Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2326 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by -LIBERO- »

Black swan wrote:danas 47 za 4 godine 75 i tako u krug

posljednjih 11 godina je tako

inače SDP BiH je miljama ispred SDPa hrvatske barem po profilu baze
u njih su baza ljudi koji su izgubljeni u vremenu u prostoru
bio sam u austriji s njihovom bazom... ne bih da vrijeđam ali katastrofa im je pomladak
Hajd' mi malo ovo objasni,ako ti nije mrsko naravno :D

Profil baze,kvalitet,zasto to tako mislis i sl.

Meni SDP Hrvatske djeluje jako organizovano i pod konac,tako da si me iznenadio sa ovom svojom tvrdnjom da je "nas" SDP organizovaniji i sa jacom bazom od njihovog.
ivannn

#2327 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ivannn »

ma to black swan vidio grde omladinke i pionirke

i odmah baza ne valja :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2328 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

dakle govorim o bazi
moraš poznavati terminologiju :D
to je moje interno posmatranje nas i njih (uvjetno rečeno nas i njih)

sve puno gejeva lezbi, modernjaka, pijanica drogeraša, naprednjaka zapravo ljudi izgubljenih u vremenu i prostoru, sumnjivih tipova koji misle da su bolji samim tim što nisu u HDZ-u, seljaci šljegli u zagreb i glume urbane likove, ljubitelja srba :D i narodnjaka... ma samo da je kontra

više vrijedi SDP iz Sarajeva, Tuzle i Bihaća nego ono što sam vidio kod njih iz zagreba...

stipe šuvar je rekao da nema razlike izmedju SDP-a i HDZ-a svi oni pušu u istu trubu
to će se vidjeti u budućnosti
Truba

#2329 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

jel ubica ušao u sabor nisam pratio
milanović se u sdp uključio 2003.
od 1993. u politici...
sve su to smutljivci meni
račan nije htio ustati kad se izglasavala neovisna hrvatska... ili je napustio salu

ma komedija...
baš čitam šta je bruno bušić rekao...

jebu nas i kradu svi... ali vidjet ćete kako nas hrvati kradu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Banksy

#2330 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Black swan wrote:dakle govorim o bazi

sve puno gejeva lezbi, modernjaka, pijanica drogeraša, naprednjaka zapravo ljudi izgubljenih u vremenu i prostoru, sumnjivih tipova koji misle da su bolji samim tim što nisu u HDZ-u, seljaci šljegli u zagreb i glume urbane likove, ljubitelja srba :D i narodnjaka... ma samo da je kontra
... sve go urbani Jugosloven :D
ivannn

#2331 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ivannn »

više vrijedi SDP iz Sarajeva, Tuzle i Bihaća nego ono što sam vidio kod njih iz zagreba...

stipe šuvar je rekao da nema razlike izmedju SDP-a i HDZ-a svi oni pušu u istu trubu
znao sam

puno gejčina i lezbi, i srba :lol:

što ne čudi, oni su liberalna stranka, da su hrvati protiv njih ne bi dobili natpolovičnu većinu
hns ima u programu gay brakove

ovi koji kamenuju povorke su dolje južnije, ali u dalmaciji osim 9. jedinice,npr u splitu, pobjednik je kukuriku

a što se tiče srba
jedan od vodećih ljudi je željko jovanović - srbin iz rijeke
Doda37

#2332 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Doda37 »

Black swan wrote:jel ubica ušao u sabor nisam pratio
milanović se u sdp uključio 2003.
od 1993. u politici...
sve su to smutljivci meni
račan nije htio ustati kad se izglasavala neovisna hrvatska... ili je napustio salu

ma komedija...
baš čitam šta je bruno bušić rekao...

jebu nas i kradu svi... ali vidjet ćete kako nas hrvati kradu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
da ga nije UDBA ubila, ovih godina bio bio neprijatelj Hrvatske "velikim" Hrvatima
tortekolaci

#2333 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by tortekolaci »

ivannn wrote:

znao sam

puno gejčina i lezbi, i srba :lol:
To je neoprostivo.
Goblin

#2334 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Goblin »

