Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija osvajamo:

Poll ended at 24/12/2011 21:48

6 bodova
229
51%
4 boda
130
29%
3 boda
50
11%
2 boda
8
2%
1 bod
20
4%
0 bodova
13
3%

Total votes: 450

kokuz_sa

#2326 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by kokuz_sa »

znaci zasigurno je po ovoj slici ZEC na klupi :lol: :lol: :lol: :lol:
star(i)mo

#2327 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by star(i)mo »

Siguran sam bio da cemo ih dobiti u Minsku. Sad me strah da ih ne podcijenimo. Nervoza, prpa... jos malo i trebat ce mi apaurin.
ledeni_caj

#2328 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by ledeni_caj »

Ultravox wrote:
Da poravimo, evo kojih je jedanaest :D :bih:
Image
Sto se Miske i Medunjanin gotive. :lol:
Harun90

#2329 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Harun90 »

Ma hajmo ba ljudi, utrpat cemo im najmanje tricu ako Bog da

dzeko - medo - salih
Stari

#2330 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Stari »

Dr.Cuddy wrote:
Stative su u DDR-u ćoškaste a ne oble :lol:

Da ...bila su to stara vremena ...stari centralni stadion u Leipzigu je tad bio jedan od najvecih u Evropi ...

Image

Bez obzira na stara vremena i cetvrtaste stative ...igrao se i tad cvrst, brz i muski nogomet...i nemam nikakve sumnje da su se Bjelorusi sa Stangeom dosli danas skupo prodati
BHanibal

#2331 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by BHanibal »

Za one kiji nisu u Bosni evo link za gledanje utakmica:

http://livetv.ru/en/allupcomingsports/1/

Ovi sve prenose i sa dobrim internetom ne stopa...ja gledam englesku ligu ovdje i super je!
Max Bunker

#2332 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Max Bunker »

Jesam ja jedini kome je ovaj naziv " Zmajevi " nekako, ono bas nigdje veze ?
Zna se ko je bio Zmaj od Bosne i on je jedan u historiji ( isto recimo, kao sto mi je smetalo sto su Ihtijarevica zvali Pape ).
Po meni je bolji izraz "Ljiljani" i to je to.
jazzer

#2333 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by jazzer »

Stari wrote:Eh evo osvanu tmuran i oblacan utorak ovdje u skandinakvskim borovim prasumama ... pozdrav svim prisutnim ....Citajuci ovih nekoliko zadnjih stranica sam spoznao da je selektor Bjelosrusa stara lisica Berndt Stange zahvaljujem na ovim obavjestenjima. Gledam ove prenose preko kompjutera ...slika nije bas velika a ni vid nije ono sto je nakd bio uglavnom nisam prepoznao Stangea ...a veliki je trener bio ...u jedno drugo vrijeme u jednoj drugoj epohi...za one kojima treba nesto kao zagrijavanje pred vecersnju predstavu

Sjecam se Stangea ...bio je selektor Istocne njemacke kad su se sudarili sa ekipom SFRJ u kvalifikacijama za Mundijal u Mexiku 1986. Utakmice su bile prave rovovske bitke... ekipa SFRJ, je nakon urnebesne utakmice, uspjela potuci u gostima ekipu DDR-a u Leipzigu... golovima Mehmeda Bazdarevica, Fadila Vokrija i Milosa Sestica...

http://www.youtube.com/watch?v=ZMqi-oBBHVE

Al smo u uzvratnom susretu bili porazeni u Beogradu

Bilo kako bilo ....Na Mundijal 1986 nismo otisli ni mi (SFRJ) niti DDR ...i tog puta je tu bila Francuska ..ali umjesto Rumunije - Bugarska.

Zivo se nadam da se to ovog puta ipak nece desiti ...Bjelorusija ipak nije DDR ...premda gaje isti pristup i nacin igre...Pozelimo srecu nasim momcima.
Sta ti je stari mag...

Podsjeti me u ovom fudbalskom danu i ovom pricom na Vokrija, Sestica...

