MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
muhafuca

#2326 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by muhafuca »

Cracked wrote:po mom vidjenju samo je jedan otisao ravno u potiljak ali tad je ovaj vec bio out. Kako god, briga me, gonzaga me nervira jer je prenapuhan borac bez znacajnog uspjeha u ufc-u. KO Crocop-a vala i nije neki uspjeh kad covjek pogleda kako je crocop-ova UFC karijera prosla.

Drago mi je za malog sto je uzeo Hall-a. Mada Hall ima odlican potencijal, samo se prebrzo poceo furati na Andrsona Silvu i sa razlogom izgubio.

Zene su opet pokazale kako se marise u oktagonu kad ti daju sansu da se boris u ufc-u.
E zene sam bio zaboravio totalno - jesu se pomarisale , za nepovjerovat je bilo :-)
tare...

#2327 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by tare... »

jel ima nekih snimaka Final Fighta iz splita?
dzeno123

#2328 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by dzeno123 »

Jao kakav nakaut Tome, sjebali se u Areni svi... Izbi onog hrvata iz cipela, iznesose ga vani doslovno. :)

Weigh ins za sutrasnjii UFC on FOX :

http://www.mmafighting.com/2013/4/19/42 ... h-in-video
tare...

#2329 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by tare... »

Cidade de Deus

#2330 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cidade de Deus »

cormier ziheraski, imam osjecaj bas onoliko koliko mu treba. i tesko da ce nakon ovakve borbe dobiti priliku za titulu. strasan nokaut thompsona, mogao bi on i daleko dogurati, ima talenat. generalno event predobar.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#2331 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Cormier je izdominirao Mira totalno ali jeste stvarno bio dosadan mec...nevjerovatno koliko je superioran Cormier u klincu ...bas se poigravao sa Mirom...
Ne znam sta je sljedece za njega ali logicno bi bilo pobijednik Hunt - JDS (JDS vjerovatno ako bude pametan pa prevede borbu u partner) ...i bilo koji id tih mecava ce biti contender fight za titulu mada nije jasno sta ako Cormier i tyaj mec dobije jer on ne zeli da se bori protiv timskog havera Caina ...

Benson i Melendez, dobar mec...solidan, skitnih 5 rundi....vrlo sam se iznenadio da je iti jedan sudac sudio u korist Mendeleza ali mi je drago jer bi to moglo znaciti da ce ici revans ...ipak nije ok da sampion dobija na split-odluku.

Al sto ne voli publika Handersona sta je ono .... covijek zaprosi djevojku ovi ne prestaju da mu zvizde hahaha , ne znam sto ga onoliko mrze ..mislim nije bas da je dosadan borac...
medjutim

#2332 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by medjutim »

dzeno123 wrote:Jao kakav nakaut Tome, sjebali se u Areni svi... Izbi onog hrvata iz cipela, iznesose ga vani doslovno. :)

Kaze se nokaut...
UnscarD

#2333 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Benson na zvanicnoj FB stranici UFC-a :
I know I'm not the best (yet, ;-D), I was never the fastest, or strongest, or most athletic, or most technical or anything like that. Go ahead and ask any of my high school or college wrestling coaches. I was never picked 1st in dodgeball or basketball or soccer or football games growing up but one thing I always had was the will power and determination to NEVER give up, to not be afraid to open up my heart and give all of myself, to not hold anything back for the swim back to shore.

I guess I'm supposed to apologize that I'm no AndersonSilva or BJPenn, who is? I'm just that kid who would never stop, the kid whose older brother friends used to beat in 10 games of basketball (in a row) but would be pushing for the 11th game, yeah that's me. And just like back then I'm not going ANYWHERE, you want my belt, you're gonna have to pry it from my cold fingers.

No, I'm not the best but guess what, I've got the UFC: Ultimate Fighting Championship LW belt and I'm just getting started, I'm getting better every single day...think about that, let that sink in.

A HUGE thanks to my growing family, faithful friends and real fans.

