Odličan post, slažem se i podržavam svaku riječ !Nezbilj wrote:Moram priznati da sam u vrijeme rasprave o aprilskom paketu i sam bio na strani politike maksimalističkih zahtjeva koji odražavaju Harisovu politiku. Međutim posmatrajući danas sve što se u međuvremenu desilo mislim da bi bilo pametnije da je tadašnji paket usvojen iz niza razloga. Aprilski paket je srušen zbog entitetskog glasanja ali je sadržao sve ostale ustavne promjene oko kojih se i dalje natežemo danas. Dakle sada bi rješeno sve ostalo i ostalo bi da se i dalje natežemo oko entitetskog glasanja i sav pritisak bi i dalje bio na tome. Dodik bi bio jedini galamdžija a ne bi imao uporište za svoje ponašanje u priči o ukidaju PC-a. Sam izborni slogan 100% BiH u PC-u je doživljen kao otvoreno zalaganje za njegovo ukidanje što je politički autogo jer su se time samo ojačane snage za odbranu ovog entiteta. Dakle isto kao što Dodikova priča o ukidanju OHR-a samo doprinosi njegovom ostanku tako i Harisova o ukidanju PC-a samo ga jača i učvršćava. PC se sigurno neće oslabiti a pogotovo ne ukinuti Harisovom pričom i sloganima SBiH isto kao što se ni BiH neće podjeliti Dodikovom retorikom i kolumnama Rajka Vasića.
Drugo što se tiče priče o moralu i pravdi mislim da je zaista smiješno takve izraze uopšte koristiti u kako međnarodnoj tako i u politici uopšte. Izlivi bijesa kakve je Haris imao u više navrata sa Renom, Solanom i sada sa Rasmusenom, samo ga distanciraju iz visokih međunarodnih diplomatskih krugova kao nerealnog i netaktičnog političara. BiH nije spremna za NATO i mi smo svi svjesni toga kao i svi političari. Nije spremna prvenstveno zbog Dodika i njegove politike i on je katalizator krize ali sa druge strane saučesnici u kreiranju krize su i bošnjački političari a naročiti Haris koji jednostavno nisu u stanju da amortizuju krizu i smire situaciju. EU i NATO u BiH traže partnera sa kojim će ući u savez a ne hroničnog bolesnika kojeg treba spašavati. Uzrok naših problema i nesuglasica nije njihov problem i sve što ih zanima je da vide stabilizaciju odnosa i izgradnju političke stabilnosti. Zauzvrat BiH će dobiti članstvo u NATO-u kao najjačem vojnom savezu na svijetu i time garanciju mira i prosperiteta. Mislim da Haris jednostavno nije dorastao takvom političkom zadatku.
Ispade Hare opet u pravu.
- Santasa
#2326 Re: Ispade Hare opet u pravu.
- ultima_palabra
#2327 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Pa nije baš to bilo tako teško vidjeti i u aprilu 2006. Sjećam se, gledam Ligu prvaka s jaranom i očekujemo Dnevnik 3 da nam kaže rezultate glasanja u Parlamentu... kad saopštiše rezultate, samo smo se pogledali i skontali da ova država ode u kurac zbog sujete jednog isluženog političaraSantasa wrote:Odličan post, slažem se i podržavam svaku riječ !Nezbilj wrote:Moram priznati da sam u vrijeme rasprave o aprilskom paketu i sam bio na strani politike maksimalističkih zahtjeva koji odražavaju Harisovu politiku. Međutim posmatrajući danas sve što se u međuvremenu desilo mislim da bi bilo pametnije da je tadašnji paket usvojen iz niza razloga. Aprilski paket je srušen zbog entitetskog glasanja ali je sadržao sve ostale ustavne promjene oko kojih se i dalje natežemo danas. Dakle sada bi rješeno sve ostalo i ostalo bi da se i dalje natežemo oko entitetskog glasanja i sav pritisak bi i dalje bio na tome. Dodik bi bio jedini galamdžija a ne bi imao uporište za svoje ponašanje u priči o ukidaju PC-a. Sam izborni slogan 100% BiH u PC-u je doživljen kao otvoreno zalaganje za njegovo ukidanje što je politički autogo jer su se time samo ojačane snage za odbranu ovog entiteta. Dakle isto kao što Dodikova priča o ukidanju OHR-a samo doprinosi njegovom ostanku tako i Harisova o ukidanju PC-a samo ga jača i učvršćava. PC se sigurno neće oslabiti a pogotovo ne ukinuti Harisovom pričom i sloganima SBiH isto kao što se ni BiH neće podjeliti Dodikovom retorikom i kolumnama Rajka Vasića.
