La Liga Santander

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#2326 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

Generalno, jos jedna u nizu glupih rasprava. Ocekujem: Halilovic bolji od CR!
Nema potrebe ni pokusavati raspravljati na tu temu ako je ukljucen CR, a o tome raspravljaju simpatizeri Barce.
5 0 5

#2327 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by 5 0 5 »

Logovan wrote: Je l' se ti zajebavaš? :skoljka: :lol:

Neymar nije nivo Ronalda. Da li će biti bolji od njega, ostaje pitanje. Sada se ne mogu porediti.
po cemu ih to danas mozemo porediti osim po igranju i trenutnoj formi. znaci, danas da li je bolji ronaldo ili neymar. naravno da je ronaldo bolji kada se gleda cijela karijera. jer je duza. ali danas. o tome se moze pricati. a sta je to. broj golova, broj driblova, ucesce u golovima, asistencije, ocjene... sta ja znam. da gledamo od prosle sezone kada je neymar dosao. ili od svjetskog. ili od pocetka sezone. od 2015.?
todd_smith

#2328 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by todd_smith »

Neymar je izmislio fudbal za Ronalda i Messija, ako se prica o nastupima za reprezentaciju :mrgreen:
jethro

#2329 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by jethro »

A Neymar - Ibrahimovic usporedba, ko je bolji ? Kontam, posto je i Ibra imao izlet u Primeri(Barca) :mrgreen:
5 0 5

#2330 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by 5 0 5 »

ultima_palabra wrote: Ok, ali šta dotad? Ronaldo je već bio najbolji igrač u jednom od najboljih timova svijeta sa 21-22 godine.
pa zato je bitno znati kako usporedjujemo. neymar i ronaldo u neymarovim godinama. ili sadasnje vrijeme ili cijele karijere. ja mislim da je sadasnje vrijeme jedino relevantno. zbog tolike razlike u godinama, a i kao sto si sam naglasio, razlike u ligama u kojima su igrali.

ne mislim da neymaru nesto fali u barceloni pored messija (sto si maloprije napisao).
ODB

#2331 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by ODB »

Najbolji jesi moj mali Mesi...
ultima_palabra

#2332 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:Generalno, jos jedna u nizu glupih rasprava. Ocekujem: Halilovic bolji od CR!
Nema potrebe ni pokusavati raspravljati na tu temu ako je ukljucen CR, a o tome raspravljaju simpatizeri Barce.
Hajmo malo obrnuti priču... Jese>Neymar :mrgreen:
ODB

#2333 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by ODB »

Jese ko Deen

valjda je ova o Barci ,mrsko mi preslušavat :-)
ultima_palabra

#2334 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by ultima_palabra »

5 0 5 wrote:
ultima_palabra wrote: Ok, ali šta dotad? Ronaldo je već bio najbolji igrač u jednom od najboljih timova svijeta sa 21-22 godine.
pa zato je bitno znati kako usporedjujemo. neymar i ronaldo u neymarovim godinama. ili sadasnje vrijeme ili cijele karijere. ja mislim da je sadasnje vrijeme jedino relevantno. zbog tolike razlike u godinama, a i kao sto si sam naglasio, razlike u ligama u kojima su igrali.

ne mislim da neymaru nesto fali u barceloni pored messija (sto si maloprije napisao).
Zato što porediš neuporedivo, Neymar se može porediti sa Baleom, Jamesom ili Jeseom :D Nikako sa Ronaldom, on i Messi su svijet za sebe.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2335 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
5 0 5 wrote:

Zato što porediš neuporedivo, Neymar se može porediti sa Baleom, Jamesom ili Jeseom :D Nikako sa Ronaldom, on i Messi su svijet za sebe.
Ne kvari party. Messi, pa 10 mjesta, pa CR. Jel tako, ekipa katalonskog ponosa?!
ODB

#2336 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by ODB »

Image
5 0 5

#2337 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote: Ne kvari party. Messi, pa 10 mjesta, pa CR. Jel tako, ekipa katalonskog ponosa?!
znas, nekad zadaju fudbalerima, bivsim zvjezdama, trenerima, novinarima, sta ja znam, zadatak da sloze najbolji tim svih vremena. messi je u svakom. ronaldo ni u jednom. a ako ga neko i stavi u taj tim, stave i messija.
i to ti je tako. zivot ide dalje. :)
jethro

#2338 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by jethro »

Cemu rasprava kad se zna ko je najbolji!

Ibrahimovic: I don't need the Ballon d'Or to know I'm the best :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2339 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

5 0 5 wrote:
Tomahawk11 wrote: Ne kvari party. Messi, pa 10 mjesta, pa CR. Jel tako, ekipa katalonskog ponosa?!
znas, nekad zadaju fudbalerima, bivsim zvjezdama, trenerima, novinarima, sta ja znam, zadatak da sloze najbolji tim svih vremena. messi je u svakom. ronaldo ni u jednom. a ako ga neko i stavi u taj tim, stave i messija.
i to ti je tako. zivot ide dalje. :)
Prvo se ti dogovori sa sobom. Nije ni u jednom, ili ga ipak poneko stavi u taj neki najbolji tim?
Ne sporim, vjerovatno je prosjecnom navijacu Barcelone Ter Stegen bolji igrac od CR. Subjektivno gledano, to jeste tako, ali ako gledamo objektivno, ni blizu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2340 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

jethro wrote:Cemu rasprava kad se zna ko je najbolji!

