shake69 wrote:Tyke wrote:Norman wrote:A što vi nećete? Je li to još niste kupili vitrinu za trofeje, pa nemate gdje staviti ni ovaj pokal za mali fudbal?

Hajd' u skokovima sa teme, ako ces provocirati. Ovako
Nego, cast je igrati na tom turniru obzirom da je turnir posvecen velikom Hasetu. Nas tim se rasuo, na odmoru su, pa vjerujem da ce na turnir doci mladju momci i oni koji ce ganjati formu, nadam se da Mujic, Prses i ta klapa ode i kvalitetno predstavi Slobodu.
Stipu to, zadto nema podrobnije info ko ce i kako graditi istocnu tribinu? Lijepo zvuci " grad i tuzlanski privatnici", iako moze biti i demagogija! Po meni se i Grbavica jedino tako moze podici, bar Istok, i zato me zanima kako ce to ici u Tuzli! Neko mora pokrenuti i prodrmati Sarajevo jer vise se ne moze cekati sa stadionom i infrastrukturom starom po 50 g.
Gradonacelnik je jos ranije spominjao da ce animirati domace poduzetnike i tajkune da podrze Slobodin projekat, a eto nedavno je javno obznanio kako ce oni zaista pomoci, grad + privatnici. Pretpostavljam da ih je nekako "pritisnuo" da i oni uloze svoj kapital, npr. Jasmin je izasao u susret Bingu po pitanju zemljista za izgradnju Bingo city centra, valjda ce sad i Bingo pomoci izgradnju Istocne tribine, a navodno ce jos neki bogatiji ljudi pripomoci + a spominje se i neki strani investitor, Azmir ga je i ranije najavljivao (2-3 potencijalna), tako da ce se tribina i lickanje stadiona odraditi udruzenim snagama, uz ranije visemjesecno dogovaranje i planiranje, samo sto sad Uprava ne izlazi sa svakakvim informacijama dok one ne budu konkretne i pred realizaciju. Meni se to svidja, a ne da se narod nabrije pa onda se sve izjalovi.
Trebali bi gradovi stati i uz druge klubove, prvenstveno uz ove vece, Celik, Velez, Zelju, pa i Sarajevo (barem po pitanju placanja policije za organizaciju utakmica i sl.), jer evo sad UG Sloboda Tuzla pritiscu kantonalnu vlast da stane uz Slobodu i pomogne materijalno, a za pocetak makar da preuzmu organizaciju sigurnosti utakmica na Tusnju, da mi ne placamo MUP, il kako to vec ide.
A da bi se pritisnuo grad da stane uz klub prvo se treba pritisnuti Uprava kluba i promijeniti garnitura, da se profesionalno posluje, da se pravi izvjestaj poslovanja i prikazuju prihodi/rashodi, da klub ima normalan i funkcionalan statut, da se stvori plan rjesavanja dugova i krene u borbu - otpis dugova, pregovori s onima kojima se duguje (kao sto je Sloboda, ponudi otplatu na rate, nekima ponudi manje para da se odmah isplati, neki otpisu dug zbog ljubavi prema klubu i kad vide da klub ozbiljno radi bez malverzacija, ima tih varijanti, jer mnogi su krali i zaduzivali klub neosnovano pa ih se treba pritisnuti - kao sto je sad gradonacelnik pritisnuo pojedince koji su prezaduzili Slobodu neosnovano pa htjeli izvuci jos para tuzbama, a on im zaprijetio da ce dobiti otkaz uz JU Stadion Tusanj, mislim onaj jedan jazavac i iz Grijanja da bi mogao dobiti nogu ako se ne predomisli, a novi predsjednik skupstine Slobode je ujedno i pomocnik Jasmina te sef sluzbe za komunalne poslove Tuzla pa su tako pritisnuli obojica tog smrada kojem se "duguju" pare...).
Ima tih caka, samo trebaju ozbiljni ljudi.