spreca wrote:
Ne cude me oni.....ali me cudi svjetska javnost da nista ne ucini tim povodom sto je sve to nagradila prakticno odeljenom drzavom a i sud i sudije u Hagu koji su vjerovatno naj upuceniji u sve te strahote sa dokazima ne dosude genocid u jos 6 opstina iako kazu da su bile genocidne najere.......pamet u glavu i nedozvoliti da se to ukada vise ponovi
Mene svjetska javnost i sile ne cude. Ja od njih i ocekujem ovo...bas nista. Ne smije se talasati. Gdje ces Srbiju osuditi za genocid, za agresora, kad si ih taman malo smirio i privolio za EU, a vjerovatno i NATO.
A Srbija im treba zbog Rusije. Jednostavno mora se napraviti napokon taj krug zemalja, tampon zona NATO-a izmedju bogatog zapada i Rusije.
Ne znam sta te ima tu cuditi, taj svijet, evropa su nama uveli embargo na naoruzanje kad nam je najvsise bilo potrebno. Dakle, fakticki su dali zeleno svjetlo da nas ovdje pobiju i pokolju.
Nisu nam dali da se branimo u Srebrenici, razozurali nas. Kao eto stitice nas. Prodali nas samo tako. Rezultat znamo.
Mi smo ovdje ionako neka vrsta pokusnih kunica.