Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Može li neko pobliže objasniti karakteristike ovog telefona?
Ovo što piše o njemu, meni kao totalnoj neznalici o telefonima, ne znači ništa...
Dakle, konkretno pitanje je da li ovaj telefon podržava viber i tako te stvari?
Nemojte se smijati mom glupom pitanju
Radi se o uredaju koji pokrece Windows Phone operativni sistem. Telefon je jako pouzdan, brz, ne pravi probleme prilikom rada i veoma tesko ili skoro nikako neces naci Android telefon koji radi tako dobro za ovaj novac.
Svaki OS ima svoje prednosi i mane. Ovaj telefon ima manu da ima manje nekih aplikacija, Viber podrzava ali moje licno iskustvo je veoma lose. Poruke mnogo kasne, dodju ali cak sa danom zakasnjenja. Neki od korisnika su i zadovoljni i nemaju problema ali ja recimo imam kao i vecina korisnika koje daju review.
U fontele Nexus 5 samo 5KM skuplji nego u Univerzalnom, a uz njega idu dvije godine garancije, folija i futrola
Ja Univerzalno izbjegavam u veeelikom krugu, kao i Imtec (što se tiče telefona)
Pitanje za univerzalno ?
namjeravao sam kupit mob kod njih, vidio sam dosta komentara protiv i za, sad ono sto sam uspio izvuci u vezi njih:
- ne daju racun, tj. nota racun ko garancija je (to me ne zanima, pa nebi bio toliko jeftiniji da daju fiskalni racun)
- zna se da desit da uvale polovan, tj. da korisnici nadju slike necije vec na mobu (to se da provjerit odma u radnji kod njh dal je nov il ne)
sad zanima me, osim ova 2 minusa (koji se daju provjerit), sta jos mogu ocekivat?
Curve wrote:Pitanje za univerzalno ?
namjeravao sam kupit mob kod njih, vidio sam dosta komentara protiv i za, sad ono sto sam uspio izvuci u vezi njih:
- ne daju racun, tj. nota racun ko garancija je (to me ne zanima, pa nebi bio toliko jeftiniji da daju fiskalni racun)
- zna se da desit da uvale polovan, tj. da korisnici nadju slike necije vec na mobu (to se da provjerit odma u radnji kod njh dal je nov il ne)
sad zanima me, osim ova 2 minusa (koji se daju provjerit), sta jos mogu ocekivat?
Telefone nabavljaju iz dijelova i onda sastavljaju. Dijelovi su uglavnom refurbished. Tako sam ja čuo, nisam iskreno lično "poslovao" s njima
Gdje to ima kupiti s5 ili novi HTC One u dijelovima?
Da umiju podvaliti mob to nije nemoguce, al da se stotine telefona sastavljaju iz dijelova pa prodaju...
Ali_G wrote:Gdje to ima kupiti s5 ili novi HTC One u dijelovima?
Da umiju podvaliti mob to nije nemoguce, al da se stotine telefona sastavljaju iz dijelova pa prodaju...
Pa imas vazda telefona kojima je crklo ovo ili ono pa se kao takvi prodaju dosta nize.Mozda ih prave pa prodaju,a s5 mozda nema jos posto je skoro izasao...
Ne moraju im bas svi telefoni biti iz djelova-sastavljani.
Telefone nabavljaju iz dijelova i onda sastavljaju. Dijelovi su uglavnom refurbished. Tako sam ja čuo, nisam iskreno lično "poslovao" s njima
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
neljubaznost, bahatost prema kupcima. Kada dodjes na popravku mobitela (koji ti je jos uvijek pod garancijom) ne dozivljavaju te, ne zele uzeti mob da poprave, ubjedjuju te da ti ga je nego drugi vec popravljao itd itd itd.. realno, ni neprijatelju ih ne bih preporucila !! Univerzalno NE
Pazi, jedno je da popravljen telefon prodaju kao nov, al da se sklapaju iz dijelova...a mozda se pisac samo pogresno izrazio:)
A sto se tice neprofesionalnosti, to stoji. Mada, sve je to tu negdje, razlicita su iskustva. Ja sam nivo koji navode za univerzalno dozivio i u BHT.
