Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- kokuz_sa
#2326 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
znaci zasigurno je po ovoj slici ZEC na klupi

- star(i)mo
#2327 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Siguran sam bio da cemo ih dobiti u Minsku. Sad me strah da ih ne podcijenimo. Nervoza, prpa... jos malo i trebat ce mi apaurin.
- ledeni_caj
- Harun90
#2329 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ma hajmo ba ljudi, utrpat cemo im najmanje tricu ako Bog da
dzeko - medo - salih
dzeko - medo - salih
-
Stari
#2330 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Dr.Cuddy wrote:Stative su u DDR-u ćoškaste a ne oble![]()
Da ...bila su to stara vremena ...stari centralni stadion u Leipzigu je tad bio jedan od najvecih u Evropi ...

Bez obzira na stara vremena i cetvrtaste stative ...igrao se i tad cvrst, brz i muski nogomet...i nemam nikakve sumnje da su se Bjelorusi sa Stangeom dosli danas skupo prodati
-
BHanibal
#2331 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Za one kiji nisu u Bosni evo link za gledanje utakmica:
http://livetv.ru/en/allupcomingsports/1/
Ovi sve prenose i sa dobrim internetom ne stopa...ja gledam englesku ligu ovdje i super je!
http://livetv.ru/en/allupcomingsports/1/
Ovi sve prenose i sa dobrim internetom ne stopa...ja gledam englesku ligu ovdje i super je!
-
Max Bunker
#2332 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Jesam ja jedini kome je ovaj naziv " Zmajevi " nekako, ono bas nigdje veze ?
Zna se ko je bio Zmaj od Bosne i on je jedan u historiji ( isto recimo, kao sto mi je smetalo sto su Ihtijarevica zvali Pape ).
Po meni je bolji izraz "Ljiljani" i to je to.
Zna se ko je bio Zmaj od Bosne i on je jedan u historiji ( isto recimo, kao sto mi je smetalo sto su Ihtijarevica zvali Pape ).
- jazzer
#2333 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Sta ti je stari mag...Stari wrote:Eh evo osvanu tmuran i oblacan utorak ovdje u skandinakvskim borovim prasumama ... pozdrav svim prisutnim ....Citajuci ovih nekoliko zadnjih stranica sam spoznao da je selektor Bjelosrusa stara lisica Berndt Stange zahvaljujem na ovim obavjestenjima. Gledam ove prenose preko kompjutera ...slika nije bas velika a ni vid nije ono sto je nakd bio uglavnom nisam prepoznao Stangea ...a veliki je trener bio ...u jedno drugo vrijeme u jednoj drugoj epohi...za one kojima treba nesto kao zagrijavanje pred vecersnju predstavu
Sjecam se Stangea ...bio je selektor Istocne njemacke kad su se sudarili sa ekipom SFRJ u kvalifikacijama za Mundijal u Mexiku 1986. Utakmice su bile prave rovovske bitke... ekipa SFRJ, je nakon urnebesne utakmice, uspjela potuci u gostima ekipu DDR-a u Leipzigu... golovima Mehmeda Bazdarevica, Fadila Vokrija i Milosa Sestica...
http://www.youtube.com/watch?v=ZMqi-oBBHVE
Al smo u uzvratnom susretu bili porazeni u Beogradu
Bilo kako bilo ....Na Mundijal 1986 nismo otisli ni mi (SFRJ) niti DDR ...i tog puta je tu bila Francuska ..ali umjesto Rumunije - Bugarska.
Zivo se nadam da se to ovog puta ipak nece desiti ...Bjelorusija ipak nije DDR ...premda gaje isti pristup i nacin igre...Pozelimo srecu nasim momcima.
Podsjeti me u ovom fudbalskom danu i ovom pricom na Vokrija, Sestica...
- Obuca9
#2334 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ako će ti biti lakše, nisi jedini.Max Bunker wrote:Jesam ja jedini kome je ovaj naziv " Zmajevi " nekako, ono bas nigdje veze ?
