Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Pedja Kojovic

#2326 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Galamdzija

Na web stranici nasastranka.ba mozete ispuniti pristupnicu ili mozete doci u nase prostorije.(Adresu cete naci na web stranici).

p.k.
Pedja Kojovic

#2327 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

vaca

To je vec mnogo puta odgovoreno. U Manifestu Nase stranke(dokunet je i na ovom forumu) mozete pronaci nase stavove.

p.k.
kecher II

#2328 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kecher II »

zavrzlama wrote:meni ne trebaju Pedjini odgovori ,jer znam sta mu je cilj,ja sam samo zelio da istom skrenem paznju da su se neki u BIH( a takvih je ogromna vecina) nauclili velikosrpskih marifetluka i prodavanja muda pod bubrege..dobro je @dallton jednom napisao"sta to velikosrbi mogu ponuditi bosnjacima i BIH"..pa izgleda ovo sto radi Kojovic...
sa BL foruma
"Nasa Stranka" je nesto kao SDP, muslimanska stranka sa par "halal Srba i Hrvata", a djeluje pod maskom "gradjanske stranke". Ali zahvaljuci entiteskom glasanju u RS ne mogu da postavljaju osobe poput Komsica u ime drugih naroda, koji ustvari djeluju iskljucivo za muslimanske inetrese.

ma lijepa nasa BiH, evo sta misle ''jedni'' a sta ''drugi'' zastitnici i zagovaraci zastite nacionalnih interesa.
Pedja Kojovic

#2329 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

slot33

Vase pitanje, kako se i da li se izjasnjavam po nacionalnom, vjerskom ili bilo kojem drugom, osnovu je potpuno nebitno.
Ako vi, ipak, smatrate da je bitno sta je neko po nacionalosti ili vjeri, onda vam moram reci da Nasa stranka nije adekvatna politicka opcija za vas.

p.k.
iz dna duše

#2330 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by iz dna duše »

Pedja Kojovic wrote:slot33

Vase pitanje, kako se i da li se izjasnjavam po nacionalnom, vjerskom ili bilo kojem drugom, osnovu je potpuno nebitno.
Ako vi, ipak, smatrate da je bitno sta je neko po nacionalosti ili vjeri, onda vam moram reci da Nasa stranka nije adekvatna politicka opcija za vas.

p.k.

Slažem se sa Vašim odgovorom, mislim da nema veze sa temom, a i općenito, ne vidim zašto bi neko nekome odgovarao na ova pitanja...zato i jesmo ovdje gdje smo, što smo partije i političare ocjenjivali prema nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti,ma ne po nečemu drugom. Čak je i neukusno postavljati ovakva pitanja...ja o vjeri ne pričam, nego je nosim u sebi i trudim se da budem dobar čovjek. Sa vjerom se "ne busa" u prsa, ona se nosi u prsima i pokazuje dobrim djelima.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#2331 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:[

Evo i ptanja za P.K.

Da li je NS spremna da insistirara na nekoj novoj "dejtonskoj konferenciji' s obzirom da pojedine tacke iz DMS nisu ispostovane u potpunosti.

Hvala

Na ovo moje pitanje nije odgovoreno. :?
Slot33

#2332 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Slot33 »

p.k.
Bilo bitno ili ne , dali ste mi ocekivan odgovor ...i nekako tuzan ...Nadao sam se postenijem i manje demagoskom odgovoru (steta)
Vi kao politicar javna ste licnost ,i mozda dodjete u situaciju da direktno odlucujete i o mom zivoticu ..
Sta cu jesti,koliko cu para imati,pa i da li cu se glave nanosati ... priznali mi ili ne ,o tome u velikoj mjeri odlucuju politicari (zato ne razumijem tzv ''apoliticne'' ljude)...nazalost takav je sistem...
U tom sistemu ja sam samo jedan od cca dva i po ,tri milona glasova..al opet imam pravo da Vas pitam sto god hocu...
Mislite li da je manje nekorektno ,da vas kao politicara pitam imate li ljubavnicu, da li ste mozda gej,da li ste narkoman i sl...sve su to sasvim legitima pitanja koja dobivaju politicari u hm,tzv ''zrelim demokratijama''...

