Biciklom kroz Sarajevo
- Tranquilizer
#2326 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Miki, to na viljuški ti je otpor amortizera, ako ga naviješ na + onda je otpor veci, a na - logicno manji, to je prakticno zategnutost amortizera i to sebi naštimaš zavisno od terena i koliko želiš da ti taj amortizer-amortizuje udare 
- Tranquilizer
#2327 Re: Biciklom kroz Sarajevo
a evo ovi servisi sa neke stranice:
"Nulti servis" je neophodno fino podešavanje svakog novog bicikla. Zbog izbjegavanja nepotrebnog habanja dijelova, radi se na sasvim novom biciklu, prije prve vožnje.
"Prvi servis" preporučamo nakon odvoženih prvih 300-500 km, jer nakon tog razdoblja dolazi do prilagodbe novih dijelova radnim uvjetima (žbice 'sjednu', sajle se rastegnu..).
"Nulti servis" je neophodno fino podešavanje svakog novog bicikla. Zbog izbjegavanja nepotrebnog habanja dijelova, radi se na sasvim novom biciklu, prije prve vožnje.
"Prvi servis" preporučamo nakon odvoženih prvih 300-500 km, jer nakon tog razdoblja dolazi do prilagodbe novih dijelova radnim uvjetima (žbice 'sjednu', sajle se rastegnu..).
- cappy_tempo
#2328 Re: Biciklom kroz Sarajevo
jos malo pa stoja 
-
Vučkica
#2329 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Doduše, nisam vidjela da si mi postavio link, pa sam stoga tražila dodatna objašnjenja.Tranquilizer wrote:Pitanje za cenera je bilo, citiram:Vučkica wrote:Hajd mi još samo objasni zašto je bolji Trek 820, pa ćemo onda jednostavno izvršiti i transakciju
Koje je bolji model bicikla: Trek 820 (570 KM) ili Aggressor 2.0 (505KM)?
Kakve su razlike među istim?
ja odgovorio na ta pitanja, tako cenera na sunce pa cemo onda dalje![]()
a dobro ti kurty kaže, sjedi na bickl i probaj ga, to ti je najbolje, moguce da se i odluciš za GT ako ti anatomski bude odgovarao...bicikl je bicikl a kako tebi pristaje zavisi iskljucivo od tebe
po meni je isto bitno za "djevojcice" da je bicikl lagan pa i to uzmi u obzir
Pošto si se plaho potrudio, računaj da ti dođem cenera
Ma zanimalo me kakve su tehničke razlike između ova dva modela, jer iskreno, ni jedan nisam "probala"
Trek je ženski (sa pogodnijim cicem za ženskinje
- mrtva kokoš
#2330 Re: Biciklom kroz Sarajevo
uzeo sam GT-a
nakon dugogodisnje pauze, danas predjoh 5km, malo je reci da sam crko
- Better Man
#2331 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Te bi dobro opala forma cim si nakon 5 km crko. Znam dnevno opucati biciklom 50 km kad sam slobodan i nista specijalno se ne umorim. Vozi svaki dan lagano i doces u formu.Splinter wrote:uzeo sam GT-a![]()
- mrtva kokoš
#2332 Re: Biciklom kroz Sarajevo
aaa ovo kod mene nije bilo lagano (najveci seljak u ekipi) , pozelio adrenalinaaaa + blagi uspon.Better Man wrote:Te bi dobro opala forma cim si nakon 5 km crko. Znam dnevno opucati biciklom 50 km kad sam slobodan i nista specijalno se ne umorim. Vozi svaki dan lagano i doces u formu.Splinter wrote:uzeo sam GT-a![]()
-
saga
#2333 Re: Biciklom kroz Sarajevo
I ja sam danas mini turu :p
Krenula bez iceg sa sobom, u neka doba skontam da nemam ni maramica, a nos cuuri. Pa se valjalo vratiti, ccc.
A sutra je Hrasnicki stan, pokusaj br. 2 (akko bude vrijeme kao danas ili toplije)
Krenula bez iceg sa sobom, u neka doba skontam da nemam ni maramica, a nos cuuri. Pa se valjalo vratiti, ccc.
A sutra je Hrasnicki stan, pokusaj br. 2 (akko bude vrijeme kao danas ili toplije)
- Better Man
#2334 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Znam da je bilo u Ciklocentru!energeticar wrote:Gdje iznajmiti biciklo u Sarajevu?
- trimi68
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Stirjelac
#2335 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ко ти је "рекао" да си ПРИМОРАН возити бицикло на "0" севис ???Miki123 wrote:Imam gt avalanche 3.0 i na prednjim amortizerima piše vra vrhu PRELOAD i to se kao dugme može okretati lijevo desno ili desno? Šta to znači?
Isto tako, šta se radi na onom nultom servisu na koji si primoran voziti biciklo u ciklocentar?
- Lady Saray
#2336 Re: Biciklom kroz Sarajevo
pa zar nije kad kupis bajk u CC nulti je bitan radi garancije..trimi68 wrote:Ко ти је "рекао" да си ПРИМОРАН возити бицикло на "0" севис ???Miki123 wrote:Imam gt avalanche 3.0 i na prednjim amortizerima piše vra vrhu PRELOAD i to se kao dugme može okretati lijevo desno ili desno? Šta to znači?
Isto tako, šta se radi na onom nultom servisu na koji si primoran voziti biciklo u ciklocentar?
-
Eborg
#2337 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Mislim da je bilo u Carringtonci/Zgradi Vize za budućnost na Marijin dvoru.energeticar wrote:Gdje iznajmiti biciklo u Sarajevu?
