" Mislim da smo mi imali NAJSTOPOSTOTNIJU
uzas
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Pa ne možeš fuliti, tu se osiguraš kao da taj par nisi ni igraokaranana wrote:cuj troznaci?
pa kako fulis tu?

Ma nema teorije da dobije smorac, najjače je kad kaže da su poslije 5-7 minuta bili uslovi da se nastavi utakmica, kao ispaznila se tribinaleet wrote:ako borac dobije sa 3-0, ugasit' ovu ligu i zdra'o..
" Saopštenje za javnost u vezi suđenja na utakmici FK Sarajevo - NK Siroki Brijeg. "
U skladu sa svojim ovlaštenjima a radi zaštite ugleda i renomea FK Sarajevo, Upravni odbor FK Sarajevo daje,
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
vezi suđenja na utakmici FK Sarajevo-NK Široki Brijeg
odigranoj dana 24.09.2011.g. u kontekstu ukupnog stanja u fudbalu i odvijanja takmičenja u Premijer ligi BiH u sezoni 2011/2012
Upravni odbor FK Sarajevo smatra da se već sada može konstatirati da prvenstvo nije regularno.
Dokaz tome su dešavanja u Travniku, Trebinju, Banjaluci, Sarajevu!
Nacionalizam, huliganstvo, svakoliko mešetarenje u koje je umiješana i sudijska organizacija, nažalost postalo je stil i metod rada, pravilo po kojima se odvija prvenstvo u fudbalu u BiH.
Iz kola i kolo dešavaju se incidenti u koje je duboko involvirana i sudijska organizacija, mečevi se rješavaju za „zelenim stolom“, afera za aferom!
Stiče se utisak da se već zna ko će biti prvi.
Zbog koga se igra fudbal u BiH !?
Da li zbog ispoljavanja najnižih nacionalnih i huliganskih nagona, pojedinih sudija, menadžera, funkcionera...!?
Način organizacije, odvijanje prvenstva, mešetarstvo, samovolja, nepoštovanje ničega i nikoga u koje su mnogi nečasno uključeni čini takmičenje paradoksalnim!
Nepostojanje odgovornosti za odluke, mizerno blage kazne za počinioce samo podhranjuju idući slučaj, ušli smo u krug iz koga povratka nema.
FK Sarajevo je učinio dosta napora da u organizacijskom i kadrovskom smislu da u fer i sportskoj borbi pokuša dostići najviše sportske domete u takmičenju.
Kada su pojedinci shvatili da mislimo ozbiljno i kada su „oni koji određuju ko će biti šampion“ shvatili da mislimo ozbiljno, krenula je sudijska lakrdija !
U dvije utakmice, poništena su nam tri regularna gola, dva protiv Leotara i jedan protiv Širokog brijega!?
Protiv Širokog Brijega u Sarajevu jednostavno nismo imali šanse, napadi su nam presjecani čim se naši igrači približe golu Širokog Brijega, poništava nam se regularan gol, osim totalnog i do sada neviđenog bunkera protivnika, svjedoci smo valjanja na terenu igrača Širokog koji se ne sankcioniše poštenim produženjem utakmice, fudbaleri Širokog brijega su tokom utakmice napravili dvije šanse, jednu nakon grubog udaranja i faula nad našim igračem Zrnanovićem koji sudija nije sankcionisao puštajući „prednost“ i drugi svirajući slobodni udarac iz kojeg je postignut pogodak iz sumnjive ofsajd pozicije!?
Na FK Sarajevo pokrenuta je očita sudijska haranga organizirana u nacionalnim centrima političke moći sa ciljem da se FK Sarajevo skine sa čelne pozicije u šampionatu.
Želimo jasno naglasiti da FK Sarajevo ubuduće neće dozvoliti nikakve radnje na svoju štetu.
Ukoliko se pojave na bilo koji način rasisitičke i nacionalističke parole i transparenti kao i skanidaranja kojima se veličaju ratni zločinci a posebno Nož, žica, Srebrenica, FK Sarajevo će naspustiti teren zbog raspirivanja i podržavanja huliganstva, šovinizma i naconalizma na stadionima, a shodno pravilima UEFA će tražiti registraciju utakmica u svoju korist.
