Gdje putujete, kako vam je bilo?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Amagon

#2326 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Amagon »

Vitezanin wrote:
Amagon wrote:Je li iko bio u Armeniji?
Bio sam ja prošlo ljeto, tura Gruzija-Armenija-Karabah.
Odlična tura!

Ako si posjetio Yerevan, napiši ukratko iskustva, šta posjetiti, preporuka za jesti/popiti? Za koji dan sam tamo

Znam, ima sve to na internetu, preporuke, ali drugačije je ovako :)
spreca

#2327 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by spreca »

Vitezanin wrote:
Idem do Budimpešte pa ću vozom do ukrajinske granice (imaju odlične konekcije) i unutar Ukrajine isto vozom (željeznička infrastruktura im je izgleda odlična). Jeftnije je i interesantnije.
Imaju dobru zeljeznicu i fakat nije skupa.....iz Peste mozes direktno ako se ne varam za Livov i Rovno...
Vitezanin

#2328 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Vitezanin »

Amagon wrote:
Vitezanin wrote:
Amagon wrote:Je li iko bio u Armeniji?
Bio sam ja prošlo ljeto, tura Gruzija-Armenija-Karabah.
Odlična tura!

Ako si posjetio Yerevan, napiši ukratko iskustva, šta posjetiti, preporuka za jesti/popiti? Za koji dan sam tamo

Znam, ima sve to na internetu, preporuke, ali drugačije je ovako :)
Yerevan mi se svidio, grad je baš ugodan. Bit će jako vruće, samo da znaš.

Pisao sam i blog, možeš pogledati, tu se nalaze i okvirne cijene i interesantne lokacije. https://angotrips.wordpress.com/2017/08 ... e-kavkaza/

Obavezno posjeti Yerevan Tavern, to je valjda najpoznatiji restoran u gradu, onako malo fensi, ali čak i za nas je to jeftino bilo, u pitanju je armenska kuhinja, puno dobrih stvari.

Također, toplo ti preporučujem Muzej genocida i Plavu džamiju, prelijep objekt. Grad nije ogroman, ja sam svuda pješice išao mada možeš koristiti i metro i taksi (super jeftino). Za taksi ti preporučujem da skineš aplikaciju, zaborovio sam kako se zove, ali to možeš naći na netu. Također, Armenci vole kaskade, u centru grada se nalazi ogromna koja nije završena, ali eto, turistička je atrakcija. Grad je jako uredan i čist, onako sovjetski. Pošto je vruće, danju je sve prazno, a navečer svi su vani, sve je otvoreno do 3-4 ujutro (šoping centri, trgovine, restorani). :) U centru sve vrije od odličnih kafića.

Iako grad nema puno turističkih atrakcija (kao Tbilisi npr), grad mi se baš svidio, totalno je chill.

:)
Amagon

#2329 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Amagon »

Hvala puno!! Čita se reportaža!

Posjetiću definitivno Tavern, baš djeluje za moju dušu. Mada imam neku "gospodu" koju moram voditi u discoteke pa čak i stripptease clubove (Cabaret Charlotte mi se čini najprikladnijim :lol: ).

Smješteni smo nedaleko od Plave džamije, i svakako da je u listi historijskih spomenika koje moram obići. Prešao sam mape turističke uzduž i poprijeko, centar grada se stvarno ne čini velikim, i "pinovao" mjesta koje ću obići. Metro ću iz znatiželje više, svakako ima 1 linija.
Hvala još jednom. Drago mi je da ima ovde svjetskih putnika. Ako nekog bude zanimalo iskustva i doživljaje iz Južne Koreje , Seoul, rado ću postaviti.
Vitezanin

#2330 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Vitezanin »

Amagon wrote:Hvala puno!! Čita se reportaža!

Posjetiću definitivno Tavern, baš djeluje za moju dušu. Mada imam neku "gospodu" koju moram voditi u discoteke pa čak i stripptease clubove (Cabaret Charlotte mi se čini najprikladnijim :lol: ).

Smješteni smo nedaleko od Plave džamije, i svakako da je u listi historijskih spomenika koje moram obići. Prešao sam mape turističke uzduž i poprijeko, centar grada se stvarno ne čini velikim, i "pinovao" mjesta koje ću obići. Metro ću iz znatiželje više, svakako ima 1 linija.
Hvala još jednom. Drago mi je da ima ovde svjetskih putnika. Ako nekog bude zanimalo iskustva i doživljaje iz Južne Koreje , Seoul, rado ću postaviti.

