IVICA OSIM NAKON ZENIČKE RAPSODIJE
Sad trebamo početi pripreme za Brazil
- Da nas ne ponese?
- S ovakvom igrom kao večeras, uostalom kao u svim dosadašnjim utakmicama, nema nas šta ponijeti. Sazreli smo kao tim. Jeste li vidjeli kako je to izgledalo organizirano, ozbiljno? - prvo je što je veliki Ivica Osim rekao nakon utakmice u Zenici i veličanstvene predstave pulena Safeta Sušića protiv 11. reprezentacije svijeta.
Čak je i poslovično oprezni Švabo, koji se nikada nije razmetao izjavama, pa ni onda kada se pretjerivanje smatralo obavezom, toliko optimističan glede plasmana na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu da je pomalo iznenadio svojim rečenicama.
- Treba sada pripremati ekipu za grupu, ne treba stati. Šta znaš, možda nam dođe neka reprezentacija slična Grčkoj, pa lako s njima izađemo na kraj. Treba razmišljati unaprijed, ne zadovoljavati se ovim.
Što si uspješniji, dobit ćeš lakše protivnike prilikom žrijeba, dobit ćeš možda i lakše sudije, drugačije će te gledati - kazao je Osim za "Dnevni avaz" i vratio se na utakmicu s Grčkom.
- Ovo je bila odlična prilika da se odlijepimo. Zašto čekati? Uvijek govorimo da imamo još jednu priliku, pa još jednu... Ne, treba odmah rješavati stvari, treba se jednom odvažno postaviti. Ključna, najvažnija stvar i najveći dobitak s ove utakmice je ozbiljnost.
U odbrani su momci odigrali odlično. Grčka skoro nije opucala pošteno na gol, a nisu oni bezveze. To je prvak Evrope, a BiH nikad nije ni bila na Evropskom prvenstvu, to je tim protiv kojeg se muče dosta jači...
Kasnije su se naši igrači zaigrali kao mala djeca, tika-taka, ali treba još mnogo do toga. No, i taj gol koji smo primili može biti škola, treba se nekad i zaigrat, doći do toga da se može zaigrati - istakao je naš sagovornik.
Trenutno smo jači od Hrvatske
Osim nerado upoređuje reprezentacije s Balkana. Trusno područje, nikad ne znaš šta će ti ko zamjeriti. Uoči utakmice u Zenici duel na Maksimiru su odigrali Hrvatska i Srbija (2:0), a odgovor na pitanje je li BiH trenutno možda bolja od Hrvatske, najuspješnije balkanske reprezentacije i najbolje plasirane na FIFA rang-listi, nije bio direktan.
- Nemojmo odmah tako. Iako, objektivno gledajući, BiH je možda trenutno, kažem trenutno, najbolja reprezentacija s prostora nekadašnje zajedničke države. Ima nekoliko igrača koji mogu uraditi nešto što ovi ostali ne mogu. Postoji nekoliko njih koji imaju takav profil koji ovi ostali nemaju, a šta ću im ja kad nemaju. Neka se niko ne naljuti - nasmiješio se Osim.
Pjanić i Misimović
Mnogi su se pravili pametni konstatirajući da Pjanić i Misimović ne mogu igrati u istom timu. Nekoliko puta obojica su igrama na terenu to demantirala, a u petak je Zvjezdan odigrao zaista sjajno u Miralemovom izostanku.
- I u moje vrijeme govorili su treneri da ne možemo igrati Mišo Smajlović i ja u timu, pa dugo nismo igrali. Ali se pokazalo i da smo mogli. To ne treba da brine Safeta - kaže Osim.
Proširivanje tima
- Do kraja kvalifikacija je možda prilika da Safet isproba neke mlađe igrače, sada kada imamo kičmu tima, mogu se isprobati neki novi, iskoristiti ovo vrijeme da se proširi kadar.
Jasno je više svima da imamo svjetsku klasu na golu, u odbrani, veznom redu i napadu, dakle to je kičma ekipe. A kad imaš to, lako je onda kalemit, kako kažu, suhe šljive i smokve - naglasio je Osim.
Možda političari nešto nauče
Nakon novog trijumfa, u euforiji koja je u našoj državi rijetko kada veća nego kad igra reprezentacija, ponovo se postavlja pitanje nacionalnog stadiona.
- A možda političari iz svega ovoga nešto nauče. Možda im ovo bude primjer kako nešto može funkcionirati. Jer, ova reprezentacija sigurno jednim dijelom funkcionira na inatu, da pokaže da nešto može uspjeti iako se stalno tuvi u glavu da ne može. Ovi igrači su povezani nekim tkivom i to treba imati u vidu. A što se stadiona tiče, možda se, kada pokisnu, sjete da treba nešto poduzeti.
Kvalifikacije za SP 2014
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- horion_bosona
#2326 Re: Kvalifikacije za SP 2014
kad je Svabo to rekao, onda ne znam koliko ima prostora za sumnju...
- Pismonosa
#2327 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Pa sigurno. To kao prvo, taj poklonjeni penal za BiH, inače je Grčka bila puno bolja. I druga stvar, Hrvatska uopšte nije nadigrala Srbiju. Ima još podosta tih činjenica koje svaki objektivan i dobronamjeran Srbin može da vidi, ali otom potom.Plavih_11 wrote:Da nisam maloprije svratio na banjaluka forum, ne bih znao da nam je sudija poklonio penal. U kakvoj mi ovde zabludi zivimo j.bote, da nam nije njih nikad oci ne bi otvorili ...
- horion_bosona
#2328 Re: Kvalifikacije za SP 2014
to je bolan sve light varijanta, probaj na http://vasicrajko.blogspot.com/... rajko je ha-ce...Plavih_11 wrote:Da nisam maloprije svratio na banjaluka forum, ne bih znao da nam je sudija poklonio penal. U kakvoj mi ovde zabludi zivimo j.bote, da nam nije njih nikad oci ne bi otvorili ...
Muljatori iz Fife i Uefe, kao da namiještaju žrijeb tako da jedna od te dvije (Srbija i Hrvatska) reprezentacije ne ode. A izdvajaju ljubimicu BiH, da ode.
jedan od bisera, ali da ne prenosim sve, kontaminirace se forum...
- Lakat Jebić
#2329 Re: Kvalifikacije za SP 2014
haj sto nije bio penal, neg sto je faul u napadu bio 
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#2330 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Cim se taj udara da mi je znatihorion_bosona wrote:Muljatori iz Fife i Uefe, kao da namiještaju žrijeb tako da jedna od te dvije (Srbija i Hrvatska) reprezentacije ne ode. A izdvajaju ljubimicu BiH, da ode.![]()
jedan od bisera, ali da ne prenosim sve, kontaminirace se forum...
- Pismonosa
#2331 Re: Kvalifikacije za SP 2014
I tako, post po post, komentar po komentar

