Snajperisti u Sarajevu..

Post Reply
Ramzess Veliki

#2326 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

:lol: :lol: :lol: Već ga vidim dolje u livadi kad gruhne ... :lol:
Image
Repetitor

#2327 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

Ramzess Veliki wrote:Sa kak'im sam ja smećem morao pucati ... :sad:

Image
Jedna replika :D

Jel iz zemaljskog ili muzeja revolucije :D :D :D

:lol: :lol:
Ramzess Veliki

#2328 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Po mom ukusu ... :thumbup:
Image
Ramzess Veliki

#2329 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Repetitor wrote:Jedna replika :D

Jel iz zemaljskog ili muzeja revolucije :D :D :D

:lol: :lol:
Ih da ti ne bih rek'o ... :lol:
Ma odakle ću znati. Uvalili mi je kad sam bio pijan. Srećom nisam je dugo dužio. Čim se javiš sa njom sve sa suprotne strane ošine po tebi. :roll:
madner

#2330 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by madner »

Fino je da siris price sa Dobrinje, samo nije fino da se pravis da je circa 6 osoba jedna. :D
Ramzess Veliki

#2331 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

I ova mi se svidjela ali su je dali nekom šminkeru da bari trebice sa njom ...
Image
Ramzess Veliki

#2332 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

madner wrote:Fino je da siris price sa Dobrinje, samo nije fino da se pravis da je circa 6 osoba jedna. :D
Tako je. :D
Rekoh da sam bio intendant i izdavao sam sljedovanje na kazanu, tu sam i čuo sve te priče. :thumbup:
Last edited by Ramzess Veliki on 20/12/2013 15:57, edited 1 time in total.
Repetitor

#2333 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

Evo Ramzesa 92-ge u Dobrinji,samo otpala mu optika nedje :lol:

Salu na stranu ja sam nju prvi put vidio kod Alojza,ako znas o kome govorim. Nosali su je jedno vrijeme bez municije,onda kome su je utrpali,pojma nemam :)
Ramzess Veliki

#2334 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Repetitor wrote:

Evo Ramzesa 92-ge u Dobrinji,samo otpala mu optika nedje :lol:

Salu na stranu ja sam nju prvi put vidio kod Alojza,ako znas o kome govorim. Nosali su je jedno vrijeme bez municije,onda kome su je utrpali,pojma nemam :)
Ja sam je prvi zadužio sa optikom. Isprobali smo je u Maršalci. Optika je urađena u Zraku samo za tu pušku i bila je ... :shock: ... pooovelika. Nisam je dugo dužio, a ni djelovao sa njom. Bila je neka idiotska podjela da na svakoj zoni imaju po 5 metaka za nju i onda ja dođem a neko mi bira ciljeve za tih 5 komada ... bilo je tu takvih gluposti samo da se potroši tih 5 metaka. Jednom su mi rekli da gađam cijev topa ... :shock:
Ipak dala mi je neke nezaboravne trenutke, kao kad sam bio cijev na cijev sa PAM-om, ja njega čekao a on mene prvi opazio ... i osuo rafalom ... 1200 metara. Nije imao mnogo šanse ali je iskomadao sobu u kojoj sam bio. Ustvari imao je više šanse nego ja samo sam ja bio blesaviji. :lol:

I ovo sam negdje samo čuo dok sam dijelio grah na kazanu. :D
Ramzess Veliki

#2335 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

...
Repetitor

#2336 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

Sve se nije imalo,a grah se tuk'o :lol:
felsh

#2337 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by felsh »

Ramzess Veliki wrote::lol: :lol: :lol: Već ga vidim dolje u livadi kad gruhne ... :lol:
Image
Dobro ti je ova kapa stajala buraz :D :D :D
felsh

#2338 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by felsh »

LRSK- djindzic ubijen istom :roll:

A sve je nauka o svemu se da u dubinu i u sirinu pricati.Kad sam mali bio pa u avliji rahmetli nana zapali vatru i uzme shish da kafu przi a sjedi jos par nana iz komsiluka.Krenu price kako treba sa shishem,temperatura,rotiranje ovo,ono,insan bi reko uranijum prave a ne kafu.Sve je nauka za majstore prave svog zanata a za nas ostale brate ima ekspreso.Nije svacije da se shisha fata pa ni moje.Respect Morski Dozer Ramzes i ostala skvadro :-D Nek ste rastabirili pa makar.
direstraits0078