Svima koji se mogu prepoznati u ovom želimo poručiti da FK Sarajevo neće plaćati ništa i nikoga osim onoga što je pozitivnim propisima predviđeno jer naši donatori i sponzori ne odvajaju sredstva „za te namjene“. To ostavljamo za soldate, bojovnike, đenerali, menadžer, bivše narcisoidne ljubitelje bordo boje i ostale likove koji „znaju kako se to radi“ !!!
Što se FK Sarajevo tiče mi ćemo ubuduće praviti analizu suđenja sa vještacima te struke i ako nađemo osnova, podizati krivične prijave zbog očite zloupotrebe položaja i ovlaštenja i nesavjesnog obavljanja funkcije.
Nadamo se da će i neki drugi klubovi slijediti ovaj primjer jer se prosjaćenje u Sarajevu i BiH može iskorijenti samo ako se prosjacima ne bude davalo uz poruku „velikim meštrima“ u nacionalnim i političkim centrima moći - MI I PORED SVEGA IDEMO NA TITULU ŠAMPIONA.
UPRAVNI ODBOR FK SARAJEVO
Dana. 26.09.2011.
Želimo jasno naglasiti da FK Sarajevo ubuduće neće dozvoliti nikakve radnje na svoju štetu.
Ukoliko se pojave na bilo koji način rasisitičke i nacionalističke parole i transparenti kao i skanidaranja kojima se veličaju ratni zločinci a posebno Nož, žica, Srebrenica, FK Sarajevo će naspustiti teren zbog raspirivanja i podržavanja huliganstva, šovinizma i naconalizma na stadionima, a shodno pravilima UEFA će tražiti registraciju utakmica u svoju korist.
Svima koji se mogu prepoznati u ovom želimo poručiti da FK Sarajevo neće plaćati ništa i nikoga osim onoga što je pozitivnim propisima predviđeno jer naši donatori i sponzori ne odvajaju sredstva „za te namjene“. To ostavljamo za soldate, bojovnike, đenerali, menadžer, bivše narcisoidne ljubitelje bordo boje i ostale likove koji „znaju kako se to radi“ !!!
Što se FK Sarajevo tiče mi ćemo ubuduće praviti analizu suđenja sa vještacima te struke i ako nađemo osnova, podizati krivične prijave zbog očite zloupotrebe položaja i ovlaštenja i nesavjesnog obavljanja funkcije.
Nadamo se da će i neki drugi klubovi slijediti ovaj primjer jer se prosjaćenje u Sarajevu i BiH može iskorijenti samo ako se prosjacima ne bude davalo uz poruku „velikim meštrima“ u nacionalnim i političkim centrima moći - MI I PORED SVEGA IDEMO NA TITULU ŠAMPIONA.
Dana. 26.09.2011.
SVAKA ĆAST SARAJEVOstrong69 wrote:Želimo jasno naglasiti da FK Sarajevo ubuduće neće dozvoliti nikakve radnje na svoju štetu.
Dana. 26.09.2011.![]()
![]()
da, sve službe koje trebaju i jesu bile prisutne, a to kako su obavljale svoj posao je druga priča
BHF_Manijak wrote:Pravda za Borac!!!
jes ocam, ko kakva djeca. "ja se necu igrat, vrati mi moju selectovu loptu, to je moj babo kupio"FnatiC wrote:E joj i ovog Zelje ljudi usli malo u teren malo se grudvali i odmah nece da igraju. Pravda za Borac

Samo se vi zajebavajte, ali kakve je dosad odluke naš Savez donosio i koliko je često Borac zahvaljujući istim profitirao, strah me da opet neku genijalnost ne smisle.BHF_Manijak wrote:Ma bacali ih lavovima, sta vam je ba...A oni sto su uletili, to su ustvari nasi bili, sami smo sebe napali kao i obicno!
3:0 za Borac, pravdu istjerajmo do kraja!!!
Cime se sve zeljo nece sluzitiBHF_Manijak wrote:Ma bacali ih lavovima, sta vam je ba...A oni sto su uletili, to su ustvari nasi bili, sami smo sebe napali kao i obicno!
3:0 za Borac, pravdu istjerajmo do kraja!!!