Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jeste, a onda se okreneš oko sebe i vidiš koliko ima ovih starih ne održavanih objekata u kojima ljudi još uvjek žive zbog nemogučnosti da nađu bolji smještaj.
@Respo kad nešto ne daj Bože bude onda može pričati Nailovoj materi koga zaboli neka stvar. Priča se sad mada mi to uvjek okrećemo na zajebanciju ali se iz ovih sitnih podrhtavanja tla vidi koliko smo ne organizovani da nemamo službu koja bi građanima dala prave informacije da se naši seizmolozi češu po glavi i kontaju kud baš u njihovom radnom stažu da se desi ovoliki broj potresa na jednom mjestu a niko da proba da eventualno izađe na teren ili da konsultuje e-mailom neke svjetske organizacije koje se bave tektonikom zemlje i slično pa da vide jel neki rascjep ima tu ili se pojavlje ili je nešto 100-to.
Hvala bogu imamo ljude na terenu vatrogasce,policiju,hitnu pomoć pa eto i CZ mada oni zbog komandnog kadra znaju zaribati a da je do foteljaša koji bi trebali napraviti plan akcije onda bi svi izginuli jer kod njih je kao i kod tebe ista spika "Šta hoćeš sad? Jel' šta bilo!? Nije! Ako šta bude onda ćemo!"
Ma ovo je vise pisihicko opterecenje za Zenicane, ja dosad nijedan nisam osjetio. Ali ovo sto je ladyblue objavila je i meni nekako logicno, zamislite da je umjesto ovih 11 jedva osjetnih bilo 1-2 sa magnitudom 5-6-7 stepeni. Dosta se energije oslobodilo, onako laicki izgleda kao da su se i te ploce negdje dole slozile
O'zone wrote:
Jeste, a onda se okreneš oko sebe i vidiš koliko ima ovih starih ne održavanih objekata u kojima ljudi još uvjek žive zbog nemogučnosti da nađu bolji smještaj.
@Respo kad nešto ne daj Bože bude onda može pričati Nailovoj materi koga zaboli neka stvar. Priča se sad mada mi to uvjek okrećemo na zajebanciju ali se iz ovih sitnih podrhtavanja tla vidi koliko smo ne organizovani da nemamo službu koja bi građanima dala prave informacije da se naši seizmolozi češu po glavi i kontaju kud baš u njihovom radnom stažu da se desi ovoliki broj potresa na jednom mjestu a niko da proba da eventualno izađe na teren ili da konsultuje e-mailom neke svjetske organizacije koje se bave tektonikom zemlje i slično pa da vide jel neki rascjep ima tu ili se pojavlje ili je nešto 100-to.
Hvala bogu imamo ljude na terenu vatrogasce,policiju,hitnu pomoć pa eto i CZ mada oni zbog komandnog kadra znaju zaribati a da je do foteljaša koji bi trebali napraviti plan akcije onda bi svi izginuli jer kod njih je kao i kod tebe ista spika "Šta hoćeš sad? Jel' šta bilo!? Nije! Ako šta bude onda ćemo!"
jesam li sta pricao oko toga?
nisam nego sam samo pricao da se za sitnicu dizemo kao da je smak svijeta a kad su vece stvari u pitanju onda sjedimo i tjesimo se pricom ma ne mozemo mi tu nista
mozemo itekako al ima ona poznata znam ja nas...
O'zone wrote:
jesam li sta pricao oko toga?
nisam nego sam samo pricao da se za sitnicu dizemo kao da je smak svijeta a kad su vece stvari u pitanju onda sjedimo i tjesimo se pricom ma ne mozemo mi tu nista
mozemo itekako al ima ona poznata znam ja nas...
Iskreno koliko god to glupo zvučalo ali ja ovo stvarno ne vidim kao dizanje panike nego više neki naš bolesni način da malo živnemo. Slično je bilo i kad je zavalio snijeg pa prije toga oko onoga zemljotresa što je pogodio Treskavicu a i nas sa njim.
Ebi ga nama treba nešto da nas izbaci iz kolotečine i onda na to usmjerimo svu energiju koju imamo u normalnom okruženju ljudi tu energiju koriste da rade,stvraju,uče,proizvode nešto što je na dobrobiti kako njih samih tako i zajednice a kod nas na talapanje jezikom dok se ne osuši. Kako ide ta stara "znam ja nas..."
