FK Sloboda Tuzla

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tyke

#2326 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

costacurta wrote:Meni ko je zapao za oko npr je onaj lik iz Veleža ne znam mu ime ali ima ima dužu kosu, na razdjeljak sto bi rekli. Čojka ima svugdje na terenu. Gledao sam par izvjestaja i u svakom je on u prvom kadru. Trči bori se...jbga. daleko pametnije dati mnogo manje novce za njega nego za ovog svotu.
Ko moze biti dobar kod njih, mozda Haurdic, mali Peco koji je talenat i Cemalovic (ako se dobro sjecam). Ali Peco ima duzu kosu i "razdeljak", valjda. :D

Ma ima igraca u nasoj ligi, kao i u Hrvatskoj i Srbiji, samo treba pratiti i ubosti, a sto je najbitnije davati redovnu platu i premije za dobre igre i rezultate.

Shake96 - Jasmin je rekao da je kontaktirao domace biznismene i da ce se i oni ukljuciti u ovaj projetak Slobode, vjerovatno ce neki od njih ucestvovati i u gradnji stadiona, a Azmir je takodjer spominjao neke strane investitore koji su cekaju u redu da se zavrsi reprogram i odblokira racun kluba kako bi mogli ubaciti svoje pare. Tako da bi to trebali biti finansijeri stadiona, sminkanje Zapada i Sjevera te izgradnja Istoka.
costacurta wrote: Sjeverna tribina, onakva kakva je sada, mislim da je kostala 4.5M. Mislim da ni za istok ne bi trebalo više sredstava. Sad da li je to dovoljno i za licencu ne znam :zoka:
Jeste da Istocna tribina ide u jednoj liniji/pravcu i nema onih lukova kao Sjeverna, ali zato po projektu ta Istocna tribina treba imati VIP loze (ja mislim), medijski prostor, teretanu veliku i jos masu toga sto iziskuje daleko vecu svotu novca nego Sjever. Odatle i tako velika cifra, osim ako ne bude nekih odstupanja od projekta.
supercali

#2327 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by supercali »

generalno ako se krene sa ovim svim sto je zamisljeno i sto obecavaju i jedni i drugi i peti i deseti sloboda moze izsrasti u jedan respektabilan klub ne samo u bih nego i u bivsoj jugi da ne kazem regionu tim prije sto je jedini klub u gradu i podrzava je citav grad a ajmo reci i kanton skoro citav za razliku od recimo sarajeva koji je podijeljen na bordo i plavo s tim da je sarajevo u prednosti jer ima tana
shake69

#2328 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by shake69 »

costacurta wrote:Koliko je meni poznato od opštine se i ne očekuje da pravi tribine već da se uključe oko rjesavanja imovinsko-pravnih sranja u i oko stadiona kao i reprogram dugova.
Neimarski radovi su u jurisdikciji drugih OURa :mrgreen:
Sjeverna tribina, onakva kakva je sada, mislim da je kostala 4.5M. Mislim da ni za istok ne bi trebalo više sredstava. Sad da li je to dovoljno i za licencu ne znam :zoka:
Cekaj malo, kako ce Grad biti vlasnik, da tako kazem, sjeverne tribine jer je u nju ulozio 4 miliona KM a Istoka- Bingo, lupam!? Nema mi logike.
Tyke

#2329 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

shake69 wrote:
costacurta wrote:Koliko je meni poznato od opštine se i ne očekuje da pravi tribine već da se uključe oko rjesavanja imovinsko-pravnih sranja u i oko stadiona kao i reprogram dugova.
Neimarski radovi su u jurisdikciji drugih OURa :mrgreen:
Sjeverna tribina, onakva kakva je sada, mislim da je kostala 4.5M. Mislim da ni za istok ne bi trebalo više sredstava. Sad da li je to dovoljno i za licencu ne znam :zoka:
Cekaj malo, kako ce Grad biti vlasnik, da tako kazem, sjeverne tribine jer je u nju ulozio 4 miliona KM a Istoka- Bingo, lupam!? Nema mi logike.
Ne moze, npr. Bingo biti vlasnik tribine, ali se moze napraviti dogovor da izgradi tribinu i dobije najbolje poslovne (ili sve, nebitno sad) prostore na koristenje odredjeni broj godina, deceniju, dvije, sve je u dogovoru. E sad, ko ce sve biti sponzor izgradnje Istoka i pod kojim uslovima, to jos niko od nas ne zna.
costacurta