Al dosta raje ce istrpiti i to jer se ustedi love i do duplo
Ja sam kupio kod njih bar 5 telefona i uvijek je sve bilo uredu. Dobio sam i fiskalni racun jer sam ga trazio. Svaki telefon sam provjerio na licu mjesta, uvjerio se da je sve okej i platio.
Istina je da su neusluzni i nije ih briga da li ce prodati telefon ili ne, ali zbog cijene se to pretrpi.
Ali_G wrote:Pazi, jedno je da popravljen telefon prodaju kao nov, al da se sklapaju iz dijelova...a mozda se pisac samo pogresno izrazio
A sto se tice neprofesionalnosti, to stoji. Mada, sve je to tu negdje, razlicita su iskustva. Ja sam nivo koji navode za univerzalno dozivio i u BHT.
Mislim da je ovo upravo to. Niko ne sklapa maticnu pa disple pa kameru i sve redom... Mozda da ponekad dobiju koji pokvaren i osposobe ga... a sto se samog "sklapanja" tice mislim da se radi o tome da oni nabavljaju sa razlicitih strana aparat, punjac, kabl i slusalice pa ih onda oni upakuju u "originalnu" kutiju. Znam par slucaja gde su osobe tamo kupile iste aparate ali sa razlicitim punjacima i ili slusalicama...
Uglavnom nisu cista posla s Univerzalno a pogotovo ako ćeš da više para za tel da bacam grah sta će bit neka vala. Ako 9 od 10 ljudi kaže nešto protiv njih onda stvarno nema se sta dodat. I plus još sto u samo ovoj našoj džungli od države takvi mogu raditi.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
neljubaznost, bahatost prema kupcima. Kada dodjes na popravku mobitela (koji ti je jos uvijek pod garancijom) ne dozivljavaju te, ne zele uzeti mob da poprave, ubjedjuju te da ti ga je nego drugi vec popravljao itd itd itd.. realno, ni neprijatelju ih ne bih preporucila !! Univerzalno NE
Ja jucer kupio telefon u Univerzalno u Importanne-u, momak preljubazan. Ne treba generalizovati. Ovaj drugi dio vezano za popravku ne bih komentarisao jer s tim nemam iskustva i nadam se da necu ni imati
Averus wrote:U fontele Nexus 5 samo 5KM skuplji nego u Univerzalnom, a uz njega idu dvije godine garancije, folija i futrola
Ja Univerzalno izbjegavam u veeelikom krugu, kao i Imtec (što se tiče telefona)
Aha, a kad dodjes u radnju lupi ti neku drugu cijenu u odnosu na onu koja pise na internetu i kad im kazes sta pise na internetu, onda pocinju opravdavanja kako su tek snizili i kako on nije bio upucen Ovo se odnosi generalno na sve jer sam ih ovih dana obilazio, i FonTele i Univerzalno i ostale - svi istu pricu imaju, sve je to tu negdje
Ali_G wrote:Pazi, jedno je da popravljen telefon prodaju kao nov, al da se sklapaju iz dijelova...a mozda se pisac samo pogresno izrazio
Mislim da je ovo upravo to. Niko ne sklapa maticnu pa disple pa kameru i sve redom... Mozda da ponekad dobiju koji pokvaren i osposobe ga... a sto se samog "sklapanja" tice mislim da se radi o tome da oni nabavljaju sa razlicitih strana aparat, punjac, kabl i slusalice pa ih onda oni upakuju u "originalnu" kutiju. Znam par slucaja gde su osobe tamo kupile iste aparate ali sa razlicitim punjacima i ili slusalicama...
OVO! Odvojeno sve zbavljaju kako znaju i umiju i prodaju "u paketu" pod novo!
Prije par god. su uhvaćeni tako sa brukom telefona i ostalih dijelova (punjača, slušalica itd.) na granici u Bijeljini! Sve bilo u gepeku Audi A6 (valjda naletili na jedinu poštenjačinu u Graničnoj ili ga nisu platili ) i naravno odmah zatvorili univerzalno na 2 sedmice u importanne-u! Kasnije otvorili normalno kao da se ništa nije desilo...valjda čekali da se sve "slegne"!