Napolju pada led(grad), puše, sijeva, grmi i tad bude zemljotres. Vani ne smijes jer pada a u kuci isto ne smijes biti jer je zemljtres. Ovo je najgora moguca kompinacija
Napolju pada led(grad), puše, sijeva, grmi i tad bude zemljotres. Vani ne smijes jer pada a u kuci isto ne smijes biti jer je zemljtres. Ovo je najgora moguca kompinacija
Ako mi vjeruješ prošlo mi je kroz glavu kad je danas kiša počela padati....Još na to sve nestane struje...
Nadam se da ih više neće biti, jer sam pospana, a nemogu da spavam iščekujući kad će početi da ljulja...
A i ono malo što prikunjam me više slomi od nespavanja
Ako mi vjeruješ prošlo mi je kroz glavu kad je danas kiša počela padati....Još na to sve nestane struje...
Nadam se da ih više neće biti, jer sam pospana, a nemogu da spavam iščekujući kad će početi da ljulja...
A i ono malo što prikunjam me više slomi od nespavanja
Ma vjerujem, i ja se nadam da nece vise biti, ali sad citam na fb. da je bio opet prije 20-tak min. Ne znam je li tacno.
Ne vjerujem, bilo bi odmah na EMSC. Ma vala više mi se na glavu popeo. Tačno kako je neko napisao ''psihičko opterećenje''. Jučer ujutro sam se zatekla sama s curicom u kući i nimalo se lijepo nisam osjećala. Prepala sam se više od curice Sinoć nisam spavala. Muž, kćer i ja smo spavali u jednom krevetu ko sardine, jer je mene bilo strah da se odvajamo po sobama Niko se naspavao nije. Oni, jer im je bilo vruće, a ja dežurna budala širom otvorenih očiju čekajući da se nešto dogodi.
PeekABoo wrote:Ne vjerujem, bilo bi odmah na EMSC. Ma vala više mi se na glavu popeo. Tačno kako je neko napisao ''psihičko opterećenje''. Jučer ujutro sam se zatekla sama s curicom u kući i nimalo se lijepo nisam osjećala. Prepala sam se više od curice Sinoć nisam spavala. Muž, kćer i ja smo spavali u jednom krevetu ko sardine, jer je mene bilo strah da se odvajamo po sobama Niko se naspavao nije. Oni, jer im je bilo vruće, a ja dežurna budala širom otvorenih očiju čekajući da se nešto dogodi.
Hm, čitao sam da ljudi mjesecima nakon zemljotresa znaju imati traume, a to se najviše manifestuje kroz poremećaj spavanja. Ako to potraje, nađi ti psihologa da ti pokuša pomoći, jer realno onako, samo sebi možeš naškoditi tom silnom brigom.
PeekABoo wrote:Ne vjerujem, bilo bi odmah na EMSC. Ma vala više mi se na glavu popeo. Tačno kako je neko napisao ''psihičko opterećenje''. Jučer ujutro sam se zatekla sama s curicom u kući i nimalo se lijepo nisam osjećala. Prepala sam se više od curice Sinoć nisam spavala. Muž, kćer i ja smo spavali u jednom krevetu ko sardine, jer je mene bilo strah da se odvajamo po sobama Niko se naspavao nije. Oni, jer im je bilo vruće, a ja dežurna budala širom otvorenih očiju čekajući da se nešto dogodi.
jesil ti citala one savjete?
nasla najsigurnije mjesto u kuci?
pripremila tranzistor, bateriju i zvizdaljku?
Hm, čitao sam da ljudi mjesecima nakon zemljotresa znaju imati traume, a to se najviše manifestuje kroz poremećaj spavanja. Ako to potraje, nađi ti psihologa da ti pokuša pomoći, jer realno onako, samo sebi možeš naškoditi tom silnom brigom.
Da, znam. Svjesna svega. Inače sam paničar, a posebno kad se ovakve stvari dešavaju.
Pa kad je bio onaj prije dvije godine kod Kragujevca što nas je baš zaljuljao, ista sam bila kao sada.
Pa se sve tješim kako je zgrada u kojoj živim napravljena od armiranog betona, pa joj se nemože nešto strašno desiti tako lako, pa tražim čoškove po kući u koje ćemo se sakriti, još samo da napravim raspored namještaja.....
jesil ti citala one savjete?
nasla najsigurnije mjesto u kuci?
pripremila tranzistor, bateriju i zvizdaljku?
Čitala i usvojila. Džaba nešto je jače od čovjeka. Voljela bih da se mogu mrvicu opustiti, ali jače je od mene i doslovno izluđuje!