Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Locked

FTV na osnovu dosadasnjeg rada zasluzuje 6KM

Da
101
37%
Ne
172
63%

Total votes: 273

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2326 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

Bas tako, i ja je godinama ne gledam..odgledala sam malo otkako se ovdje prica o istoj :D da budem u toku o cemu pricamo..
Sama emisija i nema smisla, cak i kad se bave istrazivackim novinarstvom, jer Sud i Tuziteljstvo ne urade nista, nego ovi krimosi nastave gdje su stali. Pa u cemu je onda poenta?
felipe kajetano

#2327 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by felipe kajetano »

ultima_palabra wrote:[
Ali meni je zanimljivije zašto toliko ljudi koji mrzi 60 minuta, opet svake sedmice gleda istu :-) Pa nije valjda da se nema šta drugo raditi... ja kao uvjetno rečeno simpatizer iste političke opcije, smatram istu negledljivom... izuzetak su bile one predizborne emisije gdje se nije znalo ko će koga naguziti :mrgreen:

60 minuta je bila dobra emisija do prije par godina, i bilo je istraživačkog novinarstva, odličnih Kaletovićevih reportaža, javnost se upoznavala sa krimosima i zločincima iz svih kutaka BiH. U zadnje 2-3 godine cjelokupno novinarstvo kod nas je otišlo u qrac :roll:
Valjda moc navike :-?
A iskreno i nema se puno izbora, ja ne znam ni za jedan magazin u BiH koji ima kakave takve standarde da bi bili gledljivi.Mada, i oni koji su ranije gledali to cine sve rjedje, jednostavno je dosadio kao sto je i najvjernijim fanovima Santa Barbare dosadila ista.
Sve je to od zla oca i gore matere :-) , sto Bakira H. uopste ne amnestira.Naprotiv, on je bio neko ko je imao predispozicije za nesto vise, utoliko se razlikovao od Kopanjine ekipe.
Co0l

#2328 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Co0l »

Ja vala se svakog ponedjeljka i dalje,po navici,nacalim ispred tv-a da pogledam 60 minuta ali sam primjetio trend kod sebe u zadnjih 2-3 mjeseca da uspijem odgledat prvih 5 minuta emisije i onda,bez izuzetka,svaki put zaspim i probudim se tamo negdje pred kraj 60 minuta tako da svaki put uspijem pogledati zadnji prilog u emisiji.Onda,kao sinoc,gledam prilog,tacnije onu montazu sa dogadjajima u Egiptu i paralelu sa RS i ne bude mi prvih momenata jasno da li jos uvijek spavam i sanjam to sto gledam ili su stvarno u 'najgledaniji politicki magazin' namontirali i pustili takav idiotluk...onda potrazim na netu pise li gdje sta je bilo u ostatku emisije koji sam prespavao,cisto da znam o cemu se prica pa se obavezno pokajem sto nisam i sami kraj 60 minuta prespavao...i tako iz ponedjeljka u ponedjeljak zadnjih mjeseci....valjda je do mene a ne do zanimljivosti emisije,ne znam,znam samo da odavno ponedjeljkom imam kasnije problema da zaspim jer sam se vec naspavao za vrijeme 60 minuta :(
Alfons Kauders

#2329 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfons Kauders »

60 minuta je davno prestala biti 'gledljiva' emisija... poceli su se lagano srozavati prije 4-5 godina... pali su jos nize kroz sukob s dodikom i kopanjom (tj spustili se na njihov nivo)... a jos su dodatno otisli u kurac kako ih je napustio beciragic, koji je ipak djelovao kudikamo normalnije i pismenije od jednog avde avdica...

gledao sam ih vise iz navike, sto rece felipe na pocetku su obecavali... sad im je ostalo jako malo kredibiliteta, nema arijane, beciragica i par ljudi iz sjene, samim tim ima sve manje priloga koji se sad svode na politicki odstrel i lament nad propustenim prilikama ili propalim firmama... pola emisije otpada na prepucavanje s kopanjom/dodikom i sve je manje priloga u kojim se uopste iznose bilo kakve zanimljive informacije, samo ponavljaju davno prozvakane teme
Banksy

#2330 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote: Daj nemoj nas zajebavat... Hoće li to on učiti glupe Bosance profesionalnom novinarstvu?
Procijeni sam, od 85:00.

http://www.rtrs.tv/av/player.php?id=11582&x=1

(A govori o onome od 62:40 do 77:00)
Alfa_Ze

#2331 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

Banksy wrote:
ultima_palabra wrote: Daj nemoj nas zajebavat... Hoće li to on učiti glupe Bosance profesionalnom novinarstvu?
Procijeni sam, od 85:00.