Pa dobar im je profil,nas SDP je vise nalik na SDA nego na stranku ljevice,tojeste taman mogu pod ruku sa HSP-om.
No sa ovim drugim se slazem o jednakosti HDZ i SDP Hrvatske,bar u pogledu odnosa prema BiH. Ostace isti neokolonijalni odnos.
Truba

#2335 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

milanović mi je mutan i čitav taj njihov vrh
ali kod njih je drugačiji politički sistem

nikšić mi je recimo ok nemam negativno mišljenje o njemu za razliku od milanovića
i zlaja je ok kad gledam njihovu vrhušku
Truba

#2336 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

Doda37 wrote:da ga nije UDBA ubila, ovih godina bio bio neprijatelj Hrvatske "velikim" Hrvatima
da ga udba nije ubila ubio bi ga HDZ il bi se sam ubio kad bi vidio kamo je pošla hrvatska :cry:
Mistik_

#2337 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Mistik_ »

Jel ovo u Hrvatskoj vec premijera Titanica 3d?

Al potopise jacu i hdz :lol: :lol:

mada imam osjecaj da je HDZ-u sad bitnije da ih sanader ne povuce sa sobom nego sto su im izbori bitni
Dozer

#2338 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Dozer »

Nego, baz ova ili ona, svjedno je... sta ce nam biti sada sa ovim domacim HDZs s obzirom da je matica donja...?

Interesantan je odgovor sinoc dao Milanovic na pitanje novinara "Do kad ce Hrvatska imati vise glasaca nego stanovnika", cime se aludiralo na glasace iz BiH. Odgovor je bio da je to prva stvar koja ce se rijesiti, i to po mjestu prebivalista.
E sad, to nije problem rijesiti na taj nacin, ako se gleda samo tako, ali meni je negdje u zraku ostalo i pitanje dvojnog drzavljanstva, jer je to usko vezano za pravo glasa, pa su na stolu razni moguci scenariji.

Oduzimanjem prava glasa BH Hrvatima za izbore u Hrvatskoj, Hrvatska ih se na neki nacin odrice. Da li ce, oduzimanjem prava glasanja BH Hrvatima u HR, doci i do ranzih revizija drzavljanstava, koja su se BH Hrvatima dijelila po osnovu katolicantsva? Ko je kod imao krstenicu, mogao je dobiti drzavljanstvo. A poznajem masu ljudi koji su se namjenski krstili u crkvama kako bi dobili putovnicu, a samim tim i drzavljanstvo HR, pri cemu sa HR nisu imali nikakve veze osim godisnjeg odmora u Zaostrogu ili Drveniku, sto malom sto velikom :).

Da li ce se sada desiti upravo ovo? Da li se SDP u HR "masakrirati" drzavljanstva izdata BH Hrvatima tokom ratnih i poratnih godina, i na taj nacin ih takodjer onemoguciti da budu birani u HR Sabor? Ovo bi, realno, bio vrlo logican i ispravan potez, jer masa BH Hrvata zaista nikada nije ni imala neke stvarne veze za HR, nego se radi o domicilnim vjekovnim stnaovnicima BiH.

Zivo me intreresuje sta ce sada biti, a i koliko ce trebati Covicu i Ljubicu da otfuraju u ZG Milanovicu na noge, kako bi isposlovali da se nista ne mijenja...
Mistik_

#2339 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Mistik_ »

Pa jednostavno ce rijesiti problem po mjestu prebivalista, vidio sam slucajeva gdje 1000 ljudi prijavljeno na jednu adresu. Sta ce napraviti, provjeriti adrese prebivalista i ako si lazno prijavljen, vozdriiica.
seshat

#2340 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by seshat »

Dozer wrote:Nego, baz ova ili ona, svjedno je... sta ce nam biti sada sa ovim domacim HDZs s obzirom da je matica donja...?

Interesantan je odgovor sinoc dao Milanovic na pitanje novinara "Do kad ce Hrvatska imati vise glasaca nego stanovnika", cime se aludiralo na glasace iz BiH. Odgovor je bio da je to prva stvar koja ce se rijesiti, i to po mjestu prebivalista.
E sad, to nije problem rijesiti na taj nacin, ako se gleda samo tako, ali meni je negdje u zraku ostalo i pitanje dvojnog drzavljanstva, jer je to usko vezano za pravo glasa, pa su na stolu razni moguci scenariji.

