ja iskreno ovdje ne vidim problema ako je ovo bistrik kao sto mislim ovdje i nema parkinga za stanare ili se placaju i normalno je da ce ostavit na trotoaru od ovih slika navedenih bar kod svakog parkiranog ima normalno mjesta da pjesak prodje a ne ometaju ni saobracaj bar vecina nisam sad zagledao svaku posebno
"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
c0d14c
#2326 Re: "Majstori" parkiranja
ja iskreno ovdje ne vidim problema ako je ovo bistrik kao sto mislim ovdje i nema parkinga za stanare ili se placaju i normalno je da ce ostavit na trotoaru od ovih slika navedenih bar kod svakog parkiranog ima normalno mjesta da pjesak prodje a ne ometaju ni saobracaj bar vecina nisam sad zagledao svaku posebno
- burekodsira
#2327 Re: "Majstori" parkiranja
topcam wrote:Da taj crveni lijevo ili bijeli iza njega imaju mrvu saobracajne kulture.. taj srebreni ti ne bi ni na kraj pameti bio.Lud i ponosan wrote:Prvo, moram da pohvalim nadlezna lica koja NE RADE svoj posao uopste, ali kakva je drzava tako i sve ostalo!
Drugo, put od Merkatora, raskrsnica kod hemijske cistionice, naravno guzva:
U momentu kada je PAPAK izlazio iz auta ja sam bio iza njega, te naravno niz drugih auta i svirao mu da se skloni... Papak je naravno po seljacki rekao "sta je", na sta sam otvorio vrata i rekao da se ne moze proci od njega --- No on me savjetovao da idem preko trotoara i otisao u hemijsku!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
Zalim sto nisam reagovao na drugaciji nacin, ali ko zna zasto je to dobro.
E ako iko ovo prati, a trebalo bi, broj tablica se jasno vidi i kazna bi trebala da bude NEMINOVNA. NO, cisto sumnjam da ce od toga ista biti.
A ovaj INDIJANAC iz sume (vjerovatno je dosao ko zna odakle u grad) je zreo za degeneka, ali ovaj put se izvukao.
Cast postenim i dobrim ljudima, ali ovi taksisti su najveca govna u gradu, i to odgovorno tvrdim.
I oni su tebe (jer stoje u guzvi) mogli propustiti da zaobides taksi, nista im ne bi bilo..
Problem u Bosni je da vozaci vide samo pola metra ispred auta, a ispravno
jaro ne mogu da vjerujem sta si izvalio
- ciacco
#2328 Re: "Majstori" parkiranja
I ja citam, pa vracam na sliku, pa citam opet i s*ebajem se sta je napisao.. Nikako da ga ukopcam a ociburekodsira wrote:topcam wrote:Da taj crveni lijevo ili bijeli iza njega imaju mrvu saobracajne kulture.. taj srebreni ti ne bi ni na kraj pameti bio.Lud i ponosan wrote:Prvo, moram da pohvalim nadlezna lica koja NE RADE svoj posao uopste, ali kakva je drzava tako i sve ostalo!
U momentu kada je PAPAK izlazio iz auta ja sam bio iza njega, te naravno niz drugih auta i svirao mu da se skloni... Papak je naravno po seljacki rekao "sta je", na sta sam otvorio vrata i rekao da se ne moze proci od njega --- No on me savjetovao da idem preko trotoara i otisao u hemijsku!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
E ako iko ovo prati, a trebalo bi, broj tablica se jasno vidi i kazna bi trebala da bude NEMINOVNA. NO, cisto sumnjam da ce od toga ista biti.
A ovaj INDIJANAC iz sume (vjerovatno je dosao ko zna odakle u grad) je zreo za degeneka, ali ovaj put se izvukao.
Cast postenim i dobrim ljudima, ali ovi taksisti su najveca govna u gradu, i to odgovorno tvrdim.
I oni su tebe (jer stoje u guzvi) mogli propustiti da zaobides taksi, nista im ne bi bilo..
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#2329 Re: "Majstori" parkiranja
Buraz ne znam kako ti razmisljas, ali da ja sjedim u autu iza bijelog stao bi, i propustio, @lud i ponosanburekodsira wrote:topcam wrote:Da taj crveni lijevo ili bijeli iza njega imaju mrvu saobracajne kulture.. taj srebreni ti ne bi ni na kraj pameti bio.Lud i ponosan wrote:Prvo, moram da pohvalim nadlezna lica koja NE RADE svoj posao uopste, ali kakva je drzava tako i sve ostalo!