Naravno, piši ovdje, tema je namijenjena upravo za to. :)

A što se tiče diskoteka/striptiz klubova itd, kad dođeš na trg gdje je opera, samo pogledaj prema zgradi koja je do (tj pogledaj gore :D) i vidjet ćeš jedan klub na kati zgrade s plavo-crveno-nekakvim svjetlima.

:D

Ja također tradicionalno sjedam na metro, čisto radi iskustva. Jerevanski je jednostavan i izgleda kao bilo koji drugi sovjetski metro (duboke stanice itd), ali je jako uredan (uredniji nego u Tbilisiju).
skafiskafsnjak

#2331 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by skafiskafsnjak »

Pozz ljudi .

Da li je neko u skorije vrijeme isao Globtourom do Njemacke.... ?
Kakvi su autobusi ?? Zvao i pitao, kazu ima net i struja...ali ali ... kod nas ne mora uvijek da bude kako se reklamira, pa pitam vas , iz prve ruke..
Ako je neko isao , da napise.

hvala :)
Cherry-Cherry

#2332 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Cherry-Cherry »

Je li iko išao u Bjelorusiju? Preporuke za Minsk, šta vidjeti, gdje otići...
exliberal-ex

#2333 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

jedno pitanje...
vidim dosta vas ide u bjelorusiju, armenij..ukrajinu...zasto su vam te lokacije privlacne?
ja licno nevolim ruski jezik cuti ni na tv a kamo uzivo..nemogu ga nikako :D ...sad putovat u ukrajinu...ma da mi platis nebi
ova moja je govorila da bi isla u petrograd da ga obidje rekoh bez mene...ja cu ostat u svedskoj ili danskoj ti idi u rusiju...
Vitezanin

#2334 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Vitezanin »

exliberal-ex wrote:jedno pitanje...
vidim dosta vas ide u bjelorusiju, armenij..ukrajinu...zasto su vam te lokacije privlacne?
ja licno nevolim ruski jezik cuti ni na tv a kamo uzivo..nemogu ga nikako :D ...sad putovat u ukrajinu...ma da mi platis nebi
ova moja je govorila da bi isla u petrograd da ga obidje rekoh bez mene...ja cu ostat u svedskoj ili danskoj ti idi u rusiju...
Nemoj me pogrešno shvatiti, ali mislim da se ovdje radi malo i o predrasudama, znaš. Kad si već spomenuo ruski, sve ove zemlje imaju svoje jezike od kojih mnogi nemaju nikakve veze s ruskim.

Pošto sam bio u nekim od ovih zemalja (a za 20 dana idem u Ukrajinu :D ), jednostavno istok mi je više interesantan od zapada. Zapadne zemlje sam vidio, manje-više i sve je to fino i putovanje u npr Belgiju, Njemačku, Austriju itd ne donosi mi neko veliko uzbuđenje. Ja sam oduševljen kako sve fino uređene zemlje funkcioniraju i to mi je uvijek super, ali s aspekta turizma volim ipak nešto više za vidjeti. Također, malo više preferiram alternativnije destinacije, da ne govorim koliko je sve jeftinije. Ja mogu 15 dana provesti na Kavkazu u 3 zemlje, a za iste bi pare možda mogao biti 5-6 dana u Splitu na moru - jedva.

Mislim, nema ništa pogrešno u tom što ti ne bi išao, radi se o različitim interesima, ali malo mi je bezveze da ne ideš negdje jer ne voliš neki jezik i sl.
skafiskafsnjak

#2335 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by skafiskafsnjak »

Usluge koji autoprevoznika koristite ?

Centrotrans sa Flixbusom je stvarno super, ali vala gledam cijene 80-100km u jednom smjeru do Minhena ... stvarno je preskupo.
exliberal-ex

#2336 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

Vitezanin wrote:
exliberal-ex wrote:jedno pitanje...
Nemoj me pogrešno shvatiti, ali mislim da se ovdje radi malo i o predrasudama, znaš. Kad si već spomenuo ruski, sve ove zemlje imaju svoje jezike od kojih mnogi nemaju nikakve veze s ruskim.