Dalje je istorija
Dalje je istorija
- Muhamed Đakmić
#2332 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Pita se jedan dobronamjerni Banjalučanin, kako neko može navijati za Grke protiv BiH, a odgovara mu drugi, pa nisu nas Grci protjerivali i klaliPlavih_11 wrote:http://www.banjalukaforum.com/viewtopic ... 1#p1876001Sarajevo1946 wrote:Daj link molim te, živo me zanima šta objektivan svijet misli o namaPlavih_11 wrote:Da nisam maloprije svratio na banjaluka forum, ne bih znao da nam je sudija poklonio penal. U kakvoj mi ovde zabludi zivimo j.bote, da nam nije njih nikad oci ne bi otvorili ...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2333 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Hajd, i nije tako strašno kakve sam komentare očekivala otvarajući link
Prođoh svu špansku štampu danas, o sebi se zabavili ni komentara na našu utakmicu
Prođoh svu špansku štampu danas, o sebi se zabavili ni komentara na našu utakmicu
- Romanista 101%
#2334 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Malo me iznenadio Osim za ovom izjavom kao da nam fale samo 3 boda da se kvalifikujemo, a ne 12.
Ova tekma sa grcima po meni spada u top 3 najbolje nase reprezentacije: Dan-BiH 0:2, BiH-Spa 1:2, BiH-Grc 3:1.
Ova tekma sa grcima po meni spada u top 3 najbolje nase reprezentacije: Dan-BiH 0:2, BiH-Spa 1:2, BiH-Grc 3:1.
- noiserr
#2335 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Svabo, svaka mu valja zlata!
- Muhamed Đakmić
#2337 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Samo su Suarez, Messi i Higuain odigrali duplo više utakmica od Džeke 
- duminjo
#2338 Re: Kvalifikacije za SP 2014
sto me natjera da izgubim citav satPlavih_11 wrote:Da nisam maloprije svratio na banjaluka forum, ne bih znao da nam je sudija poklonio penal. U kakvoj mi ovde zabludi zivimo j.bote, da nam nije njih nikad oci ne bi otvorili ...
- kinzekonze
#2339 Re: Kvalifikacije za SP 2014
A gdje je Belgija - BiH 2:4Romanista 101% wrote:Malo me iznenadio Osim za ovom izjavom kao da nam fale samo 3 boda da se kvalifikujemo, a ne 12.
- Mali_Vuk
#2340 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ovo žuto na čemu leži grčka mrcina i još pride drži pod pazuhom je Mujdžina kopačka, tj. noga
Samo da se zna. Toliko o tome da li je bio penalesterac