Ibrahimovic: I don't need the Ballon d'Or to know I'm the best :mrgreen:
:thumbup: :mrgreen:
Ibro gospodin! Normala, iz njegove tacke gledista, on je najbolji. Ispravno!
5 0 5

#2341 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote: Prvo se ti dogovori sa sobom. Nije ni u jednom, ili ga ipak poneko stavi u taj neki najbolji tim?
Ne sporim, vjerovatno je prosjecnom navijacu Barcelone Ter Stegen bolji igrac od CR. Subjektivno gledano, to jeste tako, ali ako gledamo objektivno, ni blizu.
pa evo. dogovorio sam se. ja nisam nikad sreo ni jedan u kome je bio ronaldo. je si li ti sreo?
NK33

#2342 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by NK33 »

Tomahawk11 wrote: Prvo se ti dogovori sa sobom. Nije ni u jednom, ili ga ipak poneko stavi u taj neki najbolji tim?
Eh sad, i Pirlo je prosječan navijač Barcelone, e vidiš nisam to znao :)
A isti taj Pirlo (jedan od mnogih) je Messia odabrao u najbolji tim svih vremena dok C.Ronalda nije. Ne kažem da je Pirlo 100% u pravu ali je jedan od primjera kako profesionalni fudbaleri vide poredjenje Messi - C.Ronaldo ;)
ODB

#2343 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by ODB »

Image
čekamo odgovor...
Tomahawk11
Globalni moderator

#2344 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

5 0 5 wrote:
pa evo. dogovorio sam se. ja nisam nikad sreo ni jedan u kome je bio ronaldo. je si li ti sreo?
Gore nisam vidio da si tako pisao. Prvo je bilo nije ni u jednom, pa je onda mozda u nekom u kojem je i Messi. To samo potvrdjuje koliko si subjektivan.

http://footballsgreatest.weebly.com/dre ... tml#/news/
ODB

#2345 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by ODB »

Nigdje Ronalda sem onog pravog :run:
ultima_palabra

#2346 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by ultima_palabra »

Pa ako su navijači Barce jedinstveni u stavu da je Messi najbolji svih vremena, a CR ga prati u stopu po svim mjerljivim parametrima, onda bi i on trebao biti bar među 3,4 najbolja ikad? Logično bi bilo.

Nisam advokat nijednog, meni je draže bilo gledati Maradonu, Ronalda da Limu, Zidanea, Ronaldinha... ali ova dvojica jesu konstantniji. Da li su konstantniji zato što su bolji ili zato što je fudbal drugačiji, više su zaštićeni, veći je jaz između velikih i malih ekipa, zato što ekipe od po milijardu eura vrijednosti vrijedno rade da bi oni mogli zabiti... to bi bila dobra rasprava.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2347 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

NK33 wrote:
Eh sad, i Pirlo je prosječan navijač Barcelone, e vidiš nisam to znao :)
A isti taj Pirlo (jedan od mnogih) je Messia odabrao u najbolji tim svih vremena dok C.Ronalda nije. Ne kažem da je Pirlo 100% u pravu ali je jedan od primjera kako profesionalni fudbaleri vide poredjenje Messi - C.Ronaldo ;)
To je ono u rangu tvrdnje:''radije bih CR u timu nego Messija, vise odgovara mom stilu igre''. Sto ne znaci da je Messi losiji igrac od CR. Dakle, u potpunosti se slazem sa Pirlom, po njemu Messi ide u najbolji tim svih vremena, to je njegov subjektivni stav.
NK33

#2348 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by NK33 »

Nemoj tako, eno ga u jednom timu (prvi lijevo), na klupi doduše :lol:
Tomahawk11 wrote: To je ono u rangu tvrdnje:''radije bih CR u timu nego Messija, vise odgovara mom stilu igre''. Sto ne znaci da je Messi losiji igrac od CR. Dakle, u potpunosti se slazem sa Pirlom, po njemu Messi ide u najbolji tim svih vremena, to je njegov subjektivni stav.
Nisu ga pitali ko najviše odgovara tvom stilu igre, nego ko je po tvom mišljenju NAJBOLJI.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2349 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

NK33 wrote:Nemoj tako, eno ga u jednom timu (prvi lijevo), na klupi doduše :lol:
A nisi vidio Messija na klupi Editor's Team :mrgreen:
To samo potvrdjuje supljinu price, al nejse.
I vjerovatno si previdio Best 2010s XI ;-)
ODB

#2350 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by ODB »

Ne dirajte mu Penalda :twisted:
Post Reply