Oduzimanjem prava glasa BH Hrvatima za izbore u Hrvatskoj, Hrvatska ih se na neki nacin odrice. Da li ce, oduzimanjem prava glasanja BH Hrvatima u HR, doci i do ranzih revizija drzavljanstava, koja su se BH Hrvatima dijelila po osnovu katolicantsva? Ko je kod imao krstenicu, mogao je dobiti drzavljanstvo. A poznajem masu ljudi koji su se namjenski krstili u crkvama kako bi dobili putovnicu, a samim tim i drzavljanstvo HR, pri cemu sa HR nisu imali nikakve veze osim godisnjeg odmora u Zaostrogu ili Drveniku, sto malom sto velikom :).

Da li ce se sada desiti upravo ovo? Da li se SDP u HR "masakrirati" drzavljanstva izdata BH Hrvatima tokom ratnih i poratnih godina, i na taj nacin ih takodjer onemoguciti da budu birani u HR Sabor? Ovo bi, realno, bio vrlo logican i ispravan potez, jer masa BH Hrvata zaista nikada nije ni imala neke stvarne veze za HR, nego se radi o domicilnim vjekovnim stnaovnicima BiH.

Zivo me intreresuje sta ce sada biti, a i koliko ce trebati Covicu i Ljubicu da otfuraju u ZG Milanovicu na noge, kako bi isposlovali da se nista ne mijenja...
Ne budi smješan. Šta ti misliš da se državljanstva oduzimaju tek tako. Pa SDP je već bio u vlasti i nijedno državljanstvo nije oduzeto. Možda mogu promijeniti Ustav pa više ne davati svoje državljanstvo na ovaj način, ali da će oduzimati.... e to je samo tvoja pusta želja. Jbg ne ostvare se baš sve :-)
gonič zmajeva

#2341 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by gonič zmajeva »

Kosor tvrdi da nije pala na koljena:
Image
Mistik_

#2342 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Mistik_ »

seshat wrote:
Dozer wrote:Nego, baz ova ili ona, svjedno je... sta ce nam biti sada sa ovim domacim HDZs s obzirom da je matica donja...?

Ne budi smješan. Šta ti misliš da se državljanstva oduzimaju tek tako. Pa SDP je već bio u vlasti i nijedno državljanstvo nije oduzeto. Možda mogu promijeniti Ustav pa više ne davati svoje državljanstvo na ovaj način, ali da će oduzimati.... e to je samo tvoja pusta želja. Jbg ne ostvare se baš sve :-)
Naprotiv, mogu se drzavljanstva oduzimati vrlo lako. Pogotovo ljudima koji imaju drzavljanstvo koji su prijavljeni na adresu kojoj nikad nisu ni prismrdili.
U svakom slucaju to ce pomoci ovdasnjim "Hrvatima" da skontaju gdje im je prava domovina a gdje ih se samo koristi kad trebaju.
madner

#2343 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by madner »

prolaz456 wrote:

Eto smisao izbora u RH je pobijediti da bi se onda preko ledja Hrvata u BIH ispunjavala zelje bosnjackih nacionalista.

Milanovic nema drugih briga nego kako usrecit Mehu iz Kalesije kojem je krivo sto Mijo iz Zivinica ima putovnicu a nikad nije vidio Zagreba....
Ti i takvi potezi su medjutim jako popularni medju birackom bazom SDP-a Hrvatske, koja nimalo ne gotivi Hercegovce.
karanana

#2344 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by karanana »

hehehe, u saborskoj klupi cemo imati hdz-ove zastupnike tudjmana i milosevica.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2345 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

karanana wrote:hehehe, u saborskoj klupi cemo imati hdz-ove zastupnike tudjmana i milosevica.
još im samo fali alija i et bratstva i jedinstva u ADZ-u :mrgreen:
madner

#2346 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by madner »

Proslo je bez toga jer je bilo jasno da ta 3 glasa nece nista odluciti. Ali zakuhat ce se pred sljedece izbore, bice to opet joker kojeg ce povuc. Uvijek se na populizmu u ovim krajevima najlakse profitiralo, a predrasude prema Hercegovcima nece nestat.
karanana

#2347 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by karanana »

pici wrote:
karanana wrote:hehehe, u saborskoj klupi cemo imati hdz-ove zastupnike tudjmana i milosevica.
još im samo fali alija i et bratstva i jedinstva u ADZ-u :mrgreen:
mozda iskopaju kakvog izetbegovica kao zastupnika manjina.

sumnjam da ce ukidat dvojno drzavljanstvo. ali kad je u pitanju XI izborna jedinica, e tu mislim da bi se nesto moglo uraditi. mada je ona nebitna.
veleno

#2348 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by veleno »

Tko je čovjek koji je Tankovića izbacio iz Sabora?