Da ste se izjasnili Srbinom,Bosnjakom, Hrvatom ili vec ...(znam neke Kojovice Srbe, inace jako fine ljude),u mojim ocima bi djelovali kao zreo politicar, svjestan gdje zivi...A ovako..vas odgovor mi zvuci neposten i nekako unitaristicki, da ne kazem ''meltingpotovski'' ...i kao takvom ,ja vam ne vjerujem..
Steta, opet kazem...
Banja Luka

#2333 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banja Luka »

Slot33 wrote:

p.k.
Bilo bitno ili ne , dali ste mi ocekivan odgovor ...i nekako tuzan ...Nadao sam se postenijem i manje demagoskom odgovoru (steta)
Vi kao politicar javna ste licnost ,i mozda dodjete u situaciju da direktno odlucujete i o mom zivoticu ..
Sta cu jesti,koliko cu para imati,pa i da li cu se glave nanosati ... priznali mi ili ne ,o tome u velikoj mjeri odlucuju politicari (zato ne razumijem tzv ''apoliticne'' ljude)...nazalost takav je sistem...
U tom sistemu ja sam samo jedan od cca dva i po ,tri milona glasova..al opet imam pravo da Vas pitam sto god hocu...
Mislite li da je manje nekorektno ,da vas kao politicara pitam imate li ljubavnicu, da li ste mozda gej,da li ste narkoman i sl...sve su to sasvim legitima pitanja koja dobivaju politicari u hm,tzv ''zrelim demokratijama''...

Da ste se izjasnili Srbinom,Bosnjakom, Hrvatom ili vec ...(znam neke Kojovice Srbe, inace jako fine ljude),u mojim ocima bi djelovali kao zreo politicar, svjestan gdje zivi...A ovako..vas odgovor mi zvuci neposten i nekako unitaristicki, da ne kazem ''meltingpotovski'' ...i kao takvom ,ja vam ne vjerujem..
Steta, opet kazem...
Znaci, tebi je najvaznije kako se covjek izjasnjava vjerski i nacionalno da bi mu dao povjerenje da odlucuje o tome sta ces jesti, da li ces se glave nanosati i koliko ces para imati. I ako se ne zove onako kako bi ti zelio da se zove, nece dobiti tvoje povjerenje, makar o tim stvarima bio kompetentniji nego neko ko po imenu odgovara tvojim kriterijima. Doce i taj 3.10., pozuri na glasanje i pripazi da zaokruzis Srbina, Hrvata ili Bosnjaka da odlucuje o tome sta ces jesti, da li ces se glave nanosati i koliko ces para imati (naravno prema tvojoj nacionalnoj pripadnosti), a ne nekoga "pogresnog".
Last edited by Banja Luka on 29/05/2010 12:28, edited 1 time in total.
Slot33

#2334 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Slot33 »

Banja Luka wrote:
Slot33 wrote:

p.k.

Steta, opet kazem...
Znaci, tebi je najvaznije kako se covjek izrazava vjerski i nacionalno da bi mu dao povjerenje da odlucuje o tome sta ces jesti, da li ces se glave nanosati i koliko ces para imati. I ako se ne zove onako kako bi ti zelio da se zove, nece dobiti tvoje povjerenje, makar o tim stvarima bio kompetentniji nego neko ko po imenu odgovara tvojim kriterijima. Doce i taj 3.10., pozuri na glasanje i pripazi da zaokruzis Srbina, Hrvata ili Bosnjaka da odlucuje o tome sta ces jesti, da li ces se glave nanosati i koliko ces para imati (naravno prema tvojoj nacionalnoj pripadnosti), a ne nekoga "pogresnog".
@Banja Luka
Najvaznije ?!Tako si to shvatio :?
Molim te da pronadjes ,u mom postu upucenom p.k ,gdje sam rekao nesto tako... Mislim da si ti to pomalo bezobrazno ''prepakovao'' .
Samim tim ovdje zavrsava moja korespodencija sa tobom .
(bzze mi je)
Last edited by Slot33 on 29/05/2010 11:22, edited 1 time in total.
iz dna duše