(A govori o onome od 62:40 do 77:00)
Denis Kuljis, daj nemoj se zajebavat. Novinar cije misljenje i pisanije mozes iznajmiti ili kupiti za novac.
Zalosno na koga se ti pozivas !! :cry:

Ali nije ni cudo, kad su tebi Milovic i Jerenic OK novinari !! :-)
Alfa_Ze

#2332 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

gost politickog magazina ''PRESING'' Branko Perić

Kome Branko Perić moze drzati moralne lekcije ?? Covjek koji je u proteklom ratu bio glavni tuzilac u Teslicu, a Bosnjaci iz Teslica itekako dobro znaju sta su sve prezivili u tom gradu tokom rata !!

Image

Image

Image . . . . . . . = . . .. . . Image
Banksy

#2333 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Banksy »

Prođi se Perića,

imaš li šta o temi?

Ako te zanimaju najnoviji Dani, ima i to.

Krojač Radončićevog novog ruha

Fahrudin Radončić i Bakir Hadžiomerović

Nije dobro kad iz bilo koje političke partije nastupaju ma i s naznakom oštrine a u vezi s uređivanjem bilo koje medijske kuće, makar se radilo i o Javnom servisu. Međutim, ko prati 60 minuta Bakira Hadžiomerovića po broju nastupa pojedinih političara i prema njegovom blagonaklonom ili satanizacijskom odnosu prema pojedinima od njih, više je nego jasno da se radi o odavno pristranom novinaru, pa još na Javnom servisu kojeg su građani dužni finansirati.
Jednostavno je vrijeme da se i unutar bošnjačkog dijela javnosti počne malo intenzivnije preispitivati uloga Bakira Hadžiomerovića u kreiranju javnog mnijenja, pogotovo kad se zna da on prvo osudi, najčešće riječju “kriminalac”, glavnog lika svojih priloga pa onda iznese ili ne iznese argumente za svoju optužbu.
Ovaj put se namjerio na Sulejmana Tihića i iz SDA dobio odgovor koji adekvatno pozicionira njegov diskurs – u kafanu, ali spomenuta je i ključna stvar, a to je nelegalna smjena Duške Jurišić kojoj je kumovao i Fahrudin Radončić i koja ni pored sudske odluke ne može da se vrati na posao.
Fahrudin Radončić je stao u odbranu Hadžiomerovića, jer su jedan drugom odskora miljenici i da bi prikrio svog (ali ne samo svog) političkog PR-a Dušku Jurišić dodatno satanizirao proglasivši je SDA-ovim novinarom. Međutim, na njenoj strani je zakon koji će se jednom, nadat se, očitovati i o ovom medijsko-političkom dvojcu.
Dani, Broj 713 - 11.02.2011

Co0l

#2334 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Co0l »

Alfa_Ze wrote:gost politickog magazina ''PRESING'' Branko Perić

Kome Branko Perić moze drzati moralne lekcije ?? Covjek koji je u proteklom ratu bio glavni tuzilac u Teslicu, a Bosnjaci iz Teslica itekako dobro znaju sta su sve prezivili u tom gradu tokom rata !!

Image

Image

Image . . . . . . . = . . .. . . Image
Vidi,vidi sto se citira Slobodna Bosna,a Boga mi,i Dani kad zatreba :D :D
Banksy

#2335 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Banksy »

Co0l wrote: Vidi,vidi sto se citira Slobodna Bosna,a Boga mi,i Dani kad zatreba :D :D
Ovo k'o da je iz neke arhive vađeno ...
Alfa_Ze

#2336 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

Banksy wrote:Prođi se Perića,

imaš li šta o temi?

