BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2326 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
A bedaka
u BL nema Bingo.....a volio bi popiti bozu. Više to niko i ne pravi....
- karanana
#2327 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
vrlo dobra boza.
skoro ko u tip-topu
skoro ko u tip-topu
- manekenka u penziji
#2328 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Možda i nadjes negdje u friziderima gdje drže kolače, samo bolje zaviri 
- Domaci izdajnik
#2329 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Pa zato što je otkup mizeran, a nakupci bezobrazni, otkupljuju gajbu šljive po cijeni gajbe a da je sve sortirano, očišćeno, osušenomekaba wrote:Prije ravno 100 godina Bos. Samac proizveo 180 vagona suhe sljive i gotovo sve izvezeno u Svedsku. Danas u tom gradu niko ne sushi sljive osim onako malo za svoje domacinstvo. Isto je i sa narom.Gdje god treba zapet mi po pravilu i zato je kako jeste.
-
mekaba
#2330 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Vjerujem da je tako kako pisesLajavikrelac wrote:Pa zato što je otkup mizeran, a nakupci bezobrazni, otkupljuju gajbu šljive po cijeni gajbe a da je sve sortirano, očišćeno, osušenomekaba wrote:Prije ravno 100 godina Bos. Samac proizveo 180 vagona suhe sljive i gotovo sve izvezeno u Svedsku. Danas u tom gradu niko ne sushi sljive osim onako malo za svoje domacinstvo. Isto je i sa narom.Gdje god treba zapet mi po pravilu i zato je kako jeste.prosto ne isplati se
Jedino u potkozarskim selima "Prijedorčanka" vrši otkup šljive, ali to je sve tanko....
- Domaci izdajnik
#2331 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Da znaš samo kolika je otkupna maline po gajbi, a koliko je 100 gr u DK 
-
mekaba
#2332 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Maline se ovdje prodaju u malim plasticnim kutijama mislim po 100 gr a cijena varira od 12-15 dkk sto je od 3-4 km.Lajavikrelac wrote:Da znaš samo kolika je otkupna maline po gajbi, a koliko je 100 gr u DK
- Domaci izdajnik
#2333 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Otkupna gajbe je ako mi vjeruješ oko 2,5-3 KM
Dok sve sračunaš u fantastičnom si minusu i to ako sve i žižak prodaš....
-
mekaba
#2334 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Lajavikrelac wrote:Otkupna gajbe je ako mi vjeruješ oko 2,5-3 KMDok sve sračunaš u fantastičnom si minusu i to ako sve i žižak prodaš....
-
quarterback
#2335 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
tops je vise nego dobar, nema ni traga raspadanju kutije ili unutrasnjeg celofana
-
quiqui
#2336 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Generalno svi Poljorad proizvodi su vrh, ali daleko najbolji svjezi sir je njihov, jos znacajno jeftiniji od ostalih proizvodjaca.
- Warashii
#2337 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Nisam mnogo probao njihovih proizvoda ali puter im je poprilicno los, previse sadrzi vode .quiqui wrote:Generalno svi Poljorad proizvodi su vrh, ali daleko najbolji svjezi sir je njihov, jos znacajno jeftiniji od ostalih proizvodjaca.
-
quiqui
#2338 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Puter im je neka light verzija, meni nije los za tu cijenu, ali svjezi sir imaju odnedavno i odusevio me; a moras probati Dimko ili punjenu papriku, feta takodje je super. To je ustvari posljednji bh brend, sve druge su kupili stranci. Nekad mi je Inmer bio omiljeni, dok ga nije Dukat preuzeo.
- Warashii
#2339 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Ma ne znam je li light ili nije
al ja sam uzeo vece pakovanje i kad se topi osjeca se miris kao domaci ali kad se lomi i kada se topi vidi se velika kolicina vode a moj problem je sto puter bas bas volim, mogu ga skoro jest onako bez iceg .
-
quiqui
#2340 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Nisam to primjetila, ja ga doduse koristim za kolace i uvijek uspiju.
A jos jedan domaci brend je dobar, Mempromov bosanski prsut, od juneceg mesa. Jeste malo skup, ali bas delikates.
A jos jedan domaci brend je dobar, Mempromov bosanski prsut, od juneceg mesa. Jeste malo skup, ali bas delikates.