Drugo što se tiče priče o moralu i pravdi mislim da je zaista smiješno takve izraze uopšte koristiti u kako međnarodnoj tako i u politici uopšte. Izlivi bijesa kakve je Haris imao u više navrata sa Renom, Solanom i sada sa Rasmusenom, samo ga distanciraju iz visokih međunarodnih diplomatskih krugova kao nerealnog i netaktičnog političara. BiH nije spremna za NATO i mi smo svi svjesni toga kao i svi političari. Nije spremna prvenstveno zbog Dodika i njegove politike i on je katalizator krize ali sa druge strane saučesnici u kreiranju krize su i bošnjački političari a naročiti Haris koji jednostavno nisu u stanju da amortizuju krizu i smire situaciju. EU i NATO u BiH traže partnera sa kojim će ući u savez a ne hroničnog bolesnika kojeg treba spašavati. Uzrok naših problema i nesuglasica nije njihov problem i sve što ih zanima je da vide stabilizaciju odnosa i izgradnju političke stabilnosti. Zauzvrat BiH će dobiti članstvo u NATO-u kao najjačem vojnom savezu na svijetu i time garanciju mira i prosperiteta. Mislim da Haris jednostavno nije dorastao takvom političkom zadatku.
-
privremeni
#2328 Re: Ispade Hare opet u pravu.
A ne, ne.high_volume wrote:Možda zato što niko, pa ni Srbi u BiH ne vole ljigavce i prevrtljivce. A na izdajnike države su posebno alergičnisupervizor wrote:Baš me zanima, zašto bi golema većina građana RS-a više voljela da Bošnjaci listom glasaju za Tihića i Lagumdžiju a da Silajdžić izgubi izbore?
Silajdzic je moralna vertikala, samo sto nije razmontirao RS. Zadnji korak mu nedostaje, a taj ce 4-tog slijedeceg mjeseca da povuce.
-
Bloger
#2329 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Uzalud vam trud glasači, Hare pobjeđuje.
-
Shoba
#2330 Re: Ispade Hare opet u pravu.
freebih wrote:Silajdzic je jednako izdajnik kao i ostali.
-
Shoba
#2331 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Nijedan od pomenute trojice ne radi za interese zemlje. Cim je neko tu od 1992ge, taj nije napravio nista kako treba...jer da jeste, ne bi bili tu gdje jesmo...supervizor wrote:Baš me zanima, zašto bi golema većina građana RS-a više voljela da Bošnjaci listom glasaju za Tihića i Lagumdžiju a da Silajdžić izgubi izbore?
trenutno ne vidim bilo koga ko je u stanju da zemlju cupa iz krize. svi su podjednako potkupljivi i zaglupljeni, dezinformisani ili pak rade za strane sluzbe....ili pak u totalnom neznanju i nepoznavanju situacije povlace suprotne poteze od potrebnih.
Generalno, NIJEDNA stranka u BiH nema spoljnopoliticke platforme, sto je ili znak TOTALNOG rasula ili izdaje. Bez jasne spoljnopoliticke vizije nema ni izlaza iz krize, koja je izazvana stranim faktorom. Rat u BiH nije poceo iznutra vec je uvezen, i samo se "napolju" cvor moze razmrsiti. (Moze se kuca iznutra godinama graditi, ali se prekonoci spolja srusi)
- silent_BoB
#2332 Re: Ispade Hare opet u pravu.
