Windows 8

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
klotZZZ

#2326 Re: Windows 8

Post by klotZZZ »

Treba mi pomoc oko windows 8, pa ko se malo bolje razumije ako moze da mi odgovori. Kupio sam Dellov laptop u martu u americi sa windows 8. Radio je normala sve do neki dan, kada sam gledao film neki i samo zaledi sve i pojavi se tuzni smiley na plavom screenu, i pisao je neki error. Sad je trebalo kao da se napuni do 100% da se resetuje, ali posto pola sata nisu se micali ti postotci, ja ga resetujem manualno. Od tada se pali samo boot screen, ali tu kad izaberem bilo koju opciju za bootanje samo pocrni i vrati se isti screen. Pokusavao sam ubaciti windows 7 i CD boot ali nista.

P.S. Jesam li trebao dobiti CD Windows 8 uz laptop ako je original?
P.P.S. Da li mozda vazi Dellova garancija iz Amerike i kod zastupnika za Dell u Sarajevu, posto je jos pod garancijom?
Kinaski

#2327 Re: Windows 8

Post by Kinaski »

Da to je malo zajebano i ja sam uz laptop dobio licenciran w8 a nisam dobio nikakav cd ili nesto slicno . Fakat ne znam sta cu ako mi padne sistem
Maharadza

#2328 Re: Windows 8

Post by Maharadza »

Kinaski wrote:Da to je malo zajebano i ja sam uz laptop dobio licenciran w8 a nisam dobio nikakav cd ili nesto slicno . Fakat ne znam sta cu ako mi padne sistem
Ja sam svoj licencirani win8.1 popravio kada je isto tako zezao oko boot-a (čačkao ja nešto oko particija pa nisam pravilno označio boot particiju) tako što sam skinuo win 8 preko torrenata, potom napravio bootable usb pomoću wintoflash programa, digao sistem sa tog usb-a i pomoću one "repair boot" opcije popravio sve za par minuta! :thumbup:
Qurajber

#2329 Re: Windows 8

Post by Qurajber »

Kinaski wrote:Da to je malo zajebano i ja sam uz laptop dobio licenciran w8 a nisam dobio nikakav cd ili nesto slicno . Fakat ne znam sta cu ako mi padne sistem
Kada se to desi pokrenut ćete recoveri koji je smješten na hdd-u samo što ga vi sada ne vidite....
Qurajber

#2330 Re: Windows 8

Post by Qurajber »

klotZZZ wrote:Treba mi pomoc oko windows 8, pa ko se malo bolje razumije ako moze da mi odgovori. Kupio sam Dellov laptop u martu u americi sa windows 8. Radio je normala sve do neki dan, kada sam gledao film neki i samo zaledi sve i pojavi se tuzni smiley na plavom screenu, i pisao je neki error. Sad je trebalo kao da se napuni do 100% da se resetuje, ali posto pola sata nisu se micali ti postotci, ja ga resetujem manualno. Od tada se pali samo boot screen, ali tu kad izaberem bilo koju opciju za bootanje samo pocrni i vrati se isti screen. Pokusavao sam ubaciti windows 7 i CD boot ali nista.

P.S. Jesam li trebao dobiti CD Windows 8 uz laptop ako je original?
P.P.S. Da li mozda vazi Dellova garancija iz Amerike i kod zastupnika za Dell u Sarajevu, posto je jos pod garancijom?
Pokreni Recovery...

Acer – Alt + F10
Asus – F9
Dell/Alienware – F8
HP – F11
Lenovo – F11
MSI – F3
Samsung – F4
Sony – F10

Read more: http://www.pcadvisor.co.uk/how-to/lapto ... z2pverT2hK
slauf_Bijela

#2331 Re: Windows 8

Post by slauf_Bijela »

Moze mala pomoc oko lumie 720? Naime, prije par dana je kupljena, otisao sam na azuriranje i azurirao telefon na zadnju verziju WP-a koju isti dozvoljava za 720-ku. Ali opet mi nema Glacnce screena ,onog sata u stand by modu, nije mi dosla ona opcija u postavkama -info zaslon,gdje se to namjesta,a na netu sam citao da ga podrzava.
Mraka

#2332 Re: Windows 8

Post by Mraka »

Ljud pozdrav

Imam pitanje.

Moja konfa

Intel Core 2 Duo 2.4 6600
RAM : 3 GB
Graphics : Nvidia 8800 GT

Zelio bi preci na Win 8.1,hocel FIFA raditi normalno (na sedmici sve sljaka + SweetFX).

samo me fifa interesuje i to je to ?
Qler

#2333 Re: Windows 8

Post by Qler »

Ako ti radi na Win7 radit ce i na Win8
Joe McCarthy

#2334 Re: Windows 8

Post by Joe McCarthy »

Mraka wrote:Ljud pozdrav

Imam pitanje.

