Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2326 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

oridjidji wrote: Ne seri molim te ovakvih faulova bude uvijek, koliko ih pamtis da su bili za crvenog a da kontakta nije bilo. Flamini je klizeci uletio pod noge Corluki, pa sudija nije dao crveni njemu. Zasto? Zato sto start nije bio na nogu vec na loptu. Odgledaj ovo sto puta. Pa procitaj sta si napisao pa vidi jel to bilo za crvenog kartona.
Naravno da bude, ali ovo je velika utakmica. Sumnjam da ne znaš kakav je Pepe igrač i šta je sve radio... Glupo je da ga se sad pravda kako je on fin, eto on je išao na loptu. Daj molim te, čovjek lomi sve pred sobom.

Ja bih mu dao žuti, iskreno. Ali, Pepe ima reputaciju kakvu ima i Alves se dobro valjao dole. Ali onaj potez Marcela je bio za crveni (namjerno stajanje na nogu Pedru), pa nije dobio ništa.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2327 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by JoseMujica »

veljaca wrote:Svarno su cudni ovi pojedini realovci .... :D
Traze milion izgovora i razloga za poraz a ne vide ocito: glavni krivac je mister five ili sada mister two - koji na klupi drzi Kaku, Benzemu, Iguana ..... i na svome terenu igra gore nego Drina iz Zvornika ( kako neko rece prije ... :D ). Pa i cristiano mu se buni i nervira na takvu igru ....
I poslije svega toga oni traze druge razloge za poraz ..... smijesno ...
Prije ova 4 meca, ja sam rekao da bi, ako bih morao - najradije bih volio izgubiti u Kupu, a osvojiti Sampionat Spanije i proci u finale LP .... Jer male ekipe ( pokazalo se to na jako puno primjera ) osvajaju Kup ili i "corava koka nadje zrno ...."

MESSI ..... :thumbup:
:thumbup: najjača scena u tekmi je bila u prvom poluvremenu kad se Ronaldo okrenu i skonta da je jedini igrač Reala na polovini Barcelone i popizdi :lol: I ne popizdio hebote, čoek konto da je prešao u jedan od najvećih klubova na svijetu :-) kad ono nađe se među miševima :-)
Bušman

#2328 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

ultima_palabra wrote:Pa nije baš držao taj kriterij, inače bi bila 3-4 crvena... doduše ne postoji taj kriterij po kojem je ono start za crveni karton, u Engleskoj se u prvih 5 minuta naprave 3 onakva starta, čisto za dobrodošlicu i da se publika malo zagrije :D
The offences that warrant a red card are defined in FIFA’s Laws of the Game

1.Being guilty of ‘serious foul play’ (for instance, a very dangerous tackle).
2.Violence.
3.Spitting at an opponent or other person.
4.Denying the other side an opportunity to score by handling the ball.
5.Denying the other side an opportunity to score by fouling a player.
6.Offensive or abusive language or gestures.

Pepe je prekrsio prvo pravilo. Eh sad, ocekujem da ces ukljuciti Mascherana u ovu pricu pa da odmah odgovorim. "Serious foul play" je granica koju postavlja sudija i zavisi od sudije. Nemoj mi molim te reci da je Mascherano isao na to da slomi nogu, barem ne ovako ofirno ako je uopce imao tu namjeru. Ovdje je vrlo vazan detalj reputacija Pepea koja nije nimalo za pohvalu i to itekako utjece na odluku sudija.

Pinto je prekrsio drugo pravilo. Samaranje Arbeloe je za crveni karton, cisto nasilje nad protivnickim igracem.

Mourinho je prekrsio sesto pravilo. Ono sarkasticno "well done" sudijama je za iskljucenje.
mišmaš

#2329 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by mišmaš »

doktori moji ne kažem da nije bio faul, ali ako jeste eto crveni pepeu, zašto busquetsu nije za onaj start na alonsu, na slici iznad koju sam postavio? boli mene qrc i za real i za barcu, nemam ništa ni od jednih ni od drugih, nit navijam za jedne nit druge, nego fakat jel neobično da u svakoj "ključnoj" utakmici barca dobije igrača više. švaba sinoć je jebo stvar vi pričajte šta hoćete
fixer

#2330 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Entropio wrote:
oridjidji wrote: Ne seri molim te ovakvih faulova bude uvijek, koliko ih pamtis da su bili za crvenog a da kontakta nije bilo. Flamini je klizeci uletio pod noge Corluki, pa sudija nije dao crveni njemu. Zasto? Zato sto start nije bio na nogu vec na loptu. Odgledaj ovo sto puta. Pa procitaj sta si napisao pa vidi jel to bilo za crvenog kartona.
Naravno da bude, ali ovo je velika utakmica. Sumnjam da ne znaš kakav je Pepe igrač i šta je sve radio... Glupo je da ga se sad pravda kako je on fin, eto on je išao na loptu. Daj molim te, čovjek lomi sve pred sobom.