:thumbup:
Obuca9

#2334 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Obuca9 »

Max Bunker wrote:Jesam ja jedini kome je ovaj naziv " Zmajevi " nekako, ono bas nigdje veze ?
Zna se ko je bio Zmaj od Bosne i on je jedan u historiji ( isto recimo, kao sto mi je smetalo sto su Ihtijarevica zvali Pape ).
Ako će ti biti lakše, nisi jedini. :thumbup:
Baudelaire

#2335 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

hz__semir wrote:
Max Bunker wrote:Jesam ja jedini kome je ovaj naziv " Zmajevi " nekako, ono bas nigdje veze ?
Ako će ti biti lakše, nisi jedini. :thumbup:
Nije da mi smeta, ali mi je iskreno beze. Al eto, neću da spominjem.

Stari: Svaka čast za ovo što si sa nama podijelio :)
Edin H.

#2336 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Edin H. »

Nisi :oops:
denimb

#2337 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by denimb »

Stari wrote:Eh evo osvanu tmuran i oblacan utorak ovdje u skandinakvskim borovim prasumama ... pozdrav svim prisutnim ....Citajuci ovih nekoliko zadnjih stranica sam spoznao da je selektor Bjelosrusa stara lisica Berndt Stange zahvaljujem na ovim obavjestenjima. Gledam ove prenose preko kompjutera ...slika nije bas velika a ni vid nije ono sto je nakd bio uglavnom nisam prepoznao Stangea ...a veliki je trener bio ...u jedno drugo vrijeme u jednoj drugoj epohi...za one kojima treba nesto kao zagrijavanje pred vecersnju predstavu

Sjecam se Stangea ...bio je selektor Istocne njemacke kad su se sudarili sa ekipom SFRJ u kvalifikacijama za Mundijal u Mexiku 1986. Utakmice su bile prave rovovske bitke... ekipa SFRJ, je nakon urnebesne utakmice, uspjela potuci u gostima ekipu DDR-a u Leipzigu... golovima Mehmeda Bazdarevica, Fadila Vokrija i Milosa Sestica...

http://www.youtube.com/watch?v=ZMqi-oBBHVE

Al smo u uzvratnom susretu bili porazeni u Beogradu

Bilo kako bilo ....Na Mundijal 1986 nismo otisli ni mi (SFRJ) niti DDR ...i tog puta je tu bila Francuska ..ali umjesto Rumunije - Bugarska.

Zivo se nadam da se to ovog puta ipak nece desiti ...Bjelorusija ipak nije DDR ...premda gaje isti pristup i nacin igre...Pozelimo srecu nasim momcima.

Eto te ko Bear Grylls, pici na jug i jedi sve sto ti pos ruku dođe :D

Sala na stranu, ali mislim ipak da Stange danas nece imati ekipu za takav poduhvat :-D
casa_vode

#2338 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by casa_vode »

:thumbup: sjecam se da je i bio neki clanak o nasoj repki prije godinu dvije na fifa.com, i oni su nas spomenuli kao "golden lillies" :thumbup:
Obuca9

#2339 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Obuca9 »

Imam ja jarana, iz Pariza, zove se Jacques, on moli Boga da Francuska završi treća, kaže šta će oni na Euru, kad ni iz dva puta nisu uspjeli pobjediti ispodprosjecnu Bjelorusiju.

A budući da ih ni Rumuni, ni Albanci, a Boga mi ni Luksemburžani, nisu uspjeli dobiti u obje utakmice, zaključak se sam nameće, a on glasi: Ne pobijedi li BiH večeras Bjelorusiju, niko iz ove grupe ne zaslužuje da ide na EP, te ovu grupu i sve njene rezultate treba izbrisati.
jazzer

#2340 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by jazzer »

hz__semir wrote:Imam ja jarana, iz Pariza, zove se Jacques, on moli Boga da Francuska završi treća, kaže šta će oni na Euru, kad ni iz dva puta nisu uspjeli pobjediti ispodprosjecnu Bjelorusiju.
Kako je stari dobri Jacques?? :)