-
BIONA
#2341 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Ja sam namjerno neki dan kupila taj poljoradov puter, i meni je po ukusu skroz drugaciji od svih ostalih. Kada se rastopi ja ne vidim ni m od masnoce, bude kao mlijeko tako da ne znam fakat od cega je napravljen.Znaci odlican mi je za namazati, ali i dalje ne znam sta je ono tacno 
-
BIONA
#2342 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
i da, kupila danas Tops koji je fakat odlican, Jako mekan, a pakovanje je bilo sasvim normalno.
-
ludacha
#2343 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
E bogme ste me zabrinuli s tim poljoradovim maslacem. Meni bio odlican.doduse samo jednom sam na njega potrefila.pakovanje od 200-250gr. Podsjetio me mirisom a i okusom na djetinjstvo i ljeta provedena kod babe na selu, na njezino maslo.. Namazat' maslo na kruV i posut' secerom i trk na ledinu...ma fantazija..
Morat cu ponovo kupiti taj poljoradov, jer ne kontam kako moze bit da vecina primjeti nekakvu vodu i nekvalitet, a ja, guzicka i gastronom, ne nadjoh mu mane..jedino da mi je sentiment zavarao osjetila
Morat cu ponovo kupiti taj poljoradov, jer ne kontam kako moze bit da vecina primjeti nekakvu vodu i nekvalitet, a ja, guzicka i gastronom, ne nadjoh mu mane..jedino da mi je sentiment zavarao osjetila
-
BIONA
#2344 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Pa meni je odlican za mazanje, bas nekako ukusan, ali kad se rastopi nigdje nikakve masnoce, pa zato ne znam o cemu se tacno radi...
-
quarterback
#2345 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
quiqui wrote:Nekad mi je Inmer bio omiljeni, dok ga nije Dukat preuzeo.
-
Heller
#2346 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Definitivno Gauda i Edamer Mljekare Livno pravo su dobri, jes da su skuplji 2-3 KM po kg al isplati se, fino gorči sir 
-
quiqui
#2347 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
I meni je livanjska gauda odlicna.
Nevjerovatno je bitno u ovim kriznim vremenima izabrati domace kad god je to moguce. To sto je domaci proizvod 1 ili 2 skuplji, znak je 0 % subvenvija drzave, sto je stamota, tako da neki ZNj madjarski ili srbijanski proizvod pored carine i svih marzi ima nizu cijenu. Sve sto ulozimo u nas proizvod, iako zvuci smijesno, nama ce se vratiti.
Jos je bitnije kupovati u domacim trgovinskim centrima.
Jer recimo Konzum prijeti da ce postati glavni monopolista, narocoto otkako je kupio Merkator.
Sad ce navuci kupce sa raznoraznim akcijama, a ako tako potisnu domace centre, za par godina moci ce dignuti cijene do neba, i onda nemas izbora.
Nevjerovatno je bitno u ovim kriznim vremenima izabrati domace kad god je to moguce. To sto je domaci proizvod 1 ili 2 skuplji, znak je 0 % subvenvija drzave, sto je stamota, tako da neki ZNj madjarski ili srbijanski proizvod pored carine i svih marzi ima nizu cijenu. Sve sto ulozimo u nas proizvod, iako zvuci smijesno, nama ce se vratiti.
Jos je bitnije kupovati u domacim trgovinskim centrima.
Jer recimo Konzum prijeti da ce postati glavni monopolista, narocoto otkako je kupio Merkator.
Sad ce navuci kupce sa raznoraznim akcijama, a ako tako potisnu domace centre, za par godina moci ce dignuti cijene do neba, i onda nemas izbora.
-
quiqui
#2348 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Znam da recimo u Svicarskoj na trzistu postoje klasicni i poluslani puteri. Ovaj Poljoradov mi djeluje blago slan. A ti poluslani imaju so kao prirodni konzervans i uvijek malo duzi rok trajanja od klasicnog putera. Eh sad ako ima neki strucnjak da objasni, bilo bi super. U svakom slucaju, u kolacima se ne osjeti ta slanost, ali ako ga jedes samog, moze se primjetiti.BIONA wrote:Pa meni je odlican za mazanje, bas nekako ukusan, ali kad se rastopi nigdje nikakve masnoce, pa zato ne znam o cemu se tacno radi...
-
emirolini
#2350 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Uz poštivanje svih onih koji se bave przenjem i mljevenjem kafe, kafa ne može biti domaći proizvod ali svakako da prije svega biram domaće mljevene kafe nego franckove ili grandove... Dino kafa ima fin pristup potrošačima, zato i uspjevaju na tržištu