Stadion reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U kojem gradu bi trebala biti uradjena izgradnja/rekonstrukcija stadiona?!

Sarajevo
357
56%
Mostar
24
4%
Zenica
154
24%
Tuzla
35
6%
Jajce
15
2%
Bihac
8
1%
Banja Luka
21
3%
Travnik
9
1%
Brcko
7
1%
nesto drugo (navedite)
6
1%

Total votes: 636

hypko_nurko

#2326 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by hypko_nurko »

EdoI wrote:Je l' neko upratio kad je Spaho spominjao da je čuo od nekog izvora kako je planirana rekonstrukcija na proljeće? :-)
cemu kolutanje ociju. rekao do iduceg septembra
samo_ti

#2327 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

EdoI wrote:Je l' neko upratio kad je Spaho spominjao da je čuo od nekog izvora kako je planirana rekonstrukcija na proljeće? :-)
Huso S. je to rekao ima i godina. Sta je cudno ? :)
Samo se ne zna da li se samo ide na nadogradjivanje ( sjevera i juga ) ili se ide u kompletnu rekonstrukciju po onom Turkicevom rjesenju.
Sve zavisi ko ce se ukljuciti u to, drzava, federacija, kanton, opcina, savez, uefa ? :-D
Ajatolah_

#2328 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Ajatolah_ »

Ma nešto mi to kratak vremenski rok za neke velike radove. A, koliko god bilo šuplje po forumima i novinama, opet bi takva informacija barem nekako trebala doći do javnosti i prije Spahe, makar glasine. Ne vidim ni ko bi mogao biti investitor, Zenica definitivno nema mogućnosti ni za šta veće od ovogodišnjih radova, odnosno milion-dva. Jedino što kao nagovještava da bi se moglo nešto desiti jeste to što je rekonstrukcija stadiona uvrštena u projekte ZEDA-inog plana za razvoj za 2012. i 2013., obično se i desi ono što tamo stave...
oglo

#2329 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by oglo »

EdoI wrote:Ma nešto mi to kratak vremenski rok za neke velike radove. A, koliko god bilo šuplje po forumima i novinama, opet bi takva informacija barem nekako trebala doći do javnosti i prije Spahe, makar glasine. Ne vidim ni ko bi mogao biti investitor, Zenica definitivno nema mogućnosti ni za šta veće od ovogodišnjih radova, odnosno milion-dva. Jedino što kao nagovještava da bi se moglo nešto desiti jeste to što je rekonstrukcija stadiona uvrštena u projekte ZEDA-inog plana za razvoj za 2012. i 2013., obično se i desi ono što tamo stave...
u narednom periodu se donosi budzet opcine vidjecemo da li ce obuhvtatiti sredstva za dogradnju stadioa,sto ne bi trebala neka velika sredstva mozda priblizno jednaka ovogodisnjim ulaganjima da se prosiri sjever i jug za 5000 mjesta,otom potom
Image
Image
kutija sibica reflektori s krova moc
Djubre_

#2330 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Djubre_ »

Totalno netacne informacije :) UEFA suradjuje s onima, koji suradjuju s njima :) Huso je odradio iz budzeta opcine, i nesto uradio.. To se svidjelo uefi naravno i oni su tu da pomognu za trud i zalaganje.. UEFA je izabrala Bilino polje da pomogne.. kako i zasto bas bilino polje? Mislim da ne treba mnogo pricati..

dakle..

Kako još uvijek ne zvanično saznajemo na proljeće počinje rekonstrukcija Bilinog Polja. To znači da istok, jug i sjever se proširuju na kapacitet tribine Zapada. Ukupan kapacitet će iznositi 30 000 sjedećih mjesta ali i čitavo Bilino Polje će biti nadkriveno. Donacija za rekonstrukciju stadiona stigla je od FIFA-e i UEFA-e kao što je bilo i za izgradnju prvog trening centra u BiH koji se danas nalazi na Crkvičkom brdu.

Jos malo i kosarkasi ce vam preci na Bilino Polje :lol: :lol: :lol:

Molim lijepo.. za one chize.. shupe.. oranicu.. i ostale komentare.. Uokvirite ovu ljepotu :)

Image

Image
Eborg

#2331 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Eborg »

Ma lupa neko gluposti, kakva crna donacija i to jos od UEFA-e i FIFA-e. Pa to o cemu se prica je minimalno 15-20 miliona KM.
Chuckie

#2332 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Chuckie »

I večeras mi je teren djelovao premekan, na svaki start busenovi su letjeli na sve strane.
Chuckie

#2333 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Chuckie »

oglo wrote:Image
Image
kutija sibica reflektori s krova moc
Ova Nikolina ako već radi watermark, neka je neko nauči da se to ne radi po rubu, jer nema svrhu. :D
lajkujMe

#2334 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by lajkujMe »

Po meni teren je bio izvrsan, svaki novi teren je mekan i to je i pomalo pozeljno :D naravno da ce buseni letjeti na sve strane....