-
Rob_Atl
#2341 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ja ne pamtim zadnju utakmicu reprezentacije gdje smo se konstatno branili, razumijem i onaj debakl u portugalu 6-2 al to je vise sto smo igrali otvoreno i nismo parkirali autobus. Zadnje tekme koje se sjecam gdje smo se bas branili cijelu utakmicu je ona protiv spanije kad smo gol primili u 100-toj minuti, ne znam sjecal' se jos iko neke utakmice gdje smo se bas branili citavu utakmicu i nismo presli pola terena kako treba? Zato ja i ne sumnjam u nase momke protiv slovacke i ovih sssr zemalja , razbit cemo ih samo tako!
- uglavnomja
#2342 Re: Kvalifikacije za SP 2014
fakatduminjo wrote:sto me natjera da izgubim citav satPlavih_11 wrote:Da nisam maloprije svratio na banjaluka forum, ne bih znao da nam je sudija poklonio penal. U kakvoj mi ovde zabludi zivimo j.bote, da nam nije njih nikad oci ne bi otvorili ...citajuci banjalukaforum i da sve fino protabirim. ne zezaj uglavnom su ljudi rekli da smo razbili grke, pohvalili nasu igru i pozelili nam srecu, cak rekli da bi i srbiju razbucali. JEDAN izuzetak se nasao da pametuje kako je bio faul u napadu a ne penal. navijače oni za nas u brazilu
ne idem nikad na te forume jer ocekujem gomilu mrznje (a ljudi pravo kazu, vise je ovdje mrznje prema njima, o razlozima i pravu na to ...
ili imaju izbacivace
ima par bisera
tipa onaj sto urla srbija i mase zastavom, a u potpisu mu stoji: ne shvataj me ozbiljno
- Mali_Vuk
#2343 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Uvijek i u svemu se može pronaći nešto dobro i lijepo. Evo recimo nešto ovako
Kako je Torosidis pomogao djevojčici u Zenici

Kako je Torosidis pomogao djevojčici u Zenici

Vasilis Torosidis, grčki fudbalski reprezentativac, u lijepom će sjećanju ostati domaćim ljubiteljima fudbala. Igrač Rome pred početka utakmice u Zenici, izmamio je aplauze raspoloženih bh. navijača.
Naime, nakon intoniranja himni, djeca iz Specijalne ambasade, napustila su travnjak Bilinog polja zaputivši se prema svlačionicama. No, nemarom organizatora na terenu je ostala jedna djevojčica. Zbunjena i izgubljena, našla se u zagrljaju grčkog reprezentativca koju je pažljivo podigao, i pokazao put prema izlazu s terena.
Publika je znala cijeniti lijepu gestu gostujućeg fudbalera nagradivši ga gromoglasnim aplauzom.
- Riddle
#2344 Re: Kvalifikacije za SP 2014
To nema nikakvog smisla. Je li ovo puna izjava? Mora valjda biti jos nesto.Romanista 101% wrote:Malo me iznenadio Osim za ovom izjavom kao da nam fale samo 3 boda da se kvalifikujemo, a ne 12.
- limeni
#2345 Re: Kvalifikacije za SP 2014
ovaj na slici je sokratis? 
- cyprus
#2346 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Jestlimeni wrote:ovaj na slici je sokratis?
- Logovan
#2347 Re: Kvalifikacije za SP 2014

- Co0l
#2348 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Sta kaze,realno je da Škoti dobiju Belgiju 
- Mali_Vuk
#2349 Re: Kvalifikacije za SP 2014
http://mojusk.ba/vijesti.php?id=5095limeni wrote:ovaj na slici je sokratis?
A dobro, naveden je pogrešan igrač. Ali poenta je ista, bio je to lijep gest koji je toplo pozdravljen
-
kojetou
#2350 Re: Kvalifikacije za SP 2014
_terminaš_ wrote:
Samo im se par stvari treba poklopiti i to je to.
Koje budaletine