pisam ti se na tvoj telekom,dabogda ti sutra otkaz dalikakaljin wrote:StoneSour wrote:ma ne moze ovo ovako vi cekajte sedmicu ja necu,sutra odjavljujem ovo sranje i pralazim na na kablovski logosoft...
Prava steta za telecom
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
StoneSour
#2326 Re: BIHnet primjedbe i komentari
- _sonic_
#2327 Re: BIHnet primjedbe i komentari
prva moja primjedba na Bhtelecom..
ne razumijem sto su puni protok onemogucili prema vani i ping skace preko 70 do 100 prema frankfurtu.. normalan je oko 38 - 45 (kod mene).. prema njima normalan ping i kao i uvijek ne prikazuje stvarnu brzinu (npr ako je 1.00 brzina prema telecomu mjeri oko 0.86 - 0.95) - nije preporucljivo mjeriti...
sistem bi trebao moci podrzati sve korisnike istovremeno online kao i protok odgovarajuci (bilo koji operater).. jednostavno sam iznenadjen losom pripremom bhtelecoma za ovaj datum 01.03.2011.. po prirodi sam perfekcionista i smeta mi najmanja pogreska .. ako nisu u mogucnosti da 50%(cak i vise) korisnika zadovolje (odgovarajuce brzine i ping) prvog dana onda je to za mene propao plan uovdjenja flat-a u ovom slucaju..
Neki su zadovoljni konekcijom koja je u ugovoru 2Mbit/s (sa stabilnim pingom-odzivom) a stvarna mjerena prema vise servera je 1,75 Mbit/s ili manje.. Takve ljude ne razumijem nikako,ipak je to placeno (opcenito govorim za sve operatere).. To je kradja i nije slucajnost nikako
Ne skidam ama bas nista zadnja 4 dana i bilo je sve uredu do danas.. TV i Telefon i dalje frceraju odlicno... adsl me malo iritira zbog ovih sitnica.. a vi koji imate ispod 1Mbit/s mjerenje (ugovorom preko 1Mbit) zovite podrsku nek im gori telefon dok ne stabilizuju stanje ..
ne razumijem sto su puni protok onemogucili prema vani i ping skace preko 70 do 100 prema frankfurtu.. normalan je oko 38 - 45 (kod mene).. prema njima normalan ping i kao i uvijek ne prikazuje stvarnu brzinu (npr ako je 1.00 brzina prema telecomu mjeri oko 0.86 - 0.95) - nije preporucljivo mjeriti...
sistem bi trebao moci podrzati sve korisnike istovremeno online kao i protok odgovarajuci (bilo koji operater).. jednostavno sam iznenadjen losom pripremom bhtelecoma za ovaj datum 01.03.2011.. po prirodi sam perfekcionista i smeta mi najmanja pogreska .. ako nisu u mogucnosti da 50%(cak i vise) korisnika zadovolje (odgovarajuce brzine i ping) prvog dana onda je to za mene propao plan uovdjenja flat-a u ovom slucaju..
Neki su zadovoljni konekcijom koja je u ugovoru 2Mbit/s (sa stabilnim pingom-odzivom) a stvarna mjerena prema vise servera je 1,75 Mbit/s ili manje.. Takve ljude ne razumijem nikako,ipak je to placeno (opcenito govorim za sve operatere).. To je kradja i nije slucajnost nikako
Ne skidam ama bas nista zadnja 4 dana i bilo je sve uredu do danas.. TV i Telefon i dalje frceraju odlicno... adsl me malo iritira zbog ovih sitnica.. a vi koji imate ispod 1Mbit/s mjerenje (ugovorom preko 1Mbit) zovite podrsku nek im gori telefon dok ne stabilizuju stanje ..
Last edited by _sonic_ on 01/03/2011 20:14, edited 1 time in total.
-
Mustang1
#2328 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Nisam zadovoljan
Ukupno 5024.06846 MB
Ukupno 5024.06846 MB
- paravan
#2329 Re: BIHnet primjedbe i komentari
zar su vas tako ucili da se treba odnositi prema kupcima?!kakaljin wrote:StoneSour wrote:ma ne moze ovo ovako vi cekajte sedmicu ja necu,sutra odjavljujem ovo sranje i pralazim na na kablovski logosoft...