Ako te zanimaju najnoviji Dani, ima i to.

Krojač Radončićevog novog ruha

Fahrudin Radončić i Bakir Hadžiomerović

Nije dobro kad iz bilo koje političke partije nastupaju ma i s naznakom oštrine a u vezi s uređivanjem bilo koje medijske kuće, makar se radilo i o Javnom servisu. Međutim, ko prati 60 minuta Bakira Hadžiomerovića po broju nastupa pojedinih političara i prema njegovom blagonaklonom ili satanizacijskom odnosu prema pojedinima od njih, više je nego jasno da se radi o odavno pristranom novinaru, pa još na Javnom servisu kojeg su građani dužni finansirati.
Jednostavno je vrijeme da se i unutar bošnjačkog dijela javnosti počne malo intenzivnije preispitivati uloga Bakira Hadžiomerovića u kreiranju javnog mnijenja, pogotovo kad se zna da on prvo osudi, najčešće riječju “kriminalac”, glavnog lika svojih priloga pa onda iznese ili ne iznese argumente za svoju optužbu.
Ovaj put se namjerio na Sulejmana Tihića i iz SDA dobio odgovor koji adekvatno pozicionira njegov diskurs – u kafanu, ali spomenuta je i ključna stvar, a to je nelegalna smjena Duške Jurišić kojoj je kumovao i Fahrudin Radončić i koja ni pored sudske odluke ne može da se vrati na posao.
Fahrudin Radončić je stao u odbranu Hadžiomerovića, jer su jedan drugom odskora miljenici i da bi prikrio svog (ali ne samo svog) političkog PR-a Dušku Jurišić dodatno satanizirao proglasivši je SDA-ovim novinarom. Međutim, na njenoj strani je zakon koji će se jednom, nadat se, očitovati i o ovom medijsko-političkom dvojcu.
Dani, Broj 713 - 11.02.2011
A sto da se prodjem Perica ?? :?: 8-)
Pa to je Dodikov laufer ( bas kao sto je bio i Krstan Simic), a koji je izmedju ostalog bio gost politickog magazina ''Presing''
Znas ti to sve veoma dobro, samo pokusavas ( s razlogom ) biti malo ''zaboravna'' !!

A sto se tice (novog) vlasnika ''Dana'', sasvim je razumljivo da im ne odgovara sto se Bakir malo vise ''primakao'' Fahri.
Sto to ''primicanje'' bude vece ( ili manje ), tako ce i pisanje u ''Danima'' ili obrnuto u ''Avazu'', biti intenzivnije ili manje intenzivnije o Bakiru i ''60 minuta''..
U svakom slucaju, uvijek ce biti na tapetu - jal ''Oslobodjenja'' i njegovih ''Dana'', jal Fahrina ''Avaza''
Banksy

#2337 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Banksy »

Alfa_Ze wrote: A sto se tice (novog) vlasnika ''Dana'', sasvim je razumljivo da im ne odgovara sto se Bakir malo vise ''primakao'' Fahri.
Sto to ''primicanje'' bude vece ( ili manje ), tako ce i pisanje u ''Danima'' ili obrnuto u ''Avazu'', biti intenzivnije ili manje intenzivnije o Bakiru i ''60 minuta''..
U svakom slucaju, uvijek ce biti na tapetu - jal ''Oslobodjenja'' i njegovih ''Dana'', jal Fahrina ''Avaza''
Tačno, u pravu si. To i jeste tragedija. Dani, Avaz, Oslobođenje, FTV, sve isto ..
A narod samo traži objektivno i profesionalno novinarstvo.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2338 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

Banksy wrote:
Alfa_Ze wrote: A sto se tice (novog) vlasnika ''Dana'', sasvim je razumljivo da im ne odgovara sto se Bakir malo vise ''primakao'' Fahri.
Tačno, u pravu si. To i jeste tragedija. Dani, Avaz, Oslobođenje, FTV, sve isto ..
TV1, RTRS, SB
MrMaliJoe