Smooth

*Chap. 3 is done, on to the next...
e.peace

#2334 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by e.peace »

medjutim wrote:
dzeno123 wrote:Jao kakav nakaut Tome, sjebali se u Areni svi... Izbi onog hrvata iz cipela, iznesose ga vani doslovno. :)

Kaze se nokaut...
:D
muhafuca

#2335 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by muhafuca »

cudo nema prognoza za Chael Sonnen - Jon Jones :D

Ja cu navijati za Sonnena k'o i protiv Silve

volim ga sto je dobar entertainer :D
Cracked

#2336 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

Navijam za Sonnena kao i uvijek kad se neko bori protiv Bonesa ali ne vjerujem da ima puno sansi. Prije svega zato sto i sam ne vjeruje da ga moze uzeti. Cak u cijelom onom njegovom "prdekanju" ne moze preko jezika prebaciti: "pobjedit cu ga". Ali eto nikad se ne zna, mozda nas Cheal iznenadi kao protiv Andersona.
muhafuca

#2337 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by muhafuca »

Cracked wrote:Navijam za Sonnena kao i uvijek kad se neko bori protiv Bonesa ali ne vjerujem da ima puno sansi. Prije svega zato sto i sam ne vjeruje da ga moze uzeti. Cak u cijelom onom njegovom "prdekanju" ne moze preko jezika prebaciti: "pobjedit cu ga". Ali eto nikad se ne zna, mozda nas Cheal iznenadi kao protiv Andersona.
Ma covjek je PR masina (i ima phD iz sociologije) - zna da su svi spinovi zanimljivi ljudima i nakon totalno "bad guy" nastupa protiv Silve , bacio se u drugu krajnost - totalni "nice guy" - pa neki dan u jednom intervju-u hvali Jones-a i kaze da bi Jones pobjedio i Muhammeda Ali-ja i Mike Tysona :D :D :D - Sonnen uvijek "over the top" al pali to kod raje :-D
UnscarD

#2338 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Sonnen nema niti teoretske sanse u ovom mecu. Zato cu naravno navijati za Sonnena :-D
muhafuca

#2339 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by muhafuca »

UFC 159 Jones vs. Sonnen Face-Offs

Michael Bisping zaheban :D

MaD_ProfessoR

#2340 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Nelson VS Kongo :D

Očekujem od Koske da izdominira tokom meča, ili da ga završi koljenom pri pokušaju double lega.

Bisping bi opet mogao dobit po tamburi, svaki put kad se bahatio bio je grubo spušten na zemlju.

Magalhaes bi mogao ovo završiti polugom. Garcia i Mckenzie na vaganju kao da su pušili crack :-)

over and out, do sutra :run:
dzeno123

#2341 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by dzeno123 »

medjutim wrote:

Kaze se nokaut...
Ja se izvinjavam...

Veceras odlican card.
Superhikk

#2342 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Superhikk »

Konačno da se opet ostane budno. Veći broj solidnih borbi u najavi. Dvije borbe su mi interesantnije od ostalih. Očekujem litar prosute krvi Nelson-Kongo i debeljka bližeg pobjedi samo zato što može popiti više batina od Konga. Onda će biti zanimljiv parter Magalhaes - Davis, čini mi se da krakati Davis dolje nema puno šansi. Inače sam ravnodušan prema Sonnenu, ali nešto osjećam da ću noćas da ga sažaljevam ako Jones bude želio da ga masakrira duže vremena.
bato99

#2343 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bato99 »

Superhikk wrote:Konačno da se opet ostane budno. Veći broj solidnih borbi u najavi. Dvije borbe su mi interesantnije od ostalih. Očekujem litar prosute krvi Nelson-Kongo i debeljka bližeg pobjedi samo zato što može popiti više batina od Konga. Onda će biti zanimljiv parter Magalhaes - Davis, čini mi se da krakati Davis dolje nema puno šansi. Inače sam ravnodušan prema Sonnenu, ali nešto osjećam da ću noćas da ga sažaljevam ako Jones bude želio da ga masakrira duže vremena.
ma Jones je p****,njegovo prirodno mjesto je teška kategorija,ali ne smije još prijeć pa se iživljava u 205 jer tamo je veći od svih...i karakter mu je isti kao u razmaženog derišta i volio bi da ga ono govno od čovjeka sonnen izbije vilicu :D ...Nelson-Kongo poslastica :-D očekujem da ga Roy pošalje u carstvo snova (debeljko je legenda)..i volio bi da Bisping dobije po nosu ,nakav mi je odvratan...
Superhikk

