poredis Schumachera sa obicnim vozacem koji je tek sjeo u dobro auto i glumi facu jer je polozio vozacki. :-)
Ne poredim kriminalce, nego konstantu pravosuđa.
Smijem se kladiti da su akteri jučerašnje pucnjave na slobodi sutra, najkasnije.
zahvalan

#2343 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by zahvalan »

shuma.ispod.pazuha wrote:
JoeyTribbiani wrote:1. http://www.sarajevo-x.com/vijesti/crna- ... /120301174

2. http://www.sarajevo-x.com/vijesti/crna- ... /120302072

3. http://www.sarajevo-x.com/vijesti/crna- ... /120304055

4. http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... glavu.html

5. http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... avici.html

6. http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... askom.html

7. http://www.sarajevo-x.com/vijesti/crna- ... /120305066

8. http://www.sarajevo-x.com/vijesti/crna- ... /120305167

U samo 4-5 dana izdešavalo se bruku pizdarija u gradu. Nekako ne reagujem na njih kao recimo prije 2-3 godine. Oguglo. E u pičku materinu vala.

Neću da hodam ko gerilac po gradu. Svaki dan bez straha izađem vani, jebi ga, nismo baš toliki divljaci, ali ovo fakat ništa ne valja.

pa svi ste uhljebljeni, ima raje živi od tri markice dnevno, i to ako uspije pogodit jedan par na kladži a uložio markicu posuđenu od komšije...sine kriminal raste kad ekonomija propada ili je nema uopšte, ovdje u ovoj državi je važnije šta se dešava u Siriji i ko je koje vjere i nacije, nego ekonomija, zapošljavanje, visina plate, bez tih stvari nema smanjenja stope kriminala, i onaj što je do juče bio "fini iz komšiluka" prinuđen je bukvalno da preživljava, e sad neko kopa po kantama a neko puca, ja ne branim nikoga, ali je činjenica da sirotinja nema drugog izbora, kriminal cvjeta jer su ljudi u opštem beznađu i bez pomoći iz inostranstva koju mnogi ovdje imaju, prinuđeni da rade gluposti kako bi preživjeli.

a to što rođaci trpaju eurima iz inostranstva i što babo zaposli u državnim jaslama nekoga, pa onda tom istom nije jasno zašto sirotinja tone u kriminal po gradu, to je već za fakulteta.

:thumbup: :thumbup: Svaka ti je Zlatna vrijedna

Valjda su na Zapadu ljudi shvatili da se ljudi okrecu kriminalu i kriminalnim radnjama ako do njih ne cirkulise novac,
pa su Uveli Socijale

Al kod nas je bitnije da imamo skijaliste u Gradu i Ledene Dvorane balone itd itd

Drzava za Bogatog Covjeka (a glasao sam za njih) :-)
cigara

#2344 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

Jes, zapad je raj, nema kriminala... dobar je disney channel aa?
Baudelaire

#2345 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Baudelaire »

Hahaha, znači da socijale dijelimo ne bi imali kriminala :lol: :lol:

Nema ništa bez jake ekonomije, i bez jake socijalne države, ali socijalne u tom smislu da se društvo od malih nogu uključi u odgoj problematične djece. Ovaj Curić je u prvom osnovne bio mali klošarčić. Ja ga se lično sjećam, pravio probleme i učiteljici psovao majku, i slično. I pošto ne postoji kvalitetan mehanizam zaštite i pošto je svakom, počevši od poznanika, preko učitelja, direktora, pedagoga, pa sve do familije, lakše ići linijom manjeg otpora nego zasukati rukave i to dijete usmjeriti na pravi put, dobijemo ono što danas imamo.
zahvalan

#2346 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by zahvalan »

cigara wrote:Jes, zapad je raj, nema kriminala... dobar je disney channel aa?
Ima ali je Upola Manje kriminala nego ovdje,tamo ljudi pljackaju banke a ovdje otimaju djeci pare za Uzinu :( :-)

naravno na Zapadu su i kazne strozije pa ti se ne isplati baviti kriminalom(kad tamo sta god uradis budes placen a ne ovdje dodjem ti kad budem Imao Viska)

Baudelaire wrote:Hahaha, znači da socijale dijelimo ne bi imali kriminala :lol: :lol:

Nema ništa bez jake ekonomije, i bez jake socijalne države, ali socijalne u tom smislu da se društvo od malih nogu uključi u odgoj problematične djece. Ovaj Curić je u prvom osnovne bio mali klošarčić. Ja ga se lično sjećam, pravio probleme i učiteljici psovao majku, i slično. I pošto ne postoji kvalitetan mehanizam zaštite i pošto je svakom, počevši od poznanika, preko učitelja, direktora, pedagoga, pa sve do familije, lakše ići linijom manjeg otpora nego zasukati rukave i to dijete usmjeriti na pravi put, dobijemo ono što danas imamo.

Ispeci pa Reci
Baudelaire

#2347 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Baudelaire »

Ispeci ti pa reci. Napisao si socijale u novčanom smislu, a to, bez uloge države kakvu sam ja naveo, nikako ne bi pomoglo. Najlakše bi bilo da država svima daje po 300 KM da se ima za kafu i kladionicu.
cigara

#2348 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

Sta ima manje kriminala, de raspitaj se malo jbte.
Ono sto ja vidim ko solidno i dobro rjesenje (posto je policija beskorisna zbog beskorisnog tuzilastva i suda) je promjena zakona o samoodbrani.
Pa kad 2 idiota ulete nani u kucu, da zena (ili njen sin) mogu sastaviti rafal po koljenima, a ne ostati pretuceni.
black

#2349 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by black »

Comrad wrote:Ma ovo je sve isplanirano. Nasoj vlasti nije u cilju da bude mir na ulicama i da se narod osjeca sigurno. Jednostavno nije. Lakse je upravljati kad su svi u nekom grcu i kad su zaoukpljeni sami sobom.

Pa ne moze me niko, ali bas niko, ubjediti da oni ne mogu ukloniti 300-400 klosara koji maltretiraju gradjane ovog grada. Mogu, ali nece.
tako nekako
drzava za covjeka...samo ne znam kakvog
kokuz_sa

#2350 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

zahvalan wrote:
cigara wrote:Jes, zapad je raj, nema kriminala... dobar je disney channel aa?
Ima ali je Upola Manje kriminala nego ovdje,tamo ljudi pljackaju banke a ovdje otimaju djeci pare za Uzinu :( :-)

naravno na Zapadu su i kazne strozije pa ti se ne isplati baviti kriminalom(kad tamo sta god uradis budes placen a ne ovdje dodjem ti kad budem Imao Viska)

Ispeci pa Reci
uzmi smao za primjer fransusku koja je na zapadu..pa tamo imas naselja gdje zive imigranti a i koja policija nije usla godinama..jer ne smije..
tamo ti je stvarnost nesto tipa onoga iz filma B-13

fransuska ima kriminala u jednom danu kao mi za mjesec..jest da je veca ali ima i uredjeniju drzavu i zakone al mi smo za njih mala maca
portugal je isti,spanija isto tako..
droga,prostitucija na ulicama normala policija tu al ne kaznjava ih jer im je to normala..al ce te zato kaznit ako zapalis cigaru vani gdje se ne smije
zato ispeci pa reci
Locked