Prava steta za telecom
i nije jedini koji sa pravom odjavljuje ovo sranje, mnogi ce... samo je dilema na sta da predjem?!
ali placati 45KM + PDV za nemogucnost koristenja interneta nije normalno
-
visocicaguy
#2330 Re: BIHnet primjedbe i komentari
ja da sam na tvom mjestu, k'o sto hvala Bogu nisam, i da i dalje zelim davati komentare na R/T podforumu, intenzivno bih razmisljao o kreiranju novog accountahubke wrote:Šta je stručnjak. Kladim se da ne znas ni konekciju kreirati. Ti optike ocima nisi vidio a siguran sam da ne znas ni razliku između parice i optike.Dendrlix wrote:Koliko si hubke mjerodavan da dajes misljenja i komentare na dsl, bakar, optike, pokazao ti je (a i svima nama) iceman na temi telemach nekidan. Ni je'ne vise, tite ti.
a drago mi je da si citao raspravu na Telemach temi. Tama da nesto naucis
-
Mustang1
#2331 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Haj ne serite za 10.ak dana kad se sve ustabili bit ce vas stid se sjetit da ste spominjali da predjete ..il ako predjete kojim slucajem pohrlit cete nazad cim prije ...Koliko ih znam sto su se kleli da se nikad na telecom nece vratit a sad hrle ko da im je za glavu
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#2332 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ma vala...ja sam stao na 4 GBBubalo1 wrote:Nisam zadovoljan![]()
Ukupno 5024.06846 MB
-
StoneSour
#2333 Re: BIHnet primjedbe i komentari
aloo sta je sa tobom cuj 10 dana,pa neki zaradjuju pare preko interneta odmah ili nikad ja za 1.7mb/s dajem 52km,a ping 300 ne mogu na igricu kako treba...Bubalo1 wrote:Haj ne serite za 10.ak dana kad se sve ustabili bit ce vas stid se sjetit da ste spominjali da predjete ..il ako predjete kojim slucajem pohrlit cete nazad cim prije ...Koliko ih znam sto su se kleli da se nikad na telecom nece vratit a sad hrle ko da im je za glavu
-
Mustang1
#2334 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Zaradjujes hljeb igrajuci igrice ?

-
uhljug_s_koseva
#2335 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ti koji su hrlili natrag,garant se sad ponovo kaju.Bubalo1 wrote:Haj ne serite za 10.ak dana kad se sve ustabili bit ce vas stid se sjetit da ste spominjali da predjete ..il ako predjete kojim slucajem pohrlit cete nazad cim prije ...Koliko ih znam sto su se kleli da se nikad na telecom nece vratit a sad hrle ko da im je za glavu
btw:

-
Mustang1
#2336 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Bobi wrote:Ma vala...ja sam stao na 4 GBBubalo1 wrote:Nisam zadovoljan![]()
Ukupno 5024.06846 MB, sta ja znam...mogu oni ovo i ukinuti pa belaj
.
-
StoneSour
#2337 Re: BIHnet primjedbe i komentari
ae procitaj ponovo sta sam napisao,rekao sam da "neki ljudi" zaradjuju preko interneta,a da ja ne mogu igrat cs radi jebenog pinga...,uostalom fine pare se mogu zaradit preko neta si ikad cuo za sharcash ili google adsense gdje ljudi mjesecno zaradjuju hiljade dolara imas 1 naseg momka uslikao je cekove na facebook ukucaj i vidi...Bubalo1 wrote:Zaradjujes hljeb igrajuci igrice ?![]()
-
Bobi
- Forum administrator
#2338 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Kako si krenuo ti ces i fair use preletitiBubalo1 wrote:Bobi wrote:Ma vala...ja sam stao na 4 GBBubalo1 wrote:Nisam zadovoljan![]()
Ukupno 5024.06846 MB, sta ja znam...mogu oni ovo i ukinuti pa belaj
.
![]()
![]()
Ne budi takav .. slobodno opleti
![]()
Ovo je do jutros kad sam usto u 12 .. pa sam se resetovo radi pinga konto da ce se popravit
...ocekujem sad u ovoj trenutnoj sesiji jos par giga
nek oni mami ukidaju ispod 100 gb necu da pricam za ovaj mjesec
-
Bobi
- Forum administrator
-
StoneSour
- Lady Saray
#2341 Re: BIHnet primjedbe i komentari
ma svi koji su imali 20g paket i obecanu brzinu od 4mbps a sad imaju jedva 2mbps (i to ako su jaaaako nafakali) trebaju preci na onaj nizi paket .. za cvaju.. pa ispadosmo mi budale placamo najbrzi paket a ista nam brzina kao onima sto placaju cvaju... mozda kad svi pocnu prelazit na jeftinije pakete nesto i promijene.. al eto za par dana ce se znati pravo stanje
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#2342 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ovi što plaćaju cvaju nemaju ni 1 mbps pa ti skontajLady Saray wrote:ma svi koji su imali 20g paket i obecanu brzinu od 4mbps a sad imaju jedva 2mbps (i to ako su jaaaako nafakali) trebaju preci na onaj nizi paket .. za cvaju.. pa ispadosmo mi budale placamo najbrzi paket a ista nam brzina kao onima sto placaju cvaju... mozda kad svi pocnu prelazit na jeftinije pakete nesto i promijene.. al eto za par dana ce se znati pravo stanje
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2343 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ja sam vec na stranici prijavila nizi paket, ne dam vise 52 marke pa makar.Lady Saray wrote:ma svi koji su imali 20g paket i obecanu brzinu od 4mbps a sad imaju jedva 2mbps (i to ako su jaaaako nafakali) trebaju preci na onaj nizi paket .. za cvaju.. pa ispadosmo mi budale placamo najbrzi paket a ista nam brzina kao onima sto placaju cvaju... mozda kad svi pocnu prelazit na jeftinije pakete nesto i promijene.. al eto za par dana ce se znati pravo stanje
Brzinu koju imam danas mogu imati komotno i na jeftinijem paketu, e nece vise mene pljackati.
