Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
pakica_

#2326 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

ja bih rekla pitbull :D i to bas lijep :)
zengi

#2327 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

Nesto gledam od kako su ove vrucine, svi se psi slomise ujedajuci svoja sopstvena ledja!!! Moja sarplaninka se izgrizla po ledjima da je otvorila rane. Sta se dogadja, da li je to neka epidemija ili je bas zbog vrucine?

Sto se tice buha, jedna moja lutalica ih je imala i ja brzo trknem u najblizu apoteku i jedino sto su imali je bio onaj neopitradon ili kako se vec zove. To je onaj bijeli prah u kutijici. Koristio sam ga i prije ali bez ikakvog efekta na bilo koje parazite ali je ovaj put izgleda upalilo i poslije samo jednog temeljitog zaprasivanja ne vidim ih vise. Miracle!!!
pakica_

#2328 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

zengi wrote:Nesto gledam od kako su ove vrucine, svi se psi slomise ujedajuci svoja sopstvena ledja!!! Moja sarplaninka se izgrizla po ledjima da je otvorila rane. Sta se dogadja, da li je to neka epidemija ili je bas zbog vrucine?

Sto se tice buha, jedna moja lutalica ih je imala i ja brzo trknem u najblizu apoteku i jedino sto su imali je bio onaj neopitradon ili kako se vec zove. To je onaj bijeli prah u kutijici. Koristio sam ga i prije ali bez ikakvog efekta na bilo koje parazite ali je ovaj put izgleda upalilo i poslije samo jednog temeljitog zaprasivanja ne vidim ih vise. Miracle!!!
zengi, guglaj "hot spot" i vidi da li to lici na te rane sto zvjerka ima..
a neo pitroid je cudo :D ja se kunem u taj prah :D btw, "dobili" smo posiljku od jos 11 kerova koji su tek progledali i ne znaju ni da jedu.. kukuuu majkoooo
GreenWay

#2329 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by GreenWay »

Mrk1 wrote:Koja je ovo rasa,ako netko zasigurno zna neka se javi....

Image

Image

Koja je ovo rasa,ako netko zasigurno zna neka se javi....
To je stafford terrier evo ti i slika pa uporedi
Image
zengi

#2330 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

pakica_ wrote:
zengi wrote:Nesto gledam od kako su ove vrucine, svi se psi slomise ujedajuci svoja sopstvena ledja!!! Moja sarplaninka se izgrizla po ledjima da je otvorila rane. Sta se dogadja, da li je to neka epidemija ili je bas zbog vrucine?

zengi, guglaj "hot spot" i vidi da li to lici na te rane sto zvjerka ima..
a neo pitroid je cudo :D ja se kunem u taj prah :D btw, "dobili" smo posiljku od jos 11 kerova koji su tek progledali i ne znaju ni da jedu.. kukuuu majkoooo
Pricali smo o tome i nije hot spot, ovo su bas rane napravljene konstantnim ujedanjem tog mjesta.
A sto se tice cukica tu se mozemo dogovoriti. :D
zengi

#2331 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

@Greenway, moguce da je i cisti staf, samo su mu malo usi smotane. :)
febo_acm

#2332 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Zasigurno je nemoguce znati... Meni malo vise lici na pitta, a cak i na engleskog sraffordshire terriera. Uglavnom, neka od "opasnih" rasa :D

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
zengi

#2333 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

Zhìxin wrote:Zasigurno je nemoguce znati... Meni malo vise lici na pitta, a cak i na engleskog sraffordshire terriera. Uglavnom, neka od "opasnih" rasa :D

I meni isto... nekad pit lici na stafa, a nekad staf na pita... ili engleskog stafa...

Sto se tice onog da se psi ujedaju po ledjima, otkrio sam da svi imaju buhe.... svi od reda.
Tako je izgleda svakog augusta, svi mi se zale da im mace i cuke imaju buhe.
febo_acm

#2334 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Ma i kod mene je bilo tako. Pocela da grize sape i pocelo me to malo brinuti. Vidim kasnije sve neke ranice... Kad sam bolje bacio pogled, vidim nekoliko buha setaju po sapama. Kupio nekakav sampon protiv buha, ocistili i dezinfikovali stan, nabacio ampulu i prosli za 2-3 dana.

@edit
Ovo je kriticno sa buhama ove godine. Koga god vidim pasce ima buhe. Vise mi se niko ne zali na krpelje :D

zengi

#2335 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

Zhìxin wrote:Ma i kod mene je bilo tako. Pocela da grize sape i pocelo me to malo brinuti. Vidim kasnije sve neke ranice... Kad sam bolje bacio pogled, vidim nekoliko buha setaju po sapama. Kupio nekakav sampon protiv buha, ocistili i dezinfikovali stan, nabacio ampulu i prosli za 2-3 dana.