'Još uvijek smo pod dojmovima', kaže Nedžad Hodžić, koji će u novom sazivu Sabora zastupati bošnjačku te albansku, crnogorsku, makedonsku i slovensku manjinu, no ne skriva zadovoljstvo što je Bošnjačko demokratska stranka Hrvatske (BDSH), koja je predložila i podržala njegovu kandidaturu u XII izbornoj jedinici, dobivanjem zastupničkog mandata, kako veli postala i parlamentarna

'To je kruna našeg četverogodišnjeg rada', ističe Hodžić, podsjetivši da je BDSH osvojio mandat 'uz konkurenciju čovjeka koji je bio osam godina u Saboru'. Kako veli, pokazalo se da je BDSH najorganiziranija, a iskrene čestitke za izvanredan uspjeh upućuje i E. Lekaj. Kao novi zastupnik pet manjina, napominje da prostora za rad ima jako puno pa tako i mnogo planova, a zalagati će se naročito za implementaciju Zakona o manjinama i drugih zakona.

Iako zadovoljan uspjehom, Hodžić priznaje i da je plan bio nešto veći od postignutog. 'To znači da nešto na terenu nismo odradili, no to ćemo analizirati kasnije. Sad ćemo malo uživati u uspjehu', veli novi parlamentarni zastupnik manjina. No, odmor od izborne groznice očito će trajati kratko, jer kako nam napominje u pripremi je skoro osnivanje zagrebačkog ogranka stranke. Naime, BDSH od osnutka 2008. g., okuplja više od 1500 članova u 14 ogranaka diljem Hrvatske, a do kraja 2012, g. planiraju udvostručiti broj članova te osnovati još 11 ogranaka. Uz ogranak u Zagrebu, također u pripremi je i osnivanje ogranaka BDSH u Splitu, Velikoj Gorici, Osijeku i Slavonskom Brodu.

'Sada smo već bošnjački pokret. To je nova politička stranka, a ipak smo je uspjeli razvijati u teškom vremenu i bez financijske potpore kakvu imaju parlamentarne stranke. Osim toga i percepcija političara u našoj zemlji nije baš bajna pa nam je uspjeh tim važniji, jer je i potvrda da je naša politička priča prepoznata' , kazao je za tportal Nedžad Hodžić.

Iako nosi nacionalni predznak, Bošnjačka demokratska stranka Hrvatske ponosna je što je kao stranka lijevog centra svojim programom i vrijednostima za koje se zalaže privukla i pripadnike drugih nacionalnosti. Kako ističe, više od 35 posto članova stranke čine žene, a veliki broj mladih, obrazovanih ljudi u BDSH vidi snagu koja može realizirati njihove interese.
veleno

#2349 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by veleno »

Zaštitni znak BDS-a

Dozer

#2350 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Dozer »

Prvo - ja nisam nikakav nacionalista, a pogotovo ne bosnjacki.

Drugo - stvar sam postavio namjerno kako jesam jer vrlo dobro znam sta o toj tematici misle ljudi u ZG, a i u svakom vecem mjestu u HR. Ukratno, nimalo ne mirisu hercegovce, a pogotovo se osipaju na one koji nikada nisu imali cak ni rodbine u HR, jer su im svi rodjeni u BiH, a sjede im u Sabor i odlucuju o njihovim zivotima.

To je vrlo slicno odnosu bosanaca i sandzaklija, gdje prvi nikako ne mirisu druge.

U svakom slucaju, ostaje da se vidi sta ce se desiti. Ja mislim da bi se masa BH Hrvata mogla i te kako razocarati u bracu iz HR.
Post Reply