Amagon wrote:Vitezanin wrote:Amagon wrote:Je li iko bio u Armeniji?
Bio sam ja prošlo ljeto, tura Gruzija-Armenija-Karabah.
Odlična tura!
Ako si posjetio Yerevan, napiši ukratko iskustva, šta posjetiti, preporuka za jesti/popiti? Za koji dan sam tamo
Znam, ima sve to na internetu, preporuke, ali drugačije je ovako

Yerevan mi se svidio, grad je baš ugodan. Bit će jako vruće, samo da znaš.
Pisao sam i blog, možeš pogledati, tu se nalaze i okvirne cijene i interesantne lokacije.
https://angotrips.wordpress.com/2017/08 ... e-kavkaza/
Obavezno posjeti Yerevan Tavern, to je valjda najpoznatiji restoran u gradu, onako malo fensi, ali čak i za nas je to jeftino bilo, u pitanju je armenska kuhinja, puno dobrih stvari.
Također, toplo ti preporučujem Muzej genocida i Plavu džamiju, prelijep objekt. Grad nije ogroman, ja sam svuda pješice išao mada možeš koristiti i metro i taksi (super jeftino). Za taksi ti preporučujem da skineš aplikaciju, zaborovio sam kako se zove, ali to možeš naći na netu. Također, Armenci vole kaskade, u centru grada se nalazi ogromna koja nije završena, ali eto, turistička je atrakcija. Grad je jako uredan i čist, onako sovjetski. Pošto je vruće, danju je sve prazno, a navečer svi su vani, sve je otvoreno do 3-4 ujutro (šoping centri, trgovine, restorani).

U centru sve vrije od odličnih kafića.
Iako grad nema puno turističkih atrakcija (kao Tbilisi npr), grad mi se baš svidio, totalno je chill.