zna se dobro gdje su cvorovi,nisi mnogo fulio....rat je uvezen u BiH a prazan stomak nahranjem religijom.....dva najprofitabilnija produkta su uvezeni ovde,mali broj u BiH je porfitirao a u okolnim ili cak u dalekim zemljama da ne pricam....Shoba wrote:Nijedan od pomenute trojice ne radi za interese zemlje. Cim je neko tu od 1992ge, taj nije napravio nista kako treba...jer da jeste, ne bi bili tu gdje jesmo...supervizor wrote:Baš me zanima, zašto bi golema većina građana RS-a više voljela da Bošnjaci listom glasaju za Tihića i Lagumdžiju a da Silajdžić izgubi izbore?
trenutno ne vidim bilo koga ko je u stanju da zemlju cupa iz krize. svi su podjednako potkupljivi i zaglupljeni, dezinformisani ili pak rade za strane sluzbe....ili pak u totalnom neznanju i nepoznavanju situacije povlace suprotne poteze od potrebnih.
Generalno, NIJEDNA stranka u BiH nema spoljnopoliticke platforme, sto je ili znak TOTALNOG rasula ili izdaje. Bez jasne spoljnopoliticke vizije nema ni izlaza iz krize, koja je izazvana stranim faktorom. Rat u BiH nije poceo iznutra vec je uvezen, i samo se "napolju" cvor moze razmrsiti. (Moze se kuca iznutra godinama graditi, ali se prekonoci spolja srusi)
kupovina oruzja i municije,krediti,hrana,lobiranje itd...nema kraja,mozes nabrajati u nedogled, a i sad se zaradjuje na ovoj zemlji i narodu...do kad???? do tad dok se ne opametimo
- MrMaliJoe
#2333 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Bloger wrote:Uzalud vam trud glasači, Hare pobjeđuje.
Kako znaš, nabavilo se više junaca nego inače šta li !
- NightSkyWalker
#2334 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Sta je obecao Zlatko?
Sta je uradio Zlatko?
Kakav ustav nam je donio Zlatko?
Kakvo dobro nam je SDP do sada donio?
Sta je uradio Zlatko?
- NightSkyWalker
#2335 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Ne, taj moderni i napredni evropski ustav ce nam donijeti Zlatko i njegov Bakir Hadziomerovic.Corto Maltese wrote:Kad smo već kod toga, hoće l' više taj moderni evropski ustav koji nam je Hare 100% obećao prije 4,5 godine?
- silent_BoB
#2336 Re: Ispade Hare opet u pravu.
NightSkyWalker wrote:Sta je obecao Zlatko?
Sta je uradio Zlatko?
10 godina ga nije bilo.........
sta su ti ovi do sad uradili..idi redom i nemoj molim te nikoga da izostavis!
- Prpa.ba
#2337 Re: Ispade Hare opet u pravu.
NightSkyWalker wrote:Sta je obecao Zlatko?
Sta je uradio Zlatko?
Bas zelis vrijedjati inteligenciju forumasa, jelde trollcicu?
- silent_BoB
#2338 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Prpa.ba wrote:NightSkyWalker wrote:Sta je obecao Zlatko?
Sta je uradio Zlatko?
Bas zelis vrijedjati inteligenciju forumasa, jelde trollcicu?
neka ga....bas me ovaj "corak" interesuje ,neka kaze sta ga muci hehehe
- NightSkyWalker
#2339 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Hajde corak reci, zasto ga nije bilo 10 godina?silent_BoB wrote:NightSkyWalker wrote:Sta je obecao Zlatko?
Sta je uradio Zlatko?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2340 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Cak i za mene koji ne mogu Lagumdziju ,je ovaj pokusaj izjednacavanja njega,kao opzicionog politicara,sa ovima na vlasti koji su na talasu obecanja i nacionalizma dosli na vlast,smijesno i jadno.NightSkyWalker wrote:Sta je obecao Zlatko?
Sta je uradio Zlatko?
Jesi li u samoj stranackoj strukturi,il' si preko stranke na "budjetskoj sisi"
Trece nema,nemoguce je...u stvari,mozda si uposlenik TV1
- silent_BoB
#2341 Re: Ispade Hare opet u pravu.
hahaha manjak logike ili si stigao sa marsa ccccNightSkyWalker wrote:Hajde corak reci, zasto ga nije bilo 10 godina?silent_BoB wrote:NightSkyWalker wrote:Sta je obecao Zlatko?