#2339 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by MrMaliJoe »

Bakir Hadžiomerović prešao na RTRS!
Autor: Dragan Bursać
Objavljeno: 15.02.2011 u 10:40
http://www.6yka.com/bakir-rtrs

Palim TV, svježe istuširan i čekam svoj omiljeni propagandno-mazohistički šou ,,Presing u 60 minuta“. Ovako od milja zovem sljubljeno onanisanje dvije ,,udarne“ političke emisije na RTRS-u i Federalnoj televiziji. Gledam i ne vjerujem

Znam za onu - ko se tuče taj se voli, ali da se ovoliko ljube, to nisam znao. Prvo gledam Bakira Hadžiomerovića, urednika emisije ,,60 minuta” na Federalnoj televiziji, skoro pola sata. Kompilacija, presjek, šta li je? Sve lijepo isecirano i nazvano: Građevinska mafija Srpske, podvornička pravoslavna oligarhija na čelu sa vladikom Grigorijem, Dodikovi dupeuvlakači svih provinijencija... Jedna dobro odmjerena kompilacija. Pogledam u tv, vidim budalasti logo RTRS-a, ali ispod i stari logo Federalne televizije. Saberem se i vidim da je po srijedi ,,presingovanje” na RTRS-u. Nema greške, Bakir je prešao na istu. Koji je ovo vrag?

Razmišljam, dobio je onomad nagradu od strane Željka Kopanje, vlasnika ,,Nezavisnih novina” i još koječega za najnaj-super novinara. Žiri ,,Nezavisnih” je tom prilikom posebno naglasio: ,,Kao novinar i urednik, Hadžiomerović je u svojim emisijama istraživao tamniju stranu bh. društva, kriminal i korupciju u državnim institucijama i beskompromisno ulazio u borbu protiv njih.”

Tada ni Bakir nije ostao dužan u izljevima kurtoazije:

,,Osnovno je to da je Dodik bolja opcija za BiH i za RS od SDS-a. To mi zaista daje nadu.”

Pored toga, zbila su se još poneka manja čuda - Mile je kupio Vanju Furtulu, Srđan Dragojević je u srpskim socijalistima, Ćosića kandidovali za Nobela. Računam, sve je moguće.

Za svaki slučaj, drhtavom rukom prebacujem na FTV, kad ono tamo, ne lezi vraže, opet Bakir. Ovaj put priča nešto o zločinima u dolini Rame.

Vrag je baš, baš odnio šalu. Znam da je Bakir sveprisutan, ali u dvije emisije uživo, neće da bude. Trčim u spavaću sobu i palim starog katodnog guzonju. RTRS ću na guzonju, a Federalnu na LCD. Pa ko ga šiša. Šizofrenija, ako bude, nisam prvi, a ni poslednji.

Lagano mi se bistri. Valjda.

RTRS je pozvao Dragana Jerinića, donedavno jednog od lidera Udruženja "BH novinari", a odnedavno prvog čovjeka Nezavisnog udruženja novinara Republike Srpske, urednika portala ,,Poskok” Tvrtka Milovića, generalnog direktora RTRS-a Dragana Davidovića ,te bivšeg novinara, a sadašnjeg sudiju Branka Perića da bistre ,,60 minuta“. Kako ih je mrzilo da se ozbiljnije bave istom emisijom iskoristili su primjere istraživačkog novinarstva emisije ,,60 minuta“, u borbi protiv nje same. O, kako genijalno. Tako je publika na RTRS-u, bar ona koja ne gleda Federalnu televiziju, mogla da vidi šta svijet misli o Dodiku & co.

Što bi rekao Bobi Robson, kakav sjajan pogodak, šteta samo što je auto-gol!

A da podebljaju autogol, Davidović, Jerinić i Milović su objasnili kako Federalna televizija ne poštuje pravilo druge strane!? Naravno, u realnosti nije bilo nikoga sa te famozne ,,druge strane“ da kaže bilo šta protiv ovih ludosti. Doduše, voditeljka je istakla kako su pozvali nekoga (Besima Spahića), ali se on uplašio, pa nije došao. Ispade da je Besim jedini čovjek sa ,,druge strane”.

