Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
Hodidid

#2326 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Hodidid »

Highlander wrote:
Hodidid wrote:Jes vala Kosovo samo ceka da ga Bosna i Hercegovina prizna pa da odahne i kaze drzava smo.
Jako im je bitna BiH.

Od Kine, Rusije i sličnih priznanje neće nikada dobiti, ali BiH JESTE BITNA, jer im je kretanje sa dokumentima ove fantomske drževe onemogućeno kroz BiH - sve dok ne dođe do priznanja.

Bitna im je BiH (aktuelnoj Prištini i nj mentorima), jako bitna.
Ne bi ja rekao da se oni zbog toga plaho sikiraju. A sto se tice priznanja njih je priznao onaj ko je njima bio bitan da ih prizna, onako nogometnim zargonom receno vec u prvom sesiru. A na priznanje Rusije i Kine nisu vjerovatno racunali vec od samog starta. U konacnici da bi Srbija usla u EU morace priznati Kosovo kao drzavu. A kad prizna Srbija zasto bi se nakon toga Rusija, Indija ili Kina neckale? Mislim da je nepotrebno spominjati da ce u tom slucaju doci do priznanja i od strane BiH.

Naravno Srbija moze odbiti da prizna Kosovo kao drzavu ali onda ostaje van EU. Priznanje ce biti jedan od preduvjeta za pristup uniji. EU moze bez Srbije a Srbija bogami ne moze bez EU. Forumska naklapanja o skoroj propasti USA i EU i ekonomskom krahu istih su pubertetske mastarije.

E sad sto se tice toga mogu li Kosovari ili ne kroz BiH sa svojim dokumentima je manje bitno. Ako ne mogu kroz BiH zasad, mogu onda kroz CG i Hrvatsku. Dodje im ga na isto. Osim toga u Hrvatskoj su bolje autoceste. Doci ce brze na odrediste.
Last edited by Hodidid on 03/08/2011 14:08, edited 1 time in total.
Highlander

#2327 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Highlander »

"A mlate se gluposti,malo se i dosada ubija. :D"

:mrgreen:
gate

#2328 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by gate »

Highlander wrote:"A mlate se gluposti,malo se i dosada ubija. :D"

Ima par likova koji po vazdan naprđuju a ovi se ostali ubace s vremena na vrijeme(da pripomognu) i tako u krug.Uglavnom,niđe veze ;-)
:sax:
psydelija

#2329 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by psydelija »

po meni, 3 su moguca resenja "krize" na severu:

1. sever ks i crkveni objekti dobiju specijalan status u ustavu kosova, a zauzvrat kosovo dobije priznanje beograda.
2. manja eskalcija sukoba, ameri pokazu zube i nastane red i vladavina zakona.
3. i treca najverovatnija, visemesecna "demokratska" blokada puteva, ali i granice od strane kfor-a, koja ce imati za cilj da se stanovnistvo iscrpi do te mere da samo pocne bezati glavom bez obzira, naravnoo u unutrasnjost srbije.

ps. na severu kosova postoje vec sumski, svercerski putevi, tako da u startu nece osetiti "embargo na uvoz" robe iz srbije sve dok i te rupe ne pokrpi hasim taci sa nato-om.
Boom71

#2330 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Boom71 »

Highlander wrote:"Rezultati te pogubne politike su trenutni odnosi sa najblizim susjedima.Kosovo,Crna Gora,Hrvatska,Bosna i Hercegovina su najblizi i valjda bi trebalo najvazniji susjedi."

Ko nas bre zavadi ?!
Bez želje da repliciram po svaku cijenu MORAM da se zapitam, a u kom to svijetu živimo nas dvojica? Koliko znam, a dobro znam, odnosi Srbije i Hrvatske nikada nisu bii bolji. Odnosi sa C. Gorom su korektni, a ne vidim ni jedan jedini gaf prema BiH. Kosovo, jeli, uprokos želji Vašingtona (i Prištine) nije susjed Srbiji, nego je vlasništvo Srbije u aktuelnom posjedu USA i Prištine.

U čemu je problem? Kome to danas od pobrojanih susjeda Srbija pravi problem?[/quote]

S Hrvatskom vise nema problema i to je tacno.Nadam se da znas i zasto su danas u korektnim odnosima?!
Ovoga momenta,danas Crna Gora ima problem sa velikosrpskim faktorom.Djelovanje Amfilohija i ekipe...
Na Kosovu predratno stanje ,danas.
Bosna i Hercegovina...