@edit
Ovo je kriticno sa buhama ove godine. Koga god vidim pasce ima buhe. Vise mi se niko ne zali na krpelje :D

Identicno!!!
A ja se jos mislim "sto li Boze grize sape"?
Pa nema sad krpelja posto nije sezona a i vruce je. Ima ih jos pored potoka i rijeka u sijenci po koji.
Evo sipam ovaj neopitradon ili kako li se vec zove pa cu vidjeti kako ide.
febo_acm

#2336 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Ma kupanje i cetkanje mnogo pomazu :D Nadam se da ces to uspjeti regulisati.

passiv

#2337 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by passiv »

Gdje i kome prijaviti agresivnu lutalicu?
febo_acm

#2338 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

passiv wrote:Gdje i kome prijaviti agresivnu lutalicu?
http://www.fmpvs.gov.ba/index.php?user= ... 4&sector=4

Rspitaj se ovdje.
Tirkiz

#2339 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Tirkiz »

hajde da vidimo ima li neko ideju

naime, imam zenku labradora staru 8 mjeseci i lagano pocinje da me izludjuje :) :) dnevna rutina joj je da je preko dana u dvoristu, a preko noci spava u kuci, veceras je iz nekog razloga pop.... i kad sam je uveo u kucu oko 23 sata grebala je vrata da ide vani i ja je pustim vani u dvoriste, e onda je u dvoristu cvivlila da je pustim i kuci i tako dva tri puta ja ustajem i pustam je vani i unutra. dodje mi da je ostavim cijelu noc vani :) :) :)

ima li neko ideju sta da radim?
febo_acm

#2340 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Ili je ostavi unutra ili vani, prije ili kasnije će skontati da može ili ovako ili onako :D Ako buedeš mijenjao tokom noći, naviknut će se na to :D Prestat će cviliti sigurno nakon par dana...
lavorpunvode

#2341 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by lavorpunvode »

Tirkiz wrote:hajde da vidimo ima li neko ideju

naime, imam zenku labradora staru 8 mjeseci i lagano pocinje da me izludjuje :) :) dnevna rutina joj je da je preko dana u dvoristu, a preko noci spava u kuci, veceras je iz nekog razloga pop.... i kad sam je uveo u kucu oko 23 sata grebala je vrata da ide vani i ja je pustim vani u dvoriste, e onda je u dvoristu cvivlila da je pustim i kuci i tako dva tri puta ja ustajem i pustam je vani i unutra. dodje mi da je ostavim cijelu noc vani :) :) :)

ima li neko ideju sta da radim?
ako je samo veceras i ako je naucena na higijenu, mozda izlazi vani kako bi obavila nuzdu.. mozda je boli stomacic ili je bolesna. proviri sta radi kada je pustis.
pakica_

#2342 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

mozda joj je vakat za prvo tjeranje, pa ni sama jadnica ne zna sta i kako :D

a ko kaze da nema krpelja, evo mu par slika
Image
Image
Image
Image
ovako male kao na stomaku jos nikad nisam vidjela.. ovi u uhu su mi vec postali standard.. prema tome, ljudi, ne zavaravajte se s tim sto su temperature visoke, krpelja ima i uvijek ce ih biti i stitite svoje zivotinje koliko god mozete.. ovo na slici je stene od svega jedno tri sedmice i ima jos 9ero brace i sestara sa krpeljima.. ne ovoliko, ali ih ima.. dobili su antibiotike, okupani su necim na d.. ne znam ni ja kako se zove, te ih je dosta spalo, i sad je na dragom Bogu da im pomogne.. buhe takodjer imaju, al' haman da se to podrazumijeva.. sve poludilo, gluho bilo :D
febo_acm

#2343 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Znaju li ovi malo upućeni koliko bi koštala kastracija za pašče od nekih 18 kg? Danas mi rekoše 200 KM u veterinarskoj stanici na Stupu kada sam ovu svoju vodio na neki pregled. Ja mislim da to ide jeftinije privatno, tj, znam par slučajeva kada su ljudi plaćali po 100-140 KM.
zengi

#2344 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

Zhìxin wrote:Znaju li ovi malo upućeni koliko bi koštala kastracija za pašče od nekih 18 kg? Danas mi rekoše 200 KM u veterinarskoj stanici na Stupu kada sam ovu svoju vodio na neki pregled. Ja mislim da to ide jeftinije privatno, tj, znam par slučajeva kada su ljudi plaćali po 100-140 KM.
@Zhixin jarane, sta je to stobom???! Prvo nekom hajvanu govoris kako da prijavi agresivnog lutalicu, a uopste nemas pojma ko je taj hajvan i sta to on podrazumjeva pod agresivnim... i da li on samo hoce da se rijesi i naudi tom psu iz ciste zlobe, ili sta....
A sad jos hoces da iscupas jajnike svojoj ljubimici... WTF WTF jesul te to nalozili da to psima pravo smeta i da su puno sretniji bez jajnika i jaja, ili ti to onako jer nemas pametnijeg posla? Brines me malo moj Zhiksin. De se malo saberi jarane.
:run:

PS
Na pravom si mjestu sto se toga tice, ovdje sve vrvi od ljudi koji jedva cekaju da nekom odsjeku jaja ili iscupaju jajnike, da im eto pomognu. Pusti hranu, lijekove, itd. prioritet je da se nekom sjeku jaja. Sta je vama ba ljudi???
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2345 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Admir_1984 »

dobio messi konacno rodovnik :D piše dole napomena kao da se pas ne može koristiti za priplod dok ne bude pozitivno ocjenjen :roll: šta to tacno znaci, mi njega ne namjeravamo vodati po izložbama niti stavljati u oglase za parenje

kome ga treba odvesti da dobije ocjenu ako je to sad baš nešto bitno :?
zvrk

#2346 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zvrk »

do prije mjesec otprilike, skoro sve su usluge bile jeftinije

onda je veterinarska komora federacije donijela pravilnik o minimalnim i maksimalnim cijenama usluga i svi su uskladili cjenike sa tim

https://www.facebook.com/adela.pujdocip ... 802&type=3
lavorpunvode

#2347 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by lavorpunvode »

uvijek me fascinirala cijena "opceg klinickog pregleda", sto je u mom slucaju znalo podrazumijevati da, kada psa odvedem na vakcinu, veterinaru postavim neko sasvim bezvezno pitanje u vezi sa nekim simptomom bolesti kod psa, odgovori mi na pitanje, pipne psa na dva tri mjesta i zaracuna mi cijenu pregleda... pa kaze, budi savjestan, na prve simptome bilo cega leti veterinaru.. :-)
zvrk

#2348 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zvrk »

n fakultetu je filipovicka sampionka
dodjes eksplicitno na rtg od drugog veterinara, moras kod nje proci prijem i odjavu
na racunu se to manifestuje u vidu 50ak km

a ovi istaknuti cjenovnici i fiskalni racuni su jos sipmaticniji
Cholina_Lokica

#2349 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Admir_1984 wrote:dobio messi konacno rodovnik :D piše dole napomena kao da se pas ne može koristiti za priplod dok ne bude pozitivno ocjenjen :roll: šta to tacno znaci, mi njega ne namjeravamo vodati po izložbama niti stavljati u oglase za parenje

kome ga treba odvesti da dobije ocjenu ako je to sad baš nešto bitno :?
Da bi stenad dobila rodovnik roditelji moraju biti ocjenjeni, samo to... ako ga necete pariti ne treba vam. Ako hocete, izvedete na jednu izlozbu ili zovnete kinoloski savez I dodje sudija I ocjeni ga.
febo_acm

#2350 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

zengi wrote:
@Zhixin jarane, sta je to stobom???! Prvo nekom hajvanu govoris kako da prijavi agresivnog lutalicu, a uopste nemas pojma ko je taj hajvan i sta to on podrazumjeva pod agresivnim... i da li on samo hoce da se rijesi i naudi tom psu iz ciste zlobe, ili sta....
A sad jos hoces da iscupas jajnike svojoj ljubimici... WTF WTF jesul te to nalozili da to psima pravo smeta i da su puno sretniji bez jajnika i jaja, ili ti to onako jer nemas pametnijeg posla? Brines me malo moj Zhiksin. De se malo saberi jarane.
:run:

PS
Na pravom si mjestu sto se toga tice, ovdje sve vrvi od ljudi koji jedva cekaju da nekom odsjeku jaja ili iscupaju jajnike, da im eto pomognu. Pusti hranu, lijekove, itd. prioritet je da se nekom sjeku jaja. Sta je vama ba ljudi???
Za ovog gore za lutalice sam se zajebavao, jer i da ih prijavi nece ništa postići. Znači čista zajebancija, koga još briga za lutalice.
E sad dalje... Ljubimica živi u stanu, ja je nikada pariti neću, nemam uslova i vremena da se bavim tim... Nije me niko naložio, nemam 18 godina, već je to bila čisto moja odluka. Ne vidim neke posebne razloge da puštam tjeranja i da nedo Bog bude neki belaj. Ja sam 95% bio odlučan da ću ovo uraditi kada sam je uzimao, samo nisam bio siguran da li to da obavim prije ili poslije tjeranja... Većina pasa koje ja poznajem su sterilizovani i kastrirarni i niko nije imao zbog toga problema, ne vidim zašto bi ova moja imala.
Post Reply