Sve vrijeme ovih nebuloza, u pozadini se ukazivala Hadžiomerovićeva slika i ,,matrix“ animacija pogrdnih imena za Milorada Dodika. Ovaj put samo ćirilicom i na Srpskom. Što je sigurno, sigurno je. Da ne bude, kao prije neki dan, kad ih je Google prevodilac pošteno zajebao, a sve nas do suza nasmijao.

Sve u svemu, zaključak ,,Presinga“ sa mini filmom, ,,RTRS-ovih 15 minuta sa osvrtom na 60 minuta“ Bakira Hadžiomerovića bio je da je isti reinkarnacija sotone samog, koji želi da pošezdesetminuti cijelu Bosnu i Hercegovinu, pa i Republiku Srpsku. Prosječno inteligentnom SNSD kadroviku, ostalo je jedino da ugasi TV. Da se ne zbuni.
A za to vrijeme....

Za to vrijeme, Bakir je imao klasičnu emisiju, red lovaca na Valteromrsce, red potrage za novim ustašama, odbrana lika i djela Tihomira Purde, i na kraju film.

Film je, opet, ingeniozna montaža Slobodana Vaskovića- spoj egipatske Revolucije i naracije, gdje su Mubarak i Kairo zamijenjeni Banjalukom i Dodikom. Radni naslov je bio, meni se čini, ,,Banjalukajednomsutra“, tralalala, ili tako nešto.
I Dok smo na RTRS-u imali retrospektivnu kompilaciju priloga u cilju demistifikacije, koja je propala, na Federalnoj su gledaoci mogli da uživaju u retroaktivnoj dokumentarističkoj fantastici, sa elementima Kamijevog apsurda. Svijetu nepoznata filmska forma, koja je promašila metu.. A, evo i zašto.

Većina zaljubljenika u lik i djelo Bakirovo, gledala je RTRS, mantrajući kako sve Bakir dobro veli, a većina Dodikovih pulena je ugasila TV, da se ne bi zajebali sutra u referisanju. A i piplmetar u prijemniku je đavolja naprava.
Tako je živuća, na daljinskom brza, ili sa dva TV-a opremljena, populacija, mogla sinoć da vidi do zla Boga lud šou ,,Presing u 60 minuta“.

Čuli smo tako da Federalna televizija podržava jednu partiju, jednog čovjeka, da fabrikuje činjenice, satanizuje neistomišljenike, brutalno se obračunava sa medijskim protivnicima. Imali smo jedinstvenu priliku pogledati na RTRS-u kako Bakir u svojih ,,60 minuta” , preko ove televizije opslužuje SDP. Ni jednim tikom, nelagodom, nervozom nismo mogli primjetiti da se emisija daje na RTRS koja na navedeni način servisira SNSD te se na isti način ophodi prema neistomišljenicima i medijskim protivnicima.

Naravno, ovu žalosnu istinu niko nije konstatovao, jer je riječ o ,,nezavisnim” i ,,nepristrasnim” medijima. Blago nama sa njima.

Plebs je zbunjeno gledao ovaj performans, pitajući se ko tu koga....?
Voditeljka je na kraju ,,inteligentno” poentirala kako je bez svake sumnje riječ o medijskom ratu i medijskom mraku za koji su kao i uvjek krivci oni “drugi”

NightSkyWalker

#2340 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

Bakir svojim propagandistickim radom nanosi stetu drzavi BiH.
dale cooper

#2341 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by dale cooper »

NightSkyWalker wrote:Bakir svojim propagandistickim radom nanosi stetu drzavi BiH.
Gori je od Dodika i Čovića zajedno, jelde? :D
NightSkyWalker

#2342 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

dale cooper wrote:
NightSkyWalker wrote:Bakir svojim propagandistickim radom nanosi stetu drzavi BiH.
:roll: ne mijesaj kruske i jabuke.