- Aurora Borealis
-
Forsaken
#2345 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ljudi nemojte mjeriti brzinu prema serveru u Sarajevu mjerite prema vani. Ovaj u Sa je kako tako dobar ali link prema vani je ocajan ... Ocekivano od bihneta doduse
-
Mustang1
#2346 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Bobi wrote:Kako si krenuo ti ces i fair use preletitiBubalo1 wrote:Bobi wrote:
Ma vala...ja sam stao na 4 GB, sta ja znam...mogu oni ovo i ukinuti pa belaj
.
![]()
![]()
Ne budi takav .. slobodno opleti
![]()
Ovo je do jutros kad sam usto u 12 .. pa sam se resetovo radi pinga konto da ce se popravit
...ocekujem sad u ovoj trenutnoj sesiji jos par giga
nek oni mami ukidaju ispod 100 gb necu da pricam za ovaj mjesec
-
Nermin_BH
- Lady Saray
#2348 Re: BIHnet primjedbe i komentari
ma tu smo negdje zato i kazem1946 wrote:Ovi što plaćaju cvaju nemaju ni 1 mbps pa ti skontajLady Saray wrote:ma svi koji su imali 20g paket i obecanu brzinu od 4mbps a sad imaju jedva 2mbps (i to ako su jaaaako nafakali) trebaju preci na onaj nizi paket .. za cvaju.. pa ispadosmo mi budale placamo najbrzi paket a ista nam brzina kao onima sto placaju cvaju... mozda kad svi pocnu prelazit na jeftinije pakete nesto i promijene.. al eto za par dana ce se znati pravo stanje
- Dr.medicine
#2349 Re: BIHnet primjedbe i komentari
ovo je kriticno sporo!!!!
- mr.torture
#2350 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Bilo bi cudo da je sav ovaj, megalomanski najavljivani vasar, prosao normalno. Najavljivali su najskuplju flat uslugu u drzavi, kao da nam daju na poklon nesto sto je ispred svog vremena. Da nije zalosno bilo bi smijesno...
Od svega toga ispadne da ja, a vidim da itekako nisam jedini, koji placam je.enih 50 kermi za nekakav "najjaci" paket (bar je do sada bio), dobijem na flatu nekakvu pisljivu brzinu od jedva 0.50 Mb. Doduse veceras je i dobro kako je ocajno cijeli dan bilo. Evo kako je trenutno:

Neko spominje sada nekakvo dodatno cekanje, da oni to sve dovedu u red?!? Pa kakva je to lakrdija... Najavljujes bombasticno nekakvu uslugu, za koju se cak nisi ni adekvatno pripremio, ali nista novo od Telecoma. Dat cu im fore par dana, jer im dajem godinama fore za ovo ili ono, pa sam malo umoran, a vjerujem da nisam jedini. I ako se nesto ne popravi, definitivno se ukidam sa ovog s.anja. za svojih 50km ima da mi bude savrseno stabilna veza, i da mi u kilobajt bude precizna brzina. A ne da mi paket od 4Mb jedva guli na 0,50 skoro cijeli dan. :/
Od svega toga ispadne da ja, a vidim da itekako nisam jedini, koji placam je.enih 50 kermi za nekakav "najjaci" paket (bar je do sada bio), dobijem na flatu nekakvu pisljivu brzinu od jedva 0.50 Mb. Doduse veceras je i dobro kako je ocajno cijeli dan bilo. Evo kako je trenutno:

Neko spominje sada nekakvo dodatno cekanje, da oni to sve dovedu u red?!? Pa kakva je to lakrdija... Najavljujes bombasticno nekakvu uslugu, za koju se cak nisi ni adekvatno pripremio, ali nista novo od Telecoma. Dat cu im fore par dana, jer im dajem godinama fore za ovo ili ono, pa sam malo umoran, a vjerujem da nisam jedini. I ako se nesto ne popravi, definitivno se ukidam sa ovog s.anja. za svojih 50km ima da mi bude savrseno stabilna veza, i da mi u kilobajt bude precizna brzina. A ne da mi paket od 4Mb jedva guli na 0,50 skoro cijeli dan. :/