Svaka mu je zlatna vijedna, uvijek ima pravi komentar u pravo vrijeme :)
quasar

#2341 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by quasar »

Meni se svidja Zmajevi.
"Ljiljani" je nazalost dobilo izvjesnu losu konotaciju u narodu, zbog pljackaskih pohoda.
I što bi sportska ekipa imala nježan naziv?
Ljubičice, lale, cvrčci...
To su imena za dječije ekipe. U sportu se ipak koriste oštriji nazivi, koji u protivniku nece buditi nježne osjećaje.
Obuca9

#2342 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Obuca9 »

jazzer wrote:
hz__semir wrote:Imam ja jarana, iz Pariza, zove se Jacques, on moli Boga da Francuska završi treća, kaže šta će oni na Euru, kad ni iz dva puta nisu uspjeli pobjediti ispodprosjecnu Bjelorusiju.
Kako je stari dobri Jacques?? :)

Svaka mu je zlatna vijedna, uvijek ima pravi komentar u pravo vrijeme :)
Ma dobar je Žaki, samo ga malo hastra. Kaže, šta ako večeras ne pobjede nikad slabiju Rumuniju u Bukureštu, onda pogotovo ne zaslužuju da idu na Euro.
denimb

#2343 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by denimb »

quasar wrote:Meni se svidja Zmajevi.
"Ljiljani" je nazalost dobilo izvjesnu losu konotaciju u narodu, zbog pljackaskih pohoda.
To su imena za dječije ekipe. U sportu se ipak koriste oštriji nazivi, koji u protivniku nece buditi nježne osjećaje.

Pojasni :?:

A jbg, pa Slovenci vec imaju zmajceki :roll:
vicious

#2344 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by vicious »

Aa, u tome znači leži tajna uspjeha Holandije: u protivnicima se probude nježni osjećaji pa im puste utakmicu... :D
Baudelaire

#2345 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

Kakvi bolan pljačkaški pohodi Ljiljana, o čemu ti? Ljiljan je simbol svega onoga što ova država predstavlja, simbol višestoljetnog postojanja Bosanaca ( i Hercegovaca :D ), i Ljiljan će uvijek biti moj, a ne nekakav artificirani zmaj.
jazzer

#2346 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by jazzer »

vicious wrote:
Aa, u tome znači leži tajna uspjeha Holandije: u protivnicima se probude nježni osjećaji pa im puste utakmicu... :D
zato predlazem da se nasi zovu ljubicice :)
Obuca9

#2347 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Obuca9 »

golfista wrote:
Pa ti isti Francuzi i pokazuju svoje mogućnosti kako u kvalifikacijama tako i na prvenstvima, problem je što mnogo toga počinje i završava oko Francuske van terena ( sjetite se samo prijetenje suspenzijom kako je počelo i kako se završilo ).
Bjelorusiju, niko iz ove grupe nije uspio pobjediti dva puta. Francuzi bod iz dvije utakmice, Rumuni bod iz jedne, Albanci 3 boda iz dvije, Luksemburžani bod iz dvije.

Ali pobrniuće se Papetovi ljiljani da večeras postanu prvi s učinkom 6/6 protiv lažnih Bjelorusa.
Stari

#2348 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Stari »

Ne bih imao nista protiv cvijetnih motiva u nazivu reprezentacije ...pogotovu kad igrali kao Lale (tulipani) ...tako su naime nekad od milja nazivali reprezentaciju Nizozemske. Kad bi igrali kao Holandezi ne bi mi smetalo ni da ih kaktusima zovu ...koprivama ...iisl
BHanibal

#2349 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by BHanibal »

Bas tako smajevi zvuci opasnije i ozbiljnije a ne kao pederske lale ili tako nesto...
CASUALE

#2350 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by CASUALE »

Je li jos onaj Zlatan Bajramović na spisku za ovu god??
Locked