Bakir, kao novinar koji radi na javnom servisu, ne cini uslugu drzavi i grajdanima BiH. Propaganda.
Alfa_Ze

#2343 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

plain vanilla wrote:
Banksy wrote:
TV1, RTRS, SB
@ ''Bansky'' nije nimalo pristrasna ?? :D
evo ja da dopisem : Nezavisne novine, Glas srpske, zagrebacki Vecernji list, pa onda Zoran Krešić, Ivan Šušnjar, Tvrtko Milovic, Milan Šutalo, . . . .
cikafe

#2344 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by cikafe »

HURA! Tisuću mu darkvudskih bubnjeva!
dale cooper

#2345 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by dale cooper »

NightSkyWalker wrote:
dale cooper wrote:
:roll: ne mijesaj kruske i jabuke.

Bakir, kao novinar koji radi na javnom servisu, ne cini uslugu drzavi i grajdanima BiH. Propaganda.
Da se razumijemo, Bakirov stil mi je postao naporan i isuviše senzacionalistički i bombastičan, tako da ga
rijetko kada više gledam (više ovdje saznam o onome što je bilo u emisiji) Ali kakvu to štetu on prouzroči građanima BiH za prozivanje likova kao što su Dodik, Čović ili Tihić za kriminal i korupciju? Mislim, to je nešto što ljudi trebaju znati, zar ne?
NightSkyWalker

#2346 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

zagazaga wrote:
onda je za tebe ekipa sa RTRS-a sinoć praava :thumbup: .......večeras Vlajki :dance: .....to je pravi javni servis
Od kada je to RTRS mjerilo bilo cega?
Kritikovati Bakira i njegovu propagandu ne znaci govoriti da su ostali nesto bolji! To kakvi su ostali nije alibi Bakiru da rado ono sto radi, jer ono sto radi nije novinarstvo vec sirenje propagande, a to nije nikome potrebno!

Protiv Dodika i Covica i ostalih treba govoriti argumentovano i cinjenicno, a ne protiv njih ici propagandom ma kakvi god da su. Znamo svi sta je propaganda uradila 90-tih godina. Da se drzalo cinjenica drugacije bi bilo!
Last edited by NightSkyWalker on 15/02/2011 16:53, edited 1 time in total.
Corto Maltese

#2347 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Corto Maltese »

FTV i RTRS- stranci u ogledalu:
Bakir Hadžiomerović prešao na RTRS!
Autor: Dragan Bursać
Objavljeno: 15.02.2011 u 10:40
http://www.6yka.com/bakir-rtrs

Palim TV, svježe istuširan i čekam svoj omiljeni propagandno-mazohistički šou ,,Presing u 60 minuta“. Ovako od milja zovem sljubljeno onanisanje dvije ,,udarne“ političke emisije na RTRS-u i Federalnoj televiziji. Gledam i ne vjerujem

Znam za onu - ko se tuče taj se voli, ali da se ovoliko ljube, to nisam znao. Prvo gledam Bakira Hadžiomerovića, urednika emisije ,,60 minuta” na Federalnoj televiziji, skoro pola sata. Kompilacija, presjek, šta li je? Sve lijepo isecirano i nazvano: Građevinska mafija Srpske, podvornička pravoslavna oligarhija na čelu sa vladikom Grigorijem, Dodikovi dupeuvlakači svih provinijencija... Jedna dobro odmjerena kompilacija. Pogledam u tv, vidim budalasti logo RTRS-a, ali ispod i stari logo Federalne televizije. Saberem se i vidim da je po srijedi ,,presingovanje” na RTRS-u. Nema greške, Bakir je prešao na istu. Koji je ovo vrag?

Razmišljam, dobio je onomad nagradu od strane Željka Kopanje, vlasnika ,,Nezavisnih novina” i još koječega za najnaj-super novinara. Žiri ,,Nezavisnih” je tom prilikom posebno naglasio: ,,Kao novinar i urednik, Hadžiomerović je u svojim emisijama istraživao tamniju stranu bh. društva, kriminal i korupciju u državnim institucijama i beskompromisno ulazio u borbu protiv njih.”