Sta je uradio Zlatko?
al evo dam ti jednu od definicija vlasti pa kontaj dalje....."svaka vlast dolazi iz naroda", skracena verzija al za tebe sasvim dovoljna
ako ne znas ili neces nista konkretno da kazes onda razguli...subota vece...friska hava vani mozda ti se razbistri
- vee-jay
#2342 Re: Ispade Hare opet u pravu.
moze i bez BakiraNightSkyWalker wrote:Ne, taj moderni i napredni evropski ustav ce nam donijeti Zlatko i njegov Bakir Hadziomerovic.Corto Maltese wrote:Kad smo već kod toga, hoće l' više taj moderni evropski ustav koji nam je Hare 100% obećao prije 4,5 godine?
‘ajmo Zlaja
- MrMaliJoe
#2343 Re: Ispade Hare opet u pravu.
“Opozicioni” lider Haris Silajdžić
„Mislim da opstrukcije više nisu moguće i da je svima jasno da se bez investicija ne mogu pokrenuti resursi kojima raspolažemo, niti smanjiti nezaposlenosti ili odgovoriti obavezama koje država ima.“
(--- NO LINKS ---, 25. 7. 2010.)
„Stopa nezaposlenosti u 2010. iznosi 27,2 posto, za razliku od protekle godine u istom periodu kada je iznosila 24,1 posto“, kaže Amir Hadžiomeragić, rukovodilac Odjeljenja za ekonomsko istraživanje i statistiku Centralne banke BiH.
(RFE, 3. 8. 2010.)
Također, u BiH se od 2006. bilježi konstantan pad stope rasta BDP-a, što je realan pokazatelj stanja u prethodnom periodu (http://www.cbbh.ba/index.php?id=32&lang ... le=gfs_bdp ).
Iako je plan privatizacije energetskog sektora SBiH oborila SDA, stranka Harisa Silajdžića je nastavila saradnju sa SDA i ostala u vlasti. Zanimljivo je samo da izjave iz SBiH zvuče i izgledaju kao ultraopozicione. Šta bi tek Haris Silajdžić govorio da nije u vlasti!?
http://istinomjer.ba/opozicioni-lider-haris-silajdzic/
Toliko o Haretu 100%. Hajmo Haretovi omladinci, brzo opravdanja.
„Mislim da opstrukcije više nisu moguće i da je svima jasno da se bez investicija ne mogu pokrenuti resursi kojima raspolažemo, niti smanjiti nezaposlenosti ili odgovoriti obavezama koje država ima.“
(--- NO LINKS ---, 25. 7. 2010.)
„Stopa nezaposlenosti u 2010. iznosi 27,2 posto, za razliku od protekle godine u istom periodu kada je iznosila 24,1 posto“, kaže Amir Hadžiomeragić, rukovodilac Odjeljenja za ekonomsko istraživanje i statistiku Centralne banke BiH.
(RFE, 3. 8. 2010.)
Također, u BiH se od 2006. bilježi konstantan pad stope rasta BDP-a, što je realan pokazatelj stanja u prethodnom periodu (http://www.cbbh.ba/index.php?id=32&lang ... le=gfs_bdp ).
Iako je plan privatizacije energetskog sektora SBiH oborila SDA, stranka Harisa Silajdžića je nastavila saradnju sa SDA i ostala u vlasti. Zanimljivo je samo da izjave iz SBiH zvuče i izgledaju kao ultraopozicione. Šta bi tek Haris Silajdžić govorio da nije u vlasti!?
http://istinomjer.ba/opozicioni-lider-haris-silajdzic/
Toliko o Haretu 100%. Hajmo Haretovi omladinci, brzo opravdanja.
-
supervizor
#2344 Re: Ispade Hare opet u pravu.
silent_BoB wrote:NightSkyWalker wrote:Sta je obecao Zlatko?
Sta je uradio Zlatko?
sta su ti ovi do sad uradili..idi redom i nemoj molim te nikoga da izostavis!
Kako šta je uradio? Pa napravio je divnu kuću za odmor na Poljinama-nema takve u Sarajevu. Kupio je jedan pa još jedan stan u centru Sarajeva (oko 400 kvadratnih metara) a uspio je kupiti i vili u Rovinju, tako da ne mora stalno iči u Dubrovnik, gdje od ranije ima stan. Zlatko nije sjedio skrštenih ruku kao Haris koji je ostao u onom golubarniku od 48 kvadrata.