#2339 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by direstraits0078 »

felsh wrote:LRSK- djindzic ubijen istom :roll:

A sve je nauka o svemu se da u dubinu i u sirinu pricati.Kad sam mali bio pa u avliji rahmetli nana zapali vatru i uzme shish da kafu przi a sjedi jos par nana iz komsiluka.Krenu price kako treba sa shishem,temperatura,rotiranje ovo,ono,insan bi reko uranijum prave a ne kafu.Sve je nauka za majstore prave svog zanata a za nas ostale brate ima ekspreso.Nije svacije da se shisha fata pa ni moje.Respect Morski Dozer Ramzes i ostala skvadro :-D Nek ste rastabirili pa makar.
LRSK = Longest recorded sniper kill.
felsh

#2340 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by felsh »

direstraits0078 wrote:
felsh wrote:LRSK- djindzic ubijen istom :roll:

LRSK = Longest recorded sniper kill.

znao sam samo da provjerim znate li vi :skoljka: ahahha ,naravno da nisam
PM72

#2341 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Uvijek se obradujem kad vidim da je postirao Felsh jer znam da će me zasmijati. :D U pravu si za nanin šiš pa nam i Dozer dodijava elevacijama i matematičkim proporcijama. :thumbup: Ali nema veze,on je naš podrumaš. :bih:
TheMule

#2342 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by TheMule »

rasuta_riza wrote:relativno često navratim na temu jer je zanimljiva, ali ovih par zadnjih stranica ste ga zaorali po drugoj njivi.
Sve češće se spominju parabole, težine zrna, dometi, probojna, rasprskavajuća svojstva,punjenja pa i veći kalibri,..ccc, zagasiste ste ga dobrano,.otiđoste na teren artljerije i pvo-a.
Nemojte da se sada počnu javljati artiljerci sa svojim tablicama gađanja, azimutima pravaca, punim i slojevitim punjenjima, tf, kumulativnim i ostalim granatama, a o grupama ubačajnih uglova da i ne govorim a same daljine vam već spadaju u domen artilljerije pa će biti priče o neposrednom ili posrednom otkidanju ciljeva na tim daljinama, a kako je krenulo i ovi i pvo-a vam neće ostati dužni, pa ćemo tek onda imati prangijanja :izet:
Nemojte nas provocirati, nego fino na snajperiste u sarajevu, :D do sada vam je dobro išlo. :thumbup:
Jarane kolko mislis da je bilo snajpera po Sarajevu sa nase strane? U bataljonu u kojem su moji bili, bilo je tacno 0 snajpera. Vide neprijatelja kako se seta ko na dlanu, nemaju cime da gadjaju.

Ovdje imas par ljudi koji su bili snajperisti i to je to. Ako oni nemaju sta da kazu, tema ce nestati. Ovako, tema se pretvorila u de fakto temu o snajperima, i bolje i to nego nista
rasuta_riza

#2343 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by rasuta_riza »

@the mule
Nemoj tako da si na kraj srca, ja sam se malo šalio, već sam rekao da je tema dobra, pogotovo jer je postiraju autentični snajperisti, samo sam htio da se malo vrati priča na period sarajeva i dejstava u sarajevu -dobro je ljude malo ponijelo pa se krenulo po raznim šablonima i oruđima te taktikama stranih vojski,ali ako oni to smatraju da im paše, nisam ja taj da im soli pamet. Dakle, bilo je malo u šali a i dobronamjerno, mene više na pr. zanima autentičnost same teme,vremena i lokacije, ali to sam samo ja.
TheMule

#2344 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by TheMule »

rasuta_riza wrote:@the mule
Nemoj tako da si na kraj srca, ja sam se malo šalio, već sam rekao da je tema dobra, pogotovo jer je postiraju autentični snajperisti, samo sam htio da se malo vrati priča na period sarajeva i dejstava u sarajevu -dobro je ljude malo ponijelo pa se krenulo po raznim šablonima i oruđima te taktikama stranih vojski,ali ako oni to smatraju da im paše, nisam ja taj da im soli pamet. Dakle, bilo je malo u šali a i dobronamjerno, mene više na pr. zanima autentičnost same teme,vremena i lokacije, ali to sam samo ja.
Nema problema jarane, znao sam na sta mislis. Ovo sam vise reko i za neke druge koji ce mozda dobiti krivu sliku iz ove teme. Ovih nekoliko momaka sto imamo srecu da ih citamo su bili "crema de la creme" odbrane, stanje na drugim lokacijama, u armiji, je bilo dosta teze i ponekad kriticno.