![]()
![]()
![]()
i ostale iza njega jer i sam ne mogu preskakati kolonu.
To nisi imao situaciju da neko stane 5 metara iza skretanja i ti skrenes u ulicu i ako se ne nade
vozac da stane, i propusti te da zaobides smetnju, ne mozes dalje? Ni ti ni niko drugi.
Ovo ti ga izade ko sto tvoj nik na jednoj temi komentarisu, burekodsira..
U biti si u pravu jer za turke je sve burek (od mesa, sira, zelja..)
Ti to znas, ali ostali ne.. Zrakno sam temu prije godinu dvije, ti ces bolje
znati koja je..
@ciacco
nemoj kolacit oci, monitor pod jastuk, ujutro ce ti biti jasno, a i sirnica ce nadoci da sto sam napisao
i nije toliko nevjerovatno kako na prvi pogled izgleda..
- respo
#2330 Re: "Majstori" parkiranja
cam a ti nisi razmisljao da li su slucajno ovi vec ovdje stajali kad se ovaj taksista zaustavio i upalio sva 4?
i sta treba manevrisati i pokusavati nesto u prostoru cca pola metra iskljucujuci auto
i sta treba manevrisati i pokusavati nesto u prostoru cca pola metra iskljucujuci auto
- ciacco
#2331 Re: "Majstori" parkiranja
ma on je ninja 
-
michaela
#2332 Re: "Majstori" parkiranja
halo ba raja, ne preskacite covjeka bezze
ima smisla ovo sto govori al u becu recimo
dobro topcam kaze,nama treba osnovne saobracajne kulture
al stas ti kad neko sljegne iz buca potoka koji kulturu u zivotu nije vidio
a da samo znate kakvu trebu voda,pukli bi od muke
bravo topcam,skidam kapu
ima smisla ovo sto govori al u becu recimo
dobro topcam kaze,nama treba osnovne saobracajne kulture
al stas ti kad neko sljegne iz buca potoka koji kulturu u zivotu nije vidio
a da samo znate kakvu trebu voda,pukli bi od muke
bravo topcam,skidam kapu
- daxon
#2333 Re: "Majstori" parkiranja
I ja da se požalim na taxiste, ali ne na sve već uglavnom na ove iz SA taxija, u poslu koji obavljam oni nam prave najveće probleme, ne samo da nemaju saobraćajnu kulturu što bi se i moglo podnijeti, već ne poštuju ni saobraćajne propise i pravila, kao da im TA tablice daju pravo da rade što žele.
Sličan problem smo imali i sa vozačima GRAS-a zbog uključivanja lijevog pokazivača pravca dok još prima putnike, lijevi žmigavac sugeriše da se vozilo javnog gradskog prijevoza uključuje u saobraćaj, a mi smo mu obavezni to omogućiti, to je pravilo velike probleme kandidatima na polaganju i na obuci, međutim, žalili smo se grasu na takvo ponašanje i to je uglavnom prestalo.
U slučaju SA taxija nemaš se kome žaliti niti ukazati na ponašanje pojedinaca, jer svaki taxista SA taxija pojedinačno je firma za sebe i nikom ne polaže račune.
Sličan problem smo imali i sa vozačima GRAS-a zbog uključivanja lijevog pokazivača pravca dok još prima putnike, lijevi žmigavac sugeriše da se vozilo javnog gradskog prijevoza uključuje u saobraćaj, a mi smo mu obavezni to omogućiti, to je pravilo velike probleme kandidatima na polaganju i na obuci, međutim, žalili smo se grasu na takvo ponašanje i to je uglavnom prestalo.
U slučaju SA taxija nemaš se kome žaliti niti ukazati na ponašanje pojedinaca, jer svaki taxista SA taxija pojedinačno je firma za sebe i nikom ne polaže račune.
- Control panel
#2334 Re: "Majstori" parkiranja
imaju udruzenje taxista pa se njima mozete zaliti. nece ni njima biti svejedno kada pocnu primati zalbe gradjana pa neka je on forma za sebe.daxon wrote:I ja da se požalim na taxiste, ali ne na sve već uglavnom na ove iz SA taxija, u poslu koji obavljam oni nam prave najveće probleme, ne samo da nemaju saobraćajnu kulturu što bi se i moglo podnijeti, već ne poštuju ni saobraćajne propise i pravila, kao da im TA tablice daju pravo da rade što žele.