Ja bih mu dao žuti, iskreno. Ali, Pepe ima reputaciju kakvu ima i Alves se dobro valjao dole. Ali onaj potez Marcela je bio za crveni (namjerno stajanje na nogu Pedru), pa nije dobio ništa.
Ih, covjek dobija crvene na reputaciju. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A Alvesovo valjanje je dno dna. Takvi igraci danas igraju u "velikoj" Barceloni.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2331 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Chmoljo »

mišmaš wrote:doktori moji ne kažem da nije bio faul, ali ako jeste eto crveni pepeu, zašto busquetsu nije za onaj start na alonsu, na slici iznad koju sam postavio? boli mene qrc i za real i za barcu, nemam ništa ni od jednih ni od drugih, nit navijam za jedne nit druge, nego fakat jel neobično da u svakoj "ključnoj" utakmici barca dobije igrača više. švaba sinoć je jebo stvar vi pričajte šta hoćete
to nije ista utakmica, to je utakmica kupa. ili želiš reći da je u Španiji po nečemu uticajnija Barca od Reala?
Cafe Camargue

#2332 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Cafe Camargue »

oridjidji wrote:Pa one ruke u lice Pedra od strane Adebajora su bile prije za zutog ili crvenog kartona nego start Pepea.
vidiš da je barcelona oštećena :lol: :lol:

@mišmaš
nije to ista utakmica :D
Chmoljo

#2333 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Chmoljo »

fixer wrote:[
Ih, covjek dobija crvene na reputaciju. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A Alvesovo valjanje je dno dna. Takvi igraci danas igraju u "velikoj" Barceloni.
jeste, sve si u pravu, you're the man

Image

:mrgreen:
Entropio

#2334 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

Sve je ovo prazna priča.

Čekamo utorak pa da vidimo šta će se dešavati dalje.
Bušman

#2335 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

JoseMujica wrote: :thumbup: najjača scena u tekmi je bila u prvom poluvremenu kad se Ronaldo okrenu i skonta da je jedini igrač Reala na polovini Barcelone i popizdi :lol: I ne popizdio hebote, čoek konto da je prešao u jedan od najvećih klubova na svijetu :-) kad ono nađe se među miševima :-)
Mislis ovo:

:D :D
fixer

#2336 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Bušman wrote:
ultima_palabra wrote:Pa nije baš držao taj kriterij, inače bi bila 3-4 crvena... doduše ne postoji taj kriterij po kojem je ono start za crveni karton, u Engleskoj se u prvih 5 minuta naprave 3 onakva starta, čisto za dobrodošlicu i da se publika malo zagrije :D

2.Violence.

Pepe je prekrsio prvo pravilo. Eh sad, ocekujem da ces ukljuciti Mascherana u ovu pricu pa da odmah odgovorim. "Serious foul play" je granica koju postavlja sudija i zavisi od sudije. Nemoj mi molim te reci da je Mascherano isao na to da slomi nogu, barem ne ovako ofirno ako je uopce imao tu namjeru. Ovdje je vrlo vazan detalj reputacija Pepea koja nije nimalo za pohvalu i to itekako utjece na odluku sudija.

Pinto je prekrsio drugo pravilo. Samaranje Arbeloe je za crveni karton, cisto nasilje nad protivnickim igracem.

Mourinho je prekrsio sesto pravilo. Ono sarkasticno "well done" sudijama je za iskljucenje.
Pepe je isao na loptu. :wink:
Znamo mi dobro ko postavlja granice. Ne brini. Protiv njih se i bunimo. To je zadnji red u Barcinoj formaciji 4-3-3-3
ultima_palabra

#2337 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Bušman wrote:

2.Violence.

Kako je prekršio pravilo, zato što ti tako kažeš? Nije išao da slomi nogu, nego je prethodno krenuo na jednog igrača koji je kratko gurnuo loptu Alvesu, Pepe je mislio da može prije stići do lopte ali Alves je postavio nogu i ovaj ga je zakačio po cjevanici. Neoprezan start đonom - žuti karton od kad je svijeta i vijeka ;-)

A ako ćemo o reputacijama, onda je trebao uzeti u obzir i reputaciju Alvesa 8-)
mišmaš

#2338 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by mišmaš »

Chmoljo wrote:
mišmaš wrote:doktori moji ne kažem da nije bio faul, ali ako jeste eto crveni pepeu, zašto busquetsu nije za onaj start na alonsu, na slici iznad koju sam postavio? boli mene qrc i za real i za barcu, nemam ništa ni od jednih ni od drugih, nit navijam za jedne nit druge, nego fakat jel neobično da u svakoj "ključnoj" utakmici barca dobije igrača više. švaba sinoć je jebo stvar vi pričajte šta hoćete
to nije ista utakmica, to je utakmica kupa. ili želiš reći da je u Španiji po nečemu uticajnija Barca od Reala?
ne samo u španiji, generalno, barcelona važi kao "plemenita" ekipa, dobričine ovo ono, a ciganluk mrtvi su napravili u svakoj ozbiljnijoj tekmi u LP, a vala i u ligi. busquets, pedro i alves šta rade, to je ciganluk mrtvi
fixer

#2339 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Entropio wrote:Sve je ovo prazna priča.