Moguce je da nemamo istu percepciju.
gate

#2331 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by gate »

psydelija wrote:po meni, 3 su moguca resenja "krize" na severu:

1. sever ks i crkveni objekti dobiju specijalan status u ustavu kosova, a zauzvrat kosovo dobije priznanje beograda.
3. i treca najverovatnija, visemesecna "demokratska" blokada puteva, ali i granice od strane kfor-a, koja ce imati za cilj da se stanovnistvo iscrpi do te mere da samo pocne bezati glavom bez obzira, naravnoo u unutrasnjost srbije.

ps. na severu kosova postoje vec sumski, svercerski putevi, tako da u startu nece osetiti "embargo na uvoz" robe iz srbije sve dok i te rupe ne pokrpi hasim taci sa nato-om.
Obično se u životu desi ono o čemu nisi ni sanjao
Highlander

#2332 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Highlander »

"Bosna i Hercegovina...

Moguce je da nemamo istu percepciju."

R - Volio bih da si naveo bilo šta za BiH. Mislim da nemaš šta da zamjeriš jer je čvrst, javan i jasan stav Bgd prema BiH da želi "sveukupnost odnosa prema BiH", a ne samo sa jednim entitetom ili narodom. Ovakav stav nije obljubljen u pojedinim krugovima u BL. Dakle, stojim na poziciji da Bgd ima korektne i više nego dobre odnose sa susjedima, među koje - dabome - ne spada Kosovo.

Često je perceptivni ugao zamagljen emocijama, ali, činjenice su, ipak, u koliziji sa njima.
Highlander

#2333 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Highlander »

[quote="Highlander"]"Bosna i Hercegovina...

R - Volio bih da si naveo bilo šta za BiH. Mislim da nemaš šta da zamjeriš jer je čvrst, javan i jasan stav Bgd prema BiH da želi "sveukupnost odnosa prema BiH", a ne samo sa jednim entitetom ili narodom. Ovakav stav nije popularan u pojedinim krugovima u BL. Dakle, stojim na poziciji da Bgd ima korektne i više nego dobre odnose sa susjedima, među koje - dabome - ne spada Kosovo.

Često je perceptivni ugao zamagljen emocijama, ali, činjenice su, ipak, u koliziji sa njima.
Dakle, mislim i uvjeren sam da Bgd danas ima korektne i dobre odnose sa susjednim CG, BiH i Hrvatskom.
gate

#2334 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by gate »

Highlander wrote:
Highlander wrote:"Bosna i Hercegovina...

R - Volio bih da si naveo bilo šta za BiH. Mislim da nemaš šta da zamjeriš jer je čvrst, javan i jasan stav Bgd prema BiH da želi "sveukupnost odnosa prema BiH", a ne samo sa jednim entitetom ili narodom. Ovakav stav nije obljubljen u pojedinim krugovima u BL. Dakle, stojim na poziciji da Bgd ima korektne i više nego dobre odnose sa susjedima, među koje - dabome - ne spada Kosovo.

Dakle, mislim i uvjeren sam da Bgd danas ima korektne i dobre odnose sa susjednim CG, BiH i Hrvatskom.
ooo :lol: oho ti se sad :lol:
Highlander

#2335 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Highlander »

ooo :lol: oho ti se sad :lol:[/quote]

... :) Pa šta sa nije u redu :mrgreen: ...??
Hodidid

#2336 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Hodidid »

Highlander wrote:

R - Volio bih da si naveo bilo šta za BiH. Mislim da nemaš šta da zamjeriš jer je čvrst, javan i jasan stav Bgd prema BiH da želi "sveukupnost odnosa prema BiH", a ne samo sa jednim entitetom ili narodom. Ovakav stav nije popularan u pojedinim krugovima u BL. Dakle, stojim na poziciji da Bgd ima korektne i više nego dobre odnose sa susjedima, među koje - dabome - ne spada Kosovo.

prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#2337 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by prljavi Hare »

Highlander wrote:ooo :lol: oho ti se sad :lol:
... :) Pa šta sa nije u redu :mrgreen: ...??[/quote]

Ma sve O.K.,loži te bezveze taj Gate!Dezerter! :lol: :lol: :lol: :lol:
Highlander

#2338 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Highlander »

Ma sve O.K.,loži te bezveze taj Gate!Dezerter! :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]

Hehehe, čuj dezerter :lol: :lol: :lol:
Odakle, sa graničnih prelaza?