Pošto sam bio u nekim od ovih zemalja (a za 20 dana idem u Ukrajinu :D ), jednostavno istok mi je više interesantan od zapada. Zapadne zemlje sam vidio, manje-više i sve je to fino i putovanje u npr Belgiju, Njemačku, Austriju itd ne donosi mi neko veliko uzbuđenje. Ja sam oduševljen kako sve fino uređene zemlje funkcioniraju i to mi je uvijek super, ali s aspekta turizma volim ipak nešto više za vidjeti. Također, malo više preferiram alternativnije destinacije, da ne govorim koliko je sve jeftinije. Ja mogu 15 dana provesti na Kavkazu u 3 zemlje, a za iste bi pare možda mogao biti 5-6 dana u Splitu na moru - jedva.

Mislim, nema ništa pogrešno u tom što ti ne bi išao, radi se o različitim interesima, ali malo mi je bezveze da ne ideš negdje jer ne voliš neki jezik i sl.

Ma znam sta govoris, znam da je se ima sta vidjet u tim drzavama ali nekako mi .....neleze

Isto kao I amerika vjerovao ili ne...svaki put kad sam u americi nekako nemogu da se opustim mada nisam imao negativnih iskustava, sta vise.

Sto se tice bivseg sssr-a, neznam sad dali je to sto sam ovdje upoznao dosta rusa koji su sirovine pa su mi zgadili taj jezik ali...nekako me neprivlaci isto kao Albanija....ali cu bez problema otic u bilo koju arapsku drzavu I bez ikakvih problema spavat sa beduinima

Ja volim te neobicne destinacije, zato kad putujem uvijek gledam da ima "vukojebina" ...nije mi toliko do para, mislim jeste ali nije mi to prva stvar kad gledam odmor. Ja u septembru odoh u spanij (jer nisam mogao gospoju nagovorit da idemo u japan), I nikako nisam mogao da svarim da cu biti samo u kao sto ti kazes normalnoj drzavi...zato skacem do Marakesch-a..daj malo van norme , galame, buke, prljavstine...mada me tamo smjestaj kosta vise nego u centu madrida u hotelu sa 5 zvjezdica :skoljka:

nadam se da razumijes sta hocu da kazem
VenomousV

#2337 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by VenomousV »

Ima li neko preporuku za smjestaj u Barceloni?

Nasli smo neki solidan hostal al se bojim da ce sve biti bukirano dok se mi smislimo, plus preko bookinga je malcice skuplje al sigurnije, dok nam zenska sto radi u hostalu nudi finu cijenu al trazi broj kartice mailom (naplacuju on the face of the place al' kao sigurnost u slucaju no show)

Nismo malo neodlucni, a-a :D
exliberal-ex

#2338 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

VenomousV wrote:Ima li neko preporuku za smjestaj u Barceloni?

Nasli smo neki solidan hostal al se bojim da ce sve biti bukirano dok se mi smislimo, plus preko bookinga je malcice skuplje al sigurnije, dok nam zenska sto radi u hostalu nudi finu cijenu al trazi broj kartice mailom (naplacuju on the face of the place al' kao sigurnost u slucaju no show)

Jesi trazio preko expedie ili hotels.com?
Pogledajte I AirBnB, neznam kakav vam je budget ali je Barcelona dosta skupa
Ja sam gledao sve I nakraju sam uzeo hotel na Rotanda ili kako se vec zove ta ulica
VenomousV

#2339 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by VenomousV »

exliberal-ex wrote:

Ja sam gledao sve I nakraju sam uzeo hotel na Rotanda ili kako se vec zove ta ulica

"trazila" :D i vjerovatno mislis na la ramblu :D

srecom nismo rezervisali taj hostal jer sam nekim cudom bas taj dan pocela ceprkati po airbnb-u, tako da dodjosmo do zakljucka da nam je airbnb bolja i isplativija opcija :D
za ove pare (cak i manje) sto smo mislili dati na hostal sam nasla neki famozan, tek renoviran i sredjen stan, odnosno sobu sa kupatilom u tom stanu, na odlicnoj lokaciji
da li cemo u bas taj ili neki drugi ne znam, moramo odrzati kucni sastanak i pregledati nekih dvadesetak opcija koje sam izdvojila :D

generalno, ne treba nam puno, samo da mozemo prespavati, istusirati se i popiti kafu ujutro tako da je airbnb definitivno bolja opcija koja mi je prosirila vidike :D

u potpisu: neko ko prvi put ide samostalno a ne preko agencije dalje od bivse juge :D
exliberal-ex

#2340 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

VenomousV wrote:
exliberal-ex wrote:
VenomousV wrote:

"trazila" :D i vjerovatno mislis na la ramblu :D

srecom nismo rezervisali taj hostal jer sam nekim cudom bas taj dan pocela ceprkati po airbnb-u, tako da dodjosmo do zakljucka da nam je airbnb bolja i isplativija opcija :D
za ove pare (cak i manje) sto smo mislili dati na hostal sam nasla neki famozan, tek renoviran i sredjen stan, odnosno sobu sa kupatilom u tom stanu, na odlicnoj lokaciji
da li cemo u bas taj ili neki drugi ne znam, moramo odrzati kucni sastanak i pregledati nekih dvadesetak opcija koje sam izdvojila :D

generalno, ne treba nam puno, samo da mozemo prespavati, istusirati se i popiti kafu ujutro tako da je airbnb definitivno bolja opcija koja mi je prosirila vidike :D

u potpisu: neko ko prvi put ide samostalno a ne preko agencije dalje od bivse juge :D
ops izvinjavam se :D
prvi put je uvijek ono kako cu ali vjeruj mi da neces vise nikad ici sa agencijom ( jedino kad budes isla na all inclusive)

na airbnb ima dosta, neznam sta trazis ali mi obicno uzmemo cijeli stan ( ako vas ide samo dvoje trazite garsnonjere ili jednosobne stanove)
nemojte gledat te opcije soba u stanu, malo vise ce da bude ali vrijedi svakog dinara....ipak hocete da imate svoju privatnost, ustat ujtro napravit kafu pa u gacama piti na balkonu....nema nista ljepse :D
ja sam pocekom septembra tamo...mislim sa te lokacije krecem i onda dalje po spanij.
sa srecom
VenomousV

#2341 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by VenomousV »

exliberal-ex wrote:
ops izvinjavam se :D
prvi put je uvijek ono kako cu ali vjeruj mi da neces vise nikad ici sa agencijom ( jedino kad budes isla na all inclusive)

na airbnb ima dosta, neznam sta trazis ali mi obicno uzmemo cijeli stan ( ako vas ide samo dvoje trazite garsnonjere ili jednosobne stanove)
nemojte gledat te opcije soba u stanu, malo vise ce da bude ali vrijedi svakog dinara....ipak hocete da imate svoju privatnost, ustat ujtro napravit kafu pa u gacama piti na balkonu....nema nista ljepse :D
ja sam pocekom septembra tamo...mislim sa te lokacije krecem i onda dalje po spanij.
sa srecom
kakav je septembar, mislim vrijeme? i mi smo tamo sredinom

hvala i tebi :D
JoeyTribbiani

#2342 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by JoeyTribbiani »

Preporuka za airbnb I od mene.
Barca je odlicna :mrgreen:

Napravi neki okviran plan prije nego odes. Preporuke od mene: iznajmi bajk, 12 eura je citav dan (10 eura sat) I vozaj se. Imas biciklisticku stazu duz plaze Barceloneta (voznja bajkom tuda je ljepota cista), otidji do Sagrade itd.

Obavezno otidji zicarom do Mont Juica I obidji olimpijski kompleks pa onda Magicne fontane (provjeri kojim danima rade). Obidji poneki kafic u La Rambli I Rambli Ra Val. Ja sam isao u onaj hotel W na Barceloneti, mislim gore u njihov kafic skoro na zadnjem spratu. Pogled je odlican. Trazi Lidl, cijene u marketima su manje vise ok. Piva u kaficima 4-5 eur. Imas donera I burgera na svakom cioskuu. Ima I nekih restirancica koji nisu preskupi, tako da se moze fino jesti dok si tamo. Park Guell, Casa Batllo, Casa Milla, Citadela su pod moranje. Eto, mozda sam fulio nesto u pisanju, ali skontat ces sve. Uzivaj
exliberal-ex

#2343 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

JoeyTribbiani wrote:Preporuka za airbnb I od mene.
Barca je odlicna :mrgreen:

Napravi neki okviran plan prije nego odes. Preporuke od mene: iznajmi bajk, 12 eura je citav dan (10 eura sat) I vozaj se. Imas biciklisticku stazu duz plaze Barceloneta (voznja bajkom tuda je ljepota cista), otidji do Sagrade itd.