#2335 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by iz dna duše »

Nisi se onda dobro izrazio, i ja sam te shvatila tako...
Slot33

#2336 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Slot33 »

iz dna duše wrote:Nisi se onda dobro izrazio, i ja sam te shvatila tako...
:) ... ne kontam .. zasto si to tako shvatila ?
Pokusati cu ti ovako objasniti (bas okolo)...cuo sam npr.da u Francuskoj (najstarija moderna demokratija) francuzi, izbjegavaju koristiti engleski jezik i svugdje u kojekakvim evropskim forumima insistiraju na ravnopravnom koriscenju francuskog...Sta misis zasto?
kecher II

#2337 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kecher II »

Slot33 wrote:
Pokusati cu ti ovako objasniti (bas okolo)...cuo sam npr.da u Francuskoj (najstarija moderna demokratija) francuzi, izbjegavaju koristiti engleski jezik i svugdje u kojekakvim evropskim forumima insistiraju na ravnopravnom koriscenju francuskog...Sta misis zasto?
ali im zato nimalo ne smeta catherine ashton kao britanka na jednom od celnih funkcijau EU, odnosno povjerenik za sigurnosnu politku u EU,
eto ti sta jadni i neosvjesteni francuzi sebi dozvolise ko da im bude na celu za sigurnosnu politiku u EU, cuj jedna britanka da brine o sigurnosti francuza :-)
pa isto tako gdje ce jedan predrag brinuti o muji :-), nezamislivo, bravo slot :run:
Last edited by kecher II on 29/05/2010 12:21, edited 1 time in total.
Banja Luka

#2338 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banja Luka »

Slot33 wrote: @Banja Luka
Najvaznije ?!Tako si to shvatio :?
Molim te da pronadjes ,u mom postu upucenom p.k ,gdje sam rekao nesto tako... Mislim da si ti to pomalo bezobrazno ''prepakovao'' .
Samim tim ovdje zavrsava moja korespodencija sa tobom .
(bzze mi je)
Ja mislim da si ti malo bezobrazno "upakovao" svoje pitanje, kao "nisam ja nacionalista, ali cisto da pitam jer je to moje demokratsko pravo". A boldirano, samo ti znas sta si htio reci, a mozda ni ti... Korespondencija sa mnom zavrsava? :-)
Banja Luka

#2339 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banja Luka »

kecher II wrote:
Slot33 wrote:
ali im zato nimalo ne smeta catherine ashton kao britanka na jednom od celnih funkcijau EU, odnosno povjerenik za sigurnosnu politku u EU,
eto ti sta jadni i neosvjesteni francuzi sebi dozvolise ko da im bude na celu za sigurnosnu politiku u EU, cuj jedna britanka da brine o sigurnosti francuza :-)
pa isto tako gdje ce jedan predrag brinuti o muji :-), nezamislivo, bravo slot :run:
Nisi fer, koristis argumente :D
kecher II

#2340 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kecher II »

Slot33 wrote:
ovo sto si napisao a ja boldirao je sasvim normalno, pa sumnjam da bi pedja u sarajevu ili banjaluci ili mostaru, tuzli, prijedoru, capljini, gorazdu, bihacu.... na forumu kojekakvom pricao engleski, pricao bi vjerujem BHS- danas sluzbeni jezik u BiH, ako nekad bude neki drugi pricace/mo neki drugi,
a ovo za ''kojekakvim evropskim forumima blablabla...'' mogu samo insistirati na prevodiocima za francuski jezik, cuj francuzi npr u njemackoj insistiraju na francuskom, nidje veze.
Banja Luka

#2341 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banja Luka »

dzonsmit wrote:
kecher II wrote: ovo sto si napisao a ja boldirao je sasvim normalno, pa sumnjam da bi pedja u sarajevu ili banjaluci ili mostaru, tuzli, prijedoru, capljini, gorazdu, bihacu.... na forumu kojekakvom pricao engleski, pricao bi vjerujem BHS- danas sluzbeni jezik u BiH, ako nekad bude neki drugi pricace/mo neki drugi,
a ovo za ''kojekakvim evropskim forumima blablabla...'' mogu samo insistirati na prevodiocima za francuski jezik, cuj francuzi npr u njemackoj insistiraju na francuskom, nidje veze.
BHS (pretpostavljam bosansko-hrvatsko -srpski) !?... :lol: :lol:
Mozete vi gurati glavu u pjesak koliko hocete , ali dzaba... :)