#2330 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by costacurta »

Kažu u Allianz arenu grad Minhen i država uložili oko 210M evra.
Allianz kompanija takodjer platila neku veliku cifru ali nisu vlasnici stadiona vec su kupili pravo na 30 godina na ime stadiona osim kada se igraju utakmice UEFa ili kad je igrano svjetsko prvenstvo (ne znam kako se tad zvase).
Također Bajern je dao dosta love za izgradnju ali opet je morao plaćati neki procenat Minhenu 1860 jer su i oni imali pravo nekog vlasnistva.
Jbga. Elem svuđe je to vako-nako regulisano. A opet navijači kazu kakve im koristi od svjetala i fasade kad du sjedišta ko koarina i do skora im je duvalo sa svih strana a kad kisa pada samo ne kisnu zadnja dva reda ispod krova :lol:
sumirprimus

#2331 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

shake69 wrote:Zanimljiva vijest prema kojoj Grad Tuzla izdvaja 700 000 KM za stadion! Valjda projekt i pripremni radovi na istocnoj tribini ali s investicijom od 7-8 miliona za cijelu tribinu je to samo caprkanje zemlje i nepotrebno gubljenje vremena, po meni, osim ako se nece jos neko "ugraditi" pa da nikne cijela tribina!? Znaju li Slobodasi sta vise?
ceka se reprogram duga..
ovo je dio nakon dogovora.da se pocne...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2332 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

Naša ekipa će učestvovati na 23. Memorijalnom turniru “Asim Ferhatović-Hase". Pored naše ekipe i ekipe domaćina FK Sarajevo, učestvovati će ekipe: FK Vratnik, NK Čelik Zenica, FK Velež Mostar, FK Mladost Doboj - Kakanj, FK Željezničar i ekipa Wienna Valzer iz Austrije.

Prvi dan turnira na rasporedu je u subotu 26. decembra, a takmičarski dio počinje u 9 sati. Finalna utakmica na rasporedu je u nedjelju, 27. decembra sa početkom u 17.30 sati.
Logovan

#2333 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Logovan »

plain vanilla wrote:
Naša ekipa će učestvovati na 23. Memorijalnom turniru “Asim Ferhatović-Hase". Pored naše ekipe i ekipe domaćina FK Sarajevo, učestvovati će ekipe: FK Vratnik, NK Čelik Zenica, FK Velež Mostar, FK Mladost Doboj - Kakanj, FK Željezničar i ekipa Wienna Valzer iz Austrije.

Prvi dan turnira na rasporedu je u subotu 26. decembra, a takmičarski dio počinje u 9 sati. Finalna utakmica na rasporedu je u nedjelju, 27. decembra sa početkom u 17.30 sati.
Dobro došli. :D :D
plain vanilla

#2334 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

Logovan wrote:
plain vanilla wrote:

Dobro došli. :D :D
o, hvala :kiss:
Norman

#2335 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Norman »

Ako budu dovodili prvotimce, tipa Zeba and co, treba im preventivno polomiti noge na turniru. Sve sportski i u žaru borbe, naravno.
plain vanilla

#2336 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

Norman wrote:Ako budu dovodili prvotimce, tipa Zeba and co, treba im preventivno polomiti noge na turniru. Sve sportski i u žaru borbe, naravno.
lijepo da se bojite Slobode, pa mislite da nas mozete dobiti samo prljavom borbom

lijepi strah :D
Norman

#2337 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Norman »