Obavezno otidji zicarom do Mont Juica I obidji olimpijski kompleks pa onda Magicne fontane (provjeri kojim danima rade). Obidji poneki kafic u La Rambli I Rambli Ra Val. Ja sam isao u onaj hotel W na Barceloneti, mislim gore u njihov kafic skoro na zadnjem spratu. Pogled je odlican. Trazi Lidl, cijene u marketima su manje vise ok. Piva u kaficima 4-5 eur. Imas donera I burgera na svakom cioskuu. Ima I nekih restirancica koji nisu preskupi, tako da se moze fino jesti dok si tamo. Park Guell, Casa Batllo, Casa Milla, Citadela su pod moranje. Eto, mozda sam fulio nesto u pisanju, ali skontat ces sve. Uzivaj

Joey...mont juica jel to onaj samostan nekih pola sata van barelone, moras uzit lokalnu zeljeznicu i onda se zicarom popnes do samostana a moze i jos vise. ja sam neki dan bas pricao sa frizerkom i ona mi kaze da je to uradila i da vrijedi. ona mi je preporucila da uradim tako jer je bolje nego da uzimam organizovanu turu sto nebi ni uradio svakako. rekla mi je da nadjem kiosk na rambli i tamo uzmem kartu za podzemnu do te lokalne stanice gdje cu se prebacit u voz koji staje tacno gdje je pocetak zicare...upravo se kanim da potrazim to preko interneta.
ja licno nisam ni htjeo da idem u barcelonu ali me gospoja nagovorila....gdje ces u spaniju a da neobidjes barcelnu :D
AmirBaa

#2344 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by AmirBaa »

https://www.booking.com/hotel/es/hostal ... al;ucfs=1& ovdje sam bio prije 2 godine, sasvim ok hostel, privatni wc, cisto i svaki dan mijenjaju peskire. Ono sto me privuklo je lokacija, doslovno ti je sve blizu, pogotovo la rambla. Prije 5 godina sam bio ovdje https://www.booking.com/hotel/es/felipe ... al;ucfs=1& on jeste malo ljepsi ali je dalji, jedino mu je sagrada blizu :) uzivaj, barcelona mi je def najbolji grad u kojem sam ikad bio :D
ako ides avionom, aerodrom je super povezan sa gradom, imas bus svakih 5 minuta koji staje na svim "vecim" stanicama u gradu. Metro im je super, ja sam uzimao karte od 10 voznji, isplati se fkt. I dalje citam kako su dzeparosi u barceloni haman pa najaktivniji u svijetu, ali ja nijednom nisam imao neugodno iskustvo u eto ukupno 14 dana u barceloni, a navozao sam se metroom. I ako si u mogucnosti i ako te zanima, utakmica ! Oni bas vole klub i fudbal, i nevjerovatan je osjecaj na stadionu, kao i poslije njega, gdje god sjednes svi su u dresu barce i super raja :thumbup:
pirmin

#2345 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by pirmin »

Ta preporuka za bajk bi trebala vaziti za sve destinacije gdje se moze iznajmiti.
Nema boljeg nacina da upoznas veci radius sredine koju posjecujes. :thumbup:
VenomousV

#2346 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by VenomousV »

@JoeyTribbiani: Okvirni plan vec imam u glavi, a pravi plan cu i zapisati (malo sam frik :D )
Bajk ne znam vozit' :skoljka: al' mi svakako pravo puno hodamo tako da moze i setnja duz Barcalonete
Hvala na prijedlozima :)

@exliberal-ex: Za Mont Juic sam citala da je bolje otici nego na Tibidabo (mada mi je nekako u glavi bio i Tibidabo pa eto ako je ko bio nek kaze isplati li se :D )

@AmirBaa: Vec sam citala o javnom prevozu i dosla do zakljucka da je i nama mozda najbolja opcija ta T10 karta od 10 voznji. Em nam je to sasvim dovoljno jer cemo uglavnom hodati, em vazi za vise osoba, em je haman vazeca i za zicaru do Mont Juica (inace karta 12€)
Camp Nou je svakako u planu. Ja sam bila na ekskurziji prije 10 godina al' co'jek nije nikad pa dje cemo otici u Barcelonu a da ne odemo na stadion. Karta 25€

Hvala ljudi na preporukama, pisite jos :D

Btw iko bio na La Boqueria? Market njihov? Poguzije smo pa mi je i to def u planu :D
vjesticanametli

#2347 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by vjesticanametli »

Ne copaj im po pijaci hoce one schlitzooke oci da vade odmah :mrgreen:
exliberal-ex