Mozes ti gurati glavu u pijesak, ali svakome normalnom je jasno da se u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, CG prica jedan jezik, sa varijacijama koje nisu nista posebno za jezik juznoslavenskih naroda, ali eto nasi strucnjaci od jednog napravise sad vec 4 jezika, pa misle da su, ako imaju vlastiti jezik, pripadnici nekih velikih nacija. Amerikancima nije palo na pamet da stvaraju americki jezik iako umjesto "luggage" koriste "baggage". Nijemci skoro da ne razumiju Svicarce, ali to je jos uvijek jedan jezik. Tek razlike u kineskom jeziku u zavisnosti od regiona do regiona su ogromne, ali su ljudi svjesni da pricaju kineski. Samo se kod nas pravi sprdacina od naziva jezika.

Uostalom, mozes li mi reci kojim jezikom ja pricam??? Ja se jako dobro razumijem i sa nekim iz Hrvatske i iz Srbije i iz Crne Gore. Jako dobro razumijem i slovenacki, ali ga ne pricam.
Klodovik

#2342 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Klodovik »

Banja Luka wrote:
dzonsmit wrote:
kecher II wrote: ovo sto si napisao a ja boldirao je sasvim normalno, pa sumnjam da bi pedja u sarajevu ili banjaluci ili mostaru, tuzli, prijedoru, capljini, gorazdu, bihacu.... na forumu kojekakvom pricao engleski, pricao bi vjerujem BHS- danas sluzbeni jezik u BiH, ako nekad bude neki drugi pricace/mo neki drugi,

Mozes ti gurati glavu u pijesak, ali svakome normalnom je jasno da se u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, CG prica jedan jezik, sa varijacijama koje nisu nista posebno za jezik juznoslavenskih naroda, ali eto nasi strucnjaci od jednog napravise sad vec 4 jezika, pa misle da su, ako imaju vlastiti jezik, pripadnici nekih velikih nacija. Amerikancima nije palo na pamet da stvaraju americki jezik iako umjesto "luggage" koriste "baggage". Nijemci skoro da ne razumiju Svicarce, ali to je jos uvijek jedan jezik. Tek razlike u kineskom jeziku u zavisnosti od regiona do regiona su ogromne, ali su ljudi svjesni da pricaju kineski. Samo se kod nas pravi sprdacina od naziva jezika.

Uostalom, mozes li mi reci kojim jezikom ja pricam??? Ja se jako dobro razumijem i sa nekim iz Hrvatske i iz Srbije i iz Crne Gore. Jako dobro razumijem i slovenacki, ali ga ne pricam.
@Banja Luka

Pa, kojim jezikom ti pričaš? Da te to pita jedan Nijemac, Amerikanac, Švicarac... šta bi mu rekao?
zlatiborka

#2343 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlatiborka »

Banja Luka wrote:
dzonsmit wrote:

Napravise nacionalisti 'ranje od ovih jezika, a to je jedan jezik sa nevaznim i ne toliko primjetnim razlikama. Imaju istu osnovu i lokalne zargone. Na kilometar prepoznam nekoga iz Mostara kada progovori ali ga razumijem. Isto tako srbina iz Beograda ili hrvata iz Splita. Odaje ih naglasak, ekavica, ikavica ili ijekavica i lokalni zargon.

Jedino mi "bjeze" slovenci i makedonci, ali i snjima bih se mogla sporazumjeti bez prevodioca!