-
Baudelaire
#2335 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Nije da mi smeta, ali mi je iskreno beze. Al eto, neću da spominjem.hz__semir wrote:Ako će ti biti lakše, nisi jedini.Max Bunker wrote:Jesam ja jedini kome je ovaj naziv " Zmajevi " nekako, ono bas nigdje veze ?
Stari: Svaka čast za ovo što si sa nama podijelio
- Edin H.
#2336 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
NisiMax Bunker wrote:Jesam ja jedini kome je ovaj naziv " Zmajevi " nekako, ono bas nigdje veze ?
- denimb
#2337 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Stari wrote:Eh evo osvanu tmuran i oblacan utorak ovdje u skandinakvskim borovim prasumama ... pozdrav svim prisutnim ....Citajuci ovih nekoliko zadnjih stranica sam spoznao da je selektor Bjelosrusa stara lisica Berndt Stange zahvaljujem na ovim obavjestenjima. Gledam ove prenose preko kompjutera ...slika nije bas velika a ni vid nije ono sto je nakd bio uglavnom nisam prepoznao Stangea ...a veliki je trener bio ...u jedno drugo vrijeme u jednoj drugoj epohi...za one kojima treba nesto kao zagrijavanje pred vecersnju predstavu
Sjecam se Stangea ...bio je selektor Istocne njemacke kad su se sudarili sa ekipom SFRJ u kvalifikacijama za Mundijal u Mexiku 1986. Utakmice su bile prave rovovske bitke... ekipa SFRJ, je nakon urnebesne utakmice, uspjela potuci u gostima ekipu DDR-a u Leipzigu... golovima Mehmeda Bazdarevica, Fadila Vokrija i Milosa Sestica...
http://www.youtube.com/watch?v=ZMqi-oBBHVE
Al smo u uzvratnom susretu bili porazeni u Beogradu
Bilo kako bilo ....Na Mundijal 1986 nismo otisli ni mi (SFRJ) niti DDR ...i tog puta je tu bila Francuska ..ali umjesto Rumunije - Bugarska.
Zivo se nadam da se to ovog puta ipak nece desiti ...Bjelorusija ipak nije DDR ...premda gaje isti pristup i nacin igre...Pozelimo srecu nasim momcima.
Eto te ko Bear Grylls, pici na jug i jedi sve sto ti pos ruku dođe
Sala na stranu, ali mislim ipak da Stange danas nece imati ekipu za takav poduhvat
- casa_vode
#2338 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Max Bunker wrote:Jesam ja jedini kome je ovaj naziv " Zmajevi " nekako, ono bas nigdje veze ?
- Obuca9
#2339 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Imam ja jarana, iz Pariza, zove se Jacques, on moli Boga da Francuska završi treća, kaže šta će oni na Euru, kad ni iz dva puta nisu uspjeli pobjediti ispodprosjecnu Bjelorusiju.
A budući da ih ni Rumuni, ni Albanci, a Boga mi ni Luksemburžani, nisu uspjeli dobiti u obje utakmice, zaključak se sam nameće, a on glasi: Ne pobijedi li BiH večeras Bjelorusiju, niko iz ove grupe ne zaslužuje da ide na EP, te ovu grupu i sve njene rezultate treba izbrisati.
A budući da ih ni Rumuni, ni Albanci, a Boga mi ni Luksemburžani, nisu uspjeli dobiti u obje utakmice, zaključak se sam nameće, a on glasi: Ne pobijedi li BiH večeras Bjelorusiju, niko iz ove grupe ne zaslužuje da ide na EP, te ovu grupu i sve njene rezultate treba izbrisati.
- jazzer
#2340 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Kako je stari dobri Jacques??hz__semir wrote:Imam ja jarana, iz Pariza, zove se Jacques, on moli Boga da Francuska završi treća, kaže šta će oni na Euru, kad ni iz dva puta nisu uspjeli pobjediti ispodprosjecnu Bjelorusiju.