#2348 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

VenomousV wrote:@JoeyTribbiani: Okvirni plan vec imam u glavi, a pravi plan cu i zapisati (malo sam frik :D )
Bajk ne znam vozit' :skoljka: al' mi svakako pravo puno hodamo tako da moze i setnja duz Barcalonete

@exliberal-ex: Za Mont Juic sam citala da je bolje otici nego na Tibidabo (mada mi je nekako u glavi bio i Tibidabo pa eto ako je ko bio nek kaze isplati li se :D )

@AmirBaa: Vec sam citala o javnom prevozu i dosla do zakljucka da je i nama mozda najbolja opcija ta T10 karta od 10 voznji. Em nam je to sasvim dovoljno jer cemo uglavnom hodati, em vazi za vise osoba, em je haman vazeca i za zicaru do Mont Juica (inace karta 12€)
Camp Nou je svakako u planu. Ja sam bila na ekskurziji prije 10 godina al' co'jek nije nikad pa dje cemo otici u Barcelonu a da ne odemo na stadion. Karta 25€

Btw iko bio na La Boqueria? Market njihov? Poguzije smo pa mi je i to def u planu :D

ja sam mislio na ovaj manastir "Montserrat Monastery'

https://www.barcelona.de/en/barcelona-e ... errat.html

a javim ti za market, moj hotel je nekih 400 metara od tog marketa
DaffyDuck

#2349 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by DaffyDuck »

VenomousV wrote:@JoeyTribbiani: Okvirni plan vec imam u glavi, a pravi plan cu i zapisati (malo sam frik :D )

Odlucite se sto prije.. mi smo tako danas cemo, sutra cemo, hajd da vidimo jos nesto i na kraju platili hotel.
Preporuka od mene, uzmite dvodnevne karte za sightseeing bus, najbolje se mozete odvesti na najudaljenije atrakcije u gradu, da ne gubite vrijeme javnim prevozom. Opcija hop-on hop-off je jako zgodna. Jos dobijete uz njih mapu grada i kupone sa popustima za nekw gradske atrakcije, karte za muzeje i sl.
Pijaca im je wooow vidjet ces :D
Tibidabo je prekrasno iskustvo, gdje odes, gdje se popnes i gore zabavni park sa nevjerovatnim pogledom, ali se ne isplati ako ne planirate provesti dan gore. I to mozete ici turistickim busem, pa tramvajem koji ide uzbrdo, pa nakon toga stizete na uspinjacu koja vas vodi gore. Sve se odvojeno placa i kosta poprilicno.
Mont Juica, zicara kao ova nasa Sarajevska, dodjete na vrh, g9re imate kraljevski dvorac- isto se dodatno placa. Na nju nismo ulazili jer nismo imali vremena.
VenomousV

#2350 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by VenomousV »

DaffyDuck wrote: Odlucite se sto prije.. mi smo tako danas cemo, sutra cemo, hajd da vidimo jos nesto i na kraju platili hotel.
Preporuka od mene, uzmite dvodnevne karte za sightseeing bus, najbolje se mozete odvesti na najudaljenije atrakcije u gradu, da ne gubite vrijeme javnim prevozom. Opcija hop-on hop-off je jako zgodna. Jos dobijete uz njih mapu grada i kupone sa popustima za nekw gradske atrakcije, karte za muzeje i sl.
Pijaca im je wooow vidjet ces :D
Tibidabo je prekrasno iskustvo, gdje odes, gdje se popnes i gore zabavni park sa nevjerovatnim pogledom, ali se ne isplati ako ne planirate provesti dan gore. I to mozete ici turistickim busem, pa tramvajem koji ide uzbrdo, pa nakon toga stizete na uspinjacu koja vas vodi gore. Sve se odvojeno placa i kosta poprilicno.
Mont Juica, zicara kao ova nasa Sarajevska, dodjete na vrh, g9re imate kraljevski dvorac- isto se dodatno placa. Na nju nismo ulazili jer nismo imali vremena.

Rezervisali sinoc, airbnb u gotickoj cetvrti. Izaslo nas 200KM jeftinije nego taj neki hostal sto smo gledali na losijoj lokaciji.
Vec imam jednu citavu stranicu ispisanu sta sve treba posjetiti i obici :D

Jel iko isao u njihov Akvarijum? Imamo obicaj da odemo u zooloski vrt kad smo u novom gradu a ovdje smo mislili u akvarijum ako vrijedi :)
Post Reply