Pa bojim se da bi stvarno mogli osvojiti titulu prvaka... na Hasetovom turniru. :D
plain vanilla

#2338 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

Norman wrote:Pa bojim se da bi stvarno mogli osvojiti titulu prvaka... na Hasetovom turniru. :D
samo vi uzmite turnir, mozda vam to bude sve ove sezone :mrgreen: :kiss:
Norman

#2339 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Norman »

A što vi nećete? Je li to još niste kupili vitrinu za trofeje, pa nemate gdje staviti ni ovaj pokal za mali fudbal?

:evil:
plain vanilla

#2340 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

Norman wrote:A što vi nećete? Je li to još niste kupili vitrinu za trofeje, pa nemate gdje staviti ni ovaj pokal za mali fudbal?

mi smo merhametli narod, volimo pomagati slabijima :mrgreen:
Tyke

#2341 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

Norman wrote:A što vi nećete? Je li to još niste kupili vitrinu za trofeje, pa nemate gdje staviti ni ovaj pokal za mali fudbal?

Hajd' u skokovima sa teme, ako ces provocirati. Ovako :run:

Nego, cast je igrati na tom turniru obzirom da je turnir posvecen velikom Hasetu. Nas tim se rasuo, na odmoru su, pa vjerujem da ce na turnir doci mladju momci i oni koji ce ganjati formu, nadam se da Mujic, Prses i ta klapa ode i kvalitetno predstavi Slobodu.
shake69

#2342 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by shake69 »

Tyke wrote:

Nego, cast je igrati na tom turniru obzirom da je turnir posvecen velikom Hasetu. Nas tim se rasuo, na odmoru su, pa vjerujem da ce na turnir doci mladju momci i oni koji ce ganjati formu, nadam se da Mujic, Prses i ta klapa ode i kvalitetno predstavi Slobodu.
Stipu to, zadto nema podrobnije info ko ce i kako graditi istocnu tribinu? Lijepo zvuci " grad i tuzlanski privatnici", iako moze biti i demagogija! Po meni se i Grbavica jedino tako moze podici, bar Istok, i zato me zanima kako ce to ici u Tuzli! Neko mora pokrenuti i prodrmati Sarajevo jer vise se ne moze cekati sa stadionom i infrastrukturom starom po 50 g.
sumirprimus

#2343 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

bas tako kako si i reko grad i privatnici...
ko vama smeta da isto il nesto slicno uradite?
shake69

#2344 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by shake69 »

sumirprimus wrote:bas tako kako si i reko grad i privatnici...
U Tuzli je grad lakse ukljuciti u gradnju, zapravo samo je on i gradio do sada, jer je stadion JU, dakle opcinska svojina,a ne kluba. Kod Zelje je obrnuto. Propustila se ponuda Sirbegovica, kako sam davno cuo, uz koncesiju, i sada se jos uvijek traga za najboljim rjesenjem a vrijeme tece.
Tyke

#2345 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

shake69 wrote:
Tyke wrote:

Stipu to, zadto nema podrobnije info ko ce i kako graditi istocnu tribinu? Lijepo zvuci " grad i tuzlanski privatnici", iako moze biti i demagogija! Po meni se i Grbavica jedino tako moze podici, bar Istok, i zato me zanima kako ce to ici u Tuzli! Neko mora pokrenuti i prodrmati Sarajevo jer vise se ne moze cekati sa stadionom i infrastrukturom starom po 50 g.
Gradonacelnik je jos ranije spominjao da ce animirati domace poduzetnike i tajkune da podrze Slobodin projekat, a eto nedavno je javno obznanio kako ce oni zaista pomoci, grad + privatnici. Pretpostavljam da ih je nekako "pritisnuo" da i oni uloze svoj kapital, npr. Jasmin je izasao u susret Bingu po pitanju zemljista za izgradnju Bingo city centra, valjda ce sad i Bingo pomoci izgradnju Istocne tribine, a navodno ce jos neki bogatiji ljudi pripomoci + a spominje se i neki strani investitor, Azmir ga je i ranije najavljivao (2-3 potencijalna), tako da ce se tribina i lickanje stadiona odraditi udruzenim snagama, uz ranije visemjesecno dogovaranje i planiranje, samo sto sad Uprava ne izlazi sa svakakvim informacijama dok one ne budu konkretne i pred realizaciju. Meni se to svidja, a ne da se narod nabrije pa onda se sve izjalovi.