Tada ni Bakir nije ostao dužan u izljevima kurtoazije:

,,Osnovno je to da je Dodik bolja opcija za BiH i za RS od SDS-a. To mi zaista daje nadu.”

Pored toga, zbila su se još poneka manja čuda - Mile je kupio Vanju Furtulu, Srđan Dragojević je u srpskim socijalistima, Ćosića kandidovali za Nobela. Računam, sve je moguće.

Za svaki slučaj, drhtavom rukom prebacujem na FTV, kad ono tamo, ne lezi vraže, opet Bakir. Ovaj put priča nešto o zločinima u dolini Rame.

Vrag je baš, baš odnio šalu. Znam da je Bakir sveprisutan, ali u dvije emisije uživo, neće da bude. Trčim u spavaću sobu i palim starog katodnog guzonju. RTRS ću na guzonju, a Federalnu na LCD. Pa ko ga šiša. Šizofrenija, ako bude, nisam prvi, a ni poslednji.

Lagano mi se bistri. Valjda.

RTRS je pozvao Dragana Jerinića, donedavno jednog od lidera Udruženja "BH novinari", a odnedavno prvog čovjeka Nezavisnog udruženja novinara Republike Srpske, urednika portala ,,Poskok” Tvrtka Milovića, generalnog direktora RTRS-a Dragana Davidovića ,te bivšeg novinara, a sadašnjeg sudiju Branka Perića da bistre ,,60 minuta“. Kako ih je mrzilo da se ozbiljnije bave istom emisijom iskoristili su primjere istraživačkog novinarstva emisije ,,60 minuta“, u borbi protiv nje same. O, kako genijalno. Tako je publika na RTRS-u, bar ona koja ne gleda Federalnu televiziju, mogla da vidi šta svijet misli o Dodiku & co.

Što bi rekao Bobi Robson, kakav sjajan pogodak, šteta samo što je auto-gol!

A da podebljaju autogol, Davidović, Jerinić i Milović su objasnili kako Federalna televizija ne poštuje pravilo druge strane!? Naravno, u realnosti nije bilo nikoga sa te famozne ,,druge strane“ da kaže bilo šta protiv ovih ludosti. Doduše, voditeljka je istakla kako su pozvali nekoga (Besima Spahića), ali se on uplašio, pa nije došao. Ispade da je Besim jedini čovjek sa ,,druge strane”.

Sve vrijeme ovih nebuloza, u pozadini se ukazivala Hadžiomerovićeva slika i ,,matrix“ animacija pogrdnih imena za Milorada Dodika. Ovaj put samo ćirilicom i na Srpskom. Što je sigurno, sigurno je. Da ne bude, kao prije neki dan, kad ih je Google prevodilac pošteno zajebao, a sve nas do suza nasmijao.

Sve u svemu, zaključak ,,Presinga“ sa mini filmom, ,,RTRS-ovih 15 minuta sa osvrtom na 60 minuta“ Bakira Hadžiomerovića bio je da je isti reinkarnacija sotone samog, koji želi da pošezdesetminuti cijelu Bosnu i Hercegovinu, pa i Republiku Srpsku. Prosječno inteligentnom SNSD kadroviku, ostalo je jedino da ugasi TV. Da se ne zbuni.
A za to vrijeme....

Za to vrijeme, Bakir je imao klasičnu emisiju, red lovaca na Valteromrsce, red potrage za novim ustašama, odbrana lika i djela Tihomira Purde, i na kraju film.

Film je, opet, ingeniozna montaža Slobodana Vaskovića- spoj egipatske Revolucije i naracije, gdje su Mubarak i Kairo zamijenjeni Banjalukom i Dodikom. Radni naslov je bio, meni se čini, ,,Banjalukajednomsutra“, tralalala, ili tako nešto.
I Dok smo na RTRS-u imali retrospektivnu kompilaciju priloga u cilju demistifikacije, koja je propala, na Federalnoj su gledaoci mogli da uživaju u retroaktivnoj dokumentarističkoj fantastici, sa elementima Kamijevog apsurda. Svijetu nepoznata filmska forma, koja je promašila metu.. A, evo i zašto.