#2344 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Superhikk »

bato99 wrote:
Superhikk wrote:Konačno da se opet ostane budno. Veći broj solidnih borbi u najavi. Dvije borbe su mi interesantnije od ostalih. Očekujem litar prosute krvi Nelson-Kongo i debeljka bližeg pobjedi samo zato što može popiti više batina od Konga. Onda će biti zanimljiv parter Magalhaes - Davis, čini mi se da krakati Davis dolje nema puno šansi. Inače sam ravnodušan prema Sonnenu, ali nešto osjećam da ću noćas da ga sažaljevam ako Jones bude želio da ga masakrira duže vremena.
ma Jones je p****,njegovo prirodno mjesto je teška kategorija,ali ne smije još prijeć pa se iživljava u 205 jer tamo je veći od svih...i karakter mu je isti kao u razmaženog derišta i volio bi da ga ono govno od čovjeka sonnen izbije vilicu :D ...Nelson-Kongo poslastica :-D očekujem da ga Roy pošalje u carstvo snova (debeljko je legenda)..i volio bi da Bisping dobije po nosu ,nakav mi je odvratan...
Vjeruj jedva čekam da vidim da Jonesu neko da pumpica, bilo ko, ali čini mi se da Sonnen nema šansu ni za ono što zovu lucky punch. A u teškoj će biti protivnika na koje bih se rado kladio da će da ga patosiraju. Volio bih da vidim Corniera protiv njega odmah nakon ove.
bato99

#2345 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bato99 »

Superhikk wrote: Vjeruj jedva čekam da vidim da Jonesu neko da pumpica, bilo ko, ali čini mi se da Sonnen nema šansu ni za ono što zovu lucky punch. A u teškoj će biti protivnika na koje bih se rado kladio da će da ga patosiraju. Volio bih da vidim Corniera protiv njega odmah nakon ove.
najavio je Jones da će preći u tešku kad obori Tite Ortiza rekorde u poluteškoj,i tek tad ćemo viditi u njegovoj prirodnoj kategoriji od čega je...i kako su ga navijači izviždali jučer na vaganju,sjebo se čovjek :lol: večeras čekam ove druge borbe i nadam se dobrim mečevima,jer Sonnen je samo lajava baba koji zna unovčiti svoj jezik i nema neke šanse protiv ovog crnog razmaženog derišta kojemu je san (sam tako kaže) da bude na naslovnici video igara :oops:
enisss

#2346 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

bato99 wrote:
Superhikk wrote: Vjeruj jedva čekam da vidim da Jonesu neko da pumpica, bilo ko, ali čini mi se da Sonnen nema šansu ni za ono što zovu lucky punch. A u teškoj će biti protivnika na koje bih se rado kladio da će da ga patosiraju. Volio bih da vidim Corniera protiv njega odmah nakon ove.
najavio je Jones da će preći u tešku kad obori Tite Ortiza rekorde u poluteškoj,i tek tad ćemo viditi u njegovoj prirodnoj kategoriji od čega je...i kako su ga navijači izviždali jučer na vaganju,sjebo se čovjek :lol: večeras čekam ove druge borbe i nadam se dobrim mečevima,jer Sonnen je samo lajava baba koji zna unovčiti svoj jezik i nema neke šanse protiv ovog crnog razmaženog derišta kojemu je san (sam tako kaže) da bude na naslovnici video igara :oops:
Sonnen je na sasvim normalan nacin dosao do prilike da se bori za titulu u poluteskoj kategoriji sto nije ni malo lako..pogotovo u UFC-u...ne znam zasto toliko podcjenjujete tog borca koji je sigurno u stanju da dobije i mnoge LHW...
Sto se tice Jon Jonesa-a...o kakvoj ti prirodnoj kategoriji pricas?...Ko se jos bori u svojoj prirodnoj kategoriji?..Ajde mi navedi barem jednog borca..??..Bio je to Frankie Edgar..ali ni on se vise ne bori u toj prirodnoj kategoriji...Sta mislis kako bi bilo da se Anderson Silva bori u HW..jer je on upravo HW u toj prirodnoj kategoriji..ili recimo da vidimo Hendersona u poluteskoj...covjek ima 190 lbs kada nije u formi a bori se u 155 lbs kategoriji..nije mi jasno zasto svi napadaju Jonesa kada ima mnogo drugih boraca koji skidaju mnogo vise kg...
Superhikk