Moja konfa

Intel Core 2 Duo 2.4 6600
RAM : 3 GB
Graphics : Nvidia 8800 GT

Zelio bi preci na Win 8.1,hocel FIFA raditi normalno (na sedmici sve sljaka + SweetFX).

samo me fifa interesuje i to je to ?
Ako ti W8 samo treba zbog furke ne prelazi sa tom konfiguracijom. Većina igri nije ni optimizovana kako treba za W8(.1), a kad bi prešao trebala bi ti puno puno jača mašina za neki solidni FPS na novijoj igri.
Qler

#2335 Re: Windows 8

Post by Qler »

Daj linkove koji to potvrdjuju...
Joe McCarthy

#2336 Re: Windows 8

Post by Joe McCarthy »

Qler wrote:Daj linkove koji to potvrdjuju...
http://www.hardocp.com/article/2013/11/ ... e_review/1

Pogledaj na kojoj je konfiguraciji test urađen i razliku u performansama, a na to još dodaj set up njegove mašine. :roll:
Maharadza

#2337 Re: Windows 8

Post by Maharadza »

Joe McCarthy wrote:
Qler wrote:Daj linkove koji to potvrdjuju...
http://www.hardocp.com/article/2013/11/ ... e_review/1

Pogledaj na kojoj je konfiguraciji test urađen i razliku u performansama, a na to još dodaj set up njegove mašine. :roll:
Slabo ti taj engleski ide!
Is there a performance advantage in Windows 8.1 versus Windows 7 for BF4? The answer is, "Yes." We consistently found that under Windows 8.1 BF4 performed faster than Windows 7 on both AMD and NVIDIA hardware. Both GPUs, from both vendors, had a consistent performance advantage in every test we performed. More importantly, in the real-world multiplayer gaming session that matters, there was a performance advantage.

+
Under Windows 7, we experienced choppiness as we played. This was felt both in the "Test Range" map, and in multiplayer gaming sessions. The choppiness was more pronounced on the GeForce GTX 780. We could get on a straight path, in the "Test Range" and move down a straight road. As we did this, there would be a pause, or chop, in the frames randomly. It was like the game was hitching for no reason. This happened more on the GTX 780. This is under Windows 7.
Za razliku od win8:
When we tried this on Windows 8.1 the pausing, or hitching, or chop (however you want to describe it) was completely gone. Moving was smoother with no hitching in the game on the GTX 780. This affected both the test range and the multiplayer gaming session.

Therefore, the gameplay experience advantage under Windows 8.1 is a smoother gameplay experience in BF4 on both video cards.
Zaključak:
There is a performance advantage, but it is small. A lot of people were right that Windows 8.1 is faster than Windows 7 in BF4.
Toliko o šupljoj da je win8 samo "furka"! :roll:
Qurajber

#2338 Re: Windows 8

Post by Qurajber »

Joe McCarthy wrote:
Ako ti W8 samo treba zbog furke ne prelazi sa tom konfiguracijom. Većina igri nije ni optimizovana kako treba za W8(.1), a kad bi prešao trebala bi ti puno puno jača mašina za neki solidni FPS na novijoj igri.
Totalna laž zbog neznanja....
Joe McCarthy

#2339 Re: Windows 8

Post by Joe McCarthy »

Maharadza wrote: Toliko o šupljoj da je win8 samo "furka"! :roll:
Buraz pročitaj ti zadnji I NAJVAŽNIJI DIO MOJE REČENICE!

A evo jedne priče, iz zajebancije instalirao sam Win8 na mojoj staroj mašini koja je jača od njegove (i koju sam downgradeovao ponovo u Win7).
OS Name Microsoft Windows 7 Ultimate
Version 6.1.7600 Build 7600
Other OS Description Not Available
OS Manufacturer Microsoft Corporation
System Name EMIN-PC
System Manufacturer .
System Model .
System Type x64-based PC
Processor Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU @ 2.40GHz, 2400 Mhz, 4 Core(s), 4 Logical Processor(s)
BIOS Version/Date Phoenix Technologies, LTD 6.00 PG, 10/1/2008
SMBIOS Version 2.5
Windows Directory C:\Windows
System Directory C:\Windows\system32
Boot Device \Device\HarddiskVolume1
Locale United States
Hardware Abstraction Layer Version = "6.1.7600.16385"
User Name Emin-PC\Emin
Time Zone Central European Standard Time
Installed Physical Memory (RAM) Not Available
Total Physical Memory 4.00 GB
Available Physical Memory 967 MB
Total Virtual Memory 8.00 GB
Available Virtual Memory 4.24 GB
Page File Space 4.00 GB
Page File C:\pagefile.sys
Graphics Card: GeForce GTX 560 TI
Isprobao sam neke od najzahtjevnijih igri iz mojeg Steam libary-ja, i ne daje bilo ko da igram na četri puta slabijem računaru već i igre koje su bile iznad 60-70 FPSova (poput Splinter Cell: Conviction, Battlefield: BC 2 i Dark Souls) spale su ispod 20-30 FPSova. Ovo što pišem dolazi iz ličnog iskustva.