Većina zaljubljenika u lik i djelo Bakirovo, gledala je RTRS, mantrajući kako sve Bakir dobro veli, a većina Dodikovih pulena je ugasila TV, da se ne bi zajebali sutra u referisanju. A i piplmetar u prijemniku je đavolja naprava.
Tako je živuća, na daljinskom brza, ili sa dva TV-a opremljena, populacija, mogla sinoć da vidi do zla Boga lud šou ,,Presing u 60 minuta“.

Čuli smo tako da Federalna televizija podržava jednu partiju, jednog čovjeka, da fabrikuje činjenice, satanizuje neistomišljenike, brutalno se obračunava sa medijskim protivnicima. Imali smo jedinstvenu priliku pogledati na RTRS-u kako Bakir u svojih ,,60 minuta” , preko ove televizije opslužuje SDP. Ni jednim tikom, nelagodom, nervozom nismo mogli primjetiti da se emisija daje na RTRS koja na navedeni način servisira SNSD te se na isti način ophodi prema neistomišljenicima i medijskim protivnicima.

Naravno, ovu žalosnu istinu niko nije konstatovao, jer je riječ o ,,nezavisnim” i ,,nepristrasnim” medijima. Blago nama sa njima.

Plebs je zbunjeno gledao ovaj performans, pitajući se ko tu koga....?
Voditeljka je na kraju ,,inteligentno” poentirala kako je bez svake sumnje riječ o medijskom ratu i medijskom mraku za koji su kao i uvjek krivci oni “drugi”

popajic

#2348 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by popajic »

Banksy wrote:
Kad imas troglav narod onda je objektivnost novinara vrlo relativna stvar.
Sve zavisi od toga ko cita i sta ocekuje da procita...na , zalost !
jovanbl

#2349 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by jovanbl »

Uopste ne mogu da razumijem ljude koji pokusavajuci da opravdaju primitivnu propagandu u toj emisiji 60 minuta govore o rtrsu i nekim tamo drugim novinarima i televizijama sa "one" strane.
Opet ovi ovdje gledaju kako je Bakir zlo od covjeka i cudim se cude kako moze biti takav pri tom zaboravljajuci dsa ga gledaju u u emisiji na televiziji koja u sustini jeste glasnik snsd a.

Razlika jeste u tome sto je Bakirov rjecnik primitivan i uvredljiv na prvu, ali sustina i jednih i drugih je ista, propagiranje svoga politickog naredbodavca i pljuvanje i omalovazavanje svega drugog tudjeg i drugacijeg.

Bolesno je reci da je 60 minuta novinarstvo uopste, jer pri zdravoj pameti to inteligentan covjek koji zna samo osnovne postulate novinarstva ni u ludilu ne moze reci i na taj nacin uvrijediti novinarstvo.

problem je u tome sto ljudi zavisno s koje su strane svrsavaju na bakirovo: kriminalac ,bandit, fasista dok god se odnosi na njima nesimpaticnu osobu u politickom ili nekom drugom javnom zivotu i to je onda ok , to onda jeste novinarstvo jer takvi bolje nisu ni zasluzili ( kakvi postulati, kakva druga strana, kakvo monitranje i insinuacije, to nije vazno vazno je da se pljuje, i sto bolje pljunes na onog mrskog to bolje.

Sve je to meni ok, boli me uvo, nek ljudi svrsavaju na politicke PPP (politicko progandni program kako god se ond zvao 60 minuta presing ili slicno) bolje nisu ni zasluzili, ali nemoj da me neko ubjedjuje da je to novinarstvo i da su te emisije objektivne, to vrijedja zdravu pamet.
NightSkyWalker

#2350 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by NightSkyWalker »

popajic wrote: Kad imas troglav narod onda je objektivnost novinara vrlo relativna stvar.
Sve zavisi od toga ko cita i sta ocekuje da procita...na , zalost !
Novinar je taj koji odlucuje hoce li ili ne biti objektivan. A objektivan je onoliko koliko slijedi cinjenice.
Locked