Primjer silovanja jezika mi je Tudjman koji je koristo rijec "zrakomlat" umjesto helikopter! Bio je groteksan u svojoj nistavnosti.
Banja Luka

#2344 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banja Luka »

Ne znam brate, iskreno. Mozemo ga zvati kako hocemo, ali se ne razlikuje dovoljno od onoga kojim pricaju ljudi u Srbiji, Hrvatskoj ili CG da bih mogao reci da su to razliciti jezici. Mislim da bi naziv jezik juznoslovenskih naroda bio najprikladniji, jer za razliku od engleskog jezika, koji su prihvatili Ameri, Australijanci i Kanadjani, jezik koji se prica na nasim prostorima nije nastao niti u jednoj od ovih drzava pa bio prihvacen u drugim, nego je u sustini autohtoni jezik i u BiH i u CG i u Srbiji i Hrvatskoj, pa se ne moze zvati ni srpski, ni bosanski, ni hrvatski, ni crnogorski, a nazvati ga srpsko-hrvatsko-bosansko-crnogorski bi bilo glupo (redoslijed nebitan). Vratimo se Nasoj stranci.
kecher II

#2345 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kecher II »

Klodovik wrote:Pa, kojim jezikom ti pričaš? Da te to pita jedan Nijemac, Amerikanac, Švicarac... šta bi mu rekao?
nije upuceno meni ali evo svejedno ja cu ti odgovoriti da im ja odgovorim bosanskim i da sam bosanac, danas u BiH ''ostali'', apsolutno mi nije bitno sto ce neki milos iz BL reci da govori srpski ili ivan iz sirokog hrvatskim,
i kad si ih vec spomenuo, sta kaze jedan svicarac kad ga pitas kojim jezikom prica? ako kad budes imao priliku pitaj, pa se onda mozemo vratiti ovim mojim imaginarnim milosu i ivanu.
kecher II

#2346 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kecher II »

dzonsmit wrote:BHS (pretpostavljam bosansko-hrvatsko -srpski) !?...
dobro si pretpostavio i mislim da se tako zove danas sluzbeni jezik u BiH i iz tog razloga sam napisao BHS.
kecher II

#2347 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kecher II »

они огло wrote:национално је нама свима одређено по држави у којој се налазимо, сви смо ми босанскохерцеговци национално...
kad vec sto bi nas narod reko sitnicaris da ti kazem da nisi upravu, evo ja trenutno nisam u BiH a i dalje sam bosanac, mislim da se nacionalnost stice rodjenem u odredjenoj drzavi s tim da je mozes promijenit kao npr zvjezdan misimovic (mogao je ostat po nacionalnosti nijemac etnicki bosanskoherecegovac, kako ti kazes, za razliku od zlatana ibrahimovica svedjanina etnickog bosanskohercegovca ili lukasa podolskog nijemca etnickog poljaka)
nisam neki strucnjak, ovo je moje misljenje da se tako stvari gledaju ''u sirokom svijetu''
just__curious

#2348 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by just__curious »

Pedja,

Zakasnjela pohvala za incijativu da pokrenes ovakav vid interakcije sa glasacima. Bez obzira na sve kritike, koliko sam vidjeo, nijedna druga stranka nije imala hrabrosti da uradi nesto slicno. Svugdje u svijetu je danas prisutna apatija biraca, i ocekivanja da bi Internet mogao podstaci participatornu demokratiju se nisu obistinila. Ali Internet ima taj potencijal. I ja cu pokusati da ga iskoristim :) .

Mozes li nam molim te reci da li je istina da je vijecnica Nase stranke u Opcinskom vijecu Novi Grad dala ostavku na clanstvo u stranci? Ako jeste, da li nam mozes reci razloge za to?

Zasad imate moj glas :).
Klodovik

#2349 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Klodovik »

kecher II wrote:
dobro si pretpostavio i mislim da se tako zove danas sluzbeni jezik u BiH i iz tog razloga sam napisao BHS.
Kamo puste sreće da u BiH postoji jedan službeni jezik ("u papirima"). Imali bismo jednu glavobolju manje.
kecher II

#2350 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kecher II »

Klodovik wrote:
kecher II wrote:
Kamo puste sreće da u BiH postoji jedan službeni jezik ("u papirima"). Imali bismo jednu glavobolju manje.
pa kako god, ja mislim da cemo ga prije imati sa ljudima poput ovih iz NS-a nego sa onim iz HDZ-a oba, SNSD-a, SDA-a, SzBiH, SDS-a i ostalih aktuelnih na politickoj sceni.
Locked