Svaka mu je zlatna vijedna, uvijek ima pravi komentar u pravo vrijeme
- quasar
#2341 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Meni se svidja Zmajevi.
"Ljiljani" je nazalost dobilo izvjesnu losu konotaciju u narodu, zbog pljackaskih pohoda.
I što bi sportska ekipa imala nježan naziv?
Ljubičice, lale, cvrčci...
To su imena za dječije ekipe. U sportu se ipak koriste oštriji nazivi, koji u protivniku nece buditi nježne osjećaje.
"Ljiljani" je nazalost dobilo izvjesnu losu konotaciju u narodu, zbog pljackaskih pohoda.
To su imena za dječije ekipe. U sportu se ipak koriste oštriji nazivi, koji u protivniku nece buditi nježne osjećaje.
- Obuca9
#2342 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ma dobar je Žaki, samo ga malo hastra. Kaže, šta ako večeras ne pobjede nikad slabiju Rumuniju u Bukureštu, onda pogotovo ne zaslužuju da idu na Euro.jazzer wrote:Kako je stari dobri Jacques??hz__semir wrote:Imam ja jarana, iz Pariza, zove se Jacques, on moli Boga da Francuska završi treća, kaže šta će oni na Euru, kad ni iz dva puta nisu uspjeli pobjediti ispodprosjecnu Bjelorusiju.![]()
Svaka mu je zlatna vijedna, uvijek ima pravi komentar u pravo vrijeme
- denimb
#2343 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
quasar wrote:Meni se svidja Zmajevi.
Pojasni
A jbg, pa Slovenci vec imaju zmajceki
- vicious
#2344 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Aa, u tome znači leži tajna uspjeha Holandije: u protivnicima se probude nježni osjećaji pa im puste utakmicu...quasar wrote:Meni se svidja Zmajevi.
-
Baudelaire
#2345 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Kakvi bolan pljačkaški pohodi Ljiljana, o čemu ti? Ljiljan je simbol svega onoga što ova država predstavlja, simbol višestoljetnog postojanja Bosanaca ( i Hercegovaca
- jazzer
#2346 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
zato predlazem da se nasi zovu ljubicicevicious wrote:Aa, u tome znači leži tajna uspjeha Holandije: u protivnicima se probude nježni osjećaji pa im puste utakmicu...quasar wrote:Meni se svidja Zmajevi.
- Obuca9
#2347 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Bjelorusiju, niko iz ove grupe nije uspio pobjediti dva puta. Francuzi bod iz dvije utakmice, Rumuni bod iz jedne, Albanci 3 boda iz dvije, Luksemburžani bod iz dvije.golfista wrote:Pa ti isti Francuzi i pokazuju svoje mogućnosti kako u kvalifikacijama tako i na prvenstvima, problem je što mnogo toga počinje i završava oko Francuske van terena ( sjetite se samo prijetenje suspenzijom kako je počelo i kako se završilo ).hz__semir wrote:Imam ja jarana, iz Pariza, zove se Jacques, on moli Boga da Francuska završi treća, kaže šta će oni na Euru, kad ni iz dva puta nisu uspjeli pobjediti ispodprosjecnu Bjelorusiju.
Ali pobrniuće se Papetovi ljiljani da večeras postanu prvi s učinkom 6/6 protiv lažnih Bjelorusa.
-
Stari
#2348 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ne bih imao nista protiv cvijetnih motiva u nazivu reprezentacije ...pogotovu kad igrali kao Lale (tulipani) ...tako su naime nekad od milja nazivali reprezentaciju Nizozemske. Kad bi igrali kao Holandezi ne bi mi smetalo ni da ih kaktusima zovu ...koprivama ...iisl
-
BHanibal
#2349 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Bas tako smajevi zvuci opasnije i ozbiljnije a ne kao pederske lale ili tako nesto...quasar wrote:Meni se svidja Zmajevi.
- CASUALE
#2350 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Je li jos onaj Zlatan Bajramović na spisku za ovu god??