#2347 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Superhikk »

Kako je glup borac Magalhaes.Kad 3 runde izgubiš samo zbog prednjeg direkta i protivnik ništa drugo ne pokuša. Stoji ko zombi ispred njega, ni da pokuša da ga pritisne uz žicu pa nešto iz klinča, dva pokušaja bacanja u noge i ništa drugo 15 minuta. Đe ti je adrenalin druže. Kao da je na leksilijume bio cio dan. Ni f od fajtera
Ajmo debeli. Nemoj samo da i ova ode naopako, u parter
Superhikk

#2348 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Superhikk »

Prebrzo ga zakuca :zzzz:
Kakav bi festival bila Nelson-Hunt, definitivno borba koju bih najradije gledao
enisss

#2349 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

ovo je isto u vrijeme Cro copa..svi su znali da mu je ljevica najjace oruzje...svi cu ocekivali taj high kick..i svi su vecinom i padali od njega :)
Sto se tice Winnija...mislim da je u prvoj rundi ono bio cisti poke u oko...ove sudije mi pomalo idu sve vise i vise na zivce....
MaD_ProfessoR

#2350 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Ovo je potvrda da Sonnen osim prljavih usta koja privlače lakovjerniji dio publike i dobrog hrvanja, ne može ponuditi ništa više. No, to nije dovoljno da se bude šampionom UFC-a.
Drago mi je što je ovako završio njihov okršaj, bez mogućnosti da se Jonesu prigovori da je pobijedio na ovaj ili onaj način.
Što god neko mislio o Jonesu, čovjek je neprikosnoven borac, u svim aspektima igre je dotjerao svoju vještinu do savršenstva. Koristi najbolje ono što mu je priroda podarila, a to su dugi extremiteti.

Što se tiče prirodne težine i vaganja, tu možemo prigovoriti samo UFC-u i tome kako su postavili pravila vaganja, jer malo ko se bori u svojoj prirodnoj kilaži.

Enise, samo mali osvrt na tvoju izjavu da je "Sonnen je na sasvim normalan nacin dosao do prilike da se bori za titulu u poluteskoj kategoriji sto nije ni malo lako..pogotovo u UFC-u...ne znam zasto toliko podcjenjujete tog borca koji je sigurno u stanju da dobije i mnoge LHW..."

Dobio je priliku na nenormalan način.
Pričom, a ne djelima, Tako isto je dobio priliku u srednjoj kategoriji, preskočivši u redu mnoge borce, samo tvrdeći da je najbolji od svih. Svaku priliku je prokockao djelima, i baš je pošteno što je to tako.
Ničim nije opravdao prljavu gubicu koja mu je otvorila vrata za šampionsku titulu.

Ostatak večeri je manje-više bio zanimljiv, izdvojio bih Nelsona, hehehe, čovjek kao i obično sastavlja sa zemljom :)
Magalhaes je proveo fokusiran 15 min, ali fokusiran ni na što naročito, čekajući da se nešto dogodi samo od sebe.
Razočarenje od trostrukog šampiona jiu jitsua.

Najbolja borba mi je bila Miller-Pat, iako sam navijao za Millera :D
Post Reply