Sve dok raja ustedi duplo u odnosu na kupovinu u BHT ili radnji to ce prolaziti. Eto neko rece LG G2 u Imtecu 1100, u Univerzalno 650. Ostane ti 600 za popravke i servis, a vjerovatnije je da ti neka velika popravka nece trebati.
Sent from my ASUS Transformer Pad TF300T using Tapatalk
Ali_G wrote:Sve dok raja ustedi duplo u odnosu na kupovinu u BHT ili radnji to ce prolaziti. Eto neko rece LG G2 u Imtecu 1100, u Univerzalno 650. Ostane ti 600 za popravke i servis, a vjerovatnije je da ti neka velika popravka nece trebati.
Dobar primjer, lično bi ga radije preko PIK-a uzeo polovna (kao što i jesam) ALI kupljen u Telecom-u sa važećom garancijom nego nova u Univerzalno! "Nov" je relativan pojam a garancije (stanić ofišl LG distributer vs. "dok se ne pokvari", "nije uključen display u garanciju" itd.) ne možeš ni izdaleka porediti!
Ima li neko info iz prve ruke da li još rade zamjene + doplata u univerzalnom ili fontele? Znam da su prije to radili, čak im je pisalo na sajtu da vrše zamjene.
agent_zero wrote:Ima li neko info iz prve ruke da li još rade zamjene + doplata u univerzalnom ili fontele? Znam da su prije to radili, čak im je pisalo na sajtu da vrše zamjene.
Rade zamjene samo ga probaj radije na PIK-u prodati, jer procijene na jako malo, sto je i normalno u neku ruku, moraju i oni imati zaradu
agent_zero wrote:Ima li neko info iz prve ruke da li još rade zamjene + doplata u univerzalnom ili fontele? Znam da su prije to radili, čak im je pisalo na sajtu da vrše zamjene.
Zna li neko gdje kupiti neku dobru gumenu futrolu za galaxy s3, a da se bez problema može upravljati sa tipkama za zvuk i otključavanja. Dobio sam uz mobitel neko smeće "umrem" dok pojačam(smanjim). Ili eventualno neka preporuka za naručiti preko neta ?
Ali_G wrote:Sve dok raja ustedi duplo u odnosu na kupovinu u BHT ili radnji to ce prolaziti. Eto neko rece LG G2 u Imtecu 1100, u Univerzalno 650. Ostane ti 600 za popravke i servis, a vjerovatnije je da ti neka velika popravka nece trebati.
Dobar primjer, lično bi ga radije preko PIK-a uzeo polovna (kao što i jesam) ALI kupljen u Telecom-u sa važećom garancijom nego nova u Univerzalno! "Nov" je relativan pojam a garancije (stanić ofišl LG distributer vs. "dok se ne pokvari", "nije uključen display u garanciju" itd.) ne možeš ni izdaleka porediti!
Da smo normalna zemlja ta bi garancija imala na tezini. Ne znam kol'ko se krece zamjena displaya koji bi trebao da je jedan od najvecih kvarova, al sumnjam da je vise od 300 maraka. Opet ti ostane 300:)
Ta varijanta preko PIKa na kraju dodje i najpovoljnija.
Mada meni nisu jasni ti oglasi, kupljen u Telecomu preko ugovora, koristen mjesec, pod garancijom, prodaje se za cifru koja ne moze pokriti vracanje rata. Kakvu su tu racunicu prodavci nasli nemam pojma:)
Da smo normalna zemlja ta bi garancija imala na tezini. Ne znam kol'ko se krece zamjena displaya koji bi trebao da je jedan od najvecih kvarova, al sumnjam da je vise od 300 maraka. Opet ti ostane 300:)
Ta varijanta preko PIKa na kraju dodje i najpovoljnija.
Mada meni nisu jasni ti oglasi, kupljen u Telecomu preko ugovora, koristen mjesec, pod garancijom, prodaje se za cifru koja ne moze pokriti vracanje rata. Kakvu su tu racunicu prodavci nasli nemam pojma:)
Eto odg. si sam sebi, jer dok je to u telecom-u "kupljeno", ne vjeruj ni onoj cifri sa fiskalnog!
Elem, meni daleko važnije da ofišl gara važi, libo me da li se i koliko njima (ne)isplati!