Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
missko

#2326 Re: Edin Džeko...

Post by missko »

Chmoljo wrote:i mene to jako nervira... par puta u prvom poluvremenu sam primjetio da Silva trči prema naprijed i gleda gdje je on... a on konstantno 'šetka' :roll:

ali definitivno je jači u duelu, i iskreno, ne znam je li ijedan izgubio :-? kad se sjetim samo kako je levatski prije gubio lopte, sada je bio strašno jak. baš onakav kakvog smo ga čekali da bude...

ali se vidjelo i da mu puno bolje paše igra sa pravim krilima. da je AJ odigrao upola dobro ko Silva prvo, bio Džekson još bolji i konkretniji... valjda mu je najviše potreban niz dobrih mečeva...
Bas zbog toga ,sto ne leta ko muha bez glave za loptom u odbrani nego se lagano setka, i dobija vise duela jer logicno da mu ostaje vise snage za iste, odbrana i ne treba da ga brine al je stvarno kritican, kad se napad otvara a lopta nije blizu njega ,pa kretanje mu je losije od one golgeterke svapske Birgit Prinz ili tako nesto.
Kinaski

#2327 Re: Edin Džeko...

Post by Kinaski »

Lazar bi bio nocna mora za sve engleske odbrane .
fosil

#2328 Re: Edin Džeko...

Post by fosil »

Dobar je Dzekson, u drugom se malo opustio i odmah je izgledalo bolje. A i ona grupica ga pravo gotivi, svaki potez nagradi sa "oooooooooooo edin dzeeeekoooooo" :thumbup:
ratata

#2329 Re: Edin Džeko...

Post by ratata »

187 wrote:Lazar bi bio nocna mora za sve engleske odbrane .
:lol: :lol: :lol: :-)
ganjeta

#2330 Re: Edin Džeko...

Post by ganjeta »

Džeko je Cityev Lazo :mrgreen:
shalla

#2331 Re: Edin Džeko...

Post by shalla »

Goal.com kaže 6,5:

The Bosnian certainly seems to be playing with more confidence than earlier in the season and showed he is adapting to the physical side of English football by winning his fair share of headers against Gallas. Few sights on goal but struck an excellent chance too close to Cudicini from inside the penalty area.
lord blackadder

#2332 Re: Edin Džeko...

Post by lord blackadder »

Los je. Nek ide u Dortmund, ako ga hoce.
Jack Be Nimble

#2333 Re: Edin Džeko...

Post by Jack Be Nimble »

Lud i ponosan wrote:
USAblues wrote:Kako Modric igra?
Po meni ubjedljivo najkvalitetniji igrac Totenhama... Volio bih ga vidjeti u nekom vecem klubu. Mislim da je stvoren za koncepciju Barcelone. Ali bih najvise volio da ode u Real :D
Nevjerovatan igrac.
Man U za lovu + Berbatova.
ratata

#2334 Re: Edin Džeko...

Post by ratata »

jel to opet ovaj nije dao gol :? :-) :zzzz:

samo ga odlazak Teveza moze da popravi na listi strijelaca
Jack Be Nimble

#2335 Re: Edin Džeko...

Post by Jack Be Nimble »

ratata wrote:jel to opet ovaj nije dao gol :? :-) :zzzz:

samo ga odlazak Teveza moze da popravi na listi strijelaca
Dzeko je sam sebi kriv, niko drugi.
shalla

#2336 Re: Edin Džeko...

Post by shalla »

"opet ovaj"?!?

Pa jebo majku ja da o Siniši Mihajloviću pričam pričao bih sa manje gađenja nego što neki ovdje pričaju o Edinu :-) :-)
zovemsecrveni

#2337 Re: Edin Džeko...

Post by zovemsecrveni »

Dijamant sve bolji i bolji, još mu samo fali "final touch" što bi rekli Englezi, jojj kad počne da rastura ove engleske stopere ko tarabe... :) :bih:
veljaca

#2338 Re: Edin Džeko...

Post by veljaca »

shalla wrote:"opet ovaj"?!?

Pa jebo majku ja da o Siniši Mihajloviću pričam pričao bih sa manje gađenja nego što neki ovdje pričaju o Edinu :-) :-)
Ama , cijenjeni "shalla " - ovome koji je to napisao - jos se u glavi vrti taktika 10-0-0 ..... i ne prolazak u finale LP i gubitak titule lige Spanije .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mobile_Disco

#2339 Re: Edin Džeko...

Post by Mobile_Disco »

Dzeko je sve bolji i bolji, lopta se vise ne odbija od njega ko prije, sve vise i vise ga raja gotivi, barem ovi na stadionu, mislio sam da ce ga zabiti juce, al nazalost nije, al eto po meni je bio solidan, samo mora malo ganjati, ono setkanje mu i nije bas ok, al eto nas je :D
A sta tevez ofula na kraju :lol:
MyCore

#2340 Re: Edin Džeko...

Post by MyCore »

Ajd bitno je da ga Mancini nije izveo, ocito da je zadovoljan. Tim koji pobjedjuje se ne mjenja :D, Dakle ocekivati ga je i u sljedecoj
ultima_palabra

#2341 Re: Edin Džeko...