- Miki123
#2338 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Piše, crno na bijelo, na garantnom listu, da se gubi garancija ako se bajk ne doveze na 0 servis u roku od 30 dana od kupovine.Lady Saray wrote:pa zar nije kad kupis bajk u CC nulti je bitan radi garancije..trimi68 wrote:Ко ти је "рекао" да си ПРИМОРАН возити бицикло на "0" севис ???Miki123 wrote:Imam gt avalanche 3.0 i na prednjim amortizerima piše vra vrhu PRELOAD i to se kao dugme može okretati lijevo desno ili desno? Šta to znači?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2339 Re: Biciklom kroz Sarajevo
smatram da nulti servis nije potreban
nisam ni išao na to čudo... u početku me stalno vraćali... pa sam odustao
kasnije kad mi je pukla kočnica neš je ko obavio za 30 sekundi
izem ti bajk ako to traje 30 sekundi i kofol je bitno
nisam ni išao na to čudo... u početku me stalno vraćali... pa sam odustao
kasnije kad mi je pukla kočnica neš je ko obavio za 30 sekundi
izem ti bajk ako to traje 30 sekundi i kofol je bitno
- trimi68
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Stirjelac
#2340 Re: Biciklom kroz Sarajevo
што значи да си ОБАВЕЗАН, али не и приморан, доћи на "0" сервис ако хоћеш да ти"важи" гаранцијаMiki123 wrote: Piše, crno na bijelo, na garantnom listu, da se gubi garancija ako se bajk ne doveze na 0 servis u roku od 30 dana od kupovine.
-
semso_bonaparte
#2341 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Nulti servis oni odrade cim kupis biciklo. A prvi servis, od kako je biciklo kupljeno ide nakon 300-400Km
Znaci nulit servis bi trebali odraditi prije nego sto predaju biciklo musteriji.
Makar je kod mene tako bilo u ciklocentru
Znaci nulit servis bi trebali odraditi prije nego sto predaju biciklo musteriji.
- chengaba
#2342 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Kod Vanni-ja u Gir-u, a mislim da i Bogo ih renta na Skenderiji.energeticar wrote:Gdje iznajmiti biciklo u Sarajevu?
-
bike.fanatic
#2343 Re: Biciklom kroz Sarajevo
cappy_tempo wrote:ne nabijam reklamu ali kod tog na otoci 4300 disc 1200KM cini mi se,a kod bike doctora isti bajk 900KMkomi wrote:ja se vraćao s vikendice i opet mi pukla žica i iskrivila se felgasva sreća da sam je odmah popravio kod one nove radnje TREK poslije merkura na otoci
vidio sam finih TREK bicikala za 800![]()
![]()
Moj prijatelj se natezao sa Hasom i na kraju otišao u Trek i kupio model 4500 dobio ga je za 10-ak dana i zadovoljan je pravo, sa regularnim papirima.Dal Haso uopšte više dila Treka????
-
bike.fanatic
#2344 Re: Biciklom kroz Sarajevo
U subotu sam sa društvom bio u Pahuljici na Vlašiću, uzeli su 10 komada TREK 820-ki za Bike-rent hotela, kažu da su prezadovoljni.Pahuljica nudi idealnu ponudu za bikere,100% planiramo turu po Vlašiću.Splinter wrote:uzeo sam GT-a![]()
- mrtva kokoš
#2345 Re: Biciklom kroz Sarajevo
pa sta hoces da me pojedu medvjedi na vlasicu, jos ne mogu po asfaltu kako treba a ne pobike.fanatic wrote:U subotu sam sa društvom bio u Pahuljici na Vlašiću, uzeli su 10 komada TREK 820-ki za Bike-rent hotela, kažu da su prezadovoljni.Pahuljica nudi idealnu ponudu za bikere,100% planiramo turu po Vlašiću.Splinter wrote:uzeo sam GT-a![]()
nekim katakombama
- bosnianidiot
#2346 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Jutros se rano ustalo, pravac na Trebevic, do planinarskog doma (koji ne radi, ali sta se moze
), i onda spust niz bob stazu, i sumskim putem do Bistrika, odmor kod Bibana i nazad u grad
sve skupa 20km, ali pravo ludih 20 km
sve skupa 20km, ali pravo ludih 20 km
- Better Man
#2347 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Kad sam kupio bike nakon mjesec voznje sam otisao Ciklocentar na nulti servis. Nakon nultog servisa nisam vise ni jedan radio, a presao sam sa bikeom 9112 km.semso_bonaparte wrote:Nulti servis oni odrade cim kupis biciklo. A prvi servis, od kako je biciklo kupljeno ide nakon 300-400Km
- Tranquilizer
#2348 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Vučkica wrote:
Doduše, nisam vidjela da si mi postavio link, pa sam stoga tražila dodatna objašnjenja.![]()
Pošto si se plaho potrudio, računaj da ti dođem cenera![]()
![]()
Ma zanimalo me kakve su tehničke razlike između ova dva modela, jer iskreno, ni jedan nisam "probala"
Trek je ženski (sa pogodnijim cicem za ženskinje) tako da sam bliža njemu ipak....vidjet ću
dakle, cenera na sunce
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2349 Re: Biciklom kroz Sarajevo
jučer me pas ganjao dok sam bio na bajku
na dobrinji
nakav brundo pujdo ili koji već je
dobro me istrzao
nakav brundo pujdo ili koji već je
dobro me istrzao
- cappy_tempo
#2350 Re: Biciklom kroz Sarajevo
kad ti izleti tako samo stanes sa biciklom i otici ce,naravno ako je lutalica,a ako je neki idiot koji je bjesan sam na sebe onda se ufati jaceg pedalanjakomi wrote:jučer me pas ganjao dok sam bio na bajku![]()
![]()
![]()
na dobrinji
nakav brundo pujdo ili koji već je![]()
dobro me istrzao