Nice.
Pozdrav i bivšim (Sarajlije) i sadašnjim (Beograđani) sugrađanima. Odoh da ubijam vanzemaljce sa SPS :mrgreen:
gate

#2339 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by gate »

prljavi Hare wrote:
Ma sve O.K.,loži te bezveze taj Gate!Dezerter! :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]
Ja dokle sam "jamio" ,tu sam.Ne mrdam. :D
Ti mi nekako ličiš na dezertera,nešto bi ko vraćo ? :D
prljavi Hare

#2340 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by prljavi Hare »

gate wrote:
prljavi Hare wrote:
Ma sve O.K.,loži te bezveze taj Gate!Dezerter! :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja dokle sam "jamio" ,tu sam.Ne mrdam. :D
Ti mi nekako ličiš na dezertera,nešto bi ko vraćo ? :D[/quote]

Vratio na Sudu sve,do posljednje marke! 8-)
Nego ne mogu da vjerujem da "ne mrdaš",da su meni tako udarili po kolevci.... :D
prljavi Hare

#2341 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by prljavi Hare »

Highlander wrote:Ma sve O.K.,loži te bezveze taj Gate!Dezerter! :lol: :lol: :lol: :lol:
Hehehe, čuj dezerter :lol: :lol: :lol:
Odakle, sa graničnih prelaza?

Nice.
Pozdrav i bivšim (Sarajlije) i sadašnjim (Beograđani) sugrađanima. Odoh da ubijam vanzemaljce sa SPS :mrgreen:[/quote]

Pozdrav i tebi! :thumbup:
madner

#2342 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by madner »

Treba li pogurati brate gate, ako je nestalo MTS-a.

Sta je srcu priraslo, da se nadje? Sijac za pravog gospodina ili snajper za filigranog umjetnika?
gate

#2343 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by gate »

Nego ne mogu da vjerujem da "ne mrdaš",da su meni tako udarili po kolevci.... :D[/quote]
Svako po "nečijoj" samo ti suva qrca :lol:
Hare kralju,nemoj se ljutiti.Šta bi ja danas bez tebe.Pozdrav i ostaj mi zdravo
prljavi Hare

#2344 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by prljavi Hare »

madner wrote:Treba li pogurati brate gate, ako je nestalo MTS-a.

Sta je srcu priraslo, da se nadje? Sijac za pravog gospodina ili snajper za filigranog umjetnika?
Neka Madner,ja i Gate smo već duže bliski,malo se ujedamo i to,ali ako mu šta u tom smislu zatreba...
pa opet smo mi jedni drugima najbliži! 8-)

P.S.Gate,oklopne mehanizacije ništa nemam,nisam imao kuda sa njim,ostalo.....javi na PP ako šta zapne! :thumbup:
ultima_palabra

#2345 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by ultima_palabra »

Highlander wrote:

:-) Svega u Božijoj bašči...
prljavi Hare

#2346 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by prljavi Hare »

gate wrote:Nego ne mogu da vjerujem da "ne mrdaš",da su meni tako udarili po kolevci.... :D
Svako po "nečijoj" samo ti suva qrca :lol:
Hare kralju,nemoj se ljutiti.Šta bi ja danas bez tebe.Pozdrav i ostaj mi zdravo[/quote]

Ma ne ljutim se bolan!I na ovim prostorima je nemoguće biti suha q....,takva su vremena! :-D
seln

#2347 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by seln »

gate wrote:

O tome bi ti Slobo (da je ziv) i Radovan (da nije u muriji) mogli pjesmu pjevati.
hamza_sa

#2348 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by hamza_sa »

Cukan91 wrote:
Bota se ponasa kao ona crkotina Milosevic. Kao on je mirotvorac, on nije za rata. Predstava za javnost, dok ovamo sapuce cetnicima sta da rade i kako da se ponasaju.
Ne lupaj.
Ako sam iusta siguran, onda je da je ovaj coveku najvecem delu svojh izlaganja iskren. Nema on nikakve veze sa nacionalistima i cetnicima, kako kazes.
Ne vidim cemu tolika mrznja prema tom coveku.
O, izvini molim te, nisam ga prepoznao. Vjerovatno sam ga zamijenio sa nekim. :lol: :lol: :lol:

E, sada o iskrenosti necemo.

Kao sto rekoh, jedno za javnost, a drugo u tajnosti.

A, to da nema veze sa nacionalistima i cetnicima je najveca provala izrecena u vezi Bote.
gate

#2349 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by gate »

seln wrote:
gate wrote:

O tome bi ti Slobo (da je ziv) i Radovan (da nije u muriji) mogli pjesmu pjevati.
Misli da ni oni nisu mogli sanjati kako će završiti.Tako da...
zavrzlama

#2350 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by zavrzlama »

Post Reply