Mada priznajem u teoriji Win8 koristi efektivnije hardware na kojem je instaliran, on traži zahtjevniju konfiguraciju od Win7 i zato gospodinu iznad tebe kažem da mu se neisplati prebacivati sa takvom konfiguracijom (što je bio isti slučaj za moju već navedenu).
Last edited by Joe McCarthy on 10/01/2014 16:55, edited 1 time in total.
Joe McCarthy

#2340 Re: Windows 8

Post by Joe McCarthy »

Qurajber wrote:
Joe McCarthy wrote:
Molim te pripazi labrnju.
Qurajber

#2341 Re: Windows 8

Post by Qurajber »

Joe McCarthy wrote:
Qurajber wrote:
Joe McCarthy wrote:
Molim te pripazi labrnju.
Bolje ti je da pametno šutiš sa zatvorenom labrnjom nego da sa tom istom labrnjom budalaštine i gluposti pričaš...
Joe McCarthy

#2342 Re: Windows 8

Post by Joe McCarthy »

Qurajber wrote: Bolje ti je da pametno šutiš sa zatvorenom labrnjom nego da sa tom istom labrnjom budalaštine i gluposti pričaš...
Govorim iz svog iskustva, znači bio i prošao kroz razočarenje/gubljenje živaca i vremena sa reinstalacijom Win 7 (NA JAČOJ MAŠINI) kroz koje bi ste ga vi poslali :roll:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#2343 Re: Windows 8

Post by corolla02 »

pitanjce:
jel postoji nacin u W8.1 da se cita text sa stranice kao iz knjige, tj. nesto slicno kao u Safariju ili ios6,7?
Qler

#2344 Re: Windows 8

Post by Qler »

Stavi da ti je ie default browser i onda pokreni iz metro ie. Otvorit ce ti metro verziju ie i u adress bar na kraju vidjet ces kao knjiga, klikni tu i eto ti

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
shiljak

#2345 Re: Windows 8

Post by shiljak »

corolla02 wrote:pitanjce:
jel postoji nacin u W8.1 da se cita text sa stranice kao iz knjige, tj. nesto slicno kao u Safariju ili ios6,7?
Zašto ne instaliraš safari na windows i imaš sve isto?
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#2346 Re: Windows 8

Post by corolla02 »

Image

evo ga, sve fercera, hvalla drugovi :thumbup:
Memory

#2347 Re: Windows 8

Post by Memory »

Ja sam prezadovoljan sa Windows 8.1. Bio sam veoma skeptičan oko osmice, posebno nakon prvog gledanja, ali kasnije se čovjek navikne na sve. Win7 skoro nisam nikako koristio jer mi je XP bio sasvim dobar.

Jedina mana do sada koju sam imao jeste oko skype-a. Nisam nikako mogao uspostaviti poziv, ali sada sam posebno download skype desktop i funkcionira bez problema.

Posebno me raduje stvar oko antivirusa koji dođe uz samu Win8, tj. 8.1.

Definitivno odličan, preporučujem ga svima :)
Qler

#2348 Re: Windows 8

Post by Qler »

Da si koristio Win7 znao bi i prije za taj antivirus :) Ja odavno nemam nikakve druge AV, ni firewall, sve je na njemu... CCleaner i Malwarebytes je jedino sto ponekad pokrenem..
Maharadza

#2349 Re: Windows 8

Post by Maharadza »

Qler wrote:Da si koristio Win7 znao bi i prije za taj antivirus :) Ja odavno nemam nikakve druge AV, ni firewall, sve je na njemu... CCleaner i Malwarebytes je jedino sto ponekad pokrenem..
I ja ranije koristio ESET smart security i mogu reći da me je znao iznervirani pošteno, ali kako sam win8 nabacio tako sam oslučio malo bez ikakvog AV raditi, samo redovno radio update onoga defender-a kojeg nisam baš smatrao pouzdanim. Srećom brzo mi je isti dokazao suprotno kada je našao viruse na par usb stick-ova pa i na HDD-u, isto kao što je znao NOD32 na sedmici. Svaka čast MS-u na ovome defenderu, a pored njega samo povremeno pokrenem spybot search&destroy i nema zime. :cool:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Memory

#2350 Re: Windows 8

Post by Memory »

Ne volim broj 7 :oops:

Tipkao sam sa njega, a nije me ni zanimalo šta ima na njemu kada mi je ružan bio :lol: O ukusima se ne raspravlja. Isto svojevremeno Windows 2000 Professional :-)
Post Reply