Samo vidi se da teren vec ima oziljke ovi celikovci dosta oraju izgleda :lol: :lol:
mekaba

#2335 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

Busjeni a ne buseni.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#2336 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Slo Burner »

Na koliko se mjesta povecava na godinu ?
Djubre_

#2337 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Djubre_ »

Pa sta je busjen 10 cm debljine nije deblji.. podloga je sljunak.. normalno je da ce ga kramponi podici na nekim startovim.. to se desava na svim terenima kada padne kisa.. slijedi snijeg preko ovog travnjaka sto ce ga dodatno pritisnuti, a onda slijedi proljece gdje ce trava da radi svoje :) sve je to labavo pod nogama i ocigledno da ce se morati na nekom mjestu podici.. ne obracas paznju na druge terene i klipove kad gledas.. zagledaj se pa ces vidjeti istu scenu.. no, vidis da je iz utakmice u utakmicu teren sve stabilniji..

@slo burner, na 30.000 mjesta
kamen spoticanja

#2338 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by kamen spoticanja »

Eborg wrote:Ma lupa neko gluposti, kakva crna donacija i to jos od UEFA-e i FIFA-e. Pa to o cemu se prica je minimalno 15-20 miliona KM.
ma ne treba toliko...ima puno jeftinija varijanta ali je opet u ovakvom stanju mnogo novca...mada se te pare mogu naci,ali onda ni jedno sele nece imati novog asfalta ni vode nikog klinca
Djubre_

#2339 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Djubre_ »

Eborg, donacija UEFE i FIFE nego sta.. Kad je bio u sarajevu Michel Platini, bio je tad u zenici covjek iz uefe koji je posjetio smajlovica i zahvalio mu se takodjer na doprinosima nogometnom savezu i ostalim. I vjeruj da ce pomoci pri izgradnji stadiona. To 10-15 miliona je nista.. potrose se svakako u glupost neku.. gledajuci nase radove i tendere.. Ne sikiram se ja za to, pronaci ce huso rjesenje.. bitno je da ima namjeru.. a pare su kod nas za takve stvari najmanji problem bile..

Ja bih tu ukljucio akciju gradjana.. svaki mjesec da se izdvaja od stanovnika 1 KM, 2, 3.. kad mogu staviti reklame pomozimo izgradnji islamskog kompleks centra... bla bla mogu i za ovo.. ali ta akcija da traje od marta do septembra recimo.. nekih 6 mjeseci po 1 km svakog gadjanina je 6 KM. I za tu donaciju, gradjani bi podigli jednu tribinu.. uefa drugu, opstina trecu ;) moze se tu lomiti..
shake69

#2340 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by shake69 »

kamen spoticanja wrote:
Eborg wrote:Ma lupa neko gluposti, kakva crna donacija i to jos od UEFA-e i FIFA-e. Pa to o cemu se prica je minimalno 15-20 miliona KM.
ma ne treba toliko...ima puno jeftinija varijanta ali je opet u ovakvom stanju mnogo novca...mada se te pare mogu naci,ali onda ni jedno sele nece imati novog asfalta ni vode nikog klinca
I ja mislim da je najjeftinija varijanta sjever i jug dici u visinu zapadne bez velikih zahtjeva 'iznutra' tribina jer to vec imas na Zapadu. Pogledajte koliko je kostao taj zahvat u Banja Luci a uradjen vrlo brzo. Za Istok bi se vec moralo posegnuti dublje u dzep i to bi bila zavrsna faza s eventualnim pokrivanjem kompletnog stadiona. Po meni, dizanje sjevera i juga i ukupnog kapaciteta na 20000 mjesta sasvim dovoljna.
Iago

#2341 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Iago »

Jedno pitanje za one koji su sinoć bili na Bilinom: Je li sjedenje bilo po označenim redovima i mjestima? Nisam mogao sinoć doći (posao, jbg), a prije me fakat nerviralo ono guranje k'o stoka prije ulaska.
Djubre_

#2342 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Djubre_ »

Ma kakvo brate sjedenje pusti to.. Sta onaj iz gornji rahica zna gdje je broj 4 , stolica 69.. To kako ulazi, ubacuje se gdje moze i gdje mu odgovara.. Na svaku reprezentativnu utakmicu dodje jos 200-300 ljudi koji se razbacaju po tribinama, uvede ih obezbjedzenje i policija.. to su njihovi prijatelji rodbina komsije.. znam to, tako ja udjem i samnom jos 2. ;)
Iago

#2343 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Iago »

andr0id wrote:Ma kakvo brate sjedenje pusti to.. Sta onaj iz gornji rahica zna gdje je broj 4 , stolica 69.. To kako ulazi, ubacuje se gdje moze i gdje mu odgovara.. Na svaku reprezentativnu utakmicu dodje jos 200-300 ljudi koji se razbacaju po tribinama, uvede ih obezbjedzenje i policija.. to su njihovi prijatelji rodbina komsije.. znam to, tako ja udjem i samnom jos 2. ;)
Blago nama s takvima :evil:
miki.ba