- smak
#2335 Re: "Majstori" parkiranja
mogu mu napisati kaznu ako ces ti svjedociti na sudu protiv njeg... takvu sam ja informaciju dobio od jednog drota...Lud i ponosan wrote:Prvo, moram da pohvalim nadlezna lica koja NE RADE svoj posao uopste, ali kakva je drzava tako i sve ostalo!
![]()
![]()
![]()
-
maxell_sarajevo
#2336 Re: "Majstori" parkiranja
Ovo je vrlo tesko dokazati na sudu jer taksista se moze izvuci na sudu da mu je bilo lose i da se zaustavio jer da je nastavio voziti ugrozio bi svoj zivot, a i zivot ostalih ucesnika u saobracaju.Moze isto reci da mu se auto pokvarilo, da je vidio babu koja ima napad epilepsije i da je izasao da joj pomogne...
-
samo_ovaj_put
#2337 Re: "Majstori" parkiranja
ali je prije povracanja stigao upaliti sva 4maxell_sarajevo wrote:Ovo je vrlo tesko dokazati na sudu jer taksista se moze izvuci na sudu da mu je bilo lose i da se zaustavio jer da je nastavio voziti ugrozio bi svoj zivot, a i zivot ostalih ucesnika u saobracaju.Moze isto reci da mu se auto pokvarilo, da je vidio babu koja ima napad epilepsije i da je izasao da joj pomogne...
- respo
#2338 Re: "Majstori" parkiranja
bukvalno parkiranje uz sva 4 gdje god se stigne je postala svakodnevna pojava
ja bi takve cini mi se najvise kaznjavao
a kad treba dati zmigavac isto kao da rucicu onu nije ni dobio sa autom
ja bi takve cini mi se najvise kaznjavao
a kad treba dati zmigavac isto kao da rucicu onu nije ni dobio sa autom
- jedaneska
#2339 Re: "Majstori" parkiranja
Papcima Parnica Preko Prometala Posebno Pamet PomutiLud i ponosan wrote:..."Šta je, šta hoces, idi preko trotoara"...
- testovi
#2340 Re: "Majstori" parkiranja
evo je jos jedna nova slika sazno sam ime vozaca Miodrag on je kao neki da li nacelnic inspektor ili ministar necegatestovi wrote:evo ga na cengic vili u gradacackoj gdje ako dođete sa autom i nema mjesta dovoljnoje sacekat 10-ak min i neko od auta ce da ode i mjesto je tu
ali on zuri kuci i svejedno mu je gdje ce da parkira nije mu prvi put to auto vise provede parkirano na travi nego na betonu
samo mi je zao sto nije bilo po danu pa da se vidi gdje se popeo
iako preko ceste postoji puno veci parking kod zeleni zgrada gdje uvjek ima mjesta kao i kod bosmala ali on zeli da mu je auto sto blize
Uploaded with ImageShack.us
evo i slika kada nema snijega a gdje je auto bude parkirano
slikano sa ulaza u zgradu iz daljine da bi pregled bio bolji
a ovdje je predstavljen kao pp

auto nije mogo ubacit paralelno pa je kompletan auto popeo na zelenu povrsinu osim zadnji tockova iako je 50-ak metara dalje bilo mjesta da se parkira auta ali on zeli da moze s prozora uskoci u auto
- shlauf
#2341 Re: "Majstori" parkiranja
*ebo sebe, nek sam sebi piše kaznu ili poslati njegovom direktoru slike gdje mu uposlenik voza službeno auto poslije posla.
[email protected]
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeee
[email protected]
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeee
- Lady Saray
#2342 Re: "Majstori" parkiranja
fino tel i zoves policiju to i to vozilo, s tom i tom registracijom tu i tu blokiralo ulicu i raskrsnicu da bi vozac otisao u cistionu hvala i prijatno... moraju provjeriti svaku prijavuLud i ponosan wrote: Ali ono "Šta je, šta hoces, idi preko trotoara" je vrh primitivizma, seljakluka i bahatosti koji treba ili iskulirati (sto je bolja varijanta), ili poceti tuci, nema druge.