Trebali bi gradovi stati i uz druge klubove, prvenstveno uz ove vece, Celik, Velez, Zelju, pa i Sarajevo (barem po pitanju placanja policije za organizaciju utakmica i sl.), jer evo sad UG Sloboda Tuzla pritiscu kantonalnu vlast da stane uz Slobodu i pomogne materijalno, a za pocetak makar da preuzmu organizaciju sigurnosti utakmica na Tusnju, da mi ne placamo MUP, il kako to vec ide.
A da bi se pritisnuo grad da stane uz klub prvo se treba pritisnuti Uprava kluba i promijeniti garnitura, da se profesionalno posluje, da se pravi izvjestaj poslovanja i prikazuju prihodi/rashodi, da klub ima normalan i funkcionalan statut, da se stvori plan rjesavanja dugova i krene u borbu - otpis dugova, pregovori s onima kojima se duguje (kao sto je Sloboda, ponudi otplatu na rate, nekima ponudi manje para da se odmah isplati, neki otpisu dug zbog ljubavi prema klubu i kad vide da klub ozbiljno radi bez malverzacija, ima tih varijanti, jer mnogi su krali i zaduzivali klub neosnovano pa ih se treba pritisnuti - kao sto je sad gradonacelnik pritisnuo pojedince koji su prezaduzili Slobodu neosnovano pa htjeli izvuci jos para tuzbama, a on im zaprijetio da ce dobiti otkaz uz JU Stadion Tusanj, mislim onaj jedan jazavac i iz Grijanja da bi mogao dobiti nogu ako se ne predomisli, a novi predsjednik skupstine Slobode je ujedno i pomocnik Jasmina te sef sluzbe za komunalne poslove Tuzla pa su tako pritisnuli obojica tog smrada kojem se "duguju" pare...).

Ima tih caka, samo trebaju ozbiljni ljudi.
costacurta

#2346 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by costacurta »

sumirprimus wrote:bas tako kako si i reko grad i privatnici...
Meščini oni rekoše sredinom mjeseca pocinje se sa radovima. Sutra 19. ja ne vidim da se išta započelo :cry:
maida95

#2347 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by maida95 »

Naša ekipa će učestvovati na 23. Memorijalnom turniru “Asim Ferhatović-Hase". Ekipu koja će otputovati u Sarajevo čine: Azir Muminović, Darko Todorović, Omar Pršeš, Adnan Salihović, Nemanja Stjepanović, Mladen Veselinović, Ibrahim Škahić, Miljan Govedarica, Amer Ordagić i Zajko Zeba.
Turnir se igra 26. i 27. decembra
Primijetim par imena koja su "omladinski pogon" :mrgreen:
Logovan

#2348 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Logovan »

Ozbiljno ste shvatili turnir. :D
maida95

#2349 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by maida95 »

SumLjam da će da igraju ova veća imena :mrgreen: možda ako baš zagusti, da odbrane čast :mrgreen:
Logovan

#2350 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Logovan »

maida95 wrote:SumLjam da će da igraju ova veća imena :mrgreen: možda ako baš zagusti, da odbrane čast :mrgreen:
Nije vam pametno da ih uvodite, vjeruj mi. :D Na ovim turnirima lako se preseliš u krevet i ostaneš prikovan za njega jedno 3-4 mjeseca. :D
Post Reply