#2344 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by miki.ba »

andr0id wrote:Ma kakvo brate sjedenje pusti to.. Sta onaj iz gornji rahica zna gdje je broj 4 , stolica 69.. To kako ulazi, ubacuje se gdje moze i gdje mu odgovara.. Na svaku reprezentativnu utakmicu dodje jos 200-300 ljudi koji se razbacaju po tribinama, uvede ih obezbjedzenje i policija.. to su njihovi prijatelji rodbina komsije.. znam to, tako ja udjem i samnom jos 2. ;)
Sve cetitke vema zrelo razmišljanje, s vama u Evropu.
oglo

#2345 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by oglo »

miki.ba wrote:
Sve cetitke vema zrelo razmišljanje, s vama u Evropu.
evropu ,daleko smo od evrope svjetlosnim godinama

svi bi mi voljeli da vlada kultura na stadionima,da se sjedi po brojevima,ali bh drustvo je seljacko,divlje shabansko svidjalo se to nama ili ne tako je ,u svim segmentima
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... HTA812oJnw
jedan od primjera,ako si imao priliku gledatati utakmicu zelje na areni sport mogao ssi cuti evro kulturu sa zapada grbavice,itd itd
Gistro_bancho

#2346 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Gistro_bancho »

Najfascinantnije od svega je to što je sat-dva prije početka utakmice stadion prskan, tj. trava zaljevana a jučer u Zenici palo kiše kao što nije u ovoj godini nikako.

zaključak:

drenaža i više nego odlična :)

Stadion je bombona od travnjaka do tribina, dakle kompletna infrastruktura.
Eborg

#2347 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Eborg »

andr0id wrote:Eborg, donacija UEFE i FIFE nego sta.. Kad je bio u sarajevu Michel Platini, bio je tad u zenici covjek iz uefe koji je posjetio smajlovica i zahvalio mu se takodjer na doprinosima nogometnom savezu i ostalim. I vjeruj da ce pomoci pri izgradnji stadiona. To 10-15 miliona je nista.. potrose se svakako u glupost neku.. gledajuci nase radove i tendere.. Ne sikiram se ja za to, pronaci ce huso rjesenje.. bitno je da ima namjeru.. a pare su kod nas za takve stvari najmanji problem bile..

Ja bih tu ukljucio akciju gradjana.. svaki mjesec da se izdvaja od stanovnika 1 KM, 2, 3.. kad mogu staviti reklame pomozimo izgradnji islamskog kompleks centra... bla bla mogu i za ovo.. ali ta akcija da traje od marta do septembra recimo.. nekih 6 mjeseci po 1 km svakog gadjanina je 6 KM. I za tu donaciju, gradjani bi podigli jednu tribinu.. uefa drugu, opstina trecu ;) moze se tu lomiti..
Mislim da si malo naivan. Ne ide to kod UEFA-e tako, FIFA-e još manje.
Djubre_

#2348 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Djubre_ »

Ovaj dosao pricati o kulturi u bosni.. haha daj covjece, ne trosi nam vrijeme oko toga.. Kod nas nema kulture! I ono sto je ima, kao da je i nema. Tako da cemo bezveze pricati..

@Eborg, bolje receno, nemamo pojma ni ja ni ti ko ce finansirati bilino polje. To cemo saznati do proljeca nadam se.. ako Bog da.. tako da necu ni na to trositi vrijeme.. Svi imamo neke informacije, i te iste prenosimo na forume.. hoce li ili nece, nemas pojma, kao ni ja..

P.S ako cemo realno, volio bih da to uradi opcina zenica.. i huso smajlovic.. da poslije ne bude prica o donacijama.. a uostalom, ne interesuje me tko ce finansirati, samo neka se uradi.
Djubre_

#2349 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Djubre_ »

U zmajevom gnijezdu.. :)

Image
Gistro_bancho

#2350 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Gistro_bancho »

andr0id wrote:Ovaj dosao pricati o kulturi u bosni.. haha daj covjece, ne trosi nam vrijeme oko toga.. Kod nas nema kulture! I ono sto je ima, kao da je i nema. Tako da cemo bezveze pricati..

@Eborg, bolje receno, nemamo pojma ni ja ni ti ko ce finansirati bilino polje. To cemo saznati do proljeca nadam se.. ako Bog da.. tako da necu ni na to trositi vrijeme.. Svi imamo neke informacije, i te iste prenosimo na forume.. hoce li ili nece, nemas pojma, kao ni ja..

P.S ako cemo realno, volio bih da to uradi opcina zenica.. i huso smajlovic.. da poslije ne bude prica o donacijama.. a uostalom, ne interesuje me tko ce finansirati, samo neka se uradi.
Ma ja.... Neka nas Husein Veličanstveni još više zaduži.... Donijet će to Zenici nula novih radnih mjesta a dug za narednih 50 godina....
Locked