Čekamo utorak pa da vidimo šta će se dešavati dalje.
Prazna prica, a prelomiste tekmu na vas uobicajen nacin - uz pomoc sudije :)
Pa naravno da nece nekom odgovarat sad da se o tome prica.
Entropio

#2340 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

Meni sve odgovara. Ti možeš pričati do sutra, ali to ništa neće promjeniti.
Entropio

#2341 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

I razmisli malo bolje... Da li je možda kriv onaj koji drži Kaku, Benzemu i Higuaina na klupi? Ne?
fixer

#2342 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Entropio wrote:Meni sve odgovara. Ti možeš pričati do sutra, ali to ništa neće promjeniti.
Hoce kume. Baca sjenu na ova postignuca Barcelone. Dizite trofeje, nema problema, samo stavite reklamu UEFA na dres.
A o najboljoj ekipi svih vremena je grijeh i pomisliti :wink:
Bušman

#2343 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

fixer wrote:Pepe je isao na loptu. :wink:
Znamo mi dobro ko postavlja granice. Ne brini. Protiv njih se i bunimo. To je zadnji red u Barcinoj formaciji 4-3-3-3
I kada je izbacio loptu, ofirno dize nogu i djonom se usmjerava prema Alvesu. Vidi se na onom snimku. Sudija stajao jos 4-5 metara od mjesta dogadjaja i imao dobar pogled sta je Pepe uradio. Komotno bi mogao u novi Tekken.
Chmoljo

#2344 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Chmoljo »

fixer wrote: Pepe je isao na loptu. :wink:
sve, sve... ali mi je ovo boldano najjače :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

koliko god ja Barcu volio, mogu im samo biti simpatizer. jer, prvo što imam svoju ljubav u fudbalu, za koju mi je i dedo navijao, čovjek koji je pod zemljom već 45 godina. drugo, nisam nikad ni gledao jednu utakmicu Barce uživo... treće, ne mogu ja toliko mrziti Real ko moj haver iz Barcelone Daniel :lol: jednostavno, ne gumo :mrgreen:

dobro vam je Mujica reko, ko da ste na platnim spiskovima, ili jednostavno uživate u svađanju :-) :-) :-) a to već nema nikakve veze sa tekmom...
fixer

#2345 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Entropio wrote:I razmisli malo bolje... Da li je možda kriv onaj koji drži Kaku, Benzemu i Higuaina na klupi? Ne?
Jeste, kriv je sto vam je i kup uzeo, a ti igraci su bili na klupi. :wink:
Covjece, vi ne biste zabili gol da se tri sata igralo, a da nije bilo iskljucenja, za koje sad vidimo da je neopravdano totalno.
Entropio

#2346 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

fixer wrote:
Entropio wrote:Meni sve odgovara. Ti možeš pričati do sutra, ali to ništa neće promjeniti.
Hoce kume. Baca sjenu na ova postignuca Barcelone. Dizite trofeje, nema problema, samo stavite reklamu UEFA na dres.
A o najboljoj ekipi svih vremena je grijeh i pomisliti :wink:
Haha, čuj Mourinhove priče. Pa što nije i Perez kupio sudije? Bezze se poslije buniti. Platiš i prođeš. Eto. Jednostavno. Ili staviš Unicef na dres, i prođeš. Jednostavno.
Chmoljo

#2347 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Chmoljo »

mišmaš wrote:
Chmoljo wrote:
ne samo u španiji, generalno, barcelona važi kao "plemenita" ekipa, dobričine ovo ono, a ciganluk mrtvi su napravili u svakoj ozbiljnijoj tekmi u LP, a vala i u ligi. busquets, pedro i alves šta rade, to je ciganluk mrtvi
vidiš, ja sam lijepo rek'o da taj izraz ne koristite jer će banane zbog njega padati... :-) :-) :-)

jebo ga utakmica ga jebala, isto ste djeca :roll:
Entropio

#2348 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

fixer wrote:
Entropio wrote:I razmisli malo bolje... Da li je možda kriv onaj koji drži Kaku, Benzemu i Higuaina na klupi? Ne?
Jeste, kriv je sto vam je i kup uzeo, a ti igraci su bili na klupi. :wink:
Covjece, vi ne biste zabili gol da se tri sata igralo, a da nije bilo iskljucenja, za koje sad vidimo da je neopravdano totalno.
E baš je Kup časno uzeo, spektakularnom igrom i razvaljivanjem Barce.

Sjeti se malo petarde...
Pitarrr82

#2349 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Pitarrr82 »

Jel vas to jos nije proslo?
Cafe Camargue

#2350 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Cafe Camargue »

mišmaš wrote:
Chmoljo wrote:
To jednostavno nije tačno. "Problematične" (nazovimo ih tako) utakmice Barcelone bile su samo one u kojima su igrali sa ekipama koje su vodili cigani od trenera (Murinjo i, djelimično, Wenger).
Locked