- Prpa.ba
#2345 Re: Ispade Hare opet u pravu.
supervizor wrote:Zlatko nije sjedio skrštenih ruku kao Haris koji je ostao u onom golubarniku od 48 kvadrata.
Treba li mu sadake udijeliti dok je jos Ramazan?
- BiH-x
#2346 Re: Ispade Hare opet u pravu.
DŽUMHURU TITULA I U SINGLU

Bravo Damire, nek puknu dusmani:-)))
Sjajni bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nastavio je nizati uspjehe. Nakon što je zajedno sa hrvatskim teniserom Matom Pavićem osvojio titulu u dublu, Džumhur je i u singlu slavio na Otvorenom prvenstvu Kanade.
Naš teniski dragulj u finalu Otvorenog prvenstva Kanade svladao je prvog nosioca Čeha Jirija Veselyja (6:2, 6:2).
Džumhur je u oba seta dominirao, poigravao se sa prvim nosiocem i na kraju je sasvim zasluženo došao do titule.
Otvoreno prvenstvo Kanade, finale:
Džumhur - Veseley 6:2, 6:2

- MrMaliJoe
#2347 Re: Ispade Hare opet u pravu.
supervizor wrote:
Kako šta je uradio? Pa napravio je divnu kuću za odmor na Poljinama-nema takve u Sarajevu. Kupio je jedan pa još jedan stan u centru Sarajeva (oko 400 kvadratnih metara) a uspio je kupiti i vili u Rovinju, tako da ne mora stalno iči u Dubrovnik, gdje od ranije ima stan. Zlatko nije sjedio skrštenih ruku kao Haris koji je ostao u onom golubarniku od 48 kvadrata.
Imovinski karton – Haris Silajdžić
HARIS SILAJDŽIĆ (Kandidat za Predsjedništvo BiH):
Izvor i period prihoda:
SBiH: 9.330, 00 KM – 1. 5. 2006. – 1. 8. 2006.
Enka Holding Ist.: 36.000, 00 EUR – 1. 6. 2005. – 1. 6. 2006.
Imovina i vrijednost:
Stan, BiH: 70.000, 00 KM
Stan, BiH: 270.000, 00 KM („Izgrađen zajedničkim sredstvima sa sestrom“).
Krediti i rok otplate:
Nije navedeno
Bračni partner:
Maja Silajdžić
Imovina i prihodi bračnog partnera:
Nije navedeno
Članovi domaćinstva prema kojima kandidat ima zakonsku obavezu izdržavanja:
Maja Silajdžić
Mirza Silajdžić
Nisam znao da golubarnik košta 270 000 KM
Usput nikad nisam vidio tako higijenski čist imovinski karton. Kuvajt majka.
- MrMaliJoe
#2348 Re: Ispade Hare opet u pravu.
BiH-x wrote:DŽUMHURU TITULA I U SINGLU
Je li Damir upoznao mr. dr. Sadu reketaša !
-
ibizza
#2349 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Ne uzimaj titulu reketas od Zlaje,Hadzica...MrMaliJoe wrote:BiH-x wrote:DŽUMHURU TITULA I U SINGLU
Bravo Damire, nek puknu dusmani:-)))![]()
![]()
![]()
Je li Damir upoznao mr. dr. Sadu reketaša !
- MrMaliJoe
#2350 Re: Ispade Hare opet u pravu.
O haretov omladinac, e malo si se zezno. Ja sam ipak slobodan forumaš. Jesi li i ti dobi posao u BH Poštama pa imaš slobodan termin. Okrene li se koji Haretov junac. Koliko znam uvezli su sada za predizborne potrebe junce iz Kuvajta. Kakvog su kvaliteta ove godine. Hoćete li promjeniti slogan u Za Državu i Za Junca i Za Hareta.bermiin wrote: Ne uzimaj titulu reketas od Zlaje,Hadzica...
Last edited by MrMaliJoe on 05/09/2010 01:41, edited 2 times in total.