Post by ultima_palabra »

Mancini rekao da Tevez nije spreman da počne finale kupa... znači Džeko ima fine šanse da zaigra na Wembleyu :)
Obuca9

#2342 Re: Edin Džeko...

Post by Obuca9 »

Gledao sam sinoć drugo poluvrijeme i moram reći da me Džeko negativno iznenadio. Dugo nisam gledao City, pa ne znam da li je to samo sinoć, ali tako mi nekako nezainteresovan djeluje. U nekoliko situacija kad je neki od bočnih igrača u posjedu lopte na aut liniji, on umjesto da ušprinta u šesnaesterac i traži loptu, on se nekako nezainteresovano šetka oko šesnaesterca i čeka šta će se desiti.
dzeno123

#2343 Re: Edin Džeko...

Post by dzeno123 »

hz__semir wrote:Gledao sam sinoć drugo poluvrijeme i moram reći da me Džeko negativno iznenadio. Dugo nisam gledao City, pa ne znam da li je to samo sinoć, ali tako mi nekako nezainteresovan djeluje. U nekoliko situacija kad je neki od bočnih igrača u posjedu lopte na aut liniji, on umjesto da ušprinta u šesnaesterac i traži loptu, on se nekako nezainteresovano šetka oko šesnaesterca i čeka šta će se desiti.
Upravo to, pocne dobro utakmicu pa mu onda ponestane motivacije ili ipak snage za svih 90 minuta i na kraju samo seta po terenu.
Simply_Red

#2344 Re: Edin Džeko...

Post by Simply_Red »

dzeno123 wrote:
hz__semir wrote:Gledao sam sinoć drugo poluvrijeme i moram reći da me Džeko negativno iznenadio. Dugo nisam gledao City, pa ne znam da li je to samo sinoć, ali tako mi nekako nezainteresovan djeluje. U nekoliko situacija kad je neki od bočnih igrača u posjedu lopte na aut liniji, on umjesto da ušprinta u šesnaesterac i traži loptu, on se nekako nezainteresovano šetka oko šesnaesterca i čeka šta će se desiti.
Upravo to, pocne dobro utakmicu pa mu onda ponestane motivacije ili ipak snage za svih 90 minuta i na kraju samo seta po terenu.
mozda mu je tako i receno, on je veliki igrac i dosta ce se brze umoriti nego silva ili tevez. a sa druge strane ima odlicnu kontrolu lopte i precizan sut (dobro osim jucer :D). ko zna, Mancini ima svojih prenosa
and

#2345 Re: Edin Džeko...

Post by and »

Simply_Red wrote:citam na oficijelnoj stranici na FB, mnogo gube strpljenje navijaci sa njegovom igrom. i tacno govore da je previse spor za napadaca, medjutim pokusavam biti koliko toliko objektivan, i on mi ima najbolju kontrolu lopte, uposljava druge, jak je u duelu. jedino sto je pogrijesio su ona dva suta, ali eto citam komentare raje i ne izgleda mi da ga cijene ko kad je tek dosao :D
to su retardi,navijači sa foruma i fb.šta o njemu misle pravi navijači,pogotovo na gostovanjima,dovoljno govori pjesma za svaki potez.oooooooooooooedin džeko :dance: protiv liverpula su mu 15 minuta pjevali u komadu pri rezultatu 3:0 za liverpul.
šta kažu baloteli sinoć prije kraja utakmice otišao u svlačionicu,kada je manćini uveo teveza?
možda džeko počne finale :bih:
lord blackadder

#2346 Re: Edin Džeko...

Finale ce poceti Balotelli, siguran sam. Zadnjih 15 min. priliku ce dobiti Tevez. Mozda i prije ako budu gubili.
and

#2347 Re: Edin Džeko...

Post by and »

lord blackadder wrote:Finale ce poceti Balotelli, siguran sam. Zadnjih 15 min. priliku ce dobiti Tevez. Mozda i prije ako budu gubili.
nemoj biti siguran,reci samo volio bih :mrgreen:
lajkujMe

#2348 Re: Edin Džeko...

Post by lajkujMe »

Iskreno Dzeko jos nije na nivou na kojem moze biti ALI, se vidljivo popravio, kao prvo ne pada vise i to se jasno vidi, pobjedio je u vecini vazdusnih duela, jos kad je gallasa razvalio u skoku, krece se solidno ali moze bolje, primjetio sam da kad se brani onda on pokusava da stane u liniju lopte to jest pokusava da presretne lopte, zamjeram mu sto osim toga ne radi i presing to jeste kad moze nek potrci i otme loptu a jok on ceka da njemu dođe, mora i raditi na preciznosti ono jucer nije smio fuliti.
DaysleepeR

#2349 Re: Edin Džeko...

Post by DaysleepeR »

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110511053

ne bi loše bilo, Ibra zna i dodat' :D
lord blackadder

#2350 Re: Edin Džeko...

@and

Ne bi volio, nisam ja ratatuta. Mancini nije zelio kvarit prosjek Balotelliu sa ulaskom u 80-oj min. i sl. A Dzeku je (statisticki) sjebavo ulascima u 90-oj.

Volio bi da ih Stoke karne. :dance: Cvrsta je to ekipa.
Post Reply