Stani na raskrsnici hladno, polagano izaci i zakljucati vrata i otici u obliznju cistionicu/prodavnicu/fast food,... je nevjerovatan bezobrazluk. Mene samo interesuje sta je takvim ljudima u glavi, sta misle da su, ko su, odakle su... Ko je to vaspitavao i odgajao, OVCE i na PASU ebo li Vas onaj ko Vas dovede ovde...
tako sam i ja prijavila vozaca koji nas je (ja bila suvozac) 2x zamalo udario divljanjem u guzvi jos htio da se tuce jer mu je neko nesto prigovorio.. opisala vozilo, tablice, gdje je trenutno i kuda se krece.. dok sam ja to njima javila (bili na semaforu na malti) lik je vec profurao kroz crveno i otisao dalje i kod muzeja vidim lik zaustavljen patrola ga stigla
- Neelix
#2343 Re: "Majstori" parkiranja
sta je ludi, jos nisi naucio na krav magi kako da taksistu svalis na zemlju? 
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
- smak
#2346 Re: "Majstori" parkiranja
prava majstorija
- edin_r1
#2347 Re: "Majstori" parkiranja
šta ti je reć' golf...smak wrote:prava majstorija![]()
![]()
-
c0d14c
#2348 Re: "Majstori" parkiranja
Evo da i ja kazem da mi je danas mjesto ovdje samo nisam slikao svoje auto jbg zaboravio od nervoze.
Udjem u BBI parkiram na -2, prosetam malo kroz BBI da vidim sta ima i na prizemlju udjem u lift da idem u garazu pozvan je lift bio samo prema dole (i ugasila se lampica kad su se otvorila vrata) da ce ici ali naravno morao je otici gore i obici sve spratove. Sidjem napokon na -2 i hajde reko odo fino prvo provjerit jel ima aparat da platim posto sam malo zavucen bio i ne volim stajat preko puta aparata. Dodjem do tog aparata ma kakvi ne radi nece ni da povuce kartu
i dodje cikica da pravi hajde to nema veze (iako su mi dosad ukupno progutali pa okvirno 10 km ) i hajde dodjem ja gore pred izlaz i bila 3 auta ispred i ja 4 naravno vec dosta iznerviran samo lagano ugasim auto na sred dvije trake pred izlazom na radicevu i odem do aparata kad ono gle cuda ovaj ga bosanac nmz ocitat a ni englez (post su aparati na razlicitim jezicima bili) i onda opet idi do onog tamo mutavog iza stakla da bi me blijedo pogledao kad je ocitao kartu i izraz lica mu je bio daj sta das ali suti. Tu kao na bingu stavim dvije km kad ono dobitak napokon je ocitano uplaceno i onda izlazak iz BBI a. E sad ima ova tema majstori parkiranja a koliko se vama puta desilo da vam proguta pare ???? u BBI u ???? Kako bi vi postupili u ovoj situaciji ???
Udjem u BBI parkiram na -2, prosetam malo kroz BBI da vidim sta ima i na prizemlju udjem u lift da idem u garazu pozvan je lift bio samo prema dole (i ugasila se lampica kad su se otvorila vrata) da ce ici ali naravno morao je otici gore i obici sve spratove. Sidjem napokon na -2 i hajde reko odo fino prvo provjerit jel ima aparat da platim posto sam malo zavucen bio i ne volim stajat preko puta aparata. Dodjem do tog aparata ma kakvi ne radi nece ni da povuce kartu
-
krusty
#2349 Re: "Majstori" parkiranja
to brate nema nikakve veze sa parkiranjem
ako ne radi automat za naplatu, prosetas do one kucice, platis, odes do auta, sjednes i izadjes
zato i imas 10-15 min prostor da izadjes iz garaze nakon sto platis
ako ne radi automat za naplatu, prosetas do one kucice, platis, odes do auta, sjednes i izadjes
zato i imas 10-15 min prostor da izadjes iz garaze nakon sto platis
-
c0d14c
#2350 Re: "Majstori" parkiranja
pa ima jer je auto bilo na -2 i ond kako dole nije radilo ja lagano u auto i gore pred izlaz i stajalo je na sredini jedva su me obilazili pa reko dok neki paparaco nije naletio da odma pojasnim situaciju