Naravno, ako imaju jos prica to je odlicno, ali ne ocekujem da se javi jos novih clanova-snajperista sa nase strane, tako da je i ovo o cemu sad pricamo uredu :)
rasuta_riza

#2345 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by rasuta_riza »

TheMule wrote:
Nema problema jarane, znao sam na sta mislis. Ovo sam vise reko i za neke druge koji ce mozda dobiti krivu sliku iz ove teme. Ovih nekoliko momaka sto imamo srecu da ih citamo su bili "crema de la creme" odbrane, stanje na drugim lokacijama, u armiji, je bilo dosta teze i ponekad kriticno.

Naravno, ako imaju jos prica to je odlicno, ali ne ocekujem da se javi jos novih clanova-snajperista sa nase strane, tako da je i ovo o cemu sad pricamo uredu :)
Svakako, na pr.ja sam bio na sarajevskom ratištu i sa sjevernog poteza (visoko-ilijaš) i južnog (igman-treskavica) ali to nije ista priča ni blizu kao ovih momaka koji pričaju i stoga me razumljivo donekle zanima.
direstraits0078

#2346 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Ocekujemo uskoro da se otvori i tema u kojoj ce da otvore srca mnogobrojni umirovljeni piloti borbenih aviona ARBiH. 8)
TheMule

#2347 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by TheMule »

rasuta_riza wrote:
TheMule wrote:

Svakako, na pr.ja sam bio na sarajevskom ratištu i sa sjevernog poteza (visoko-ilijaš) i južnog (igman-treskavica) ali to nije ista priča ni blizu kao ovih momaka koji pričaju i stoga me razumljivo donekle zanima.
:thumbup:
direstraits0078 wrote:Ocekujemo uskoro da se otvori i tema u kojoj ce da otvore srca mnogobrojni umirovljeni piloti borbenih aviona ARBiH. 8)
Znas da se u ratu tamo negdje 94. suskalo da su sletjela dva borbena aviona negdje na cestu, ne sjecam se gdje. Kazu, posjekli su drvece oko ceste da se ne slome krila. Babe su cudo
direstraits0078

#2348 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Dva aviona? Valjda mislis dvije eskadrile F16-ki, a u gepeku svakog i nekoliko komada F22A i F35A? Htjeli su da spuste i nekoliko komada F35B, ali nisu htjeli da se ofiraju, kad su vidjeli da su ovi skresali grane na tolikim stablima...

Naravno, nikome ni rijec o tome, da ne bi baba cula. Jer svaka baba zna sta je zracna premoc... :izet:

E toliko ti je jedan naprema otprilike bilo i obucenih i opremljenih snajpera.
Seawolf

#2349 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Seawolf »

TheMule wrote:...
Znas da se u ratu tamo negdje 94. suskalo da su sletjela dva borbena aviona negdje na cestu, ne sjecam se gdje. Kazu, posjekli su drvece oko ceste da se ne slome krila. Babe su cudo
Koliko god da je ovo veliki off-topic, ali moram navesti kao odgovor vašem izrugivanju da su mi poznata najmanje dva slučaja da je naš laki transportni avion CASA C-212, sletio i poletio sa pravca koji se pruža na (tadašnjoj) brzoj cesti M-5 na potezu pored Bilješeva, na dionici između Kaknja i lašvanske petlje.
direstraits0078

#2350 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Seawolf wrote:
TheMule wrote:...
Koliko god da je ovo veliki off-topic, ali moram navesti kao odgovor vašem izrugivanju da su mi poznata najmanje dva slučaja da je naš laki transportni avion CASA C-212, sletio i poletio sa pravca koji se pruža na (tadašnjoj) brzoj cesti M-5 na potezu pored Bilješeva, na dionici između Kaknja i lašvanske petlje.
:roll:

E tako su i snajperisti bili borbeni, sa: M48, PAP, i ponekom lovackom sa snajperom. Cast izuzecima, u jedinicama koje su formacijski imale snajperiste koji su obuceni za posao koji su radili. A njih mozes na prste ruku da prebrojis.
Post Reply